-
Δεν είναι, το ίδιο ισχύει στον Σκλαβενίτη Καρδίτσας. Είναι στην άκρη ενός τεράστιου πάρκινγκ.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε άλλο θέμα, πήγα σήμερα σε ένα ΑΒ και σε ΟΛΕΣ τις θέσεις για ηλεκτρικά (αφού είχαν φορτιστή) ήταν σταθμευμένα θερμικά - και είχε πάνω από 6 θέσεις για EVs.
Το έγραψα προβλέποντάς το πέρισυ για τον ΑΒ Ωρωπού. Το σούπερ μάρκετ φταίει. Γιατί, ενώ γνωρίζοντας ότι τα ηλεκτρικά είναι αυτή τη στιγμή ισχνότατη μειοψηφία, πήγε και μπλόκαρε τις προνομιούχες θέσεις πάρκρινγκ, αυτές που είναι κοντά στην είσοδο του μαγαζιού, για τα, ανύπαρκτα προς ώρας, ηλεκτρικά.
Έπρεπε να τους διαθέσει αρχικώς μερικές απομακρυζμένες θέσεις, και μετά από 'α' χρόνια, όταν αυξηθούν σαν ποσοστό επί των ιχ, τότε να διαθέσει σταδιακά και άλλες θέσεις, πιο κεντρικές.
Αλλά όχι, ήθελε ΚΑΙ πολλές θέσεις ΚΑΙ τις καλύτερες να μπλοκάρει. Ε, ο κοζμάκης, ο οποίος έβλεπε μερικές φορές ηλεκτρικά ή φευ να παρκάρουν στις προνομιούχες αυτές θέσεις και να μην φορτίζουν καν (άλλο καφριλήκι και αυτό...), αντέδρασε με το ίδιο νόμιζμα καταλαμβάνοντας αδιάκριτα τις θέσεις αυτές.Καλά, ας μην αναγουμε το καφριλικι του έλληνα σε επανάσταση
Τους ξεχεζω και φωνάζω άνθρωπο του καταστήματος. Θα γίνετε άνθρωποι θέλετε δε θέλετε.
Ο ίδιος homo heidelbergensis που θα παρκάρει παρανόμως σε θέση φόρτισης θα παρακρατεί και σε θέση ΑΜΕΑ. Τις ίδιες σκατοφατσες έχουν όλοι τους !
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σε άλλο θέμα, πήγα σήμερα σε ένα ΑΒ και σε ΟΛΕΣ τις θέσεις για ηλεκτρικά (αφού είχαν φορτιστή) ήταν σταθμευμένα θερμικά - και είχε πάνω από 6 θέσεις για EVs.
Το έγραψα προβλέποντάς το πέρισυ για τον ΑΒ Ωρωπού. Το σούπερ μάρκετ φταίει. Γιατί, ενώ γνωρίζοντας ότι τα ηλεκτρικά είναι αυτή τη στιγμή ισχνότατη μειοψηφία, πήγε και μπλόκαρε τις προνομιούχες θέσεις πάρκρινγκ, αυτές που είναι κοντά στην είσοδο του μαγαζιού, για τα, ανύπαρκτα προς ώρας, ηλεκτρικά.
Έπρεπε να τους διαθέσει αρχικώς μερικές απομακρυζμένες θέσεις, και μετά από 'α' χρόνια, όταν αυξηθούν σαν ποσοστό επί των ιχ, τότε να διαθέσει σταδιακά και άλλες θέσεις, πιο κεντρικές.
Αλλά όχι, ήθελε ΚΑΙ πολλές θέσεις ΚΑΙ τις καλύτερες να μπλοκάρει. Ε, ο κοζμάκης, ο οποίος έβλεπε μερικές φορές ηλεκτρικά ή φευ να παρκάρουν στις προνομιούχες αυτές θέσεις και να μην φορτίζουν καν (άλλο καφριλήκι και αυτό...), αντέδρασε με το ίδιο νόμιζμα καταλαμβάνοντας αδιάκριτα τις θέσεις αυτές.Καλά, ας μην αναγουμε το καφριλικι του έλληνα σε επανάσταση
Τους ξεχεζω και φωνάζω άνθρωπο του καταστήματος. Θα γίνετε άνθρωποι θέλετε δε θέλετε.
Ο ίδιος homo heidelbergensis που θα παρκάρει παρανόμως σε θέση φόρτισης θα παρακρατεί και σε θέση ΑΜΕΑ. Τις ίδιες σκατοφατσες έχουν όλοι τους !
Δεν έχω να προσθέσω κάτι αλλά ρε φίλε τι είναι ο homo heidelbergensis ? Πώς βγαίνει πραγματικά προσπαθώ να το αποδικοποιησω αλλά δεν το έχω πιάσει και έχω μείνει με την απορία !! Μια διευκρίνιση παρακαλώ
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν έχω να προσθέσω κάτι αλλά ρε φίλε τι είναι ο homo heidelbergensis ? Πώς βγαίνει πραγματικά προσπαθώ να το αποδικοποιησω αλλά δεν το έχω πιάσει και έχω μείνει με την απορία !! Μια διευκρίνιση παρακαλώ
-
@antoniokon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μάθαμε και κάτι μέσω των ουγκανων που παρκάρουν όπου γουστάρουν . Αλλά μου είναι δύσκολο να τους αποκαλώ έτσι προτιμώ το ουγκανοι
-
Εμένα με προβληματίζει που το κόκκινο τέρας ξέρει τόσα πολλά για τα κρανία των ανθρώπων.
Πως πίνεις το κρασί σου;;;;
Γιατι κόκκινο;;;; Και γιατί τέρας;;;;
Δρ. Λέκτερ, εσεις;;;
-
Γαύρος μια φορά δεν είμαι (θου κύριε)
-
Κανεις δεν είναι τέλειος.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κανεις δεν είναι τέλειος.
Το ξέρω, ούτε θεός, κόπηκα στα θαύματα
-
Επένδυση μαμούθ 14 δισεκατομμύριων από την Mercedes για την εξέλιξη νέας γενιάς θερμικών κινητήρων, οι οποίοι θα δοκιμαστούν στην νέα S Class που θα είναι υβριδική... Και ούτε κουβέντα για ΕQS.
Απο ότι φαίνεται η overhyped φούσκα της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση πάει για σκάσιμο. Το 2030 έγινε 35, μετα 40 και σύντομα το βλέπω για...ποτέ γιατί μέχρι τότε θα έχει εξελιχθεί το υδρογόνο ή κάποιο άλλο βιοκαυσιμο.
https://www.carandmotor.gr/nea/oi-germanoi-epimenoyn-sti-benzini
-
Επόμενη βλακεία ;
-
Η γη είναι επίπεδη
-
Όχι 40%, 140% θα πρέπει να βάλουν τους δασμούς μπας και κερδίσουν μερικά χρόνια ζωής.
-
Τα ηλεκτρικά ξεκίνησαν να πουλάνε όσο υπήρχαν επιδοτήσεις.
Οταν αυτές κόπηκαν σε κάποιες χώρες όπως η Γερμανία, τότε άρχισε η επιστροφή στα θερμικά.
Η ηλεκτροκίνηση, ξεκίνησε με λάθος τρόπο.
Με αστείες μπαταρίες, μεγάλου βάρους και μικρής αυτονομίας, σαν τα κινητά τηλέφωνα του 1980, ενώ ταυτόχρονα έδιναν μεγάλες ιπποδυνάμεις και δυνατές επιδόσεις, σε χώρες που τα όρια ταχύτητας είναι χαμηλά. Ταυτόχρονα οι επιδόσεις μηδένιζαν την αυτονομία.
Ετσι έχουμε την απόλυτη γελοιότητα αμάξια με εκατοντάδες ίππους να πηγαίνουν μαζί με τις νταλίκες δεξιά και να τα περνάνε τα ΚΤΕΛ.
Η λύση στην ηλεκτροκίνηση έρχεται από την Ευρώπη...
Η γνωστή πρωτοπόρος εταιρεία ξεκίνησε και θα ακολουθήσουν και οι άλλοι. Η ηλεκτροκίνηση θα είναι για την πόλη.
Είτε με την μικροκινητικότητα και τα τετράκυκλα, για αποστάσεις μικρότερες των 10 χλμ, είτε με τα μικρά ηλεκτρικά, για αστικές και περιαστικές αποστάσεις και μικρές εκδρομές.
Μάλιστα εύκολα και με πολιτικό όφελος οι κυβερνήσεις θα στρέψουν τις επιδοτήσεις σε αυτοκίνητα μικρού αποτυπώματος στην άσφαλτο, οπότε λογικά δεν θα έχουμε επιδοτήσεις στα μεγάλα ηλεκτρικά, τα οποία θα είναι μόνο εταιρικά και θα ωφελούνται από τις φοροαπαλλαγές...
-
Αυτά τα έχει κάνει η Κίνα πολλά χρόνια τώρα.
-
Αρα δεν θα μπορεί κανείς να τους πει τίποτε...
Βασικά οι ίδιοι οι Κινέζοι που θα πιεστούν από αυτές τις αποφάσεις..
-
Η περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαίτερα στο μέσον της ημέρας καθιστά την ιδιωτική ηλεκτροκίνηση μονόδρομο. Που αλλού θα επεκταθεί η χρήση ενέργειας από ΑΠΕ ? Στην ψύξη θέρμανση κατοικιών στη λειτουργία των πλοίων (επιβατικών, κρουαζιερόπλοιων και εμπορικών) όταν αυτά είναι ελλιμενισμένα, στην ηλεκτρόλυση κλπ κλπ.
Τελευταία, αργά και δεξιά κυκλοφορούν μόνο οι ιδιοκτήτες μεγάλων οχημάτων μπενζίνας -περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις- λόγω του δυσβάσταχτου κόστους καυσίμου.
-
Σας το είπα και αλλου σε μια στιγμή θεϊκής έμπνευσης.
Με τον ήλιο είναι σαν να βρέχει βενζίνη
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Σας το είπα και αλλου σε μια στιγμή θεϊκής έμπνευσης.
Με τον ήλιο είναι σαν να βρέχει βενζίνη
»γέμισμα» 22kw ή περίπου 30% του «ντεπόζιτου». Δωρεάν και ωραία
-
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης