-
Είναι σκάνδαλο η μη φορολόγηση εταιρικών τανκ με πρόσχημα την «οικολογική μετάβαση» και ελπίζω άμεσα να εξορθολογιστεί
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν γνωριζω τις φορολογικες ιδιαιτεροτητες της εργασιας σου.
Έχει να κάνει με το γενικό πλαίσιο που διέπει πλέον τα PHEV και όχι με συγκεκριμένες φορολογικές ιδιαιτερότητες εταιριών.
Δεν θα συμφέρει κανέναν πλέον στην Ευρώπη να μισθώνει PHEV μέσω εταιρείας με τις νέες μετρήσεις WLTP, όπου λογικά όλα τα μοντέλα θα ξεπερνάν τα 50 CO² που είναι το όριο για τη φοροαπαλλαγή. -
Καλά θα κάνουν να πληρώνουν όλοι το φόρο που τους ανάλογη όταν χρησιμοποιούν το όχημα για ίδιαν χρήση και όχι για την τέλεση του καθήκοντος
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
στο copilot που είχα κοιτάξει το ioniq 6 το έβγαζε τουλάχιστον 2kwh/100km μεγαλύτερη κατανάλωση, δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει στην πράξη και μου κάνει εντύπωση αυτο που λες. Ειδα επίσης οτι η hyundai δινει το τετρακινητο κάπου στα 45 με πολύ καλό εξοπλισμό και ειναι θεωρώ πολύ καλή τιμή για καινούργιο τετρακίνητο με 84αρα μπαταρία.
αν εχεις βρει το ioniq 6 awd με την μεγαλη μπαταρια, σε τετοια τιμη χτυπα το!
για αυτο σε ρωτάω γιατί μου φάνηκε πολυ ελκυστικό
Βεβαιώσου οτι δεν έχει όμως την τρύπα ασφαλείας που έχει το ioniq 5 και το ev6 που επιτρέπει να κλαπούν εύκολα
-
Γαλλία: Πρόσθετο bonus 1.000 ευρώ για την αγορά ευρωπαϊκού ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Επιβεβαίωση @criuser
-
@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γαλλία: Πρόσθετο bonus 1.000 ευρώ για την αγορά ευρωπαϊκού ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Επιβεβαίωση @criuser
Κοινωνική μίσθωση και κριτήρια διαβάζω. Από εκεί τα διαβάζουν και τα δικά μας τα φυντάνια ;
Πολύ κομμουνισμός εσχάτως!
Θα πάρουν ηλεκτρικά όλα τα γυφταριά πάλι και ο μέσος μαλακας μισθωτός θα κυκλοφορεί με το χρεπι 20ετιας και θα περιμένει να μαζέψει λεφτά από το -2% στους φορολογικούς συντελεστές της Θεσσαλονίκης
Μαλακα έλληνα και δη μαλακα έλληνα μισθωτέ.
Που σε γαμάνε στη φορολογία και από δίπλα πουλάνε μούρη είτε οι μαύροι (40% του ΑΕΠ) είτε αυτοί που βάζουν και το κολοχαρτο στα έξοδα για να μην βγάζουν κέρδη παρότι φορολογούνται με 22%!!Εντωμεταξύ το μέτρο είναι ο ορισμός της κρατικής ενίσχυσης κατά το ίδιο το ενωσιακο δίκαιο αλλά αν είσαι Γαλλία με τη μερίδα του λέοντος στην ευρωπαϊκή αθλια και σιχαμερή γραφειοκρατία κάνεις ότι γουστάρεις.
-
Βρήκες γρατζουνιά στο αυτοκίνητο;
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μύθος.
Όταν ξεκίνησε είχε κάποια πρωτοπορεία μιας και οι άλλες εταιρείες δεν είχαν ασχοληθεί ακόμη.
Τώρα πλέον δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Έχουν βγει αξιόλογα ηλεκτρικά από πολλούς.
Και φυσικά έχει σταματήσει να παίζει μόνη της εδώ και καιρό.Δεν ειναι μύθος, ειναι η αλήθεια για όποιον έχει ζήσει με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ακόμα δεν έχει ανταγωνισμό στην πράξη - η θεωρία δεν με ενδιαφέρει. Διαχείριση ενέργειας, βάρος, οδική συμπεριφορά, software, chargers - απλά η Τέσλα ειναι μακράν μπροστά.
-
Τεσπα, ναι δεν ειναι μονοδρομος,
Μονόδρομος ειναι για όποιον έχει 2 δράμια μυαλό και κοιτάει ηλεκτρικό. Το ίδιο έπαθε και ο κουμπάρος που δεν με άκουσε και πήγε EQA αντί για μόντελ 3 και βρίζει κάθε ΣΚ που πάει στο χωριό.
Ολα τα άλλα ηλεκτρικά ειναι απίστευτα ενεργοβόρα (διαβάστε για την 8πλη βαλβίδα της Τέσλα και όλες τις καινοτομίες στα μοτέρ και λογισμικό), πολύ βαριά και στο δρόμο δύσκολα λόγω βάρους. Άσε που για να φορτίσεις πρέπει να έχεις phd.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά θα κάνουν να πληρώνουν όλοι το φόρο που τους ανάλογη όταν χρησιμοποιούν το όχημα για ίδιαν χρήση και όχι για την τέλεση του καθήκοντος
Μην λες τέτοια, τώρα που προσπαθώ να τους πείσω για εταιρικό!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι !
-
Δεν υπάρχει αυτό σαν έννοια. Πληρών φόρο 10πλο από τον κολλητό μου υδραυλικό π.χ. οπότε δικαιοσύνη και φορολογία - ειδικά στην Ελλάδα - δεν υπάρχει. Εεε ας επωφεληθώ και εγώ στα 25 χρόνια που εργάζομαι 1 φορά!
-
Δεν υπάρχει αυτό σαν έννοια. Πληρών φόρο 10πλο από τον κολλητό μου υδραυλικό π.χ. οπότε δικαιοσύνη και φορολογία - ειδικά στην Ελλάδα - δεν υπάρχει. Εεε ας επωφεληθώ και εγώ στα 25 χρόνια που εργάζομαι 1 φορά!
Φανη εσύ και εγώ ως μισθωτοί φορολογούμαστε για τη χρήση αν μας δώσουν παροχή. Και φυσικά μας γαμάνε στη φορολογία με τον υψηλότερο συντελεστή και χωρίς καμία ανταπόδοση για τους φόρους που πληρώνουμε.
Το ζήτημα είναι ότι όλες οι ανθυπο εταιρίες φορτώνουν για τους εταίρους αμάξια ακόμα και με πανάκριβα φλεξ ληζινγκ και γράφουν έξοδα μειώνοντας τα κέρδη τους για να κάνουν την καυλα τους. -
https://www.facebook.com/share/p/1EfrGyeLuT/?mibextid=wwXIfr
Ναι αλλά τι θα πει ο καλός κόσμος όταν τους πω ότι έχω «Γιάνγκ Γουάνγκ»;
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φανη εσύ και εγώ ως μισθωτοί φορολογούμαστε για τη χρήση αν μας δώσουν παροχή.
Για αυτό εαν πάρω, θα είναι: phev (με ερωτηματικό), EV (το προτιμώ) ή μέχρι 17.000 ΛΤΠΦ. Το ξέρω ότι φορολογούμαστε, για αυτό απάντησα στον τέρας, μην το αλλάξουν τώρα!
ΥΓ: ο τσέος της εταιρίας που εργάζομαι έχει Χ5 phev, τέρας!! Αμαξάρα!!
-
Μύθος.
Όταν ξεκίνησε είχε κάποια πρωτοπορεία μιας και οι άλλες εταιρείες δεν είχαν ασχοληθεί ακόμη.
Τώρα πλέον δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Έχουν βγει αξιόλογα ηλεκτρικά από πολλούς.
Και φυσικά έχει σταματήσει να παίζει μόνη της εδώ και καιρό.Δεν ειναι μύθος, ειναι η αλήθεια για όποιον έχει ζήσει με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ακόμα δεν έχει ανταγωνισμό στην πράξη - η θεωρία δεν με ενδιαφέρει. Διαχείριση ενέργειας, βάρος, οδική συμπεριφορά, software, chargers - απλά η Τέσλα ειναι μακράν μπροστά.
Στη πράξη γίνονται οι δοκιμές και οι μετρήσεις, όχι στη θεωρία.
Και οι πωλήσεις πλέον και τα ποσοστά που παρέθεσα δεν είναι θεωρία.
Τέλος πάντων. Ούτε εσύ πείθεσαι, ούτε κι εγώ συμμερίζομαι τη μοναδικότητα της Tesla. -
Συμφωνούμε! Και ενώ στην θερωρία έχουν βγει "καλυτερα" ηλεκτρικά, στην πράξη ΟΛΑ υστερούν σε διαχείριση ενέργειας έναντι των Τέσλα. Και η διαχείριση ενέργειας σε ένα ηλεκτρικό σήμερα είναι ό,τι πιο σημαντικό. Και μετά μετράνε και όλα τα μικρά που είπε ο παγωμένος, για ευκολία διαχείρισης του αυτοκινήτου, φόρτισης, pre-conditioning, ακόμα και το one-pedal που ειναι must για ηλεκτρικό και λόγος απόρριψης εαν κάποιο δεν το προσφέρει, στο Τέσλα ειναι τέλεια υλοποιημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Από όλα τα ηλεκτρικά που έχω οδηγήσει, μόνο η Taycan ηταν καλύτερη από το Μόντελ 3, κανένα άλλο.
ούτε κι εγώ συμμερίζομαι τη μοναδικότητα της Tesla.
Γιατί δεν έχει ζήσει με ηλεκτρικό. Εαν το κάνεις θα καταλάβεις την υπεροχή της Τέσλα, έναντι των άλλων.
-
Δεν υπάρχει αυτό σαν έννοια. Πληρών φόρο 10πλο από τον κολλητό μου υδραυλικό π.χ. οπότε δικαιοσύνη και φορολογία - ειδικά στην Ελλάδα - δεν υπάρχει. Εεε ας επωφεληθώ και εγώ στα 25 χρόνια που εργάζομαι 1
Αν δεις τι φορο πληρώνω κάθε χρόνο θα πάθεις εγκεφαλικό ! Αλλά ειναι σωστό να πληρώνουμε φόρους, αρκεί αυτοί να στηρίζουν τους λιγότερο τυχερούς ικανούς !
-
Μύθος.
Και οι πωλήσεις πλέον και τα ποσοστά που παρέθεσα δεν είναι θεωρία.
Τέλος πάντων. Ούτε εσύ πείθεσαι, ούτε κι εγώ συμμερίζομαι τη μοναδικότητα της Tesla.Σε πόσα τεσλα έχεις μπει ;
-
Αν δεις τι φορο πληρώνω κάθε χρόνο θα πάθεις εγκεφαλικό ! Αλλά το ειναι σωστό να πληρώνουμε φόρους, αρκεί αυτοί να στηρίζουν τους λιγότερο τυχερούς ικανούς !
Εαν έχεις επιχείρηση, λογικό. Σαν υπάλληλος λέω εγώ, που επίσης πληρώνω πολλά αφού δεν κρύβω ούτε 1€. Ανίθετα αρκετοί φίλοι μου με μεγαλύτερα εισοδήματα δεν πληρώνουν ούτε τον μισό φόρο από εμένα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης