-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
@αποστολος said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα σε όλους. Εμενα μου άλλαξαν και τους δύο μηχανισμούς δεξιά και αριστερά και πλέον δεν ακούγεται τίποτα. Toyota φωτεινός στο Ίλιον. Και μου είπε ότι υπάρχει οδηγία για αλλαγή.
Θα προσπαθήσω να πάω αύριο να ρωτήσω και εγώ από κοντά.
Στο δικό μου επίσης η δεξιά πιτσιλίθρα δεν ξεκάζει ομοιόμορφα σε σπρέι όπως ήταν αρχικά και είναι ακόμη η αριστερή. Θα τους πω και για αυτό. (Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το φτιάξω εύκολα μόνος μου;)
έχει βουλώσει κάπως. Τι υγρό βάζεις στο δοχείο για τους ψεκ;
Το παρουσίασε πριν τελειώσει το εργοστασιακό, ότι είχαν βάλει. Μετά έβαλα απιονισμένο με ένα μικρό μπουκαλάκι συμπυκνωμένο για καλοκαίρι. Δεν άλλαξε κάτι, αργεί να ξεκινήσει να ψεκάζει και δεν το κάνει σπρέυ.
> Το θέμα είναι ποιος είναι ο κατάλληλος χειρισμός για να ξεμπουκώσει, γνωρίζει κάποιος; Κάποιο λινκ;Για το παράθυρο σταματά το τρίξιμο όταν μετά το άνοιγμα πατήσω να σηκωθεί έστω και λίγο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω ακόμη να ρωτήσω.
Υπάρχουν 2-3 τρόποι να δοκιμάσεις (μόνο για τη περίπτωση που τα ψεκαστηρια έχουν θέμα και όχι κάποιο μοτέρ τους).
-
Μπορείς να πάρεις μια λεπτή καρφίτσα και με ΠΟΛΥ απαλές κινήσεις να την βάλεις μέσα στις τρυπούλες. μέσα έξω για να σπάσεις τυχόν άλατα. με τον τρόπο αυτό επίσης διορθώνεις και την πορεία του ψεκασμού. δοκιμάζεις και διορθώνεις μέχρι να βρεις την σωστή καμπύλη/πορεία.
-
Βρέχεις ένα πανί με ΛΕΥΚΟ ξύδι (όχι πολύ ποσότητα) και απαλά το περνάς από τα ψεκαστηρια ώστε να καθαρίσεις τα όποια άλατα και σκόνες έχουν καθίσει επάνω.
-
τον τρίτο τρόπο δεν στον προτείνω αν είναι καινούργιο αυτοκίνητο (δική σου απόφαση).
βγάζεις με όποιον τρόπο μπορείς το υγρό που έχει μείνει, όχι ψεκαζοντας διότι μπορεί να κάνεις κακό στην τρόμπα και αντικαθιστάς με ένα διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. 1:3. αν είναι χλιαρό θα κάνει περισσότερη δουλειά. ψεκάζεις με αυτό μέχρι η ροή να ελευθερωθεί. έπειτα το αδειάζεις προσεκτικά και βάζεις το αντιψυκτικο/καθαριστικό που δίνει ο κατασκευαστής.
πέρα από τα 3 παραπάνω, έχω μεγάλη απορία για το πως έχει κολλήσει το ψεκαστηρι. μήπως δοκίμασες καμία πατέντα με homemade υγρό;
-
-
@αποστολος said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα σε όλους. Εμενα μου άλλαξαν και τους δύο μηχανισμούς δεξιά και αριστερά και πλέον δεν ακούγεται τίποτα. Toyota φωτεινός στο Ίλιον. Και μου είπε ότι υπάρχει οδηγία για αλλαγή.
Θα προσπαθήσω να πάω αύριο να ρωτήσω και εγώ από κοντά.
Στο δικό μου επίσης η δεξιά πιτσιλίθρα δεν ξεκάζει ομοιόμορφα σε σπρέι όπως ήταν αρχικά και είναι ακόμη η αριστερή. Θα τους πω και για αυτό. (Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να το φτιάξω εύκολα μόνος μου;)
έχει βουλώσει κάπως. Τι υγρό βάζεις στο δοχείο για τους ψεκ;
Το παρουσίασε πριν τελειώσει το εργοστασιακό, ότι είχαν βάλει. Μετά έβαλα απιονισμένο με ένα μικρό μπουκαλάκι συμπυκνωμένο για καλοκαίρι. Δεν άλλαξε κάτι, αργεί να ξεκινήσει να ψεκάζει και δεν το κάνει σπρέυ.
> Το θέμα είναι ποιος είναι ο κατάλληλος χειρισμός για να ξεμπουκώσει, γνωρίζει κάποιος; Κάποιο λινκ;Για το παράθυρο σταματά το τρίξιμο όταν μετά το άνοιγμα πατήσω να σηκωθεί έστω και λίγο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω ακόμη να ρωτήσω.
Υπάρχουν 2-3 τρόποι να δοκιμάσεις (μόνο για τη περίπτωση που τα ψεκαστηρια έχουν θέμα και όχι κάποιο μοτέρ τους).
-
Μπορείς να πάρεις μια λεπτή καρφίτσα και με ΠΟΛΥ απαλές κινήσεις να την βάλεις μέσα στις τρυπούλες. μέσα έξω για να σπάσεις τυχόν άλατα. με τον τρόπο αυτό επίσης διορθώνεις και την πορεία του ψεκασμού. δοκιμάζεις και διορθώνεις μέχρι να βρεις την σωστή καμπύλη/πορεία.
-
Βρέχεις ένα πανί με ΛΕΥΚΟ ξύδι (όχι πολύ ποσότητα) και απαλά το περνάς από τα ψεκαστηρια ώστε να καθαρίσεις τα όποια άλατα και σκόνες έχουν καθίσει επάνω.
-
τον τρίτο τρόπο δεν στον προτείνω αν είναι καινούργιο αυτοκίνητο (δική σου απόφαση).
βγάζεις με όποιον τρόπο μπορείς το υγρό που έχει μείνει, όχι ψεκαζοντας διότι μπορεί να κάνεις κακό στην τρόμπα και αντικαθιστάς με ένα διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. 1:3. αν είναι χλιαρό θα κάνει περισσότερη δουλειά. ψεκάζεις με αυτό μέχρι η ροή να ελευθερωθεί. έπειτα το αδειάζεις προσεκτικά και βάζεις το αντιψυκτικο/καθαριστικό που δίνει ο κατασκευαστής.
πέρα από τα 3 παραπάνω, έχω μεγάλη απορία για το πως έχει κολλήσει το ψεκαστηρι. μήπως δοκίμασες καμία πατέντα με homemade υγρό;
Όπως το έχω περιγράψει παραπάνω, το παρουσίασε πριν τελειώσει το εργοστασιακό υγρό, ότι είχαν βάλει. Ίσως επειδή καθυστέρησα να το γεμίσω και άδειασε εντελώς να είχε κάποιο σκουπιδάκι, δεν ξέρω. Μετά έβαλα απιονισμένο νερό (αυτό για το σιδέρωμα).
Ρωτάω πως να το κάνω γιατί αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα ότι στις πιτσιλίθρες με σπρέυ δεν επιτρέπεται η καρφίτσα (;).
Γιατί δεν το συνιστάς το 3ο τρόπο: διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. 1:3; Αυτό σκεφτόμουν ως 1ο τρόπο . -
-
Ανηφοριζω μετα τον Μαραθωνα, κοντα στο Καλενζι, και βγαινοντας απο κλειστη αριστερη, βλεπω πως απο το απεναντι ρευμα στα 15 μετρα ενα ZΩΟ με Puma εχει κανει τυφλη προσπεραση σε φορτηγο και εχει βγει στο δικο μου ρευμα!
Πεφτω στα φρενα, τραβιεμαι οσο πιο δεξια μπορω και αποφευγω τη μετωπικη.
Το αυτοκινητο δεν προλαβε καν να αντιδρασει, τοσο γρηγορα εγιναν ολα. Μην εφησυχαζετε ποτε και μην στηριζεστε ποτε στο οτι τα συστηματα ασφαλειας θα αντιδρασουν σωστα.
Σημ, σε αλλες περιπτωσεις το συστημα προειδοποιησης συγκρουσης εχει λειτουργησει.
-
Μετά από σχεδόν 2 χρόνια με τα αρχικά λάστιχα, ήρθε η ώρα αλλαγής τους αφού το TRC ενεργοποιείται συχνά. (Corolla Sedan Hybrid MY21) ακόμα και σε στεγνό δρόμο.
Προτάσεις για καινούριο λάστιχο; Έχω διαβάσει καλές κριτικές για τα Continental UltraContact 205/55 R16 91V και τα Vredestein Ultrac 205/55 R16 91H. Λόγω υβριδικού θα ήθελα όσο γίνεται πιο ήσυχο λάστιχο (αν κάνει και οικονομία καλά είναι) -
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Μετά από σχεδόν 2 χρόνια με τα αρχικά λάστιχα, ήρθε η ώρα αλλαγής τους αφού το TRC ενεργοποιείται συχνά. (Corolla Sedan Hybrid MY21) ακόμα και σε στεγνό δρόμο.
Προτάσεις για καινούριο λάστιχο; Έχω διαβάσει καλές κριτικές για τα Continental UltraContact 205/55 R16 91V και τα Vredestein Ultrac 205/55 R16 91H. Λόγω υβριδικού θα ήθελα όσο γίνεται πιο ήσυχο λάστιχο (αν κάνει και οικονομία καλά είναι)Δες και τα continental premium contact 7 Goodyear efficientgrip performance 2 Bridgestone turanza t005 και αν περιμένεις λίγο έρχεται και το 006 είναι και με προδιαγραφή για ηλεκτρικά - υβριδικά
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Δες και τα continental premium contact 7 Goodyear efficientgrip performance 2 Bridgestone turanza t005 και αν περιμένεις λίγο έρχεται και το 006 είναι και με προδιαγραφή για ηλεκτρικά - υβριδικά
Διάβασα το παρακάτω άρθρο και τελικά κατέληξα στα Vredestein Ultrac
https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Summer-Tyre-Test.htmPremium Contact 7 και Bridgestone T005 έχουν άριστα χαρακτηριστικά αλλά είναι λίγο περισσότερο θορυβώδη. Ελπίζω να μην μετανιώσω για την επιλογή μου
-
Έγινε και το 2ο σέρβις (2 χρόνια), που είναι το "μεγάλο" αφού περιλαμβάνει και αλλαγή στα υγρά φρένων, φίλτρο καμπίνας, φίλτρο αέρα και φίλτρο υβριδικής μπαταρίας. Επίσης ζήτησηα λάδια 0w-16 και αυτό που περίσεψε στο μπουκάλι μου το έδωσαν, όπως μου έδωσαν και τα φίλτρα αλλά τους είπα να τα πετάξουν δεν τα θέλω.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Έγινε και το 2ο σέρβις (2 χρόνια), που είναι το "μεγάλο" αφού περιλαμβάνει και αλλαγή στα υγρά φρένων, φίλτρο καμπίνας, φίλτρο αέρα και φίλτρο υβριδικής μπαταρίας. Επίσης ζήτησηα λάδια 0w-16 και αυτό που περίσεψε στο μπουκάλι μου το έδωσαν, όπως μου έδωσαν και τα φίλτρα αλλά τους είπα να τα πετάξουν δεν τα θέλω.
Τα λάδια που περισσεύουν τα παίρνετε ?
-
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Εννοείται. Αφού, είτε παραγγείλεις 5λιτρη συσκευασία, είτε 5 λίτρα μονά, περισσεύουν γύρω στα 800ml (για την αλλαγή θέλει 4,2 λίτρα περίπου).
Τα δε παλιά φίλτρα μας τα δίνουν πίσω, αν τα θέλουμε, ώστε να προκύπτει ότι τα άλλαξαν με καινούρια. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Εννοείται. Αφού, είτε παραγγείλεις 5λιτρη συσκευασία, είτε 5 λίτρα μονά, περισσεύουν γύρω στα 800ml (για την αλλαγή θέλει 4,2 λίτρα περίπου).
Τα δε παλιά φίλτρα μας τα δίνουν πίσω, αν τα θέλουμε, ώστε να προκύπτει ότι τα άλλαξαν με καινούρια.Εκτός αν απαιτήσεις να είσαι παρών στη διάρκεια του service.
-
@lexota said in Toyota Corolla 2019:
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
Τα δε παλιά φίλτρα μας τα δίνουν πίσω, αν τα θέλουμε, ώστε να προκύπτει ότι τα άλλαξαν με καινούρια.Εκτός αν απαιτήσεις να είσαι παρών στη διάρκεια του service.
Και παρών να είσαι, που συνήθως είμαι, πάλι σου τα δίνουν.
-
Eμένα μου τα έδωσαν και παρόλο που δεν καίει τίποτα, τα πήρα μήπως χρειαστέι να συμπληρώσω. Είναι πανάκριβα εξάλλου, οπότε μάλλον για αυτό τα δίνουν.
-
Το περίσσευμα τους το δίνεις στο επόμενο σέρβις και το χρησιμοποιούν..
Τιμούλα για το 2ο σέρβις; -
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Το περίσσευμα τους το δίνεις στο επόμενο σέρβις και το χρησιμοποιούν..
Τιμούλα για το 2ο σέρβις;Δεν είναι και ό,τι καλύτερο λάδι ανοιγμένο 1 έτος. Για €30 δεν πιστεύω ότι αξίζει.
Τιμή μόνο €343 με αυτά που ζήτησα. Το μεγαλύτερο κόστος και αυτό που ανεβάζει την συνολική τιμή ειναι τα λάδια που είναι στα €140 με την έκπτωση. Τις τιμές των άλλων ανταλλακτικών τις βρίσκω απόλυτα λογικές έως και φθηνές (π.χ. το φίλτρο AC στην 116 μου είχε €60 πριν 10 χρόνια).
-
Κλείσε καλά το καπάκι και δεν παθαίνει τίποτα..
Ναι μία χαρά είναι οι τιμές στα υπόλοιπα, όσο για το λάδι γενικά έχουν ανέβει οι τιμές τους. Σήμερα έκανα σέρβις το Panda της γυναίκας σε εξειδικευμένο συνεργείο fiat (πρώην επίσημο) μου χρέωσαν 17€ το λίτρο για selenia 0-30 πρίν 2-3 χρόνια το έβρισκες 10-11 ευρώ το πολύ.. -
Δεν είναι και ό,τι καλύτερο λάδι ανοιγμένο 1 έτος.
Δεν είναι γάλα να ξινίσει.
-
Αυτό ακριβώς 111,64 το λάδι + φπα 24% = 138,43.
πολύ το χρεώνει και δε δίνει εναλλακτικές
Μετά την εγγύηση σιγά μη βάλω λάδι toyota, που δε το βγάζει η ίδια από κάπου το αγοράζει. -
εχουμε πει, αγοραστε μονοι σας τα λαδια, δεν χρειαζεται να τα πληρωνετε χρυσα.
τα 0/16 τα βρισκεις 4λιτρα/40€
https://www.skroutz.gr/s/31193871/Liqui-Moly-Λάδι-Αυτοκινήτου-Special-Tec-AA-0W-16-4lt.html
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Δεν είναι και ό,τι καλύτερο λάδι ανοιγμένο 1 έτος.
Δεν είναι γάλα να ξινίσει.
Μπορεί τι να σου πω....εγώ ήξερα ότι χάνει τις ιδιότητές του, λόγω οξείδωσης. Τέσπα, μέχρι του χρόνου εαν δεν το έχω χάσει ή χρησιμοποιήσει, μπορεί να το πάω. Δεν θα με σώσουν €20 που θα γλυτώσω.
Εδώ λέει για χρόνο....
https://www.oildepot.ca/shelf-life-opened-bottle-motor-oil/@a65 said in Toyota Corolla 2019:
Αυτό ακριβώς 111,64 το λάδι + φπα 24% = 138,43.
πολύ το χρεώνει και δε δίνει εναλλακτικές
Μετά την εγγύηση σιγά μη βάλω λάδι toyota, που δε το βγάζει η ίδια από κάπου το αγοράζει.€111 με την έκπτωση (σιγά την έκπτωση δλδ), €124 έχει κανονικά....χαχαχα!!
Εντάξει και τώρα μπορώ να πάρω motul η κάποιο αντίστοιχο και να το πάω εγώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά, για €50-60 τον χρόνο, βαριέμαι να ασχοληθώ το πάω και τελειώνω. Εαν άλλαζα λάδια πιο συχνά, εννοείται θα αγόραζα δικά μου.
-
Toyota Corolla 2019