-
Τα περισσότερα φορτίζουν στα 11 kWh σε AC, σιγά το πρόβλημα. Ακόμα και τα Μ3. Στο προ-facelift, οι χώροι ήταν ψιλοτραγικοί. Φτιάχνοντας το κάθισμα στα μέτρα μου, πίσω μου καθόμουν ακουμπώντας ΚΑΙ το κεφάλι στην οροφή ΚΑΙ τα γόνατα στην πλάτη του οδηγού.
Κατά τα άλλα, περιμένω να μου το δώσουν για να πεταχτώ στο εξοχικό (λίμνη Πλαστήρα) χωρίς ενδιάμεση φόρτιση. -
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα περισσότερα φορτίζουν στα 11 kWh σε AC, σιγά το πρόβλημα. Ακόμα και τα Μ3. Στο προ-facelift, οι χώροι ήταν ψιλοτραγικοί. Φτιάχνοντας το κάθισμα στα μέτρα μου, πίσω μου καθόμουν ακουμπώντας ΚΑΙ το κεφάλι στην οροφή ΚΑΙ τα γόνατα στην πλάτη του οδηγού.
Κατά τα άλλα, περιμένω να μου το δώσουν για να πεταχτώ στο εξοχικό (λίμνη Πλαστήρα) χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.Tα 40 λεπτά είναι αρκετός χρόνος.Βασικά πάνω από 15-20min. μου φαίνεται πολύ.
Πριν 15 μέρες χρειάστηκε να πάω και να επιστρέψω αυθημερόν Λάρισα (σύνολο από Ν.Φιλαδέλφεια 697χλμ).Ξεκινώντας γεμάτος,στο πήγαινε έκανα μια στάση 10χλμ. πριν τη Λάρισα για βενζίνη και ξεμούδιασμα 10λεπτου.Ταχύτητες εννίοτε (στο 30-40% της διαδρομής) 140-150χλμ. κοντερίσιες. 3μησι ώρες με τη στάση.Στο γυρισμό 3h 15 min.,χωρίς στάση.
Με το Kona ev οριακά μία στάση (για σιγουριά δύο), τουλάχιστον 40-45min. περισσότερο χρόνο.. Γι αυτό κι ο Ιταλός λέει ότι χρειάζονται ΑC 22kwh. Ο χρόνος στάσης θα μειωθεί σχεδόν στο μισό και θα είναι πιο αποδεκτός στους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας.
Κατα τ'άλλα το Kona με βαση την τιμή του,είναι προς το παρών ότι πιο κοντινό στο σημερινό τρόπο ζωής μας.Για χώρους -έχω μπει στο συμβατικό,είμαι 1.76-για μένα είναι ο.κ. -
Όταν ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο, θα φορτίσεις σε DC με ταχύτητες 50+ kWh. Το AC είναι για άλλη δουλειά.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όταν ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο, θα φορτίσεις σε DC με ταχύτητες 50+ kWh. Το AC είναι για άλλη δουλειά.
Σωστό, αλλά σκέψου ότι στην Ιταλία -που λογικά είναι πιο μπροστά από εμάς σε θέματα ηλεκτροκίνησης- αναγκαστηκε να βγεί από την autostrada Ρώμη-Ρέτζιο Καλάμπρια για να βρει φορτιστή και μάλιστα ΑC 11kwh.
Eπίσης οι φορτιστές DC θα χρεώνουν και περισσότερο. Ο.κ.,για τους πιο πολλούς klain main,πόσες φορές θα βγουν σε ταξίδι το χρόνο..
Ωραία τα ev -κι ειδικά το Kona μου αρέσει ως η πιο προσιτή λύση-,αλλά τα θέματα με τις υποδομές ακόμη πάσχουν πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά.Με αυτούς τους ρυθμούς δε βλέπω σε μια 7-8ετία -τουλάχιστον στην Ελλάδα- προκοπή... -
Στα αμιγώς ηλεκτρικά,πώς έχεις θέρμανση το χειμώνα;;;αποκλειστικά κλιματισμό;;;
-
σε καποια θερμαινεται μια αντισταση και παραγει θερμοτητα. Καποια νεα και πιο ακριβα εχουν αντλια θερμοτητας
-
Αντλία θερμότητας, αντιστάσεις, ίσως με την θερμότητα από τις μπαταρίες/ηλεκτροκινητήρες..
Ρε παιδιά
Ισχύς= kW, hp, dBm, κάτι = ενέργεια/χρόνο
Ενέργεια= kWh, J, θερμίδες (cal), κάτι. -
Άρα να υποθέσω μεγαλύτερη πτώση της αυτονομίας το χειμώνα;;;;
Ότι παράγει θερμότητα είναι ενεργοβόρο. Οπότε λογικά τα ηλεκτρικά έχουν πολύ μικρότερη αυτονομία το χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι. -
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ρε παιδιά
Ισχύς= kW, hp, dBm, κάτι = ενέργεια/χρόνο
Ενέργεια= kWh, J, θερμίδες (cal), κάτι.- Το κλιματιστικό που το βάζεις;
- Οι μπαταρίες θέλουν ψύξη από τη μία, αλλά δεν αισθάνονται καθόλου καλά με το κρύο...
-
30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 ανακοίνωσε η Toyota. Το λες και κωλοτούμπα.
Σε άλλα νέα, επιτέλους πληρώθηκα την επιδότηση του ηλεκτρικού ποδηλάτου. Άντε τώρα να έχεις πάρει αμάξι, να περιμένεις έξι χιλιάρικα, να πληρώνεις αυξημένη δόση, τόκους και να έχεις την αγωνία αν θα στα δώσουν.
-
Είπανε πως θα απαγορευτούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα και θα βγουν νέα με γρανάζι που θα το τρέχουν χαμστερς.
Πρέπει να αγοράσεις ξανά καινούργιο.Δες αν βγηκε και για αυτό κάποια επιδότηση που πληρώνεσαι μετά 3 ετη
-
Έτσι κι αλλιώς, το έχω πουλήσει. Ποτέ ξανά χωρίς πίσω ανάρτηση.
-
Το λες και διάβασε καλύτερα για την Τουότα. 3,5 μύρια ηλεκτρικά σκοπεύει να έχει δώσει συνολικά μέχρι το 2030. 3 φορές λιγότερα από όσα αμάξια πουλάει σε 1 χρόνο. Ήτοι , ακόμη και το 2030, μια ισχνή μειοψηφία θα είναι τα ηλεκτρικά της σε σχέση με τα συμβατικά της και αυτό δείχνει πόσα ψωμιά πρέπει να φάει ο κοσμάκης για να δει ηλεκτρικό στο γκαράζ του..
-
-
Με την ηλεκτροκίνηση , δεν μειώνεται η ανάγκη για χώρο κινητήρα, στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ?
Μήπως θα μπορούσαμε να πάμε σε εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό στα αυτοκίνητα ?
Για πείτε οι γνωρίζοντες τα ηλεκτρικά...
-
Λογικά ναι, βέβαια αν δεις τα σύγχρονα υποκυβισμένα μοτέρ δεν διαφέρουν και πολύ σε διαστάσεις. Τα συστήματα ψύξης λίπανσης και υπολοίπων υδραυλικών πιάνουν περισσότερο χώρο, αλλά αυτά δεν καταργούνται τελείως, μόνο θα αλλάξουν μορφή. Και παραμένει ως ζώνη παραμόρφωσης για τις συγκρούσεις, ενώ αν πάνε πίσω όλα αυτά θα σπρώξουν τις βαριές και εύφλεκτες μπαταρίες πιο μπροστά που νομίζω κάνεις δεν το θέλει.
Θα πρέπει να υιοθετηθούν και λύσεις όπως πληρως drive by wire τιμόνι, οι κρεμαγιέρες να αντικατασταθούν από μοτέρ κατεύθυνσης σε κάθε τροχό και άλλα τέτοια πράγματα που είτε θα εκτοξεύσουν το κόστος είτε είναι υπερβολή για κάτι με ωφέλιμη ζωή 10 χρόνια.
Αν, όταν, γίνουν όλα αυτά, θα μπορεί να γίνει πιο εξωτικό το σχήμα και να αλλάξουν πλήρως οι αναλογίες των αυτοκινήτων. -
Απλά θα μπορούσαν να γίνουν χώρος αποσκευών, να αλλάξει η χωροθέτηση, ίσως να μικρύνουν οι ρόδες, γενικά θέλει εντελώς άλλη οπτική.
Ο ηλεκτροκινητήρας γιατί να είναι μπροστά ?
Θα μπορούσε να είναι στην σκεπή του αυτοκινήτου ή κάτω από τα καθίσματα, που θα μπορούσαν να κάθονται ψηλότερα και να είναι ψηλότερα τα αυτοκίνητα.Αν πάμε σε αυτόνομη οδήγηση και σε ταχύτητες μέχρι 100-130 χαω, η αεροδυναμική θα παίζει λιγότερο ρόλο.
Γενικά θεωρώ ότι θέλει μεγάλη συζήτηση και είναι χώρος για νέες ιδέες από νέους σχεδιαστές, χωρίς τις εμμονές των παλαιότερων...
-
Παρόμοια απορία έχω και εγώ , γιατί π.χ. ένα Tesla να ακολουθεί τόσο πιστά τις κλασσικές γραμμές των άλλων κατασκευαστών π.χ. σεντάν ή SUV ;
Υποθέτω απλά για να μην ¨τρομάξει" ο αγοραστής που είναι συνηθισμένος τόσα χρόνια σε τέτοιες φόρμες; Υπάρχει κάποιος μηχανολογικός λόγος; -
Και εγώ του συναφιού σου είμαι και δεν τα ξέρω τα Η-Μ.
Προφανώς για να μην φοβίσουν το κοινό...Είχα διαβάσει κάποτε, ότι τα 747 , δεν οδηγούνται από τον πιλότο , λόγω μεγέθους και μόνο με βοηθήματα.
Αρα πρακτικά δεν θα είχαν λόγο να βάλουν τζάμια στο πιλοτήριο.
Τα έβαλαν όμως για ψυχολογικούς λόγους , των επιβατών.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απλά θα μπορούσαν να γίνουν χώρος αποσκευών, να αλλάξει η χωροθέτηση, ίσως να μικρύνουν οι ρόδες, γενικά θέλει εντελώς άλλη οπτική.
Ο ηλεκτροκινητήρας γιατί να είναι μπροστά ?
Θα μπορούσε να είναι στην σκεπή του αυτοκινήτου ή κάτω από τα καθίσματα, που θα μπορούσαν να κάθονται ψηλότερα και να είναι ψηλότερα τα αυτοκίνητα.Αν πάμε σε αυτόνομη οδήγηση και σε ταχύτητες μέχρι 100-130 χαω, η αεροδυναμική θα παίζει λιγότερο ρόλο.
Γενικά θεωρώ ότι θέλει μεγάλη συζήτηση και είναι χώρος για νέες ιδέες από νέους σχεδιαστές, χωρίς τις εμμονές των παλαιότερων...
οι ηλεκτροκινητήρες θα μπορούσαν να είναι και μέσα στους τροχους (2 έως 4), υπαρχουν μεγάλες δυνατότητες αλλά νομίζω η μετάβαση θα είναι σταδιακή και τα πρώτα θα μοιαζουν με τα αδερφια τους με κινητήρες καύσης για να μην ξενίζουν υποψήφιους αγοραστες, αργότερα μπορεί να γίνουν ραγδαίες αλλαγες
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης