-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρόπερσι πήγαμε καλοκαίρι Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια, Γιάννενα με το γιαρις. Είδα χώρους και μέρη και πέρυσι ανέβηκα και με τη Χ1.
Πήγες βόλτα απο Μέτσοβο προς μηλιές από τον παλιό δρόμο;;
Ειδες τις κοτρόνες στη μέση του δρόμου;;; Περνούσες από πάνω τους με την χ1;;;Υ.γ Ήπειρος. Η ομορφιά της Ελλάδας.
Κλαρίνο σε ήρεμους σκοπούς, όχι αυτά τα πανηγύρια, ζεστό φαγητό και βουνά. Αυτό σημαίνει ζωή.Σε αυτά τα μέρη πήγα με το γιαρις…. και επειδή ήταν 15γουστος ειδικά στο Μέτσοβο μέχρι και η γυναίκα μου που γκρίνιαζε με ευγνωμονούσε γιατί είχε τόση κίνηση και αμάξια που ακόμα και τη γιαρις με κόπο περνούσε.
Την επόμενη φορα με τη Χ1 πήγα περισσότερο Ζαγοροχώρια, Κόνιτσα κλπ.
Είχα ξαναπάει Γιάννενα με τη Χ1 και κάτι εκδρομες σε πιο άνετα μέρη παλιότερα. Είχε φτάσει η χάρη μου Αμαραντο και Λουτρά.
Δέλτα Ευρου άλλη χρονια ….
Θεσσαλονίκη.
Αλλά πάντα ελεγχόμενα.Με το γιαρις είχα πάει μια χρονια ακόμα Αλονησσο λογω φέρρυ και νησιού και μετά που μείναμε Βόλο κάναμε κάποιες εκδρομές Πηλιο. Άλλη μια σοφή επιλογή γιατί ακόμα κολλημένος στον Αγ. Γιάννη θα ήμουν.
Αυτή η μαλακια που πας διακοπές Αύγουστο και πετυχαίνεις την πηχτρα της Σταδίου παντού, μόνο σε αυτή την κολο χώρα.Τις καλύτερες πάντως διακοπές τις είχα κάνει στην Πάρο με το 108 που είχα τοτε για κάθε μέρα με leasing.
Πράγματα για 10 μερες - φόρτωμενο μέχρι τα μπουνια.
Απορώ πως φτάσαμε μέχρι Ραφήνα ! -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ρε πάτε καλά; Θα τρέχουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά με τα κουβαδάκια, όταν υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα στο γκαράζ;;;;;
Αν δεν έχεις άλλο, προφανώς και πας με ότι έχεις.Ευτυχως θα μας απαλλάξει από το δίλημμα αυτό η πιθανή αγορά ηλεκτρικού.
Τετοιες εκδρομές δεν τις κανεις καν με ηλεκτρικό γιατί είτε δεν θα φτάσεις είτε δεν θα μπορείς να φορτίζεις να κανεις τις ορεινές διαδρομές λολλλλλ
Φαντάζομαι τώρα τη μαούνα το τεσλα να ψάχνει να βρει να παρκάρει στο μικρό Πάπιγκο ή στο πολυδενδρι. Να σου βγαίνει από τη μύτη η αλευρόπιτα της Κικίτσας μην τυχόν παρκάρει δίπλα σου ο παπαρας με τα 3 παιδιά και το ζωντανό μέσα και ανοίξει τις πόρτες σαν την αποβαση των ορκ
Ζήτησα πριν τις γιορτές επέκταση των χιλιομέτρων του leasing για να προλαμβάνουμε καταστάσεις. -
Αυτή η μαλακια που πας διακοπές Αύγουστο και πετυχαίνεις την πηχτρα της Σταδίου παντού, μόνο σε αυτή την κολο χώρα
Μεγάλη αλήθεια. Τρως όλο το έτος στη μαπα τον κλασικό τον μ@@@κα τον Έλληνα και μετά πας διακοπές για να ξεκουραστείς όταν πάει και αυτός και στα ίδια μέρη που πάει και αυτός μαζί και με άλλους κλασικούς μ@@@@ς του εξωτερικού
-
Παγωμένε.... ξερονήσια. Με λίγους κατοίκους. Ή μικρά χωριά στα βουνά. Αυτό είναι Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι μπίζνες.
Τώρα που τα παιδάκια σου μεγαλώνουν και θα κάνουν μόνα τους διακοπές (ξέρω φουλ αγχωτικό αλλά κάποτε θα γίνει κι αυτό) πάρε την γυναίκα και πάνε σε νησιά με λίγους κατοίκους.
Να συναντάτε άνθρωπους μετά από πολλή ώρα. -
Αυτή η μαλακια που πας διακοπές Αύγουστο και πετυχαίνεις την πηχτρα της Σταδίου παντού, μόνο σε αυτή την κολο χώρα
Μεγάλη αλήθεια. Τρως όλο το έτος στη μαπα τον κλασικό τον μ@@@κα τον Έλληνα και μετά πας διακοπές για να ξεκουραστείς όταν πάει και αυτός και στα ίδια μέρη μαζί και με άλλους κλασικούς μ@@@@ς του εξωτερικού
Σε αυτό βέβαια δεν φταίμε μόνο εμείς οι μαλακες αλλά και το ότι εργασιακά έχουμε γίνει Αλκατράζ όπου μόνο Αύγουστο πρακτικά σε αφήνουν να πάρεις άδεια.
Αν κανεις το λάθος να φύγεις άλλη εποχή, σε σκίζουν Σα τηλέφωνα και emails.
Εγώ στη δουλειά μου έχω πει ότι δεν θέλω άδεια.
Αργίες θέλω. Να μην είναι τις ημέρες που θα λείψω κανεις στο γράφειο. -
Παγωμένε.... ξερονήσια. Με λίγους κατοίκους. Ή μικρά χωριά στα βουνά. Αυτό είναι Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι μπίζνες.
Τώρα που τα παιδάκια σου μεγαλώνουν και θα κάνουν μόνα τους διακοπές (ξέρω φουλ αγχωτικό αλλά κάποτε θα γίνει κι αυτό) πάρε την γυναίκα και πάνε σε νησιά με λίγους κατοίκους.
Δεν είμαι του νησιού ειδικά το ξερονήσια των Κυκλάδων.
Άσε που δεν μπαίνω φερυ μποτ.
Μόνο ορεινά μπορείς να βρεις ησυχία αλλά τον Αύγουστο είναι και εκεί γεμάτα. -
Εγώ στη δουλειά μου έχω πει ότι δεν θέλω άδεια.
Σε νιώθω. Κάθε φορά που έχουμε άδεια κουράζομαι περισσότερο για όλα όσα πρέπει ατύπως ή τυπικά να κάνουμε
-
Εμ μου θέλετε νησάκια, τα θέλετε και Δεκαπενταύγουστο. Εκεί, να πήξετε μαζί με τα ορκ (πολύ μου άρεσε το σχόλιο για απόβαση των ορκ )!!!
Είχα ακούσει ότι έχει αυξηθεί ο θερινός τουρισμός σε ορεινούς προορισμούς αλλά δεν ηξερα ότι έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα. Κικίτσας είχα να πάω από παιδάκι, πήγα μια φορά πριν 4-5 χρόνια και ξενέρωσα τόσο με το φαΐ όσο και με το χωριό.
Εκεί πέρα θέλω να ξανά πάω μόνο για να περπατήσω το φαράγγι.Πέρα από την πλάκα, Δεκαπενταύγουστος μόνο στην Αθήνα παλεύεται. Ευτυχώς, με φύλαξε ο θεός και δεν έχω τα προβλήματα σας με τις πολλές μέρες αδεια, όπου δεν ξέρω που να πρώτο πάω. 4-5 εργασιμες μπορώ να λείψω μόνο 🥲
-
@antoniokon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτό είναι για όταν ανοίγεις ΕΣΥ την πόρτα...
Ο Στέφανος έχει θέμα αν παρκάρει παράλληλα με άλλους...και δικαιολογημένα θα έλεγα, φοβάται την απροσεξία των άλλων...
Ακριβώς! Σκέψου να είχαν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα αυτό το σύστημα υποχρεωτικά, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ο Στέφανος.
Γενικά πάντως πολύ άγχο βλέπω και δεν ειναι καλό. Προσωπικα΄έχω πάψει να ασχολούμαι με τις λαμαρίνες, και έχω βγει την υγειά μου και την ησυχία μου. απλά ξέρω ότι αφού κυκλοφορεί στον δρόμο θα πάθει αβαριες, απλό ειναι και αναμενόμενο. όταν το πουλήσω θα τα αφιαρέσω από την τιμή ή θα το φτιάξω εγώ πριν το δώσω....κλάην.
Διακοπές προτιμώ Ιούλιο, ειναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@antoniokon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτό είναι για όταν ανοίγεις ΕΣΥ την πόρτα...
Ο Στέφανος έχει θέμα αν παρκάρει παράλληλα με άλλους...και δικαιολογημένα θα έλεγα, φοβάται την απροσεξία των άλλων...
Ακριβώς! Σκέψου να είχαν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα αυτό το σύστημα υποχρεωτικά, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ο Στέφανος.
Γενικά πάντως πολύ άγχο βλέπω και δεν ειναι καλό. Προσωπικα΄έχω πάψει να ασχολούμαι με τις λαμαρίνες, και έχω βγει την υγειά μου και την ησυχία μου. απλά ξέρω ότι αφού κυκλοφορεί στον δρόμο θα πάθει αβαριες, απλό ειναι και αναμενόμενο. όταν το πουλήσω θα τα αφιαρέσω από την τιμή ή θα το φτιάξω εγώ πριν το δώσω....κλάην.
Διακοπές προτιμώ Ιούλιο, ειναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα.
Μακάρι να ήταν θέμα προτίμησης οι διακοπές.
Είναι καθαρά θέμα υποχρεώσεων και ποτε σου «επιτρέπουν» (οι συνθήκες ή ο εργοδότης) να πάρεις άδεια. -
Εμένα το ιδανικό είναι 1 βδομάδα τέλη Ιουλίου και μια βδομάδα τέλη Αυγούστου. Τώρα βέβαια δεν εξαρτάται από μένα αλλά από τον εργοδότη τι δουλειές θα έχουμε αλλά αυτό μαρεσει.
Επίσης να πω μιας και έχω γυρίσει όλο τον κόσμο σχεδόν ότι η Ελλάδα έχει πολλά πανέμορφα μέρη και νησιά και πολλά άλλα μέρη. Όρεξη ,χρόνο, παρέα και χρήματα να έχεις να γυρίσεις και παντού υπέροχα είναι. Κυρίως παρέα και χρόνο θέλει χωρίς τα άλλα γίνεται να περάσεις ωραία και πάλι . Η όρεξη έρχεται και χωρίς χρήματα έχω κάνει υπέροχες διακοπές πάλι.
-
Είναι καθαρά θέμα υποχρεώσεων και ποτε σου «επιτρέπουν» (οι συνθήκες ή ο εργοδότης) να πάρεις άδεια.Πάντα υπάρχει τρόπος, εκτός εαν κάποιο εργάζεται σε ταιρία που κλείνει συκγκεκριμένες ημερομηνίες, οπότε τότε αναγκαστικά παίρνει άδεια όταν κλείνει.
Πάντως σε μεγάλες εταιρίες, που όλοι θέλουν άδεια τον Αύγουστο, ο Ιούλιος είναι εύκολος. Στις τράπεζες πάντα το πρόβλημα το είχα εαν ήθελα να φύγω Αύγουστο - Ιούλιο ποτέ, τους έκανα και χάρη που έμενα πίσω τον Αύγουστο και μου έλεγαν και ευχαριστώ!
-
-
Σε πόσα θέματα θα το ποστάρει Κρούζερ!?! Για να κρυψεις τον καρκίνο των ντήζελ!?!? Εεε?? Οέο??
Βέβαια μόλις η Στέλλα βγάλει κανα ηλεκτρικό της προκοπής, θα αλλάξεις τροπάριο!!
-
Είναι καθαρά θέμα υποχρεώσεων και ποτε σου «επιτρέπουν» (οι συνθήκες ή ο εργοδότης) να πάρεις άδεια.Πάντα υπάρχει τρόπος, εκτός εαν κάποιο εργάζεται σε ταιρία που κλείνει συκγκεκριμένες ημερομηνίες, οπότε τότε αναγκαστικά παίρνει άδεια όταν κλείνει.
Πάντως σε μεγάλες εταιρίες, που όλοι θέλουν άδεια τον Αύγουστο, ο Ιούλιος είναι εύκολος. Στις τράπεζες πάντα το πρόβλημα το είχα εαν ήθελα να φύγω Αύγουστο - Ιούλιο ποτέ, τους έκανα και χάρη που έμενα πίσω τον Αύγουστο και μου έλεγαν και ευχαριστώ!
Νεαροι ανυπαντροι πατερες ειστε ολοι ; αν οχι οι γυναικες παιρνουν οποτε θελουν αδεια; η δουλευουν στο γκουβερνο;
-
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νεαροι ανυπαντροι πατερες ειστε ολοι ; αν οχι οι γυναικες παιρνουν οποτε θελουν αδεια; η δουλευουν στο γκουβερνο;
Οι γυναίκες είναι μεγαλοστελέχη στας πολυεθνικας, αυτή ορίζει τις άδειες του μεροκαματιαρη άντρα της
-
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δασκάλα η δικιά μου = διακοπές όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο. Είμαι τυχερός!!
Ο κολλητός που δουλεύουν και οι 2 σε funds, εχουν 1 εβδομάδα κοινή άδεια και 2 βδομάδες ξεχωριστά για να βγαίνει το πρόγραμμα με τα παιδιά.
-
Δασκάλα η δικιά μου = διακοπές όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο. Είμαι τυχερός!!
ΖΩΑΡΑ
Για μας κελαηδούν τα πουλιά
-
ΖΩΑΡΑ
Όλα έχουν θετικά και αρνητικά. Διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο = μηδενικό εισόδημα αυτούς τους μήνες = μόνο έξοδα και μάλιστα αυξημένα.
-
Ναι αλλά και 13-14 μισθός
Οπότε σαν εναν ΕΕ που κάθετε δύο μήνες το καλοκαίριΜια χαρά ειναι
Υ.γ μη ξεχάσω τα Χριστούγεννα και Πάσχα άλλος ένας μήνας αθροιστικά
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης