-
@gtsartsal said in Toyota Corolla 2019:
Το μαζντα μου με 125 είναι στα 6 λίτρα.
Για ποιο Μάζντα λες; Εθνική μόνο ντίζελ ή αέριο...
-
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
CX 30 με 186 και awd χειροκινητο...
-
CX 30 με 186 και awd χειροκινητο...
Μια χαρά! Αμαξαρα έχεις! Βελούδο το κιβώτιο του!
-
Χλατσωτο βελούδο
-
Από την Χαλκίδα στο Μακρυχώρι μ.ο. 106χλμ/ ώρα. Υπολογίστε πως στον χρόνο περιλαμβάνονται τα διόδια, τα τούνελ (εκεί τηρώ απαρέγκλιτα τα όρια) και η είσοδος και παρκάρισμα στον σταθμό ανάπαυσης. Στην πραγματικότητα ήμουν με το acc μονίμως λίγο πάνω από τα όρια. Φαίνεται άλλωστε από το γεγονός πως μόνο το 9% της απόστασης έγινε με τον ηλεκτροκινητήρα. Στο αμάξι δύο ενήλικες με τα απαραίτητα για ολιγοήμερες διακοπές και, φυσικά, μόνιμα ανοιχτό τον κλιματισμό. Κατανάλωση είχα 5.3 λίτρα ανά 100χλμ. Με το υβριδικό ούτε σέρνομαι ούτε έχω υψηλές καταναλώσεις στην ε.ο.
-
Στο Όμιλο που ήμουν μέχρι πρόσφατα ο οικονομικός διευθυντής θα πάρει BMW 330e με 184ps, twin scroll turbo, 300 νιουτόμετρα ροπή κτλ με leasing.
Μπήκε στην σελίδα στο FB όσων το έχουν και γράφουν ποιος έκαψε τα λιγότερα στην εθνική. Μου λέει "πάνε καλά οι τύποι;"
Οκ... Είσαι 40-50 ετών, στέλεχος, πήρες μπέμπα για να πηγαίνεις στην λωρίδα των ΚΤΕΛ και να σε προσπερνάνε τα Seat Ibiza 2005 και να λένε "τι το θέλει ο παππούς αφού δεν μπορεί;"
-
@manos82-0 said in Toyota Corolla 2019:
Στο Όμιλο που ήμουν μέχρι πρόσφατα ο οικονομικός διευθυντής θα πάρει BMW 330e με 184ps, twin scroll turbo, 300 νιουτόμετρα ροπή κτλ με leasing.
Μπήκε στην σελίδα στο FB όσων το έχουν και γράφουν ποιος έκαψε τα λιγότερα στην εθνική. Μου λέει "πάνε καλά οι τύποι;"
Οκ... Είσαι 40-50 ετών, στέλεχος, πήρες μπέμπα για να πηγαίνεις στην λωρίδα των ΚΤΕΛ και να σε προσπερνάνε τα Seat Ibiza 2005 και να λένε "τι το θέλει ο παππούς αφού δεν μπορεί;"
παντως αν θυμαμαι καλα υπάρχουν όρια ταχύτητας και πάων από 130 δεν μπορεις να πας νομιμα πουθενα,και στα περισσότερα σημεια ειναι και χαμηλοτεροτο οριο. συνεπως οτι ηλικια και να έχεις και ότι αμάξι και να έχεις, ακόμα και Bugatti συμμορφωνεσαι με αυτά.
και καλως ή κακως αυτό trend-αρει αρκετά με την οικονομια στη καταναλωση. αυριο με πιο πολλα ηλεκτροκινητα θα εινια η αποσταση που διενυσες κτλ
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
παντως αν θυμαμαι καλα υπάρχουν όρια ταχύτητας και πάων από 130 δεν μπορεις να πας νομιμα πουθενα,και στα περισσότερα σημεια ειναι και χαμηλοτεροτο οριο. συνεπως οτι ηλικια και να έχεις και ότι αμάξι και να έχεις, ακόμα και Bugatti συμμορφωνεσαι με αυτά.
και καλως ή κακως αυτό trend-αρει αρκετά με την οικονομια στη καταναλωση. αυριο με πιο πολλα ηλεκτροκινητα θα εινια η αποσταση που διενυσες κτλ
Δεν κατάλαβες, λένε ότι πήγαν με 4,2 με 4,1 λίτρα στα 100. Για να πιάσεις αυτά τα νούμερα με αυτό το αμάξι πρέπει να πηγαίνεις με 105!
Εντάξει, τότε γιατί το πήρες; Τι το πλήρωσες 45.000 ευρώ; Ας έπαιρνες Yaris ή κάτι που δεν καίει. Μιλάμε για αμάξι κάτσε καλά. Πήγαινε το με 130 όχι να λες "α εσύ πηγές με 4,3 αλλά εγώ χθες πήγα με 4,2". Οκ, αν πας και με 90 δεξιά λωρίδα βάλε και τα αλαρμ και πιάσε και 3,9/100
-
Δεν κατάλαβες, λένε ότι πήγαν με 4,2 με 4,1 λίτρα στα 100. Για να πιάσεις αυτά τα νούμερα με αυτό το αμάξι πρέπει να πηγαίνεις με 105!
Εντάξει, τότε γιατί το πήρες; Τι το πλήρωσες 45.000 ευρώ; Ας έπαιρνες Yaris ή κάτι που δεν καίει. Μιλάμε για αμάξι κάτσε καλά. Πήγαινε το με 130 όχι να λες "α εσύ πηγές με 4,3 αλλά εγώ χθες πήγα με 4,2". Οκ, αν πας και με 90 δεξιά λωρίδα βάλε και τα αλαρμ και πιάσε και 3,9/100
βρε ναι, καταλαβαινω τι κανουν, ειναι λιγο οξυμορο αλλα αλλο να πηγαινεις με το yaris και αλλο με ενα τετοιο αμαξι, αλλη ανεση, αισθηση στο δρομο, και φυσικα αν χρειαστεί να πατησεις το γκαζι για να φυγεις.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Λοιπόν αυτό που έγραψα εχτές ότι "ανακάλυψα" μετά από 1 χρόνο!!!
Στη ένδειξη οδήγησης ανάλογα με το πόσο δυντά πατάς το γκάζι χωρίζει την μπάρα σε 3 περιοχές όπως φαίνεται και στην φωτογραφία:
- Περιοχή EV: το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά
- Περιοχή ECO: το αυτοκίνητο κινείται υβριδικά αλλά με στόχο την οικονομία
- Περιοχή Power: το αυτοκίνητο κινείται υβριδικά με στόχο τις "επιδόσεις".
Το πόσο πάτημα γκαζιού απαιτείται για κάθε περιοχή έχει σχέση και με το πρόγραμμα οδήγησης (π.χ. στο Eco το γκάζει είναι εκνευριστικά αναίσθητο και πρέπει να το πατήσεις πολύ για να πάει ακόμα και στην περιοχή Eco) αλλά προφανώς όσο περισσότερο γκάζι πατάς τόσο περισσοτερο "ανεβαίνει" η μπάρα στν επόμενη περιοχή.
Αυτό που "ανακάλυψα" προχτές είναι ότι με ενεργοποιημένη την λειτουργία EV (από τον σχετικό διακόπτη) το αυτοκίνητο κινείται ηλεκτρικά και πέραν της περιοχής EV στην μπάρα που σημαίνει ότι μπορείς να πατήσεις περισσότεορ γκάζι και να κινηθείς πιο ανθρώπινα, πάλι όμως τελείως ηλεκτρικά.
Δλδ ενώ με κανονική λειτουργία μόλις πατήσεις λιγο παραπάνω γκάζι και η μπάρα βγεί από την EV περιχοή παίρνει μπροστά ο θερμικός, με την λειτουργία EV επιλεγμένη ο θερμικός δεν παίρνει μπροστά παρά μόνο όταν η μπάρα μπει στην περιοχή Power. Αυτό διευκολύνει πάρα πολύ την ηλεκτρική κίνηση (για λίγα χλμ προφανώς) μέσα στην πόλη.
Όλα αυτά που λες μόνο μέχρι τα 40km/h, σωστά; Μετά από αυτήν την ταχύτητα νομίζω ότι απενεργοποιείται το EV mode.
-
Βρε Φάνη το έχω γραψει απο τότε που πείρα για δοκιμή το yaris μάλιστα αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός πως ενώ θεωρητικά το yaris έχει καλύτερο σύστημα με πιο γρήγορη μπαταρία στην πράξη στην κορολλα λειτουργεί πολυ περισσότερο σε ev mode. Για αυτό έλεγα και τότε πως με το δικό μου είδα μεν διάφορα άλλα όχι τεράστια. Στο κορολλα όντως είναι αισθητή η διαφορά.
Μάλιστα είχα βάλει και βιντεάκια με την κορολλα που οδηγούσαν και έδειχναν το καντράν και έκανα επεξήγηση πως πραγματι κινείσαι με ηλεκτρισμό αρκετά εύκολα συγκριτικά με το yaris που πρέπει να είναι όλα σε υπερβολικά ιδανικές συνθήκες, δηλαδή ποτέ. Δεν με προσέχεις φανημ.
Σε πειράζω. Όπως πάντα το έθεσες πιο σωστά και εύκολα κατανοητο.
Έχω αγωνία να δω πως θα είναι το επόμενο σύστημα στην corolla facelift
-
Πόσο καίει με 125 σταθερά το κορολα εθνική;
Που να ξέρω? Σε ταξίδι χτές προς και από Χαλκίδα (130 πήγαινε, 125 έλα) μου έκαψε 4.8 και 4.9 αντίστοιχα.
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Όλα αυτά που λες μόνο μέχρι τα 40km/h, σωστά; Μετά από αυτήν την ταχύτητα νομίζω ότι απενεργοποιείται το EV mode.
Μέχρι τα 60χαω, αλλά αυτό συνεχίζει και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια για την χήση που προορίζεται (και του κάνω), συνήθως δεν παω πιο γρήγορα λόγω κίνησης.
-
Μέχρι τα 60χαω, αλλά αυτό συνεχίζει και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια για την χήση που προορίζεται (και του κάνω), συνήθως δεν παω πιο γρήγορα λόγω κίνησης.
έχεις(ετε) καταλάβει ποιές ειναι οι περιπτώσεις που ενώ εχεις μπαταρία και είσαι με πολυ χαμηλη ταχύτητα ( <40χαω) δεν ενεργοποειται η λειτουργία EV mode ?
-
Πόσο καίει με 125 σταθερά το κορολα εθνική;
Που να ξέρω?
Δεν έχει υπολογιστή ταξιδιού το αμάξι; Δεν πηγαίνεις για κάποια χλμ με cc? Ρωτάω κάτι περίεργο; Απαντάς τελικά ενώ ρωτάς ότι δεν ξέρεις...
-
έχεις(ετε) καταλάβει ποιές ειναι οι περιπτώσεις που ενώ εχεις μπαταρία και είσαι με πολυ χαμηλη ταχύτητα ( <40χαω) δεν ενεργοποειται η λειτουργία EV mode ?
Ειναι αρκετά σύνθετο. Τα λιγα που έχω καταλάβει:
- Πατάω πολύ το γκάζι
- Χρειάζεται να ανέβει η θερμοκρασία του μοτέρ (συνήθως όταν έχει κρύο έξω)
- Γιατί η μπαταρία ειναι στις 4 μπάρες και το σύστημα διαβάζει μεγάλο φορτίο
- Για δικούς του λόγους που δεν έχω ιδέα!!
Βέβαια το Νο.4 πολύ σπάνια συμβαίνει, δεν το παρατηρώ συχνά. Όταν έχω μπαταρία εαν δεν συντρέχει κατι από τα 1-2-3, πάει ηλεκτρικά.
Δεν έχει υπολογιστή ταξιδιού το αμάξι; Δεν πηγαίνεις για κάποια χλμ με cc? Ρωτάω κάτι περίεργο; Απαντάς τελικά ενώ ρωτάς ότι δεν ξέρεις...
Δεν ήταν σαφής η ερώτηση. Με 125 δεν ξέρω πόσο καίει γιατι δεν πάω συνέχεια τόσο (έχει διόδια, εμπόδια, προσπεράσεις κλπ.) και επίσης ο δρόμος έχει κλίσεις. Οπότε "με 125" δεν ξερω πόσο καίει. Ξέρω πόσο έκαψε εχτές στο μικρό αυτό ταξίδι (160χλμ συνολικά) με τις συνθήκες που περιγράφω.
-
Πρεπει το μοτερ να έχει φτασει πρωτα σε καταλληλη θερμοκρασια.
Να πηγαινεις κατω απο 30 χιλ (αλλοι λενε 40)
Να μην λειτουργει εκείνη την στιγμή ο θερμικός.
Να μην ειναι η μπαταρια κατω απο την μέση.Αυτα έχω διαβάσει σε φορουμ του εξωτερικου.
-
Εθνική μόνο ντίζελ ή αέριο...
Αέριο στην εθνική χα χα χα εγγύηση να πάρεις τις βαλβίδες στο χέρι αν πας απο 100-110 συνέχεια και πάνω, παθών μαθών ...
Σε άλλα τώρα εντύπωση μου κάνει η corolla hybrid στην Κρήτη που συνέχισε να πηγαίνει μετα απο τέτοια κτυπήματα μπρος πίσω απο τα πλάγια , περίμενα με τόσα ηλεκτρονικά να είχε σταματήσει και σβήσει .
Ο δικηγόρος των Κρητικών μόνο μην την πατήσει και αρχίσει να λεει οτι εμβόλισαν ή κτύπησαν αυτοί πρώτοι το αγροτικό γιατί θα γελάει ο πλανήτης -
εχω γραψει ποσο καιει σε σταθερη ταχυτητα.
καλοκαιρι με κλιματισμο και 2 ατομα
κυκλικη διαδρομη, πανω απο 200χλμ συνολικαμε 120 gps, 5,8-5,9
με 125 gps, 6,1 -
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
εχω γραψει ποσο καιει σε σταθερη ταχυτητα.
καλοκαιρι με κλιματισμο και 2 ατομα
κυκλικη διαδρομη, πανω απο 200χλμ συνολικαμε 120 gps, 5,8-5,9
με 125 gps, 6,1Ωραίος ξεκάθαρος! Άρα το +1 λτ κατανάλωση από ένα οικονομικό ντίζελ, +2λτ με την διαφορά τιμής.
Εντάξει νορμάλ είναι αυτα τα νούμερα απορώ γιατί πάνε τόσο σαν χελώνες τα chr που βλέπω. Βέβαια τα chr λογικά θα καίνε κάνα 0.7-0.8 πάνω από αυτές τις τιμές σε σχέση με το κορολα. -
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Ουπς! Αυτό πράγματι ισχύει; Δεν το ήξερα.
Αν ισχύει αυτός είναι ένας λόγος ρε σεις που πηγαίνουν σαν χελώνες μέσα στην Αθήνα.
Toyota Corolla 2019