-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@antonmone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το έχουμε ξαναγράψει!
SUV με 60αρα μπαταρία είναι μέτρια έως κακή επιλογή για οτιδήποτε εκτός πόλης!γιατι απο Ψαθοπυργο προς Αθηνα (στην περιοχη μας) ποσα χμ ειναι? Νομιζω ανετα το Αττο θα τα βγαζει.
λογικα εχει ανοιξει ο Ψαθοπυργος Τεσλα για ολους η κανω λαθος?
Οχι τα ανοιχτα της Τεσλα ειναι μόνο τα εντος πόλεων (Αθήνα και Λάρισα)
Ψαθόπυργος και Αταλάντη Τεσλα μόνο! Αν και στα ίδια σημεια έχουν και τριτοι νομίζω, πιο ακριβοί ομως!Αν ειναι ετσι μου χαλαει λιγο τον προγραμματισμο αλλα λογικα θα τους ανοιξουν στο μελλον.
Αν και στην Πατρα θα υπαρχουν πολλοι αξιοπιστοι φορτιστες πιστευω αλλα θα πρεπει να γινει παρακαμψη στην πολη. Πανω στην Εθνικη τους φοβαμαι λιγο τους 3ους παροχους λογου κοστους και αναξιοπιστιας.
Μην μασας. Ειτε ειστε 90χλμ απο ψαθοπυργο στην πελοποννησο ειτε απο μερια ναυπακτου, εχει φορτιστες. Θα ξεκινας με 100% απο το σπιτι σου και με μια σταση θα φτασεις αθηνα. Στην αρχη θα φοβασαι και θα κανεις δυο στασεις. Την δευτερη σταση θα την κανεις ΣΕΑ βελου που εχει αξιοπιστους ελπε. Την πρωτη θα την κανεις σχετικα κοντα στο σπιτι σου για ενα γρηγορο top-up. Αναλογως απο που ξεκινας θα την κανεις οπου σε βολευει. Μπες plugshare, abrp και δες πως σε βολευει.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
#benzini_monoειναι πολυ μικρη η ελλαδα τελικα
38 στάσεις για φόρτιση και 4 αλλαγές πάνας για την ακράτεια,όντως μεγάλη χώρα δεν το λες!
για τους ανυπομονους, υπαρχει παντα η λυση καθετηρας + διλιτρη σακκουλα... και χανεσαι στο ηλιοβασιλεμα... εσυ και το κατουρο σου αγκαλιασμενοι και αγαπημενοι
Έχεις ένα δίκιο αλλά επειδή είμαστε λίγο πριν το 2025, θα προτιμήσω την λύση της χημικής τουαλέτας με ζώνη και πλευρικό αερόσακο!Safety comes first!
-
Το έχουμε ξαναγράψει!
SUV με 60αρα μπαταρία είναι μέτρια έως κακή επιλογή για οτιδήποτε εκτός πόλης!γιατι απο Ψαθοπυργο προς Αθηνα (στην περιοχη μας) ποσα χμ ειναι? Νομιζω ανετα το Αττο θα τα βγαζει.
Ψαθόπυργος και Αταλάντη Τεσλα μόνο! Αν και στα ίδια σημεια έχουν και τριτοι νομίζω, πιο ακριβοί ομως!Αν ειναι ετσι μου χαλαει λιγο τον προγραμματισμο αλλα λογικα θα τους ανοιξουν στο μελλον.
Αν και στην Πατρα θα υπαρχουν πολλοι αξιοπιστοι φορτιστες πιστευω αλλα θα πρεπει να γινει παρακαμψη στην πολη. Πανω στην Εθνικη τους φοβαμαι λιγο τους 3ους παροχους λογου κοστους και αναξιοπιστιας.
Μην μασας. Ειτε ειστε 90χλμ απο ψαθοπυργο στην πελοποννησο ειτε απο μερια ναυπακτου, εχει φορτιστες. Θα ξεκινας με 100% απο το σπιτι σου και με μια σταση θα φτασεις αθηνα. Στην αρχη θα φοβασαι και θα κανεις δυο στασεις. Την δευτερη σταση θα την κανεις ΣΕΑ βελου που εχει αξιοπιστους ελπε. Την πρωτη θα την κανεις σχετικα κοντα στο σπιτι σου για ενα γρηγορο top-up. Αναλογως απο που ξεκινας θα την κανεις οπου σε βολευει. Μπες plugshare, abrp και δες πως σε βολευει.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
38 στάσεις για φόρτιση και 4 αλλαγές πάνας για την ακράτεια,όντως μεγάλη χώρα δεν το λες!
για τους ανυπομονους, υπαρχει παντα η λυση καθετηρας + διλιτρη σακκουλα... και χανεσαι στο ηλιοβασιλεμα... εσυ και το κατουρο σου αγκαλιασμενοι και αγαπημενοι
Έχεις ένα δίκιο αλλά επειδή είμαστε λίγο πριν το 2025, θα προτιμήσω την λύση της χημικής τουαλέτας με ζώνη και πλευρικό αερόσακο!Safety comes first!
το καταραμενο ncap εχει βγαλει σκαρτα τα adas της byd, οποτε φοβαμαι οτι θα πρεπει να ακολουθησουμε την πατροπαραδοτη συνταγη, "τα αμολαω και ζεσταινω την θεση μου".... heated seats και λαλακιες... εδω υπαρχει βιολογικος no carbon τροπος!
-
ΣΕΑ βελου
ΣΕΑ Βελου εχει φορτιστες και απο τις 2 πλευρες; Αν ειναι αξιοπιστοι σαν αποσταση βολευει πολυ.
-
Το έχουμε ξαναγράψει!
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
το καταραμενο ncap εχει βγαλει σκαρτα τα adas της byd, οποτε φοβαμαι οτι θα πρεπει να ακολουθησουμε την πατροπαραδοτη συνταγη, "τα αμολαω και ζεσταινω την θεση μου".... heated seats και λαλακιες... εδω υπαρχει βιολογικος no carbon τροπος!
Έχω ακούσει από έγκυρες πηγές ότι η Stella Li είναι λίγο (έως πολύ) βιτσιόζα όποτε για την BYD συγκεκριμενα θα δοθούν άλλες λύσεις!
Οι δυστυχείς κάτοχοι ηλεκτρικών άλλων εταιρειών να κατουριόσαστε πανω σας με τον πατροπαράδοτο τρόπο! -
ΣΕΑ βελου
ΣΕΑ Βελου εχει φορτιστες και απο τις 2 πλευρες; Αν ειναι αξιοπιστοι σαν αποσταση βολευει πολυ.
ναι εχει. Ειναι 120αρηδες. Ο ελπε ειναι οι δευτεροι αγαπημενοι μου φορτιστες, μετα τους τεσλα. Η εταιρεια δινει rfid καρτα αν τη ζητησεις, οποτε δεν χρειαζεται να ταλαιπωρεισαι με εφαρμογες και εχει/δεν εχει σημα. Tap και φορτιζεις.
-
Πρώτον:
https://www.facebook.com/share/fFJagQgEjWKiEs6A/
Δεύτερον:
Μια και λέτε για ΔΕΗ στο σπίτι και κάποια αυτοκίνητα θα φορτιζουν για ώρες κάθε μέρα. Κατά καιρούς πολλοί από μας έχουμε χάσει ψυγεία, υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ. στο βωμό του ασταθους ρεύματος, τις υπερτάσεις, λάθος συχνότητες, καιρικά φαινόμενα σε καταιγίδες. Με τα αμάξια τι θα γίνει; -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεύτερον:
Μια και λέτε για ΔΕΗ στο σπίτι και κάποια αυτοκίνητα θα φορτιζουν για ώρες κάθε μέρα. Κατά καιρούς πολλοί από μας έχουμε χάσει ψυγεία, υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ. στο βωμό του ασταθους ρεύματος, τις υπερτάσεις, λάθος συχνότητες, καιρικά φαινόμενα σε καταιγίδες. Με τα αμάξια τι θα γίνει;O Inverter που έχουν τα αυτοκίνητα έχει προστασίες και ειναι πάρα πολυ δύσκολο εως ακατορθωτο να τον κάψεις από υπερταση της ΔΕΗ
-
Λογικα μονοφασικο θα εχει το σπιτι (αυτο πως το ελεγχουμε?). Οποτε θα τραβηξω καλωδιο κατευθειαν απο τον μετρητη? Το θεμα ειναι οτι ο πινακας με την ασφαλεια του θα πρεπει να ειναι μεσα στο σπιτι ωστε να μην φορτιζει κανενας περαστικος. Οποτε θα ηταν ποιο απλο να τραβηχτει καλωδιο απο τον πινακα που υπαρχει μεσα στο σπιτι?
θελω καλωδιο που να αντεχει ταχυφορτιστη αλλα θα βαλω απλη πριζα.
βλεπεις αν εχεις μονοφασικο ή τριφασικο απο τον λογαριασμο δεη. Εκει ειναι δηλωμενη η παρεχομενη ισχυς σε kva (kilovolt amper). Αν εισαι 8kva, εισαι μονοφασικος. Αν εισαι 25kva εισαι τριφασικος. Ισως υπαρχουν και "ενισχυμενα" μονοφασικα, οποτε θα δεις πανω απο 8 (αλλα οχι 25).
Γνωμη μου, βαλε βιομηχανικη πριζα (ειτε μπλε ειτε κοκκινη, αναλογα αν εχεις μονοφασικη ή τριφασικη παροχη). Ετσι θα εχεις γρηγοροτερη φορτιση απο την απλη πριζα (νομιζω πανε εως 3.7kw οι σουκο), ενω ταυτοχρονα θα εχεις ετοιμη την εγκατασταση για wallbox. Αν/οταν παρεις wallbox, το κρεμας διπλα στην πριζα και το συνδεεις με την πριζα.
Για διατομες καλωδιων θα προτεινα να μιλησεις με τον ηλεκτρολογο. Δεν θα πω τι εκανα εγω, διοτι μαλλον ημουν υπερβολικος.
Αυτά παθαίνεις αν μέχρι τα 55 σου πληρώνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ ο τατυ, δεν ξέρεις ούτε που πέφτει το ρολόι
-
Πρώτον:
Δεύτερον:
Μια και λέτε για ΔΕΗ στο σπίτι και κάποια αυτοκίνητα θα φορτιζουν για ώρες κάθε μέρα. Κατά καιρούς πολλοί από μας έχουμε χάσει ψυγεία, υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ. στο βωμό του ασταθους ρεύματος, τις υπερτάσεις, λάθος συχνότητες, καιρικά φαινόμενα σε καταιγίδες. Με τα αμάξια τι θα γίνει;Στο καινουργιο ελοτ εχει ειδικο ρελε με προστασια μαζι με αντικεραυνικα. Εγω εχω βαλει επιτηρητη γιαννα ειμαι 100% σιγουρος
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@kostast said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
α παρουμε απευθείας από το μετρητή της ΔΕΗ;
ναι, θα πρέπει να κάνεις δύο πράγματα.
- δήλωση στο ΔΕΔΔΗΕ (ΥΔΕ), νομιζω ειναι 100 ευρώ, θα χρειαστείς και λογικά κάποιο πιστοποιητικό απο μηχανολόγο.
- θα χρειαστείς παράλληλο πίνακα που θα εγκαστασταθεί στο χώρο που θα φορτίζεις, και θα επιστρέφει πίσω στο σπίτι σου-άρα αρκτεά μέτρα καλώδιο. Με τον νεό αυστηρό έλοτ θέλεις στον πίνακα αντικεραυνικά και ένα ακόμα εργαλείο σαν ρελε για προστασία.
- ο χωρός που θέλεις να φορτίσεις ειναι κοινόχρηστος? η ιδιωτικός? ηλεκτροδοτείται? θα δηλώθεί και αυτό στην δήλωση στον ΔΕΔΔΗΕ.
Ευχαριστω για την απάντηση.
Ο χώρος είναι θέση στάθμευσης πιλοτης του οποίου έχω αποκλειστική χρήση. Δεν ηλεκτροδοτείται φυσικά. Ο μετρητής της ΔΕΗ είναι σχεδόν διπλα μου.
Επιτρέπεται να τοποθετηθεί πίνακας εκεί;
Γιατί αν πρέπει να φύγει η παροχή από το διαμέρισμα, το ξεχνάμε. Είμαι στον 5ο. -
Ναι, θα πρέπει να ειναι όμως αδιάβροχος κτλ, και φυσικά πρέπει να μεριμνήσεις για την ασφάλεια του, μην πάει κανένας έξυπνος και σου κάνει ζημιά. ρώτα έναν ηλεκτρολόγο για λεπτομέρειες, εφόσον είσαι διπλα ειναι εύκολη η εργασία, το κόστος των υλικών όμως δεν ειναι μικρό. Εχεις τριφασικό ρεύμα?
-
Ναι, θα πρέπει να ειναι όμως αδιάβροχος κτλ, και φυσικά πρέπει να μεριμνήσεις για την ασφάλεια του, μην πάει κανένας έξυπνος και σου κάνει ζημιά. ρώτα έναν ηλεκτρολόγο για λεπτομέρειες, εφόσον είσαι διπλα ειναι εύκολη η εργασία, το κόστος των υλικών όμως δεν ειναι μικρό. Εχεις τριφασικό ρεύμα?
Ναι έχω. 3φασικη 25kw.
-
Ναι έχω. 3φασικη 25kw.
Κομπλέ είσα, καλύτερα να τοποθετήσεις και έναν balancer ώστε να δίνει προτεραιότητα στα φορτία του σπιτιού, μην ανάψεται κουζίνα, θερμοσύφωνα κτλ και έχετε θέματα. Εχεις αντλία θερμότητας? Επίσης, θα πρότεινα να πάρεις τριφασικό wallbox, τα μονοφασικά ειναι αν θυμάμαι καλά, μέχρι 7 kw, τα τριφασικά ειναι 22kw. βέβαια τα περισσότερα ηλεκτρικά σε AC φορτίζουν σε 11KW γιατί το inverter τους ειναι μέχρι εκεί, εκτος από το smart και λίγα ακόμα οχήματα.
-
Πρώτον:
Δεύτερον:
Μια και λέτε για ΔΕΗ στο σπίτι και κάποια αυτοκίνητα θα φορτιζουν για ώρες κάθε μέρα. Κατά καιρούς πολλοί από μας έχουμε χάσει ψυγεία, υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ. στο βωμό του ασταθους ρεύματος, τις υπερτάσεις, λάθος συχνότητες, καιρικά φαινόμενα σε καταιγίδες. Με τα αμάξια τι θα γίνει;Στο καινουργιο ελοτ εχει ειδικο ρελε με προστασια μαζι με αντικεραυνικα. Εγω εχω βαλει επιτηρητη γιαννα ειμαι 100% σιγουρος
Δεν σου έχει σπάσει τα @@ ο επιτηρητής ?
-
α παρουμε απευθείας από το μετρητή της ΔΕΗ;
ναι, θα πρέπει να κάνεις δύο πράγματα.
- δήλωση στο ΔΕΔΔΗΕ (ΥΔΕ), νομιζω ειναι 100 ευρώ, θα χρειαστείς και λογικά κάποιο πιστοποιητικό απο μηχανολόγο.
- θα χρειαστείς παράλληλο πίνακα που θα εγκαστασταθεί στο χώρο που θα φορτίζεις, και θα επιστρέφει πίσω στο σπίτι σου-άρα αρκτεά μέτρα καλώδιο. Με τον νεό αυστηρό έλοτ θέλεις στον πίνακα αντικεραυνικά και ένα ακόμα εργαλείο σαν ρελε για προστασία.
- ο χωρός που θέλεις να φορτίσεις ειναι κοινόχρηστος? η ιδιωτικός? ηλεκτροδοτείται? θα δηλώθεί και αυτό στην δήλωση στον ΔΕΔΔΗΕ.
Ευχαριστω για την απάντηση.
Ο χώρος είναι θέση στάθμευσης πιλοτης του οποίου έχω αποκλειστική χρήση. Δεν ηλεκτροδοτείται φυσικά. Ο μετρητής της ΔΕΗ είναι σχεδόν διπλα μου.
Γιατί αν πρέπει να φύγει η παροχή από το διαμέρισμα, το ξεχνάμε. Είμαι στον 5ο.Δεν είναι δόκιμο να φύγει παροχή από τον κύριο πίνακα του διαμερίσματος
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν σου έχει σπάσει τα @@ ο επιτηρητής ?
Ισχύει, ο θείος μου (που ειναι ηλεκτρολόγος) οταν μου τον έβαλε, μου ειπε να τον περάσουμε μόνο στο wallbox, εγώ του αντιπρότεινα να τον βάλουμε σε όλες τις ασφάλεις που δίνουν και στο χώρο του πάρκινγκ (ειναι μεγάλο οποτε αποθηκεύω και πράγματα) οποτε τον χρησιμοποιώ για δυο servers που τρέχουν 24*7. Δεν είχα καταλάβει τι θα περάσω, το κατάλαβα οταν έλαβα UPs (αναγκαστικά) που μου έρχονταν mail Με τις διακοπές. Μερικά βράδυα μπορεί να πέφτει και να μην σηκώνεται και για δυο ώρες, ή να κάνει συχνές διακοπες, συνήθως από τις 11 μέχρι τις 4 το πρωί. Εχω μεγάλο UPS πλέον και το έλυσα προσωρινά αυτό το θέμα, αλλά προσανατολίζομαι να βάλω φβ στην ταράτσα με μπαταρίες για να λυσω το θέμα οριστικά (το gateway της Sigenergy Που θέλω να βάλω έχει transfer σχεδόν 0 ms). Παρόλο τα προβλήματα, δεν τον βγάζω, φοβάμαι περισσότερο μην γινει καμία στραβή με το αυτοκίνητο.
-
Το έχουμε ξαναγράψει!
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
Πάρε ναχεις!Απαντηση σε ανάρτηση που αφορουσε στην εντυπωσιακή επιτάχυνση των ηλεκτρικών!
-
Α επισης σημαντικο σε τριφασικη εγκατασταση πληρωνουμε 2 ευρω και αλλαζουμε τις παλιες ασφαλειες φυσιγγια στο ρολοι της δεη και βαζουμε 40αρες. Πολλοι εχουν 30 η 35.
-
Με πήρε τηλέφωνο ηλεκτρολόγος που του είχα αφήσει μήνυμα. Φορτιστής πρέπει να τροφοδοτείται από υποπίνακα σε ιδιωτικό χώρο. Πιλοτή γιόκ.
Με ξεχωριστή παροχή δεν ξέρει τι γίνεται, θα μάθει.
Γενικά πάντως πίνακες μόνο στο χώρο σου.
Μάλλον ατύχησα.
Αμφιβάλω αν μπαίνει και σε υπόγεια γκαράζ που δεν έχει η κάθε θέση δίκη της παροχή. Έτσι όπως μου τα λέει ούτε εκεί.Θελουμε και ηλεκτροκίνηση μετά. Τουλάχιστον στην Αθήνα, ακόμα κι αν έχεις θέση στάθμευσης, δεν.
-
Με πήρε τηλέφωνο ηλεκτρολόγος που του είχα αφήσει μήνυμα. Φορτιστής πρέπει να τροφοδοτείται από υποπίνακα σε ιδιωτικό χώρο. Πιλοτή γιόκ.
Με ξεχωριστή παροχή δεν ξέρει τι γίνεται, θα μάθει.Περίεργο, έχω έναν φίλο που έχει βάλει πίνακα - μάλλον το έχει κάνει παράνομα και το μαθαίνω τώρα... Για ξεχωριστή παροχή, να γνωρίζεις οτι θα πας σε επαγγελματικό τιμόλόγιο και όχι σε οικιακό.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης