-
Tesla: Νέα τεχνολογία μπαταριών
Ειδικότερα, οι βασικές εκδόσεις των μοντέλων της (Standard Range) θα ενσωματώνουν συσσωρευτές τεχνολογίας φωσφορικού σιδήρου-λιθίου (LFP), αντικαθιστώντας τις μπαταρίες νικελίου-κοβαλτίου-αλουμινίου (NCA).Οι LFP είναι είναι φθηνότερες στην κατασκευή απ’ ό,τι οι NCA, δεδομένου ότι το 95% των καθόδων τους κατασκευάζεται στην Κίνα. Παράλληλα, για την παραγωγή τους δεν απαιτείται κοβάλτιο ή νικέλιο, οι τιμές των οποίων είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω τεράστιας ζήτησης.
-
Πρώτη σε πωλήσεις η Τέσλα στην Ευρώπη, για τον Σεπτέμβριο!!
https://www.drive.gr/news/kosmos/tesla-model-3-proto-se-poliseis-stin-eyropi-ton-septembrio -
Η Hertz παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla .
Μιλάμε για παραγγελία πάνω από 4 δις, ακόμα πιστεύεται οτι η Tesla θα σκάσει σύντομα? -
Plaid.
Δεν υπάρχει αυτό το αυτοκίνητο. Ο ορισμός του αντρικού φουτουριστικου αυτοκινήτου.
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/to-ilektriko-toyota-bz4x/
Εδώ δεν συζητάγαμε πόσο πίσω έχει μείνει η ΤΟΥΟΤΑ και πως θα τους το κλείσει το μαγαζί ο Ελον κλπ;
Και στις 2 Δεκεμβρίου αρχίζουν παραγγελίες; -
10 χρόνια ή 240000 χιλιόμετρα εγγύηση (οποίο έρθει πρώτο) ότι η μπαταρία δε θα πέσει κάτω από το 90 % της αρχικής της μεγιστης χωρητικότητας!!!!!
Δηλαδή το αυτοκίνητο χοντρικά μέχρι το τέλος της ζωής του μάλλον δε θα χρειαστεί άλλη μπαταρία....
-
Ναι εδώ το συζητάγαμε...αρχικά μπράβο στην toyota που επιτέλους κάνει ένα βήμα στα ηλεκτρικά (που τόσο καιρό έβριζε). Δευτερο το design μου φαίνεται ενδιαφέρον (οχι κάτι τρομερό, αλλά ειναι καλό για γιαπωνέζικο). Τρίτον, πολύ καλό το -> αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Toyota υποστηρίζει ότι μετά από 10 χρόνια ή 240.000 χλμ., η μπαταρία του bZ4X θα έχει χάσει μόλις το 10% της απόδοσής της. <- εκεί ναι θα πεις μπράβο στην toyota αν φυσικά ισχύει αυτό που αναφέρει. Ευχάριστη έπληξη η χρήση πανελς, που δεν την έχω δει ευρεία σε αυτοκίνητα παραγωγής, πέρα από γενικές αναφορές. Η αυτονομία του επίσης ειναι σε πολύ καλά επίπεδα.Τιμή δεν διάβασα όμως, έχει σημασία και το κόστος, συγχώρεσε με αν μου διέφυγε από το αρθρο.
-
Καλό γενικά, αλλα γιατί προσθιοκινητη πλατφόρμα;
Μεγάλο ερωτηματικό εδώ από εμένα -
Για πιο Toyota λέμε; Για το Lexus που δίνει εγγύηση μπαταρίας 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί σε ταχυφορτιστή;
-
Όχι, γι αυτό που μπορεί να φορτίσει με 150KW σε 30 λεπτά.
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για πιο Toyota λέμε; Για το Lexus που δίνει εγγύηση μπαταρίας 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί σε ταχυφορτιστή;
Για το καινούργιο Toyota bZ4X BEV
Details of All-New bZ4X BEV Announced
Compatible with high-output chargers worldwide (compatible with 150 kW direct current quick charging; capable of 80% charge in > 30 minutes)
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όχι, γι αυτό που μπορεί να φορτίσει με 150KW σε 30 λεπτά.
Κάπου πήρε το μάτι μου για τιμή 33K? βέβαια αυτό ειναι φήμη, θα ξέρουμε σε λίγες μέρες. Αν ισχύει για αυτούς τους χώρους με αυτά τα χαρακτηριστικά αυτονομίας-φόρτιστης, μιλάμε για πραγματική επιτυχία... και από μία εταιρία που έχει φήμη για την αξιοπιστία της.
-
-
επηγα πολλα χιλιομετρα εο το τετραημερο με το γκραντ βιταρα ψηλωμενο 20cm και με μαντολαστιχα. τα μονα αργοτερα απο εμενα στην εο προς εγνατια ηταν τα τεζλα και τα ληφ. και το κτελ τα περναγε. ελεγα με 100 στη κατηφορα και 90 στη ανηφορα ειναι μαρτυριο. αμα εχεις πληρωσει και 40k και χειροτερα και πας και με λιγοτερα, ε, πρεπει να νοιωθεις λιγο μαλακας.
-
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
επηγα πολλα χιλιομετρα εο το τετραημερο με το γκραντ βιταρα ψηλωμενο 20cm και με μαντολαστιχα. τα μονα αργοτερα απο εμενα στην εο προς εγνατια ηταν τα τεζλα και τα ληφ. και το κτελ τα περναγε. ελεγα με 100 στη κατηφορα και 90 στη ανηφορα ειναι μαρτυριο. αμα εχεις πληρωσει και 40k και χειροτερα και πας και με λιγοτερα, ε, πρεπει να νοιωθεις λιγο μαλακας.
Μ@λακας είσαι (δεν νοιώθεις) εαν πάρεις Τέσλα και πας με 90...αχαχα! Μπορείς να ταξιδέψεις κανονικά με 120-150χαω χωρίς κανένα πρόβλημα!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μ@λακας είσαι (δεν νοιώθεις) εαν πάρεις Τέσλα και πας με 90...αχαχα! Μπορείς να ταξιδέψεις κανονικά με 120-150χαω χωρίς κανένα πρόβλημα!
μεχρι που? εχουν συμβαση με την ιντεραμερικαν βοηθείας?
-
Μέχρι όπου θες! Απλά σταματάς μετά από 400-500χλμ (εαν δεν έχεις φτάσει εκεί που θες) να φορτίσεις. Πχ στα Καλάβρυτα που πήγα εγώ, πας και έρχεσαι χωρίς ανάγκη φόρτισης. Σε όλη την κατάβαση θα φορτίσεις πολύ. Στην χειρότερη, πριζώνεις 1-2 μέρες στο ξενοδοχείο.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μέχρι όπου θες! Απλά σταματάς μετά από 400-500χλμ (εαν δεν έχεις φτάσει εκεί που θες) να φορτίσεις. Πχ στα Καλάβρυτα που πήγα εγώ, πας και έρχεσαι χωρίς ανάγκη φόρτισης. Σε όλη την κατάβαση θα φορτίσεις πολύ. Στην χειρότερη, πριζώνεις 1-2 μέρες στο ξενοδοχείο.
αμα εχει κινηση? εγκλειστος μεχρι να φορτισει.... και αν το ξενοδοχειο εχει μονο πρωινο? χαχαχ....
σταθερα τα ηλεΧτρικα τα αργοτερα οχηματα στο δρομο.... αλλα 0-100 σκιζουν. σαν τα ζουνταπ παλια που ηταν φουσεκι στη εκκινηση αλλα το c50 το 6v σε πηγαινε στη δουλεια σου.... -
αμα εχει κινηση? εγκλειστος μεχρι να φορτισει.... και αν το ξενοδοχειο εχει μονο πρωινο? χαχαχ....
σταθερα τα ηλεΧτρικα τα αργοτερα οχηματα στο δρομο.... αλλα 0-100 σκιζουν. σαν τα ζουνταπ παλια που ηταν φουσεκι στη εκκινηση αλλα το c50 το 6v σε πηγαινε στη δουλεια σου....- Άμα έχει κίνηση, το καλύτερο των ηλεκτρικών ΔΕΝ καίνε τίποτα! Ας έχει...σημασία έχει η απόσταση όχι ο χρόνος.
- Εαν έχει μόνο πρωινό (τσιπιά να πας σε β κατηγορίας κατάλυμα με Τέσλα), τότε πριζώνεις αλλού ή στον δρόμο...τόσοι φορτιστές υπάρχουν.
- Αυτό επιβεβαιώνει αυτό που λέω, ότι τα έχουν μ@λάκες ή απλά δεν ξέρουν να τα πάνε...μια χαρά αυτοκίνητα είναι και γρήγορα. Δεν φταίει το όχημα για τον βλάκα οδηγό....
-
Τα Leaf έχουν αστεία αυτονομία, εντελώς ακατάλληλα. Και μόνο που βγήκε σε αυτοκινητόδρομο, είναι ήρωας!
Τα Tesla σίγουρα ΔΕΝ έχουν χαζούς ιδιοκτήτες. Αν έπρεπε να διανύσω μια Θεσσαλονίκη-Αθήνα ΣΗΜΕΡΑ, θα προτιμούσα να πάω με 90 και να μου σπάσουν τα νεύρα, παρά να φορτίσω στην Αταλάντη με 50 kWh. Να τις πληρώσω χρυσές, να ρισκάρω να είναι άλλος μπροστά μου. Αυτό βέβαια θα αλλάξει συντόμως, που θα γεμίζω με 250 kWh (και τσάμπα) στη Λαμία.
Αν βέβαια μιλάμε για να πάω Πάτρα, εννοείται ότι θα πήγαινα με 160.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης