@kozani76 said in Toyota Corolla 2019:
@080422 said in Toyota Corolla 2019:
@billaras777 said in Toyota Corolla 2019:
Γεια σας παιδια, σκεφτομαι την παραγγελια του corolla hatchback με τον 1.2 τ στην εκδοση style, για χρηση καθαρα σε επαρχιακους δρομους. Θα θελα την γνωμη σας σχετικα με την αξιοπιστια του μοτερ, την καταναλωση του . Σας ευχαριστω πολυ.
Παρότι καταργήθηκε ως μοτέρ θα σου πω δυο πράγματα σε περίπτωση που κοιτάξεις για μεταχειρισμένο ή κάποιο ετοιμοπαράδοτο. Εχω κάνει περίπου 10,000 χλμ μέχρι σήμερα οπότε μπορω να σου πω με σιγουριά τι παίζει. Το μοτέρ είναι πάρα πολύ ωραίο και το κιβώτιο ακόμα καλύτερο, ο συνδυασμός τους ειναι εξαιρετικός κατα τη γνώμη μου, η τογιότα εχει αν οχι τα καλυτερα, σιγουρα απο τα καλυτερα χειροκίνητα. Σε επαρχιακό δρόμο με ταχύτητες 80-100 για το μεγαλύτερο διάστημα, η κατανάλωση του αυτοκίνητου ειναι κάτω απο 6λ, το ΣΚ που μας πέρασε με AC φουλ μου έδειξε για 50χλμ επαρχιακό δρόμο 5.5λτ/100. Νομιζω μεχρι 5.2 εχω δει. Αυτοκινητόδρομο με ταχυτητες κοντά στα όρια (μέχρι 140 km/h) θα δεις συνηθως γυρω στα 6.5λτ/100 με AC πάντα. Εκει που το χάνει απο θέμα κατανάλωσης ειναι στην πόλη αλλά καταλαβαίνω πως δεν ειναι προτεραιότητα σου
Έχω χρησιμοποιήσει corolla υβριδικό , με τον 1.2 Τ και σε sedan με τον 1.5. Το υβριδικό είναι ασυναγώνιστο για κίνηση στην πόλη. Αν όμως κινείσαι σε επαρχιακό δίκτυο θα σου έλεγα ότι ο 1.2 Τ είναι καλύτερη επιγογή, έχει όμως σταματήσει τις παραγγελίες. Εμένα περιέργως, με εντυπωσίασε το sedan με τον απλό κινητήρα 1.5 και τα 125 άλογα.Αν δε σε προβληματίζει το μέγεθος, σου λέω με βεβαιότητα ότι έχει τρομερά χαμηλή κατανάλωση χωρίς να είναι αργό-ειδικά στο ταξίδι είναι πιο ευχάριστο από το υβριδικό. Είδα κατανάλωση σε ταξίδι απίστευτα χαμηλή, αφού στα 4500 χιλιόμετρα έκαψα 4,9 λίτρα/100km - ταξίδια σε επαρχιακό δίκτυο και κίνηση σε επαρχίακες πόλεις.Επίσης το sedan έχει και πολύ καλύτερους χώρους.
Ευχαριστώ πολύ, αναφέρομαι στο υβριδικό των 122 ίππων σε πλούσια έκδοση. Είχα γράψει πριν κανά 2 σελίδες ότι είχα το Corolla Hybrid εταιρικό, σκέφτηκα την προσφορά για μεταχειρισμένα Active Plus από Polis (και είπα όχι), με πείσατε να μην πάω στο Yaris γιατί πρέπει να αγοράζουμε αυτό που θέλουμε. Οπότε είτε περιμένω MY23 HB είτε sedan τώρα και η αλήθεια είναι ότι δεν μου φαίνεται κακή ιδεα! Για αυτό ρωτάω.
Φίλοι, δεν ξέρω, είναι ζαριά οι τιμές του χρόνου για HB. Έχω φοβηθεί. Άκουσα +4000 άκουσα προχθές και +1500 από εργοστάσιο και ότι μας ρίξει στο κεφάλι το κράτος.
Θεωρώ για αυτό πάνε Δεκέμβριο τιμές με παράδοση Μάρτιο, ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν ανατιμήσεις.