-
Καλά.. έχω μείνει άναυδος.. ελπίζω απλά Lap να είσαι όντως μαθητής λυκείου (που δηλαδή και εκεί περισσότερη ωριμότητα έπρεπε να διέθετες..) αλλιώς μικρέ πρέπει να το κοιτάξεις...
Εκτός που δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος, κατηγορείς τους πάντες γύρω σου ότι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος!
Σου έχω και νουμερακια για να κοιμηθείς το βράδυ.
https://www.newsauto.gr/news/echete-paleo-ich-dite-pote-tha-aposirthi-apo-tin-kikloforia/
2050 παύουν τα euro6! Ελπίζω να προλάβω να κάνω απόσβεση.. αγχώθηκα λίγο..και αυτό στην Ευρώπη, στη μονή ήπειρο που έχει θεσπίσει τα δέοντα! Αφού σκέφτομαι το 2050 μήπως μετακομίσω για να βγάλω μερικά χρόνια ακόμη..
-
This post is deleted! -
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά.. έχω μείνει άναυδος.. ελπίζω απλά Lap να είσαι όντως μαθητής λυκείου (που δηλαδή και εκεί περισσότερη ωριμότητα έπρεπε να διέθετες..) αλλιώς μικρέ πρέπει να το κοιτάξεις...
Εκτός που δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος, κατηγορείς τους πάντες γύρω σου ότι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος!
https://www.newsauto.gr/news/echete-paleo-ich-dite-pote-tha-aposirthi-apo-tin-kikloforia/
2050 παύουν τα euro6! Ελπίζω να προλάβω να κάνω απόσβεση.. αγχώθηκα λίγο..και αυτό στην Ευρώπη, στη μονή ήπειρο που έχει θεσπίσει τα δέοντα! Αφού σκέφτομαι το 2050 μήπως μετακομίσω για να βγάλω μερικά χρόνια ακόμη..
Μπα, θα βγαίνουν στους δρόμους οι αισιόδοξοι και θα βάζουν φωτιά το βράδυ τα ντίζελ και τα μη υβριδικά των ...τεχνοφοβικών, για ένα καλύτερο κόσμο! Σε μια 5ετία θα έχουμε απαλλαγεί απ την αναχρονιστικη γάγγραινα, και θα ατενίζουμε το μέλλον οπτιμιστικά...
Αν κάποιος είναι power user του excel και σερφαρει πολύ (όπως κι εγώ) μπορεί να αποκαλεί όποιον γουστάρει "τεχνοφοβικό"...
Lap το δικό μου καθημερινό γραφείο είναι κάπως έτσι. Το δικό σου;
-
Δεν παύει τίποτα το 2050. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τα αμάξια με κεκ αυτή τη στιγμή σε ισχύ. Μόνο η πώληση νέων ιχ με κεκ θα πάψει το 2035. Μέχρι στιγμής δηλαδής.
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν παύει τίποτα το 2050. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τα αμάξια με κεκ αυτή τη στιγμή σε ισχύ. Μόνο η πώληση νέων ιχ με κεκ θα πάψει το 2035. Μέχρι στιγμής δηλαδής.
Στο Λονδίνο που ήμουν έχει μια ζώνη την ULEZ. Αυτή αφορά το κέντρο της πόλης. Το καλοκαίρι θα επεκταθεί και άλλο. Εκεί που μένω είμαι σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο. Το καλοκαίρι θα με πιάνει και εμένα. Μια απόσταση από την Ελευσίνα μέχρι τον Αγ. Στέφανο. Για να μπεις μέσα θέλεις euro 6 diesel η euro 4 βενζίνη. Αν πληρώσεις 12.5 λίρες μπαίνεις. Το να οδηγήσεις στο κέντρο του Λονδίνου θέλει απίστευτο ταλέντο καθώς ο κοινός νους δεν μπορεί να αναλύσει 20 ταμπέλες σε τρία μέτρα να ξερεις. Φαντάσου τώρα πχ ο πατέρας μου συνταξιούχος με ένα mikra 1.0 να μην μπορεί να κυκλοφορήσει αλλά μπορεί ένας με ένα Jaguar diesel 3.0 η με μια ferrari. Όλο αυτό έχει πλήξει τα χαμηλά στρώματα που βρέθηκαν με αυτοκίνητα που δεν αξίζουν τίποτε. Ο RAC μιλάει για 20.000 απολύσεις σε μικρές επιχειρήσεις και 100 μύρια έσοδα από τα διόδια. Άνθρωποι που θέλησαν να μεταφέρουν στο νοσοκομείο συγγενείς τους βρέθηκαν με πρόστιμο 180 λίρες (το μισό σε 14 ημέρες) άλλοι που πλήρωσαν τα διόδια να το πω έτσι, βρέθηκαν σε κυκλοφοριακό φορτίο άλλαξε η μέρα 24:00 το βράδυ και έπεσε πρόστιμο. Δεν έχουν γλιτώσει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα τουριστών που δεν μπόρεσαν να τα καταχωρήσουν στην εφαρμογή. Μου έλεγε άνθρωπος που έκανε δουλειές περιφερειακά της πόλης με ένα 9θεσιο αυτοκίνητο ότι δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι. Το να πάρει μεταχειρισμένο diesel euro 6 είναι πάλι ρίσκο γιατί σε λίγα χρόνια μπορεί να απαγορευτεί και αυτό. Η vw έχει το buzz ηλεκτρικό αλλά με 60.000 (εδώ νομίζω τόσο έχει). Αν σου φαίνεται δύσκολο να γίνει εδώ σου θυμίζω ότι euro 4 diesel δεν περνάει τα Μέγαρα εκτός λίγους δρόμους πχ προς αεροδρόμιο.
Αν θέλεις να στο περιγράψω με λίγα λόγια το έργο που θα παιχτεί σύντομα είναι το " Οδυσσέας και μνηστήρες"
Στην πρώτη σκηνή οι μνηστήρες τρώνε πίνουν και γλεντανε όλα τσάμπα
Στην δεύτερη σκηνή φτάνει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη και καταστρώνει το σχέδιο εξόντωσης.
Στην τρίτη σκηνή κλείνουν οι πόρτες και από μέσα τα γέλια και οι χαρές δίνουν την σειρά τους στις κραυγές απόγνωσης. Πολύ ξύλο λέμε.
Πώς το έλεγε ο Σιδηρόπουλος " Και καλή τύχη μάγκες" -
@racefun1971 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στο Λονδίνο που ήμουν έχει μια ζώνη την ULEZ. Αυτή αφορά το κέντρο της πόλης. Το καλοκαίρι θα επεκταθεί και άλλο. Εκεί που μένω είμαι σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο. Το καλοκαίρι θα με πιάνει και εμένα. Μια απόσταση από την Ελευσίνα μέχρι τον Αγ. Στέφανο.
Ναι αλλά άλλο τα ΜΜΜ του Λονδίνου και άλλα εδώ.
Και δω πήγαν να κάνουν το δακτύλιο, αλλά... -
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@racefun1971 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στο Λονδίνο που ήμουν έχει μια ζώνη την ULEZ. Αυτή αφορά το κέντρο της πόλης. Το καλοκαίρι θα επεκταθεί και άλλο. Εκεί που μένω είμαι σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο. Το καλοκαίρι θα με πιάνει και εμένα. Μια απόσταση από την Ελευσίνα μέχρι τον Αγ. Στέφανο.
Ναι αλλά άλλο τα ΜΜΜ του Λονδίνου και άλλα εδώ.
Και δω πήγαν να κάνουν το δακτύλιο, αλλά...Δεν κατεβαίνω ποτέ κέντρο σε καμμία πόλη με αυτοκινητο. Ακόμη και στην Αθήνα αφήνω το αυτοκίνητο Μεταξουργείο και πάω με τα πόδια καθώς μου αρέσει και το περπάτημα. Αλλά εδώ μιλάμε για άλλες καταστάσεις. Η απάντηση σε όλο αυτό είναι πηγαίνετε το αυτοκίνητο για σκραπ (σου δίνουν 2000λιρες) η κάποια δωρεάν εισιτήρια. Και φυσικά μιλάμε για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα. Δηλαδή τι να τους κάνουμε τώρα αυτούς. Εκτός και έχετε κάνει τα κουμάντα σας οπότε πάσο.
-
This post is deleted! -
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μην μπερδεύεστε, zez, ulez κτλ έχουν δικαίωμα να βάζουν οι διαφορές πόλεις για θέματα αέρα κτλ, και να απαγορεύουν συγκεκριμένα αμάξια. Το να απαγορευτεί παντού η χρήση συγκεκριμένων αμαξιών δεν γίνεται ακόμα.
Το παντού συμφωνούμε ότι θα αργήσει. Αλλά μπορεί να κάνει τη ζωή δύσκολη σε αυτόν που θέλει να πάει/περάσει κέντρο.
-
This post is deleted! -
Ο racefun εξηγήσε σε απλά Λονδρεζικα αυτό που είπα περί αναγκαστικής αποκέντρωσης για τους αμετ"Ανόητους" της αυτοκίνησης, οι οποίοι δεν είναι απαραιτήτως αγληγοροι γκαζοφονιαδες αλλά μπορεί να είναι vintage τύποι ή γατιά με περίπτερα που πάνε παντού και μπορεί κάποτε να προσβελνεται η αισθητική των γειτόνων τους από τα madmax look GV και τον θόρυβο που κάνουν τα Malatesta στην ασφαλτο.
Η πλάκα είναι ότι η Ελλαδιτσα (με κάθε κυβέρνηση προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) θα λειτουργήσει ανάλογα αργά ή γρήγορα ενώ μεγάλα τμήματα πλυθησμου δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν. Και τώρα αυτό φαντάζει γραφικό κτλ, μέχρι να γίνει.
-
Προβλήματα του πρώτου κόσμου σε συνδυασμό με παντελή έλλειψη αίσθησης μέτρου και αναλογιών των γραφειοκρατών χαρτογιακάδων, των οικοχόνδριων πουθενάδων και της δημοσιογραφικής δηθενιάς των μπρούκλιδων (εξαιρώ σκοπίμως τα οικονομικά συμφέροντα όσων κρατάνε τις τύχες των απλών ανθρώπων στα χέρια τους διότι στον κόσμο μας αυτά είναι λίγο-πολύ δεδομένα).
Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ευρώπη θα ρίξει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου των μεταφορών από τους 800 εκατομμύρια τόνους της δεκαετίας του 2020 στους 400 εκατομύρια τόνους την δεκαετία του 2040. Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών χερσαίων οδικών μεταφορών ΣΥΝΟΛΙΚΑ (νταλίκες, φορτηγά κτλ συμπεριλαμβάνονται) ήταν γύρω στα 200 εκατομμύρια τόνους το 2020.
Πόσες ήταν οι συνολικές παγκόσμιες ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου το 2020? Περίπου 50.000 εκατομμύρια τόνοι.
Ποιο ποσοστό των συνολικών εκπομπών αέριων ρύπων θερμοκηπίου το 2020 επί του παγκόσμιου συνόλου αντιπροσωπεύει ο κλάδος των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη? 0,4%
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπα, θα βγαίνουν στους δρόμους οι αισιόδοξοι και θα βάζουν φωτιά το βράδυ τα ντίζελ και τα μη υβριδικά των ...τεχνοφοβικών, για ένα καλύτερο κόσμο! Σε μια 5ετία θα έχουμε απαλλαγεί απ την αναχρονιστικη γάγγραινα, και θα ατενίζουμε το μέλλον οπτιμιστικά...
Αν κάποιος είναι power user του excel και σερφαρει πολύ (όπως κι εγώ) μπορεί να αποκαλεί όποιον γουστάρει "τεχνοφοβικό"...
Lap το δικό μου καθημερινό γραφείο είναι κάπως έτσι. Το δικό σου;
Ξαναρωτώ λοιπόν, έχεις κάνει ποτέ έρευνα μάρκετινγκ. Ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος από εσάς που με κατηγορείτε για φαντασιόπληκτο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, το τι είναι στην ουσία η έρευνα μάρκετινγκ και γενικά τι είναι το μάρκετινγκ και το επικαλείσαι για να αποδομησεις την άποψη μου πως αργα ή γρήγορα οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν εκεί που καλύπτουν τις ανάγκες των αγοραστών;
Άπειρα τα παραδείγματα στον πραγματικό κόσμο που επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή. Για αυτό και η αισιοδοξία μου. Διότι στηρίζομαι σε προηγούμενα δεδομένα επαλήθευσης της άποψης αυτής, όταν δεν μπορώ να έχω όλα τα υπόλοιπα τεχνικά δεδομένα για να υποστηρίξω την αντίθετη άποψη. Ότι δηλαδή οι επιλογές των αγοραστών θα οδηγήσουν την τελική μορφή της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί. Ακόμα και το cd που ανέφερα πιο πάνω ήρθε για να καλύψει μια τεχνική ανάγκη. Δεν πέτυχε ως προϊόν γιατι μας το επέβαλαν κάποιοι κακοί που μας επιβουλεύονται από το πρωί ως το βράδυ.
Η δική μου η εργασία έχει επαφές με στελέχη και ιδιοκτήτες μικρων έως μεσαίων επιχειρήσεων. Συζητούμε για την αγορά, και γενικότερα για πολλά περί οικονομίας και εξέλιξης. Έχω μια αντίληψη του τι συμβαίνει.
Προς το παρόν, αυτά που σας λέω και τα υποτιμάτε με κάθε τρόπο μετά από ένα χρονικό διάστημα επιβεβαιώνονται.
Έχεις θέματα, μαζί με εσένα άλλοι δυο τρεις. Άνθρωποι με οπαδισμο μέσα τους. Άνθρωποι που δραματοποιουν κάθε κατάσταση ακόμα και όταν αυτή δεν προσφέρεται για δραματοποίηση απλά γιατί έτσι επιβεβαιώνουν τον οπαδισμο τους, εάν μπορέσεις να δεις το κόσμο με αισιοδοξία ή έστω ένα κομμάτι αυτού, τότε θα έρθει σύγχυση στην σκέψη σου. Και στο τέλος γιατί η δική σου οπτική είναι η σωστή και των άλλων η λάθος;
-
Μην ελπίζεις ποτέ η γραφειοκρατία να αποδεχθεί κάποιο λάθος της, ακόμα και αν αυτό αποδειχθεί αναμφισβήτητα. Το maximum, που παρατηρήτε τα τελευταία χρόνια, είναι να βρεθεί κάποιος, λίγο πιο έξω, να δηλώσει: "έγιναν υπερβολές". Οταν όλα θα έχουν πάει κατά διαόλου...
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προβλήματα του πρώτου κόσμου σε συνδυασμό με παντελή έλλειψη αίσθησης μέτρου και αναλογιών των γραφειοκρατών χαρτογιακάδων, των οικοχόνδριων πουθενάδων και της δημοσιογραφικής δηθενιάς των μπρούκλιδων (εξαιρώ σκοπίμως τα οικονομικά συμφέροντα όσων κρατάνε τις τύχες των απλών ανθρώπων στα χέρια τους διότι στον κόσμο μας αυτά είναι λίγο-πολύ δεδομένα).
Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ευρώπη θα ρίξει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου των μεταφορών από τους 800 εκατομμύρια τόνους της δεκαετίας του 2020 στους 400 εκατομύρια τόνους την δεκαετία του 2040. Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών χερσαίων μεταφορών ΣΥΝΟΛΙΚΑ (νταλίκες, φορτηγά κτλ συμπεριλαμβάνονται) ήταν γύρω στα 200 εκατομμύρια τόνους το 2020.
Πόσες ήταν οι συνολικές παγκόσμιες ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου το 2020? Περίπου 50.000 εκατομμύρια τόνοι.
Ποιο ποσοστό των συνολικών εκπομπών ρύπων το 2020 επί του παγκόσμιου συνόλου αντιπροσωπεύει ο κλάδος των μεταφορών στην Ευρώπη? 0,4%
Μονο η Ευρωπη είναι ;;; ο υπολοιπος πρωτος κοσμος με στοχους εκπομπης αεριων ;;;;
Επισσης μονο ο πρωτος κοσμος ;;;;
Η πρωτοπορος Κινα στις πωλησεις ηλεκτρικων (πανω απο 21 % της αγορας φουλ ηλεκτρικα , 30 % μαζι με τα plug in ) με το 20 % του πληθυσμου του πλανητη που είναι στο συλλογισμο σου ;;
https://insideevs.com/news/651363/china-plugin-car-sales-december2022/
Mεχρι και η Ινδια έχει στοχο μειωση 45% των εκπομπων μεχρι το 2030
-
Στο τέλος του 2021 έγινε κατι πρωτοφανες στην Ευρωπαικη αγορα : οι πωλησεις των diesel ηταν λιγότερες απο των οχηματων που φορτιζουν ...
https://www.unep.org/news-and-stories/story/europe-electric-car-sales-surpass-diesel
Στο τεταρτο τριμηνο του 2022:
οι πωλησεις (diesel + βενζινης) < (υβριδικα + ηλεκτρικα)και
( οι πωλησεις των φουλ ηλεκτρικων )> πωλησεις diesel
https://www.unep.org/news-and-stories/story/europe-electric-car-sales-surpass-diesel
Τι έχει καταλάβει ο μεσος Ελληνας απο αυτα ;
Ενημερωνεται καταλληλα απο τα διαφορα sites , που πονταρουν στους φοβους και την αμαθεια του για την ηλεκτροκινηση με σκοπο λίγα παραπανω κλικ.Ριξτε μια ματια στα σχολια σε οποιοδηποτε ποστ περι ηλεκτροκινησης στο fb για να σας λυθουν οι αποριες ......
-
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στο τέλος του 2021 έγινε κατι πρωτοφανες στην Ευρωπαικη αγορα : οι πωλησεις των diesel ηταν λιγότερες απο των οχηματων που φορτιζουν ...
Ναι αλλά η ερώτηση είναι, αυτό έγινε επειδή δεν ήθελε κάποιος να αγοράσει diesel ή επειδή έχουν αποσύρει οι εταιρίες τα diesel από τη γκάμα τους.
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ευρώπη θα ρίξει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου των μεταφορών από τους 800 εκατομμύρια τόνους της δεκαετίας του 2020 στους 400 εκατομύρια τόνους την δεκαετία του 2040. Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών χερσαίων μεταφορών ΣΥΝΟΛΙΚΑ (νταλίκες, φορτηγά κτλ συμπεριλαμβάνονται) ήταν γύρω στα 200 εκατομμύρια τόνους το 2020.
Ποιο ποσοστό των συνολικών εκπομπών ρύπων το 2020 επί του παγκόσμιου συνόλου αντιπροσωπεύει ο κλάδος των μεταφορών στην Ευρώπη? 0,4%
Μονο η Ευρωπη είναι ;;; ο υπολοιπος πρωτος κοσμος με στοχους εκπομπης αεριων ;;;;
Επισσης μονο ο πρωτος κοσμος ;;;;
Η πρωτοπορος Κινα στις πωλησεις ηλεκτρικων (πανω απο 21 % της αγορας φουλ ηλεκτρικα , 30 % μαζι με τα plug in ) με το 20 % του πληθυσμου του πλανητη που είναι στο συλλογισμο σου ;;
https://insideevs.com/news/651363/china-plugin-car-sales-december2022/
Mεχρι και η Ινδια έχει στοχο μειωση 45% των εκπομπων μεχρι το 2030
Ξανά μέχρι να το καταλάβεις: Το πρότζεκτ της ΕΕ περί ηλεκτροκίνησης στις οδικές μεταφορές με το οποίο διάφοροι, από αφέλεια ή ιδιοτελώς, μας έχουν γανώσει το κεφάλι αφορά στο 0.4% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Και αυτό το 0.4% ΔΕΝ συνυπολογίζει τα ενεργειακά κόστη και οικολογικό αποτύπωμα της πρόωρης απόσυρσης/αντικατάστασης πλήρως λειτουργικών, κατά τα λοιπά, οχημάτων λόγω αυστηροποίησης κανονισμών και αντικινήτρων αλλά ούτε και τα αντίστοιχο οικολογικό αποτύπωμα της δημιουργίας εκ του μηδενός των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών της ηλεκτροκίνησης.
Όπως είπα προβλήματα του 1ου κόσμου και ειδικά των γραφειοκρατών της Ε.Ε. και των ιδιοτελών ή αφελών υποστηρικτών τους.
-
Στο τεταρτο τριμηνο του 2022:
οι πωλησεις (diesel + βενζινης) < (υβριδικα + ηλεκτρικα)και
( οι πωλησεις των φουλ ηλεκτρικων )> πωλησεις diesel
Τι έχει καταλάβει ο μεσος Ελληνας απο αυτα ;
Ενημερωνεται καταλληλα απο τα διαφορα sites , που πονταρουν στους φοβους και την αμαθεια του για την ηλεκτροκινηση με σκοπο λίγα παραπανω κλικ.Ριξτε μια ματια στα σχολια σε οποιοδηποτε ποστ περι ηλεκτροκινησης στο fb για να σας λυθουν οι αποριες ......
Το ακριβώς αντίθετο.
Συστηματικά αποκρύπτονται τα μειονεκτήματα και ο αντι-οικολογικός χαρακτήρας της ηλεκτροκίνησης για ευρεία χρήση στην τρέχουσα μορφή της καθώς και τα μυριάδες προβλήματα που αυτή εισάγει στις μετακινήσεις του μέσου Έλληνα.
Τυπική η περίπτωση των plug-in υβριδικών που γνωρίζουμε πλέον από έρευνες ότι έχουν πραγματικές καταναλώσεις και εκπομπές από 3 μέχρι 8 φορές υψηλότερες των ονομαστικών.
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ναι αλλά η ερώτηση είναι, αυτό έγινε επειδή δεν ήθελε κάποιος να αγοράσει diesel ή επειδή έχουν αποσύρει οι εταιρίες τα diesel από τη γκάμα τους.
Μα οι εταιρίες δεν μπορούν να φτάσουν τα όρια ρύπων με τα diesel. Επί 30 έτη τα diesel είχαν πιο χαλαρά όρια ρύπων από την βενζίνη. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο;
Έχει σκεφτεί κανένας τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν από αυτήν την πολιτική;
Όχι φυσικά διότι στον μικρόκοσμο μας είμαστε αδύναμοι για να κάνουμε εμείς τη μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο. Οπότε έρχεται το κεντρικό κράτος και σου λέει μην έχεις τύψεις και δεύτερες σκέψεις θα στο κάνω εγώ εύκολο. Τι σου λέει δηαλδη; Ότι η χαριστική περίοδος με τα όρια των diesel τελείωσε. Κόψτε το λαιμό σας οι κατασκευαστές και βγάλτε καθαρά οχήματα. Δεν μπορείτε; Τότε πάτε σε υβριδικά σε πρώτη φάση.
Και κάπως έτσι μας τελείωσαν τα Diesel. Διότι είναι ρυπογόνα και όχι γιατι μας κυνηγούν μοχθηρά ανθρωπάκια για να μας καταστρέψουν.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης