-
Το να μην είναι στάνταρ πες πάει στο καλό. Άμα τους ζητήσεις έξτρα να δεις ...
Αγγλία πχ
-
Να σταματήσουν τώρα τα εκτός θέματος παρακαλώ.
-
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
Αγγλία πχ
Ε καλά, στα περισσότερα αυτοκίνητα κοστίζουν ακριβά οι γνήσιοι αισθητήρες αλλά είναι ο,τι καλύτερο, συνεργάζονται πλήρως με τα συστήματα του αυτοκινήτου (οθόνες, μουσική).
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Ε καλά, στα περισσότερα αυτοκίνητα κοστίζουν ακριβά οι γνήσιοι αισθητήρες αλλά είναι ο,τι καλύτερο, συνεργάζονται πλήρως με τα συστήματα του αυτοκινήτου (οθόνες, μουσική).
Εεε ναι έτσι είναι. Το 2011 είχα πληρώσει €960 για τους αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός-πίσω) της 116. Του Κούγκα (επειδή είχε πίσω), πλήρωσα €350 για τους εμπρός και περιελάμβανε και το σύστημα αυτόματης στάθμευσης, εξαιρετικά χαμηλή τιμή!
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
Αγγλία πχ
Ναι, απλά τους έχουν κιόλας μέσα στις εκδόσεις. Ειδικά τους πίσω.
-
Καλά τώρα τι συζητάμε; Εν έτη 2023 με αυτές τις τιμές τρέλας δεν εννοείται αμάξι χωρίς τους πίσω τουλάχιστον! Τι να πω. Ίσως ήρθε η εποχή να πέσουν κατακόρυφα και οι πωλήσεις της Toyota να βάλει μυαλό. Παραέγινε το κακό με όλους...
-
Τα τελευταία χρόνια εχω βάλει αισθητήρες παρκαρίσματος after market σε τρία αυτοκίνητα, μέγιστη τιμή 100 € με οθόνη στο BMW Χ3 , 80€ στο YC βαμμένοι κιόλας δεν ήθελα οθόνη γιατί εχει κάμερα .
Είναι απο τα πιο φθηνά αξεσουάρ και παντα θα τους προτιμώ έτσι παρα μέρος ενός ακριβού πακέτου και ενσωματωμένους στις κεντρικές οθόνες που σε βλάβη θα είναι πανάκριβη η επισκευή.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Καλά τώρα τι συζητάμε; Εν έτη 2023 με αυτές τις τιμές τρέλας δεν εννοείται αμάξι χωρίς τους πίσω τουλάχιστον! Τι να πω. Ίσως ήρθε η εποχή να πέσουν κατακόρυφα και οι πωλήσεις της Toyota να βάλει μυαλό. Παραέγινε το κακό με όλους...
Με την κάμερα βλέπεις μέχρι χιλιοστό. Τι κάνετε παραπάνω με τους αισθητήρες δεν καταλαβαίνω...Παλιά τράκαρα σε κατι κολονάκια γιατί δεν τους έπιασαν οι πίσω αισθητήρες . Άσε που με ζημιά στο προφυλακτήρα χαλάς και τους αισθητήρες... Η κάμερα είναι ψηλά τουλάχιστον.
-
Είπαμε, ότι λείπει από Toyota feature!
Βγάλτε και τα led γιατί είναι πανάκριβα, βγάλτε και το υβριδικό σύστημα γιατί είναι πολύπλοκο και αν χαλάσει την έκατσες, βγάλτε και τα ADAS γιατί έχουν δικό τους μυαλό και κάνουν ότι θέλουν ενώ κοστίζουν χιλιάδες ευρώ σε επισκευές...
Βασικά, πάρτε καμία Corolla 90's να γουστάρετε τρελά!
-
Νομιζω οτι το MyT παει απο το κακο στο χειροτερο...Εχει να ενημερωσει τις διαδρομες μου απο την Πεμπτη και επιπλεον δειχνει το αυτοκινητο ξεκλειδωτο,ενω δεν ειναι.
-
Και όμως ο άνθρωπος κάπου είχα διαβάσει πως αντιλαμβάνεται το περιβάλλον σε συνδιασμό με τα μάτια και τους ήχους. Οι αισθητήρες με τον ήχο τους βοηθούν πολύ στο να επιβεβαιώνουμε ότι βλέπουμε με τα μάτια.
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Και όμως ο άνθρωπος κάπου είχα διαβάσει πως αντιλαμβάνεται το περιβάλλον σε συνδιασμό με τα μάτια και τους ήχους. Οι αισθητήρες με τον ήχο τους βοηθούν πολύ στο να επιβεβαιώνουμε ότι βλέπουμε με τα μάτια.
Κάποια στιγμή θα ακουστεί έτσι κι αλλιώς κι ο φυσικός ήχος απ το παρκάρισμα, θα σκέφτηκαν στην ΤΟΥΟΤΑ και παρέλειψαν τους αισθητήρες που έχουν όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τα τελευταία 20 χρόνια.
-
Και εγώ με κάμερα δεν νιώθω απόλυτα σίγουρος. Κοιτάω και ξανακοιταω. Είναι και χαμηλής ανάλυσης κάτι που δυσκολεύει έτι περισσότερο την όλη διαδικασία.
-
Και οι αισθητήρες μπροστά βοηθούν πολύ.
Όπως και οι 360 κάμερες. Βέβαια, αυτά τα καταλαβαίνεις μόνο αφού τα χρησιμοποιήσεις λίγο. -
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Με την κάμερα βλέπεις μέχρι χιλιοστό. Τι κάνετε παραπάνω με τους αισθητήρες δεν καταλαβαίνω...Παλιά τράκαρα σε κατι κολονάκια γιατί δεν τους έπιασαν οι πίσω αισθητήρες . Άσε που με ζημιά στο προφυλακτήρα χαλάς και τους αισθητήρες... Η κάμερα είναι ψηλά τουλάχιστον.
Αμα ήταν τόσο ανάξιο λόγου και υποδεέστερο της κάμερας, δεν θα το έβαζαν έξω μόνο στις κορυφαίες εκδόσεις. Τέλος, είναι σοβαρή παράλειψη και φάουλ της αντιπροσωπείας που δεν το έβαλε στη συμφωνία.
-
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
Τα τελευταία χρόνια εχω βάλει αισθητήρες παρκαρίσματος after market σε τρία αυτοκίνητα, μέγιστη τιμή 100 € με οθόνη στο BMW Χ3 , 80€ στο YC βαμμένοι κιόλας δεν ήθελα οθόνη γιατί εχει κάμερα .
Είναι απο τα πιο φθηνά αξεσουάρ και παντα θα τους προτιμώ έτσι παρα μέρος ενός ακριβού πακέτου και ενσωματωμένους στις κεντρικές οθόνες που σε βλάβη θα είναι πανάκριβη η επισκευή.
Θα συμφωνούσα αν ήξερα ότι ο εγκαταστάτης έκανε σωστή δουλειά και όπως πρέπει.
Γιατί π.χ. εγώ δεν ήξερα ότι σε πολλούς προφυλακτήρες εσωτερικά υπάρχουν ήδη σημαδεμένα σημεία στα οποία πρέπει να ανοιχτούν οι τρύπες για σωστή τοποθέτηση των αισθητήρων αλλά και σωστής λειτουργίας. Που σημαίνει ότι πρέπει να βγει ο προφυλακτήρας και μετά να γίνουν οι τρύπες.
Κάποιοι όμως (ονόματα δεν λέω, οικογένειες δεν θίγω) ανοίγουν τρύπες χωρίς να βγάλουν προφυλακτήρα, στο ένα χέρι το δράπανο, στο άλλο χέρι το τσιγάρο, με το μάτι και ότι προκύψει...και ότι κάτσει.
Που γίνονται αυτά; Μα, εκεί που δεν θα το περίμενες ποτέ να γίνουν.
Τσαπατσοδουλειές. -
@pgp737ng said in Toyota Corolla 2019:
Αυτό είναι σωστό!
Ερχόμενος από αυτοκίνητο με αισθητήρες και κάμερα σε αυτοκίνητο μόνο με κάμερα, νομίζω ότι ίσως μπορεί να μου ξεφύγει κάπου και να ακουμπήσω σε κάνα τοίχο στο παργκιγκ του σπιτιού που είναι λίγο πιεσμένο.Και εγώ μία από τα ίδια.
Εγώ όμως σκέφτομαι και κάτι άλλο.
Θυμάμαι ότι για να πάρω δίπλωμα αυτοκινήτου, σε όλα τα μαθήματα μου έλεγε ο εκπαιδευτής ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να γυρνώ κεφάλι πίσω για παρκάρισμα ή για μετακίνηση προς τα πίσω με όπισθεν. Αυτό θυμάμαι. Και θυμάμαι επίσης ότι αυτό ήταν και sos για κόψιμο στην εξέταση.Αυτά πριν πολλά-πολλά χρόνια.
Αυτό πλέον δεν ισχύει;
Εγώ πάντως επειδή γυρνώ την κεφάλα μου προς τα πίσω, μου είναι αδύνατο ταυτόχρονα να κοιτώ και οθόνες. Οπότε η ηχητική προειδοποίηση είναι...βάλσαμο... Τόσο, όσο... -
@storm said in Toyota Corolla 2019:
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
εγώ δεν ήξερα ότι σε πολλούς προφυλακτήρες εσωτερικά υπάρχουν ήδη σημαδεμένα σημεία στα οποία πρέπει να ανοιχτούν οι τρύπες για σωστή τοποθέτηση των αισθητήρων αλλά και σωστής λειτουργίας. Που σημαίνει ότι πρέπει να βγει ο προφυλακτήρας και μετά να γίνουν οι τρύπες.
Ισχύει 250€ θέλει αυτός που βγάζει προφυλακτήρες με τα βαψίματα και τους μικρούς χωρίς να προεξέχουν αισθητήρες που μπαίνουν ακριβώς στις προβλεπόμενες θέσεις
αν είχα δώσει 35000 € για CC εκεί θα πήγαινα αλλα για το Γιαράκι και πολλά του είναι τα 80€ -
Πολύ το αναλύουμε και δεν έχει καμία σημασία τι βολεύει και τι όχι τον καθένα από εμάς. Σημασία έχει ότι πλέον που και τα Toyota έγιναν πολύ ακριβά οφείλουν να έχουν απ' την πρώτη κιόλας έκδοση εργοστασιακούς αισθητήρες εμπρός-πίσω.
Δεν γουστάρω ούτε να κατεβάσουν, ούτε να τρυπήσουν όπως είναι κουμπωμένοι στο Ελλάντα τους προφυλακτήρες απο το αμάξι μου, ούτε να μου βάψουν τους αισθητήρες εδώ με το σπρέι για να μοιάζουν εργοστασιακοί, ούτε μου κάνει κλικ να μου πλασάρουν τους after sales του δεκάρικου και καλά σαν "δώρο" μαζί με τίποτα σάπια πατάκια.
Και τέλος πάντων το ότι το κάνει η Toyota την οποία σέβομαι και εκτιμώ δεν θα με εμποδίσει να το χαρακτηρίσω ως ενέργεια όπως του αξίζει. Είναι λοιπόν καθαρή Γ Υ Φ Τ Ι Α και σε αυτά τα λεφτά απαιτώ τους εργοστασιακούς με τον διακόπτη απενεργοποίησης. Όταν ζητάνε μισό διαμέρισμα δυτικών προαστίων για ένα αυτοκίνητο της σειράς με την σειρά μου θα απαιτώ τουλάχιστον τα αυτονόητα! Αν δεν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, δεν έχω (ηθικό) συμβόλαιο με κανέναν....
-
Πολύ το αναλύουμε και δεν έχει καμία σημασία τι βολεύει και τι όχι τον καθένα από εμάς. Σημασία έχει ότι πλέον που και τα Toyota έγιναν πολύ ακριβά οφείλουν να έχουν απ' την πρώτη κιόλας έκδοση εργοστασιακούς αισθητήρες εμπρός-πίσω.
Δεν γουστάρω ούτε να κατεβάσουν, ούτε να τρυπήσουν όπως είναι κουμπωμένοι στο Ελλάντα τους προφυλακτήρες απο το αμάξι μου, ούτε να μου βάψουν τους αισθητήρες εδώ με το σπρέι για να μοιάζουν εργοστασιακοί, ούτε μου κάνει κλικ να μου πλασάρουν τους after sales του δεκάρικου και καλά σαν "δώρο" μαζί με τίποτα σάπια πατάκια.
Και τέλος πάντων το ότι το κάνει η Toyota την οποία σέβομαι και εκτιμώ δεν θα με εμποδίσει να το χαρακτηρίσω ως ενέργεια όπως του αξίζει. Είναι λοιπόν καθαρή Γ Υ Φ Τ Ι Α και σε αυτά τα λεφτά απαιτώ τους εργοστασιακούς με τον διακόπτη απενεργοποίησης. Όταν ζητάνε μισό διαμέρισμα δυτικών προαστίων για ένα αυτοκίνητο της σειράς με την σειρά μου θα απαιτώ τουλάχιστον τα αυτονόητα! Αν δεν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, δεν έχω (ηθικό) συμβόλαιο με κανέναν....
Είπαμε feature είναι!
Μίλαγα σήμερα με τον φίλο που πήρε το Vitara AWD πριν μερικές εβδομάδες.
Μου λέει "εντάξει ακούγεται αρκετά ο δρόμος, και δεν το λες και χαλί στις αναρτήσεις, αλλά καταλαβαίνω τον δρόμο καλύτερα και τελικά βολεύει και προσφέρει ασφάλεια"! και είναι και από SX4 Ι προερχόμενος..
..feature οι μέτριες αναρτήσεις και η έλλειψη ηχομόνωσης!
Toyota Corolla 2019