-
@ambition said in Toyota Corolla 2019:
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
@bill_hsd Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις ευχες και τη συμβουλη
Στην προσφορα που μου εβγαλε για το πρωτο σερβις γραφει 0-20
Δες τι γράφει το εγχειρίδιο.
Κανονικά πρέπει να φοράς 0-16 νομίζω.
Μη λυπηθείς τη διαφορά τιμής 0-16 με 0-20.
Τη ρεφάρεις από την κατανάλωση και την τιμή της 5λιτρης συσκευασίας.
Αν θες, να σου στείλω τον κωδικό ανταλλακτικού του 5λιτρου 0-16.0-16 γραφει στο manual ναι. Και μαλιστα λεει αν τυχον βαλετε μια φορα 0-20 γιατι δεν βρηκατε 0-16 την επομενη φορα αντικαταστηστε οπωσδηποτε με 0-16.
Αν θες εξηγησε μου αυτο με τα 5 λιτρα. Εχουν συσκευασιες με λιγοτερα λιτρα συνηθως? Το αμαξι παιρνει 4,2 λιτρα λεει με το φιλτρο. Τους ζηταω να μου αφησουν το υπολοιπο μηπως χρειαστει ε?
Tα γνήσια υπάρχουν σε μονόλιτρα και πεντάλιτρα.
Υπάρχει και η δυνατότητα για χύμα (βαρέλι), οπότε σε χρεώνει όση ποσότητα σου βάζει.
Η online εκτίμηση κόστους service (ίσως και η προσφορά που σου έδωσαν) είναι με βαρέλι, γι'αυτό γραφει ποσότητα 42 (Χ 100ml).
Αν πάρεις 5λιτρο, τα 800ml που θα περισσέψουν τα κρατάς για τις επόμενες αλλαγές, αφού αυτές θα είναι συχνές λόγω χρήσης ταξί.
Μην τον φοβάσαι τον κινητήρα. Ο 1.8 2ZR-FXE δεν καίει σταγόνα και στα 15000km το λάδι βγαίνει σχεδόν ξανθό, αφού τα μισά και πλέον km γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς λειτουργία του βενζινοκινητήρα. -
Πόσο κοστίζει η αλλαγή καταλύτη σε υβριδικά toyota άνω των 30000 ευρώ?
-
Γιατί δεν βάζεις εδώ τον αριθμό ανταλλακτικου και το κόστος;
-
Αν θες, να σου στείλω τον κωδικό ανταλλακτικού του 5λιτρου 0-16.0-16 γραφει στο manual ναι. Και μαλιστα λεει αν τυχον βαλετε μια φορα 0-20 γιατι δεν βρηκατε 0-16 την επομενη φορα αντικαταστηστε οπωσδηποτε με 0-16.
Αν θες εξηγησε μου αυτο με τα 5 λιτρα. Εχουν συσκευασιες με λιγοτερα λιτρα συνηθως? Το αμαξι παιρνει 4,2 λιτρα λεει με το φιλτρο. Τους ζηταω να μου αφησουν το υπολοιπο μηπως χρειαστει ε?
Υπάρχει και η δυνατότητα για χύμα (βαρέλι), οπότε σε χρεώνει όση ποσότητα σου βάζει.
Η online εκτίμηση κόστους service (ίσως και η προσφορά που σου έδωσαν) είναι με βαρέλι, γι'αυτό γραφει ποσότητα 42 (Χ 100ml).
Αν πάρεις 5λιτρο, τα 800ml που θα περισσέψουν τα κρατάς για τις επόμενες αλλαγές, αφού αυτές θα είναι συχνές λόγω χρήσης ταξί.
Μην τον φοβάσαι τον κινητήρα. Ο 1.8 2ZR-FXE δεν καίει σταγόνα και στα 15000km το λάδι βγαίνει σχεδόν ξανθό, αφού τα μισά και πλέον km γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς λειτουργία του βενζινοκινητήρα.Σ ευχαριστω. Γιατι ομως προτεινουν 0χ20 οι αντιπροσωπειες? Γιατι βλεπω και στο επισημο σαιτ οταν βαζω υπολογισμο κοστους σερβις, κι εκει 0χ20 βαζουν στο μοντελο μου. Μηπως κερδιζουν περισσοτερα με αυτο? Να επιμεινω για 0χ16?
-
Γιατί είναι φτηνότερο και τελικά κοστίζει λιγότερο η αλλαγή.
-
Δεν είναι απαραίτητο ότι κάνουν κάτι μόνο ως απατεωνιά!!!
Αν σας έβαζαν 0-16 που είναι ακριβότερο, θα πέρναγαν το παραπάνω κόστος στην τελική τιμή!
Αν είναι συνολικό σε όλες τις αντιπροσωπείες, μπορεί να είναι οδηγία της Toyota Hellas με βάση τις κλιματικές συνθήκες!
Προφανώς και δεν βγάζουν ειδικό βιβλίο για κάθε χώρα, οπότε πιθανά να βγαίνουν ξεχωριστά οδηγίες για κάθε χώρα.
Και πιθανά η χρήση του 0-20 να είναι κάτι τέτοιο.
Αν βέβαια δεν είναι συνολικό και η κάθε αντιπροσωπεία κάνει τα δικά της, μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες. Αλλά και πάλι αφού υπάρχουν καταγραφές του τι λάδι χρησιμοποιείται, είστε καλυμμένοι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά!
"Αυτά μου βάζατε, αυτά δημιούργησαν θέμα, φτιάξτε το αμάξι και δεν πληρώνω μονόλεπτο!!!" -
Μην τον φοβάσαι τον κινητήρα. Ο 1.8 2ZR-FXE δεν καίει σταγόνα και στα 15000km το λάδι βγαίνει σχεδόν ξανθό, αφού τα μισά και πλέον km γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς λειτουργία του βενζινοκινητήρα.Σ ευχαριστω. Γιατι ομως προτεινουν 0χ20 οι αντιπροσωπειες? Γιατι βλεπω και στο επισημο σαιτ οταν βαζω υπολογισμο κοστους σερβις, κι εκει 0χ20 βαζουν στο μοντελο μου. Μηπως κερδιζουν περισσοτερα με αυτο? Να επιμεινω για 0χ16?
Προσωπικά πάντα βάζω ό,τι προτεινει ο κατασκευαστής και δεν με ενδιαφέρει η (τυχόν) εμπορική πολιτική της καθε εισαγωγικής εταιρείας.
Αν υπήρχε θέμα διαφοροποίησης των προδιαγραφών του λαδιού, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες, θεωρώ οτι θα αναφερόταν στο manual.
Σε βίντεο που ανέβηκε πρόσφατα στο forum, ο ιδιοκτήτης υβριδικού Corolla με 750.000+ km από Αμερική, λεει ότι έβαζε πάντα λάδια 0-16.
Toyota Corolla 2019