-
μολις φυσηξα λιγο το δικο μου. Ενα απλο σταυροκατσαβιδο θελει. Πολυ ευκολο
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 , μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, πες μας, σε παρακαλώ, αν παρατηρείς αλλαγή στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου με τα w0-16 (ήχο, κατανάλωση καυσίμου και ελαίου).
Μα γιατί να δω κάποια αλλαγή? Αφού αυτό το λάδι έχει από το εργοστάσιο, οπότε απλά έβαλα το ίδιο λάδι αντί για το 0w-20.
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Πολύ έκανες Φανή και έβαλες το καλό λάδι. Money well spent! Το φίλτρο καμπίνας της μπαταρίας για να το βγάλεις πρέπει να έχεις ειδικό κλειδί προφανώς;
Σε ευχαριστώ!! Πανεύκολο είναι, όπως είπε και ο Σπύρος. Απλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα...ολο λέω ότι θα το κάνω και όλο κάτι τυχαίνει και το αναβάλω.
-
Σωστά! Παρασύρθηκα από την περίπτωσή μου, που στο σέρβις μου είχαν βάλει άλλα αντί άλλων.
-
Είναι μάλλον το καινούργιο:
Youtube Video -
Μια που το οδηγάει ξέρει κανείς ιταλικά να μας τι λέει για το οδηγικό κομμάτι του 5th Gen 1.8 (αν δεν κάνω σοβαρό λάθος εμφανισιακά το μοτέρ το 1.8 μου κάνει);
-
Βάλτε την αυτόματη μετάφραση σε Αγγλικά-βγάζεις λίγο νόημα. Πάντως κάποια στιγμή, αν δε κάνω λάθος, είπε για αύξηση τιμής κατά 23%. Δηλ εδώ θα έρθει στα 26000€;
-
@kozani76 said in Toyota Corolla 2019:
στα 26000€;
Πάντως η corolla δεν είναι διαθέσιμη πάντως, ούτε σε hatchback ούτε σε touring sports, μόνο σε sedan. Παραγγελίες καινούργιες από το τέλος 2022
-
Ναι, η καινούρια 1.8 είναι.
Πλέον 72Kw o θερμικός (98hp, είχε λιγότερο πριν) και 70kw (από 52 που είχε) ο ηλεκτροκινητήρας (95hp τώρα από 70hp πριν).Βελτιωμένος κι ο θόρυβος από το eCVT (μειώθηκε σημαντικά το scooter effect),πιο ομαλή κι ομογενής η απόδοση του κινητήρα.Καλύτερο και το φρενάρισμα,τόσο το αναγεννητικό όσο και το κανονικό. Πολύ καλή κι η κατανάλωση,όπως λέει 5,4lt/100km στο αμάξι της πρόβας με πατημένο γκάζι.Βελτιωμένα και τα ADAS με νέες κάμερες μπροστά.
Αναμένουν στην Ιταλία 2-3% (όχι 23%) αύξηση από το προηγούμενο μοντέλο.Φάνη,ετοιμάσου...
-
Τσιγκουνεύτηκαν παλι την μονωση στο καπο, τον αεραγωγο για τους πισω και μερικες ακομη usb.
Αν οντως αυξηθει τοσο λιγο η τιμη θα ειναι εκπληξη με δεδομενες τις πολυ μεγαλες αυξησεις του ανταγωνισμου.
-
Κι ένα άλλο ιταλικό με τη νέα ΤS 1.8:
Kι εδώ λέει τα ίδια προσθέτοντας ότι έχει βελτιωθεί κι η ηχομόνωση κι η απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού. Αυτός έκανε κατανάλωση 4,7 σε μια μικτή διαδρομή.Τιμή δεν αναφέρει εδώ,από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο στις αντιπροσωπείες.
-
Εξαιρετικά νέα λοιπόν!
-
@strom said in Toyota Corolla 2019:
@kozani76 said in Toyota Corolla 2019:
στα 26000€;
Πάντως η corolla δεν είναι διαθέσιμη πάντως, ούτε σε hatchback ούτε σε touring sports, μόνο σε sedan. Παραγγελίες καινούργιες από το τέλος 2022
Παραγγελίες από το τέλος του έτους ; Αν δεν ανοίξουν από Σεπτέμβρη - Οκτώβρη θα έχουμε τρελλές καθυστερήσεις πάλι και λογικά δεν θα έχουμε παραδόσεις του f/l στο πρώτο τρίμηνο του '23 που ισχυρίζεται η Toyota.
-
Αγαπάμε Ιταλούς, είναι τρελοί γκαζιάρηδες κλπ, αλλά επειδή οι περισσότεροι γνωρίζουμε αγγλικά, ορίστε και βρετανικό review για όποιον ενδιαφέρεται: https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/toyota/corolla-hatchback/
-
"So while we haven’t yet driven the new 193hp version, the extra get-up-and-go now offered by the 1.8 makes the 2.0-litre seem much less necessary than before."
Η ουσία του άρθρου για εμένα. Θεωρώ ότι το κυριότερο που ανέμεναν οι περισσότεροι από το f/l ήταν η ψυχή που έλειπε από τον 1.8.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
"So while we haven’t yet driven the new 193hp version, the extra get-up-and-go now offered by the 1.8 makes the 2.0-litre seem much less necessary than before."
Η ουσία του άρθρου για εμένα. Θεωρώ ότι το κυριότερο που ανέμεναν οι περισσότεροι από το f/l ήταν η ψυχή που έλειπε από τον 1.8.
όντως, με 9,... στα 0-100 και σίγουρα καλλίτερες ρεπρίζ λόγω και του "πουσαρισμένου" ηλεκτροκινητήρα τα 1500-1600αριά ντίζελ και τα 1000άρια -1300αρια τουρμπο βενζίνα σε παρόμοια αμαξώματα δεν εχουν κανένα πλεονέκτημα σε χώρες με όρια ταχύτητας
ασε που αν τα παραγγείλεις με αυτόματο σασμάν πάλι 2-3000€ θα εχουν παραπάνω απο το corolla.
-
Ακριβώς, κύριοι πάλι έκανε κίνηση ματ η Toyota.
Της βγάζω το καπέλο αν και ποτέ δεν ήμουν Τογιότακιας πλέον ναι βγάζει αυτοκίνητα που τικαρουν όλα τα κουτάκια με τα "θέλω μου. "
Έχουμε έναν winner στην κατηγορια.
Ποσο παρωχημένα μοιάζουν όλα τα diesel και βενζίνης που προσφέρουν όλοι οι άλλοι.
-
Εχουμε ενα πολυ χαμηλο για την κατηγορία του αυτοκίνητο με μικρούς χώρους και αχρείαστο μήκος!
Μηχανικά τουλάχιστον κατι κάνει!
Αισθητικά μου αρέσει!Αλλά δεν θα το επαιρνα ποτέ για τα μειονεκτήματα του
-
Corolla cross
-
Μπαρμπας με κασκάι στο γυρισμο Λαυριου πανω (προς Σταυρο Αγ. Παρασκευης κατευθυνόμενος) , εχει βαλει να κοψει αριστερα με αριστερο φλας και ειναι σταματημενος και ξαφνικα ξεκιναει να χωθει δεξιά στο ρευμα μου, ενω πηγαινω με περιπου 60... Τραβαω ενα φρεναρισμα ακινητοποιησης μην μου ρθει πανω... πολυ καλη ακινητοποίηση και αποκρισιμα φρενα...εκτος απο την πίεση που μου ανεβηκε, φρεναρε σε πολυ ασφαλη αποσταση
Σημειοτέον τώρα με τις ζέστες και AC και σε ανηφορα σας έχει τύχει να μπαίνει μπρος ο βεζινοκινητήρας και να κανει λίγο περισσότερο θόρυβο απο τα νορμάλ? Θέλω να το ξανατσεκάρω αλλά μου φάνηκε μια δυο φορές που ενεργοποιήθηκε ο θερμικος να ακούω σαν τα πειράκια και ασυναισθητα γκάζωσα.. Μηπως καμια κωλοβενζινη που εβαλα ή παίζει σαν σενάριο... Στροφες παντως δεν ηταν πολλες, εκει στι 2.5 χιλ
-
πειρακια σε αυτο το μοτερ, 99% η βενζινη. Τσεκαρε το ομως παλι
Toyota Corolla 2019