-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν ξέρω πώς είναι η κατάσταση στην Αγγλία, στην Ελλάδα πάντως είναι απελπισία. Οι εφαρμογές της DEI και της NRG είναι ενίοτε για μπούφλες. Να κάθομαι 10 λεπτά να βάζω/βγάζω καλώδια και να ανοίγω και ξανανοίγω την εφαρμογή.
μηπως δεν ειχες σημα στο κινητο; nrg εχω βγαλει καρτα, αλλα δεη οντως συνεχιζω να ενεργοποιω με το κινητο. Δεν μου εχει τυχει προβλημα μεχρι στιγμης. Προφανως λογω των δοκιμων που κανεις επαγγελματικα εχεις αναγκαστει να φορτισεις ΠΟΛΛΕΣ περισσοτερες φορες και εχεις συναντησει και περισσοτερα προβληματα.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
δηλ τα μπαρμπαδια στο μυαλο
Εδώ είμαστε συνηθισμένοι να σταματάμε, να έρχεται το παιδί στο βενζινάδικο να μας βάζει βενζινούλα και να φεύγουμε. Προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ.
Η ιδανική κατάσταση φόρτισης θα ήταν να μπορείς να συνδέσεις όπου βλέπεις βύσμα και η χρέωση να γίνεται αυτόματα με το αυτοκίνητο.
(αλλά εδώ ο άλλος ακόμα θέλει να πληρώνει μετρητά γιατί... τέσπα, άλλο thread) -
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η ιδανική κατάσταση φόρτισης θα ήταν να μπορείς να συνδέσεις όπου βλέπεις βύσμα και η χρέωση να γίνεται αυτόματα με το αυτοκίνητο.
συμφωνω, αυτο ειναι το ιδανικο και ποιος το προσφερει μονο;
αν και εχω την εντυπωση οτι το προσφερουν υπο προϋποθεσεις 1-2 εταιρειες ακομα εκτος της τεσλα.Το τραγικο ειναι οτι η τεχνολογια υπαρχει, τοσο στους φορτιστες οσο και σε αρκετα οχηματα, απλα δεν εχουν κατσει να "τα βρουνε" ωστε να το ενεργοποιησουν
-
συμφωνω, αυτο ειναι το ιδανικο και ποιος το προσφερει μονο;
αν και εχω την εντυπωση οτι το προσφερουν υπο προϋποθεσεις 1-2 εταιρειες ακομα εκτος της τεσλα.Το τραγικο ειναι οτι η τεχνολογια υπαρχει, τοσο στους φορτιστες οσο και σε αρκετα οχηματα, απλα δεν εχουν κατσει να "τα βρουνε" ωστε να το ενεργοποιησουν
Θελουν συνδρομητες αυτες οι εταιρειες για να μπορουν να τους παρουν ποιο ευκολα χρηματα.
Αλλοιως θα επρεπε να ακουμπας την τραπεζικη σου καρτα και να προπληρωνεις, ευκολο ειναι αλλα δεν τους συμφερει. -
το προβλημα το εχει η γρια που δεν χρησιμοποιουσε το ναβι για να την παει σε φορτιστες.
H φόρτιση πρέπει να γίνει πιο fool proof, γιατί η γριά δεν είναι η μόνη που έχει τέτοιο θέμα.
παντα μπορουν να γινουν βελτιωσεις, ειδικα αυτο που λεμε εδω και καιρο με το να κανεις απλα ταπ μια πιστωτικη καρτα. Αλλα πρακτικα, προβλημα εχουν τα μπαρμπαδια και γενικοτερα οσοι δεν μπορουν να σκεφτουν λιγο παραπανω απο αυτα που εχουν συνηθισει.... δηλ τα μπαρμπαδια στο μυαλο
Aν βασιζεσαι σε εφαρμογη στο κινητο και αυτο δεν εχει σημα εκει υπαρχει προβλημα. επισης αναλογα τι κινητο και ποια εκδοση λειτουργικου/εφαρμογης παντα μπορει να υπαρχουν bugs.
Το συστημα με τους φορτιστες ειναι ετσι σχεδιασμενο για να μπερδευει τον κοσμο γιατι ακολουθει την πολιτικη της Απλ που εχει φτιαξει το οικοσυστημα της. Δηλ αν εχεις λογαριασμο σε μια εταιρεια μπορει να μην κανεις αλλους λογαριασμους για απλοτητα και να ψαχνεις μονο φορτιστες αυτης της εταιρειας. Δεν εχει σχεση δηλ με υποθετικα μπαρμπαδια οπως λες κλπ
-
Νομίζω ότι η πιο σημαντική είδηση είναι αυτή...
https://www.drive.gr/news/bmw-anoysio-na-megalonoyn-syneheia-oi-mpataries-ton-ev
Το ανεβάζει και ο Δημήτρης για να το σχολιάσουμε.
-
Εντάξει,ας είμαστε πιο συμπονετικοί κι ανεκτικοί με τα "μπαρμπαδια" και τις "γιαγιάδες",γιατί εκεί που ήσουν ήμουν κι εκεί που είμαι θα'ρθεις..
Και 'μεις στα 65 ή στα 70 μας,-να'χουμε την υγειά μας- πολλοί θα οδηγάμε και θα βγουν τεχνολογίες που θα μας δυσκολεύουν,ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα τις παίζουν στα δάκτυλα. -
@polioan said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
(στο 6:30, αν και εχω βαλει το timestamp στο λινκ, ο λογος που η μαμα του ματ θελει να δωσει το τεσλα της)
ε ναι, απολυτως λογικο για μια 70χρονη να προβληματιζεται σχετικα με το θεμα φορτισης. Ευτυχως ομως εχει εντυπο χαρτι - βιβλιο, οποτε οταν παρει το νεο της θερμικο αμαξι, θα μπορεις να κατατρωνει ευκολα τις διαδρομες της
ΥΓ: σε λαθος νημα το ποσταρα πριν.
Φαντάσου στην Αγγλία αν έχουν τέτοια προβλήματα με τις φορτίσεις...Τι να πει η μπανανία μας εδώ????
δεν εχει το προβλημα η αγγλια, το προβλημα το εχει η γρια που δεν χρησιμοποιουσε το ναβι για να την παει σε φορτιστες. Ο γιος της γελουσε απο διπλα...
Δεν εχω δει κανενα βιντεο ηλεκτρικων απο την Αγγλια που να μην αναφερει καποιο θεμα με φορτιστες, χαλασμενοι, υπολειτουργουν, δεν εχουν εγκατασταθει ακομα, δεν εχουν συνδεθει κλπ
Επειδη εχουν πολλους το να πας λιγο πιο περα και να κανεις την δουλεια σου δεν ειναι θεμα συνηθως, αλλα υπαρχει.Εμεις εδω αν δεν δουλεψει με την μια η εφαρμογη ή εχει χαλασει ή δεν φορτιζει με την μεγιστη ταχυτητα κλπ, η επομενη θεση φορτισης δεν ειναι καθολου αυτονοητο οτι θα ειναι κοντα
-
Η τελευταία φορά που ταλαιπωρήθηκα ήταν στον Σκλαβενίτη της Καρδίτσας, που έχει DC στον πάρκινγκ του.
Εδώ να πω ότι χαλιέμαι όποτε βάζω βενζίνη στο εξωτερικό, που πρέπει να κάνω τη διαδικασία μόνος μου.
-
@panormus772 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εντάξει,ας είμαστε πιο συμπονετικοί κι ανεκτικοί με τα "μπαρμπαδια" και τις "γιαγιάδες",γιατί εκεί που ήσουν ήμουν κι εκεί που είμαι θα'ρθεις..
Και 'μεις στα 65 ή στα 70 μας,-να'χουμε την υγειά μας- πολλοί θα οδηγάμε και θα βγουν τεχνολογίες που θα μας δυσκολεύουν,ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα τις παίζουν στα δάκτυλα.Συμπονετικοι ναι, αλλα δε γινεται καθε φορα η προηγουμενη γενια να φρεναρει την επομενη επειδη δεν ξερει, δεν μπορει, δεν θελει.
-
Σιγά ρε συ.
Οι παλιοί δεν θα πάνε στα ηλεκτρικά. Υπάρχουν και τα υπόλοιπα.
Οι νεώτεροι θα πάνε αν θέλουν και όταν γεράσουν θα ξέρουν.
-
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καθόλου στράγκλινκ η Tesla στην Τσάινα. Σε αντίθεση με τους Δυτικούς.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης