-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προφανώς με μίσθωση συμφέρει οτιδήποτε είτε ηλεκτρικό είτε plug in hybrid.
Γνωρίζει κάποιος αν τα plug in hybrid (συγκεκριμένα με ενδιαφέρει το countryman se εως 61 χιλιόμετρα αυτονομία) δικαιούνται την επιδότηση που ανακοινώθηκε στο νέο πρόγραμμα (max 8k)?
-
Λαπ. πήγαινε στο νήμα του euroncap να δεις τι ηλεκτρικά έρχονται από τρίτες χώρες.
-
Οκ, υπάρχουν πολύ φθηνά, λες και το ami θα είναι ασφαλέστεραο που το προτείνουν και για παιδιά κιόλας, αλλά υπάρχουν και άλλα θηρία που βγάζουν 5 αστέρια στο σχετικό τεστ.
Οι τιμές που βλέπω είναι στα 40.000 ευρώ στην κεντρική Ευρώπη με μεγαλύτερη αυτονομία, 200++ άλογα, φουλ εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση, 5 αστερα και μέγεθος c suv.
Και λένε έρχονται και άλλα....
Στην Αγγλία εδώ και έτη έχουν τα MG motors που έχουν εξαιρετικα ηλεκτρικά μοντέλα. Σε πολύ καλή τιμή.Εμείς έχουμε μείνει με τα vw και τα Peugeot και φυσικα τα αγοράζουμε χρυσάφι
-
Αν τα φέρουν αυτά τα ηλεκτρικά από τις φθηνές μάρκες ποιος θα τα φτιάχνει? Είμαι σίγουρος ότι και τα Γαλλογερμανικά αν χαλάσουν θα τα κοιτάνε σα χαζοί και θα περιμένουν ραβασάκι από το εξωτερικό.
Αλήθεια αυτά τα Tesla που βλέπω σποραδικά στο δρόμο, αν θέλουν κάποια επισκευή ή κάποιο έλεγχο που τα πάνε? Έχει service η Tesla στην Ελλάδα?
Εδώ ένα ipad έχει ο γιός μου και αν πάθει κάτι ανατριχιάζω. Κάποιοι που αυτοδιαφημίζονται ως εξουσιοδοτημένοι της Apple, φοβαούνται και να τα ακουμπήσουν, όχι να τα φτιάξουν. -
Εννοείται όταν λέω να έρθουν εννοώ ως εισαγωγική. Στην κεντρική Ευρώπη χτίζεται δίκτυο με κάθετη εξυπηρέτηση.
Κάποια μάλιστα διάβασα πως θα συναρμολογούνται στην Ευρώπη. -
@george1977 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@tkin73 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το 0.15 ευρώ η κιλοβατώρα που το βρήκες; Εμένα στην πρωτεργια που είμαι ο τελευταίος λογαριασμός λέει μετά την έκπτωση με ΦΠΑ βγαίνει 0,235
έχεις εν μέρει δίκαιο (στον τελευταίο εκκαθαριστικο η προσαυξηση στην protergia ήταν 0,13Ε η Kw, οπότε η ονομαστική χρεώση που έχει η protergia στα 0,04 για φόρτιση ηλεκτρικου είναι στην πραγματικότητα 0,20 βάζοντας όλα τα έξοδα μέσα. Θα το διορθώσω αλλά δεν αλλάζει το νόημα.
συμφωνα με το τελευταιο που μου ηρθε και αρχισαμε τα εγκεφαλικα μιλάω...
-
Ερωτευμένος κάτοχος ηλεκτρικού εύχεται στην καλή του κι όπως ισχύει με όλους τους θυελλώδεις έρωτες, δεν είναι όλα ρόδινα.
https://cartalk.gr/bmw-ix3-1i-anafora/
Ξέρω, σκάβω τον λάκκο μου με αυτά που γράφω. Ειδικά εκεί που λέει ότι κοιμήθηκε με ανοιχτό παράθυρο καταχείμωνο για να περνάει η μπαλαντέζα.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ερωτευμένος κάτοχος ηλεκτρικού εύχεται στην καλή του κι όπως ισχύει με όλους τους θυελλώδεις έρωτες, δεν είναι όλα ρόδινα.
https://cartalk.gr/bmw-ix3-1i-anafora/
Ξέρω, σκάβω τον λάκκο μου με αυτά που γράφω. Ειδικά εκεί που λέει ότι κοιμήθηκε με ανοιχτό παράθυρο καταχείμωνο για να περνάει η μπαλαντέζα.
Έχεις ευθύνη στο κοινό σου πλέον. Μόνο αλήθειες στο cartalk!
Αν γλύφεις τις εισαγωγικές, ποιός ο λόγος ύπαρξης; Καλά γλύφει ο mainstream τύπος και κανάλια..
-
Σωστότατος! Δε λέγεται τι γλύψιμο πέφτει. Βέβαια, το συγκεκριμένο άρθρο προέρχεται από αναγνώστη, δεν το γράφω εγώ. Προς τιμή του, τα έγραψε όλα.
-
This post is deleted! -
Πρώτο μου ταξίδι με ηλεκτρικό. Δεν το λες κι ιδανικό, όταν πάρκαρα στο σπίτι με την μπαταρία στο 0%...
Περισσότερα εδώ:
https://cartalk.gr/taksidevontas-mikro-ilektriko-sta-psachna-honda/ -
Μα και εσύ με αυτή την πορδή πήγες να κάνεις ταξίδι, που έχει αυτονομία ίδια με το ηλεκτρικό του γιού μου από τα Τζάμπο!?!? Κάκιστη υλοποίηση από την Χόντα, τραγικό αυτοκίνητο και πανάκριβο χωρίς λόγο. Στα €20.000 είχε λόγο ύπαρξης, στα €40Κ μόνο στον Καιάδα!
-
Άλλο ένα μαρκετικό φέιλ ολικής από χόντα. Η οποία, για να πιάσει τα όρια ρύπων της εε, γιατί αλλιώς θα πληρώσει πρόστιμο, αγοράζει δικαιώματα εκπομπής από την Τέσλα, όπως κάνει και η φίατ με την απαρχαιωμένη πλέον γκάμα της. Γι' αυτό έφτιαξε το ηλεκτρικό της, αλλά επειδή δεν τσουλάει στην αγορά δεν της βγαίνουν οι ποσοστώσεις, και πληρώνει και τα δικαιώματα κι αποπάνω. Η κατάντια του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητήρων στον κόσμο όπως αρέσει στην ίδια να αυτοπροσδιορίζεται.
-
Ωραίο άρθρο , σαν να το έζησα!
Πολύ άγχος για εμένα ο έλεγχος της αυτονομίας , θα εκνευριζόμουνα να οδηγώ τόσο αργά , ειδικά εκεί που φαίνεται η νταλίκα να σε περνάει!!! Δεν μου έχει συμβεί ποτέ , ούτε το είχα σκεφτεί ποτέ!
Ωραίο αυτοκινητάκι, τέλειο για κίνηση εντός Αττικής ως 3ο , 4ο ομως για τους έχοντες και κατέχοντες.
Λογικά μετά το 2030 θα μπορούμε όλοι να έχουμε εύκολα και φθηνά τέτοια αυτοκίνητα για κίνηση μέσα στις πόλεις, μάλλον θα είναι και υποχρεωτικά στο κέντρο Αθήνας - Θεσσαλονίκης -
Γιατί ρε σεις;;;; όλα αυτά τα άγχη συνιστούν μια ανώτερη εμπειρία οδήγησης!!!!
-
"Μα αφού δεν έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, γιατί τα ηλεκτρικά κοστίζουν τόσο; Επίτηδες τα πουλούν τόσο ακριβά, για να μας τα παίρνουν." Ο Carlos Tavares της Stellantis τολμά να διαφωνήσει.
https://cartalk.gr/stellantis-akrivotera-stin-kataskevi-kata-40-50/
-
Μα πως, αφού το λένε και στα είτε, ότι του χρόνου θα κοστίζουν τα ίδια. Τι, όχι;
-
Αναρωτιέμαι οι κάτοικοι του Κιέβου με ηλεκτρικά μέχρι που έφτασαν σήμερα..
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αναρωτιέμαι οι κάτοικοι του Κιέβου με ηλεκτρικά μέχρι που έφτασαν σήμερα..
Όντως τρομακτικό...
Σε ανάλογες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης , είτε καιρικά και φυσικά φαινόμενα με κάποιο τρόπο θα βρεις ή θα έχεις αποθηκεύσει καύσιμα για να κινηθείς.
Χωρίς παροχή ρεύματος και ηλεκτροδότησης που να πας με ηλεκτρικό;
Είναι μια σημαντική μορφή ανεξαρτησίας η κίνηση με θερμικούς που χάνεται απότομα από το 2030 και μετά.
Κάποτε να το δείτε που στα δύσκολα θα βγαίνουν από την αχρηστεια τα παλιά θερμικά των 00, 10, 20ies για να σώσουν τον κόσμο! -
Μην πάτε μακριά. Φέτος με το χιονιά,κάποιες περιοχές δεν είχαν ρεύμα κάμποσες μέρες. Οπότε αν είμασταν εξηλεκτρισμενοι,δεν θα είχαν και αυτοκίνητο. Να βάλω στην εξίσωση και το πανάκριβο ρεύμα;;;
Ακόμη μία ανώτερη εμπειρία οδήγησης!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης