-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Aν ριξουν αλατι η χωμα στους χιονισμενους δρομους δεν χρειαζοντε αλυσιδες. Λογικα μηχανηματα εχουν στην Αραχωβα.
ΥΓ υποχρεωτικα χιονολαστιχα βεβαια η ολων εποχων Μ+Σ
ΥΓ2 θα ηθελα να ξερω ποιος βλακας θα παει Αραχωβα τον χειμωνα με καλοκαιρινα λαστιχα;δεν διαφωνω επι της αρχης, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι χειμερινα λαστιχα για την νοτια ελλαδα ειναι συνηθως χασιμο χρονου και χρηματων. Για τους βορειους, ναι, ειναι πολυ χρησιμα.
Επισης, εχω την εντυπωση οτι το προβλημα δημιουργηθηκε επειδη ξεκινησε ξαφνικα η χιονοπτωση (απο οτι διαβασα, δεν ξερω αν ειναι αληθεια). Παντως, με τον χαμο που θα γινοταν στην αραχωβα αυτες τις ημερες, ακομα και ενα σκασμενο λαστιχο θα δημιουργουσε ουρα χιλιομετρων.Αυτη η συζητηση στο τελος δεν οδηγει πουθενα. Προφανως αν μενεις Αθηνα και πας 3 μερες στην Αραχωβα καθε Χριστουγεννα δεν σε συμφερει να βαλεις χειμερινα για 3 μερες τον χρονο. Οποτε αν εισαι λογικος θα κανεις αυτο που κανει ο Στεφανος, δηλ δεν πας πουθενα. Αν θελεις να πας ομως λεωφορειο η νοικιαζεις ενα αμαξι με χειμερινα για 3 μερες.
Παντως ο περισσοτερος κοσμος που κανει χειμερινες εξορμησεις εχει ενα 2ο αμαξι με καταλληλα λαστιχα νομιζω και στην Αθηνα, η χρησιμοποιει καποιο επαγγελματικο οσοι εχουν προσβαση σε αυτα. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που θα πανε με ενα καθημερινο αυτοκινητο και προφανως αυτοι ειναι που δεν ξερουν.δεν καταλαβες. Δεν ειπα να πηγαινεις ξεγνοιαστος με τα θερινα σου λαστιχα, απλα ειπα οτι δεν εχουν νοημα τα χειμερινα. Χιονοκουβερτες/αλυσιδες και ολα καλα (αρκει να ξερεις να τις βαζεις κιολας!). Εγω που δεν εχω διαθεση να ασχοληθω με τετοια πραγματα (εχω χιονοκουβερτες παντως), απλα φροντιζω να αποφυγω προορισμους με "προβληματικους" δρομους το χειμωνα. Το εκανα και με τα θερμικα μου αυτοκινητα, το ιδιο κανω και τωρα.
εγω λεω οτι απλα στο 2ο αμαξι σου βαζεις ολων εποχων Μ+Σ και ειναι καλυτερη λυση απο αυτα που λες και οικονομικη και μπορεις να απολαμβανεις και τις χειμεινες εξορμησεις με ασφαλεια αρκει να ριχνουν αλατι αυτοι που πρεπει να ριχνουν. Πχ βαλε τετοια λαστιχα στο Ντολφιν και θα δεις διαφορα. Αρκει να ειναι καλης ποιοτητας.
-
Το όλο θέμα είναι κωμωδία.
Βρήκαν να πουν και για κάνα δύο ηλεκτρικά και το κλείσαμε το θέμα.
Έτσι λειτουργούν όμως στην Ελλάδα κράτος, πολιτικοί αλλά και πολίτες.Υπουργός τώρα και βγήκε και είπε αυτή την καφενειακή ηλιθιότητα για τα ηλεκτρικά. Άνθρωπος που βρίσκεται σε κυβερνητική θέση στην Ελλάδα.
Και το κακό είναι ότι θα ξανά πάρει στο μέλλον τέτοια θέση όσες παπάτζες και να πει. Γιατί αυτό γίνεται πάντα.
Αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν τη χώρα. Και απορούμε που είμαστε ένα τυχαίο κράτος που όλα είναι τυχαία. -
Εγώ έχω μεγαλώσει σε αυτά τα μέρη. Πάντα τέτοιες μέρες ο Παρνασσός γεμίζει από ατελείωτες ορδές φτωχών και πλουσίων που θέλουν να απολαύσουν το αλπικό τοπίο, τα χειμερινά σπορ, τη μασαμπουκα και τον καφέ μπροστά σε ένα τζάκι κλπ. Το μποτιλιάρισμα είναι δεδομένο πως θα συμβεί. Άλλοτε λόγω αλυσίδων που κάποιοι δεν έβαλαν, άλλοτε λόγω πυκνής χιονόπτωσης ή ενός οποιουδήποτε τυχαίου συμβάντος. Οι δρόμοι είναι στενοί και καθιστούν αναποφεκτο να συμβεί μια κυκλοφοριακή συμφόρηση. Φέτος ήταν η σειρά κάποιων κατόχων ηλεκτρικών. Τι να κάνουμε? Όπως και ο παγωμένος έτσι κι εγώ αποφεύγω το αγαπημένο μέρος των παιδικών μου χρόνων καθώς χρόνο με το χρόνο η κατάσταση εκεί χειροτερεύει. Γιατί δεν είμαστε στη Νορβηγία. Γιατί οι βλάκες είναι η κυρίαρχη πλειοψηφία που για κάθε βλακεία τους ψάχνουν να βρουν αλλού τον ένοχο και επιμένουν να μαλώνουν με την αλήθεια.
-
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ενα ηλεκτρικό να είχε όντως ακινητοποιηθεί, θα έπαιζε σε loop στα σοσιαλ όλα το 24ωρο.
Δηλαδή τι εννοείς εσύ τώρα? Πως αυτό δε συνέβη? Πριν λίγο βγήκε ο δήμαρχος Αράχωβας και έδωσε πλήρη περιγραφή των γεγονότων.
α. εχουμε καποιο λινκ;
β. υπαρχουν φωτογραφικα ντοκουμεντα απο καθε χαζομαρα που βλεπουμε τριγυρω μας. Δεν θα ξεχασω το "ηλεκτρικο οχημα που ακινητοποιηθηκε και προκαλεσε κομφουζιο στη λαρισα (αν θυμαμαι καλα)" και το οποιο απο βιντεο ειδαμε οτι τελικα ηταν ενα volvo plugin. Οποτε, οχι δεν τους εμπιστευομαι απλα επειδη ειπαν κατι σε μια ανακοινωση. -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για όλα υπάρχει εξηγηση. Η Νορβηγία είναι μια χώρα που οι αντιξοες συνθήκες είναι ο κανονας. Οι υποδομες και η Παιδεία των οδηγών διαφέρουν από την Ελλάδα. Επίσης είναι πολύ ανόητο να θεωρηθεί πως η τροχαία θα μπορουσε να ελέγξει ολες αυτές τις χιλιαδες οχηματων. Η ευθύνη είναι κυρίως στον οδηγό.
Η δουλειά της τροχαίας είναι να προστατεύει τους ηλίθιους συμπολίτες μας και κυρίους τους λοιπούς από τους ηλίθιους συμπολίτες μας. Σιγά το επιχειρησιακό σχέδιο που χρειάζεται να ελέγξεις αλυσίδες σε μόνο ρεύμα ανόδου, μην τρελαθούμε κιόλας.
Συγχαρητήρια. Θα είχες τότε ένα τέλειο μποτιλιάρισμα που θα έφτανε μέχρι το Δίστομο.
-
Δεν χρειάζονται οι καθημερινοί ηλίθιοι ( χωρίς αλυσίδες / χωρίς καύσιμα / χωρίς ρεύμα) για να γίνει το μποτιλιάρισμα σε περιοχές όπως η Αράχωβα που δεν έχουν υποδομές ούτε για τους κατοίκους .
Η ίδια η χαβούζα η Αράχωβα είναι το πρόβλημα , -πόσους επισκέπτες να αντέξει σε μια μέρα ?
-Πόσα αυτοκίνητα μπορεί να φιλοξενήσει? -
Η επίσημη ανακοίνωση της τροχαίας δεν μετραει; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να λένε ψεμματα;
-
χωμα
Xωμα ; πας καλα ;
αμμο ριχνουν οι βορειοι επειδη εχουν παγο , η αμμος κολλαει πανω στον παγο και γινεται σαν σμιριδοχαρτο .
Ακομα και εξω απο την εξωπορτα εχουν εναν κουβα αμμο .
Χιονιζει , περναει το γκρειντερ καθαριζει τον δρομο , δεν ξινουν ασφαλτο και απο πισω τα φορτηγα με την αμμο .
Οι δρομοι καθαριζουν ολη την νυχτα , δεν ξεκινανε το πρωι μαζι με τους αλλους εργαζομενους να γινει της πουτανας .
Eδω μπορει να ενημερωθει ο πολιτης σχετικα με την κατασταση των δρομων .
https://www.liikennetilanne.fi/en
Εδω απο weather cameraκοντα εκει που εμενα , προσεξτε πληροφοριες
https://www.liikennetilanne.fi/en/kelikamerat/Uusimaa/Kerava/tie-4/vt4_Kerava_Kytomaa
Αλατι θα ριξουν αν οι συνθηκες ειναι καλες παγο δεν εχει κατι που ειναι εξαιρετικα σπανιο , αν και πιστευα οτι το ειχαν εγκαταλειψει για περιβαλλοντικους λογους . -
"Ο,τι μπορούν κάνουν για τα κλικ. Στους αταίριαστους σήμερα στον ΣΚΑΙ βγήκαν και είπαν (με γέλιο) ότι δεν έμπαιναν τα ηλεκτρικά σε νεκρά και ότι ήθελαν «κωδικούς» για να μπουν…"
οτι να 'ναι. Τι αλλη χαζομαρα θα ακουσουμε;
(απο σχολιο στο φβ σχετικα με το θεμα μας)Το βασικά ερώτημα είναι αλλο, ποιος βλέπει αταίριαστους ;
-
Απ' ότι διάβασα το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή κάποια ηλεκτρικά έμειναν από μπαταρία. Προφανώς από αμέλεια και άγνοια των ιδιοκτητών τους για την αυτονομία του αυτοκινήτου τους σε τέτοιες συνθήκες. Με πολύ κρύο, μεγάλες καθυστερήσεις, θέρμανση συνέχεια αναμμένη και έλλειψη φορτιστών.
Μάλιστα γράφτηκε ότι πρώτο έμεινε ένα Tesla. Φυσικά δεν θα κατηγορήσουμε την Tesla για ανεπάρκεια των αυτοκινήτων της, οι ιδιοκτήτες τους ήταν ανεπαρκείς και λίγοι.
Το ίδιο ισχύει όμως και για την Τροχαία, που διαβάζω εδώ κάποια επιχειρήματα που με ξεπερνούν. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως ανεπαρκής, ρίχνοντας πάνω της την ανεπάρκεια των οδηγών. Τι θα πει φταίει η Τροχαία που δεν έλεγχε όλα τα αυτοκίνητα αν έχουν αλυσίδες? Μήπως να έλεγχε και αν οι ταξιδιώτες φοράνε μπουφανάκι μην κρυώσουν? Sorry αλλά αυτά είναι σαχλαμάρες.
Για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί η Τροχαία, είναι ότι έπρεπε να έχει σχέδιο απεγλωβισμού του δρόμου αν κάποιο όχημα έμενε ή αν κάτι πήγαινε στραβά. Να μην κλείσει ο δρόμος για ώρες και κινδυνέψουν άνθρωποι. Αλλά κι αυτό σχετικό είναι, έχω πολλά χρόνια να πάω στην Αράχωβα, δεν ξέρω αν είναι εφικτό να έχει πρόσβαση σε όλα τα σημεία ένας γερανός της Τροχαίας.
-
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η επίσημη ανακοίνωση της τροχαίας δεν μετραει; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να λένε ψεμματα;
Προσωπικά πιστεύω πως ναι!
Εύκολα ρίχνει την ευθύνη άλλου, αντί να παραδεχτεί ότι δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους. -
βρηκα και το ρεπορταζ της ερτ
"και είχαμε και το θέμα που παρατηρήσαμε μετά και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία είχαν μπαταρία μεν αλλά μένανε"δεν εχω ιδεα τι θελει να πει με αυτο!!!! Ακομα και αυτο ομως το ανεφερες ως τελευταιο-τελευταιο στη λιστα με τις αιτιες που οδηγησαν στο προβλημα.
-
Το βασικό ερώτημα να το κάνεις στον εαυτό σου. Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα συνεργείο της Τροχαίας να ελέγξει δέκα χιλιάδες αυτοκίνητα καιι να οδηγήσει από αυτά έστω τα μισά σε αναστροφή, έξω από το Δίστομο. Όλες οι ιδέες είναι φίνες και ωραίες. Μόνο όμως όταν είναι εφικτές.
-
Aν ριξουν αλατι η χωμα στους χιονισμενους δρομους δεν χρειαζοντε αλυσιδες. Λογικα μηχανηματα εχουν στην Αραχωβα.
ΥΓ υποχρεωτικα χιονολαστιχα βεβαια η ολων εποχων Μ+Σ
ΥΓ2 θα ηθελα να ξερω ποιος βλακας θα παει Αραχωβα τον χειμωνα με καλοκαιρινα λαστιχα;δεν διαφωνω επι της αρχης, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι χειμερινα λαστιχα για την νοτια ελλαδα ειναι συνηθως χασιμο χρονου και χρηματων. Για τους βορειους, ναι, ειναι πολυ χρησιμα.
Επισης, εχω την εντυπωση οτι το προβλημα δημιουργηθηκε επειδη ξεκινησε ξαφνικα η χιονοπτωση (απο οτι διαβασα, δεν ξερω αν ειναι αληθεια). Παντως, με τον χαμο που θα γινοταν στην αραχωβα αυτες τις ημερες, ακομα και ενα σκασμενο λαστιχο θα δημιουργουσε ουρα χιλιομετρων.Αυτη η συζητηση στο τελος δεν οδηγει πουθενα. Προφανως αν μενεις Αθηνα και πας 3 μερες στην Αραχωβα καθε Χριστουγεννα δεν σε συμφερει να βαλεις χειμερινα για 3 μερες τον χρονο. Οποτε αν εισαι λογικος θα κανεις αυτο που κανει ο Στεφανος, δηλ δεν πας πουθενα. Αν θελεις να πας ομως λεωφορειο η νοικιαζεις ενα αμαξι με χειμερινα για 3 μερες.
Παντως ο περισσοτερος κοσμος που κανει χειμερινες εξορμησεις εχει ενα 2ο αμαξι με καταλληλα λαστιχα νομιζω και στην Αθηνα, η χρησιμοποιει καποιο επαγγελματικο οσοι εχουν προσβαση σε αυτα. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που θα πανε με ενα καθημερινο αυτοκινητο και προφανως αυτοι ειναι που δεν ξερουν.δεν καταλαβες. Δεν ειπα να πηγαινεις ξεγνοιαστος με τα θερινα σου λαστιχα, απλα ειπα οτι δεν εχουν νοημα τα χειμερινα. Χιονοκουβερτες/αλυσιδες και ολα καλα (αρκει να ξερεις να τις βαζεις κιολας!). Εγω που δεν εχω διαθεση να ασχοληθω με τετοια πραγματα (εχω χιονοκουβερτες παντως), απλα φροντιζω να αποφυγω προορισμους με "προβληματικους" δρομους το χειμωνα. Το εκανα και με τα θερμικα μου αυτοκινητα, το ιδιο κανω και τωρα.
εγω λεω οτι απλα στο 2ο αμαξι σου βαζεις ολων εποχων Μ+Σ και ειναι καλυτερη λυση απο αυτα που λες και οικονομικη και μπορεις να απολαμβανεις και τις χειμεινες εξορμησεις με ασφαλεια αρκει να ριχνουν αλατι αυτοι που πρεπει να ριχνουν. Πχ βαλε τετοια λαστιχα στο Ντολφιν και θα δεις διαφορα. Αρκει να ειναι καλης ποιοτητας.
Μια μικρή διευκρίνιση. Η Μ+S σήμανση αποδίδεται αυθαίρετα από τον κατασκευαστή και έχει να κάνει με την χάραξη του πέλματος η οποία υποτίθεται βοηθάει σε συνθήκες λάσπης και χιονιού.
Η σήμανση που υποδηλώνει ελεγμενη απόδοση στα χιόνια είναι η 3pmsf (χιονονιφαδα). Και όντως αρκετά ελαστικα 4 εποχών την έχουν. -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για όλα υπάρχει εξηγηση. Η Νορβηγία είναι μια χώρα που οι αντιξοες συνθήκες είναι ο κανονας. Οι υποδομες και η Παιδεία των οδηγών διαφέρουν από την Ελλάδα. Επίσης είναι πολύ ανόητο να θεωρηθεί πως η τροχαία θα μπορουσε να ελέγξει ολες αυτές τις χιλιαδες οχηματων. Η ευθύνη είναι κυρίως στον οδηγό.
Η δουλειά της τροχαίας είναι να προστατεύει τους ηλίθιους συμπολίτες μας και κυρίους τους λοιπούς από τους ηλίθιους συμπολίτες μας. Σιγά το επιχειρησιακό σχέδιο που χρειάζεται να ελέγξεις αλυσίδες σε μόνο ρεύμα ανόδου, μην τρελαθούμε κιόλας.
Συγχαρητήρια. Θα είχες τότε ένα τέλειο μποτιλιάρισμα που θα έφτανε μέχρι το Δίστομο.
Bottleneck κυκλοφορίας απείρως καλύτερο από πλήρη ακινητοποίηση. δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος συγκοινωνιολόγος στο ΕΜΠ για να το καταλάβει
-
@nickthetrib said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προσωπικά πιστεύω πως ναι!
Εύκολα ρίχνει την ευθύνη άλλου, αντί να παραδεχτεί ότι δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους.Τι ελεγχους: Βάση νόμου υποχρεούσαι να έχεις αλυσιδες (και να γνωρίζεις να τις τοποθετεις). Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να υπάρχει μπλόκο σε κάθε ορεινό προορισμό.
Νταξει παιδιά, κάπου οπα, έκαναν μια @@ δυο τρεις κάτοχοι ηλεκτρικών και ξέμειναν, ΟΚ, τι κακό υπάρχει στο να το παραδεχτουμε; Σάμπως με θερμικό δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τετοιο; -
Το βασικό ερώτημα να το κάνεις στον εαυτό σου. Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα συνεργείο της Τροχαίας να ελέγξει δέκα χιλιάδες αυτοκίνητα καιι να οδηγήσει από αυτά έστω τα μισά σε αναστροφή, έξω από το Δίστομο. Όλες οι ιδέες είναι φίνες και ωραίες. Μόνο όμως όταν είναι εφικτές.
Καποιοι εχουν την απαιτηση να εχουμε εναν αστυνομικο για τον καθενα μας, οι ιδιοι ασκουν και τη σκληροτερη κριτικη βεβαια.
Οποιος δεν μπορει να προβλεψει και να πραξει τα αυτονοητα ας κατσει σπιτι του, απλα ειναι τα πραγματα. -
Να καλύψουν την ανικανότητα τους, τι πιο σύνηθες !
-
προσωπικα δεν ειμαι της αποψης να ριξουμε ολη την ευθυνη στην τροχαια. Δεν ειμαστε μωρα ωστε να φταινει για ολα οι γονεις μας. Αν καποιος επιλεξει να παει σε χειμερινο προορισμο, οφειλει να κοιταξει το δελτιο καιρου και να εχει πεταμενα μεσα στο οχημα του χιονοκουβερτες/αλυσιδες ή να φοραει χειμερινα λαστιχα. Δεν θα επρεπε να χρειαζομαστε μπαμπουλα για τα αυτονοητα.
-
[τι ωραια που περναμε!!! μπραβο στην αραχωβα που συνεχιζει να δινει θεματα συζητησης για να τα λεμε ομορφα και ωραια!]
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης