-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
στο toyotaownersclub που έλεγε ότι ένας αντιπρόσωπος του είπε ότι τα μοντέλα που έρχονται με 17 ή 18 inch ζάντες έχουν διαφορετικό σύστημα διεύθυνσης αυτών με τις 16άρα.
Σύγνώμη για το κατεβατό απλά είμαι πολύ μπερδεμένος.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Ισχύει κατά 99%
αν κατεβάσεις το έντυπο για το corolla απο το site της Toyota θα δεις στροφές τιμονιού απο 2,75-2,65 και κύκλο στροφής 5,1-5,4 μέτρα .
Το ίδιο έβλεπα και στο δικό μου yaris και όταν άλλαξα τις 16άρες με 15άρες (ναι σωστά διάβασες) εξακολουθούσε να μην κόβει πολύ το τιμόνι ...ρώτησα στην αντιπροσωπεία εχω άλλη κρεμαγιέρα πιο γρήγορη άλλο part numberΕσύ θα είσαι στην αντίθετη περίπτωση ρώτα κάποιον τεχνικό να σου πεί τι θα γίνει αν πας απο 16άρες σε 17άρες γιατί με τα 50 όφσετ που εχουν οι εργοστασιακοί τροχοί μπορεί στο τέρμα στρίψιμο να βρίσκει κάπου ο τροχός
-
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
Γιατί δεν ρωτάς τον αντιπρόσωπο;
Εννοείται πως ρώτησα και μου είπε ότι γίνεται αλλά δεν είναι 100% σίγουρος όμως και καλό θα ήταν να ρωτήσω έναν τεχνικό. Προφανώς έμεινε λίγο έκπληκτος γιατί κατάλαβα ότι οι περισσότεροι που αγοράζουν μεσαίες και αρχικές εκδόσεις δεν μπαίνουν σε διαδικασία αλλαγών. Έλα που εγώ όμως ήθελα ότι πιο γρήγορο μπορούσε να έρθει λόγω ανάγκης. Εξού και το sedan παρότι δεν είμαι συνταξιούχος που λέγανε ότι είναι γιαυτήν την κατηγορια χεχε . Α! πρόσθεσα και αεροτομή
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
Εσύ θα είσαι στην αντίθετη περίπτωση ρώτα κάποιον τεχνικό να σου πεί τι θα γίνει αν πας απο 16άρες σε 17άρες γιατί με τα 50 όφσετ που εχουν οι εργοστασιακοί τροχοί μπορεί στο τέρμα στρίψιμο να βρίσκει κάπου ο τροχός
Αυτό που μου είπε ο αντιπρόσωπος ήταν ότι πάνω κάτω γίνεται εάν χαμηλώσω το προφίλ δλδ οι 16αρες είναι 205/55/R16 να πάω σε 225/45/R17. Αυτό που λέει πάντως επαληθεύεται εδώ https://tiresize.com/calculator/ βάζοντας τις διαστάσεις , σου προτείνει σε τι διάσταση μπορείς να πας χωρίς να έχεις αποκλείσεις.
Πάντως, έχω στείλει και μήνυμα στην Τοyota Hellas για να έιναι 100% σίγουρος μην κάνω καμιά πατατιά.
-
Στον διαμορφωτή συνήθως μπορείς να βάλεις μικρότερες ή μεγαλύτερες ζάντες, στο hb ισχύει αυτό, στο sedan βλέπω έχουν μόνο 16 όποτε κάτι παίζει, θέλει προσοχή η αλλαγή.
-
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Στον διαμορφωτή συνήθως μπορείς να βάλεις μικρότερες ή μεγαλύτερες ζάντες, στο hb ισχύει αυτό, στο sedan βλέπω έχουν μόνο 16 όποτε κάτι παίζει, θέλει προσοχή η αλλαγή.
Και γω το παρατήρησα αυτό στην έκδοση Active. Ενώ απο Style και πάνω σε αφήνει να επιλέξεις και 18άρα.
Λες οι Άγγλοι να έχουν δίκιο ?
-
παίδες, καλά το διαβάζω σωστά?
ο κατασκευαστης προτεινει για 16αρι ζαντα 35 μπροστα και 32 πισω ε? -
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
ο κατασκευαστης προτεινει για 16αρι ζαντα 35 μπροστα και 32 πισω ε?36 και 35 λέει. Απλά δεν ξέρω τι είναι το ελαστικό Α και το Β.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
ο κατασκευαστης προτεινει για 16αρι ζαντα 35 μπροστα και 32 πισω ε?36 και 35 λέει. Απλά δεν ξέρω τι είναι το ελαστικό Α και το Β.
σωστά ναι, μπερδευτηκα! δε μπορώ να βγάλω ακρη ποια η διαφορά τους. ισως βάζουν 2 τύπους ελαστικών στα active ? θα δω και τι γραφει στο ταμπελακι στη θεση του οδηγου γιατι λεει να κοιταω και εκει σε αλλο σημειο
-
Καλημέρα μάγκες,
Μιας και λέτε για ζαντολάστιχα έχω αρχίσει και ψιρίζομαι.
Καμια γνώμη για τα εργοστασιακά falken της 17αρας?
Βλέπω wet grip B. Ποτέ δεν κοίταζα τέτοιες παραμέτρους αλλά παίζει ρόλο το Α τοσο?Ευχαριστώ
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα μάγκες,
Βλέπω wet grip B. Ποτέ δεν κοίταζα τέτοιες παραμέτρους αλλά παίζει ρόλο το Α τοσο?Ευχαριστώ
Σκληρά λαστιχα τα Falken
Ειχα δει και εγω οτι τα χρησιμοποιουσε σε αμαξια ως πρωτης τοποθετησης η ΤΟΥΟΤΑ και τα εβαλα στο Yaris και αλλαξε ολος ο χαρακτηρας του αμαξιού και εχει γίνει κουδούνι! -
Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εικόνα με τις πιέσεις!
Δεν έχω ξαναδεί μανιουαλ να προτείνει πιέσεις ανάλογα την μέγιστη ταχύτητα.
39 έως 41psi για ταχύτητες άνω των 160;
Ξέρω πως όταν κάνω ταξίδι με υψηλές ταχύτητες 180-200 να έχω κοιτάξει τις πιέσεις κρύα 2.4 έως 2.5 bar.
Θέλει τόσο παραπάνω ως τα 2.8;
Και μιλάμε για την 16αρα ζαντούλα.
Όσο ανεβαίνουμε;
Το καλοκαίρι λόγω ζέστης που οι πιέσεις κατά την κίνηση ανεβαίνουν πολύ; -
@vagkirk said in Toyota Corolla 2019:
Δεν έχω ξαναδεί μανιουαλ να προτείνει πιέσεις ανάλογα την μέγιστη ταχύτητα.Όλα έτσι είναι!! Τουλάχιστον σε όσα αυτοκίνητα είχα (BMW, Ford, Alfa, Mini) πάντα είχε διαφορετική πίεση για μεγάλες ταχύτητες.
-
Δεν έχω ξαναδεί μανιουαλ να προτείνει πιέσεις ανάλογα την μέγιστη ταχύτητα.Όλα έτσι είναι!! Τουλάχιστον σε όσα αυτοκίνητα είχα (BMW, Ford, Alfa, Mini) πάντα είχε διαφορετική πίεση για μεγάλες ταχύτητες.
και ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο οι πιέσεις με 5 επιβάτες και αποσκευές , 42 psi θυμάμαι για το Mondeo πρότεινε η Ford για συνδυασμό υψηλής ταχύτητας υψηλού φορτίου.
-
Υπόψιν ότι εγώ ρώτησα τι είναι το ελαστικό Α και Β από εκεί που το αγόρασα και ούτε αυτοί ξέρανε να μου πουν... Και το σέρβις που ρώτησαν μέσα το ίδιο... Έλεος ρε Toyota
-
Σε συνέχεια με τα προηγούμενα Post μου -
Πήρα απάντηση από την Toyota Hellas σε ερώτηση μου εάν η Sedan Αctive σε σχέση πχ με την Style έχει διαφορετικό σύστημα διεύθυνσης ή κάτι τελος πάντων που να δικαιολογεί γιατί δεν επιτρέπει πάνω από 16αρα ενώ στις άλλες εκδόσεις επιτρέπεται, και μου απάντησαν ότι τεχνικά δεν το εγκρίνει ο κατασκευαστής σε αυτή την έκδοση, να αλλάξει η διάμετρος της ζάντας.
Προσωπικά δεν με κάλυψε να πω την αλήθεια γιατί δεν αναφέρει κάτι το τεχνικό. Ψαχουλεύοντας σήμερα βρήκα αυτό https://www.toyotanation.com/threads/upgrading-hybrid-wheels-winter-tires.1697441/
Υ/Γ : Οφείλω να πω ότι μου απάντησαν σε email 2 φορές άμεσα και αυτό το κρίνω θετικότατο!
-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
Υ/Γ : Οφείλω να πω ότι μου απάντησαν σε email 2 φορές άμεσα και αυτό το κρίνω θετικότατο!
Αμέσως απαντάνε και εμένα σε ένα από τα πολλά email με είχε πάρει τηλέφωνο ο Product Manager, ο οποίος ήταν εξαιρετικός αλλά δυστυχώς έχει αποχωρήσει.
-
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
και ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο οι πιέσεις με 5 επιβάτες και αποσκευές , 42 psi θυμάμαι για το Mondeo πρότεινε η Ford για συνδυασμό υψηλής ταχύτητας υψηλού φορτίου.
Δεν το ήξερα ή δεν το έχω προσέξει μάλλον.
Μεγάλο φάουλ!
Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε αυτοκίνητο κοιτάζω τα ταμπελακια που έχουν στις πόρτες ή εσωτερικά στο πορτακι για το καύσιμο και δεν είχα προσέξει να έχουν γραμμή για ταχύτητα , μόνο για αυξημένο βάρος. -
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα μάγκες,
Σκληρά λαστιχα τα Falken
Ειχα δει και εγω οτι τα χρησιμοποιουσε σε αμαξια ως πρωτης τοποθετησης η ΤΟΥΟΤΑ και τα εβαλα στο Yaris και αλλαξε ολος ο χαρακτηρας του αμαξιού και εχει γίνει κουδούνι!Μονο λαστιχο αλλαγή και ηταν χειρότερα?
Νόμιζα οτι τα ecopia ηταν για πεταμα, τωρα και τα falken?
Πάντως κατι falken azenis με Α για wet grip ειναι πρώτα για 17αρα στο skroutz, πάνω απο continental και pirelli. -
Σε τι mode έχετε συνήθως το αυτοκίνητο?
Τείνω να το βάζω eco σε κίνηση ή αστικό αμιγώς περιβάλλον (στενά, φανάρια) και σε ανοίγματα, πχ περιφερειακή,παραλιακή Αττική normal
-
Normal κατά 80-90% και το υπόλοιπο Sport. Eco έβαλα 2-3 φορές αλλά δεν το αντέχω μου έρχεται να το σπάσω!!
-
Normal κατά 80-90% και το υπόλοιπο Sport. Eco έβαλα 2-3 φορές αλλά δεν το αντέχω μου έρχεται να το σπάσω!!
αρα δεν ειμαι μονο εγω που το θεωρω πολυυυυυ αρο/εκνευριστικο.
Toyota Corolla 2019