-
@babisstinson said in Toyota Corolla 2019:
Παιδιά σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά δεν το θυμάμαι. Αισθητήρες παρακαρίσματος έχει η sedan ή η station wagon?
Σίγουρα στην έκδοση Style που αγόρασα εγώ, έχει Εικόνα από κάμερα οπισθοπορείας και Εικόνα από κάμερα οπισθοπορείας στην κεντρική οθόνη.
Δεν αναφέρει κάτι για αισθητήρες παρκαρίσματος... -
Κάτοχος του 1.2 turbo μπορω να πω μόνο τα καλύτερα για αυτό το αυτοκίνητο!Βασικα εκτός απο ένα.... τη ζώνη! Αυτο που θα ήθελα να ρωτησω είναι το πως την παλεύετε με την ζωνη και αυτον τον σπαστικο ήχο και το παρκαρισμα ? Όχι ότι δεν την χρησιμοποιω, αυτο εννοειται οτι την χρησιμοποιω αλλα αυτο με το παρκαρισμα εαν κατέβεις, να ανοιξεις την πορτα , μετα να ξαναμπεις στο αυτοκινητο για να παρκαρεις, να πρεπει να βαλεις τη ζωνη για να ξεκινησει , ειναι λιγο σπαστικο. Υπαρχει καποιος τροπος να το βγαλουμε ?
-
@alexandros90 said in Toyota Corolla 2019:
Κάτοχος του 1.2 turbo μπορω να πω μόνο τα καλύτερα για αυτό το αυτοκίνητο!Βασικα εκτός απο ένα.... τη ζώνη! Αυτο που θα ήθελα να ρωτησω είναι το πως την παλεύετε με την ζωνη και αυτον τον σπαστικο ήχο και το παρκαρισμα ? Όχι ότι δεν την χρησιμοποιω, αυτο εννοειται αλλα αυτο με το παρκαρισμα εαν κατέβεις, να ανοιξεις την πορτα , μετα να ξαναμπεις στο αυτοκινητο για να παρκαρεις, να πρεπει να βαλεις τη ζωνη για να ξεκινησει , ειναι λιγο σπαστικο. Υπαρχει καποιος τροπος να το βγαλουμε ?
Λύνεται πολύ εύκολα. Το έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι. Βάλε τη ζώνη.
-
Κάτοχος του 1.2 turbo μπορω να πω μόνο τα καλύτερα για αυτό το αυτοκίνητο!Βασικα εκτός απο ένα.... τη ζώνη! Αυτο που θα ήθελα να ρωτησω είναι το πως την παλεύετε με την ζωνη και αυτον τον σπαστικο ήχο και το παρκαρισμα ? Όχι ότι δεν την χρησιμοποιω, αυτο εννοειται αλλα αυτο με το παρκαρισμα εαν κατέβεις, να ανοιξεις την πορτα , μετα να ξαναμπεις στο αυτοκινητο για να παρκαρεις, να πρεπει να βαλεις τη ζωνη για να ξεκινησει , ειναι λιγο σπαστικο. Υπαρχει καποιος τροπος να το βγαλουμε ?
no comments
-
@dimitriscsd said in Toyota Corolla 2019:
Λύνεται πολύ εύκολα. Το έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι. Βάλε τη ζώνη.
Για αποσταση 5 μετρων βάλε-βγάλε στο παρκαρισμα είναι λιγο σπαστικό. Μπορώ να πω και λίγο επικινδυνο να μην ξεκιναει το αυτοκινητο.
-
@strom said in Toyota Corolla 2019:
no comments
Ισως παρερμηνευτηκε ότι δεν βαζω ζωνη χαχαχα! Ούτε καν, αυτό θα ήταν ηλίθιο.
-
no comments
Ισως παρερμηνευτηκε ότι δεν βαζω ζωνη χαχαχα! Ούτε καν, αυτό θα ήταν ηλίθιο.
Απλά εγώ δε θα ασχολιόμουνα καθόλου με αυτό σε ένα αυτοκίνητο, γι αυτό μου έκανε εντύπωση!
-
Απλά εγώ δε θα ασχολιόμουνα καθόλου με αυτό σε ένα αυτοκίνητο, γι αυτό μου έκανε εντύπωση!
Ναι , ίσως να ισχύει αλλά επειδή μου έχει τύχει περιστατικό το να έχω παρκάρει και να διακρίνεται να οτι έρχεται κατά πάνω ένας μεθυσμένος και να πρέπει να μπω στο άψε σβήσε να ξεπαρκάρω, δε μου φαίνεται παράλογο το ερώτημα μου. Φαντάσου το λίγο . Είναι μερικά πράγματα που σου μένουν.
Τέλος πάντων θα το συνηθίσω . Πάντως μιλαμε για ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ευρωπαϊκά. Πρώην κάτοχος vw
-
-
"την ώρα που ο Κορεάτης διατηρείται οριακά κάτω από τα 8 lt"
mh και τετοια καταναλωση σε hatch 1200 κιλων?
Απο εκει καταλαβαινεις οτι η υλοποιηση τους δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη
Ο Puretech χωρις mh και βγαζει τετοιες τιμες και σε βαρυτερα αμαξωματα -
@tutuyo said in Toyota Corolla 2019:
"την ώρα που ο Κορεάτης διατηρείται οριακά κάτω από τα 8 lt"
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η δημοσίευση της κατανάλωσης σε μια δοκιμή, κ γω μπορώ να κάψω 10λ ή 5λ με οποιοδήποτε όχημα.
Αυτό που έχει σημασία και δεν τονίζεται όσο θα έπρεπε είναι το που θα χρησιμοποιηθούν, εντός πόλης πας σίγουρα για Corolla το dct θα βογγαει.
Επίσης θα διαφωνήσω για τις εξόδους στις στροφές, δεν έχει απόκριση ηλεκτρικού αλλά είναι καλύτερο απο 1.0αρι 3cyl turbo -
Για τους λάτρεις του sedan. Έλληνας reviewer, ok οι petrolheads θα βρούν ψωμί αλλά τα βασικά σωστά τα λέει.
-
ΠΑΙΔΙΑ, σήμερα επιτέλους έκανα κι εγώ το ετήσιο σέρβις το πρώτο.Κανένα πρόβλημα,όλα καλά και εννοείται τους είχα ζητήσει λάδι 0-16 με mail και ανταποκρίθηκαν μια χαρά.
Το θέμα είναι πως ένα πεντόλιτρο 0-16 κάνει 100 ευρώ,ενώ ένα 0-20 εξήντα...!!!
Είχα πολύ λίγα χλμ. μόλις 7900 αλλά ο χρόνος πέρασε και με το παραπάνω,οπότε....
Το αυτοκίνητο εννοείται ολοκαίνουργιο.
Άλλο όμως με προβλημάτισε.Έκανα μία διαδρομή από τον κεντρικό που πάει στην Περαία και στρίβει για Τρίλοφο,οι Θεσσαλονικείς καταλαβαίνουν και πίεσα το αυτοκίνητο σε εκείνες τις ανηφορικές στροφές.
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι γλιστράει,ξέρω πολύ καλά την ποιότητα της ασφάλτου στην περιοχή διότι ζούνε εκεί συγγενείς μου και πάω σχεδόν κάθε μέρα.Επίσης είναι πλέον τέλος Οκτώβρη,η άσφαλτος δεν είναι ζεστή,
όμως δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος με την ποιότητα των ελαστικών μου με μόλις 8000 χλμ., ενός μόλις έτους..!!!
Πιστέψτε με ,έχω οδηγήσει αυτοκίνητα με πολλά άλογα,
έχουμε ένα slk 350 με 310 άλογα,έχω οδηγήσει και μεγάλες μηχανές πολλά χρόνια hayabusa, blackbird, ZZR.
το αυτοκίνητο γλιστρούσε,ναι μεν προοδευτικά,αλλά αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στην ποιότητα του και όχι στα ελαστικά του.
Και ενώ κάναμε διάφορες συζητήσεις εδώ μέσα περί θορύβων κ.λ.π.
και σκέφθηκα,άστα καινούργια είναι,τώρα οριστικά πήρα την απόφαση να τα αλλάξω επειδή χειμώνας έρχεται.
Κρίμα που θα τα πετάξω,είναι σχεδόν καινούργια,αλλά δεν νομίζω ότι θα τα αγόραζε και κάποιος,ειδικά για κορόλα..!!
Μετά από έρευνα κατέληξα στα michelin primacy 4 S με δείκτες Α σε βρεγμένο και Α σε κατανάλωση και εξωτερικό θόρυβο στα 68 db.
Όμως ξέρετε τα michelin θέλουν προσοχή στα πλαινά,ειδικά όταν ανεβαίνετε πεζοδρόμιο,αλλά κατά τη γνώμη μου κρατάνε καλύτερα από όλα στους Ελληνικούς δρόμους.Όσοι ενδιαφέρεστε περισσότερο για κρατήματα από οικονομία, κόστος,χρόνο κ.λ.π. είναι η επιλογή σας. -
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
ΠΑΙΔΙΑ, σήμερα επιτέλους έκανα κι εγώ το ετήσιο σέρβις το πρώτο.Κανένα πρόβλημα,όλα καλά και εννοείται τους είχα ζητήσει λάδι 0-16 με mail και ανταποκρίθηκαν μια χαρά.
Είχα πολύ λίγα χλμ. μόλις 7900 αλλά ο χρόνος πέρασε και με το παραπάνω,οπότε....
Το αυτοκίνητο εννοείται ολοκαίνουργιο.
Άλλο όμως με προβλημάτισε.Έκανα μία διαδρομή από τον κεντρικό που πάει στην Περαία και στρίβει για Τρίλοφο,οι Θεσσαλονικείς καταλαβαίνουν και πίεσα το αυτοκίνητο σε εκείνες τις ανηφορικές στροφές.
Δυστυχώς διαπίστωσα ότι γλιστράει,ξέρω πολύ καλά την ποιότητα της ασφάλτου στην περιοχή διότι ζούνε εκεί συγγενείς μου και πάω σχεδόν κάθε μέρα.Επίσης είναι πλέον τέλος Οκτώβρη,η άσφαλτος δεν είναι ζεστή,
όμως δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος με την ποιότητα των ελαστικών μου με μόλις 8000 χλμ., ενός μόλις έτους..!!!
Πιστέψτε με ,έχω οδηγήσει αυτοκίνητα με πολλά άλογα,
έχουμε ένα slk 350 με 310 άλογα,έχω οδηγήσει και μεγάλες μηχανές πολλά χρόνια hayabusa, blackbird, ZZR.
το αυτοκίνητο γλιστρούσε,ναι μεν προοδευτικά,αλλά αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στην ποιότητα του και όχι στα ελαστικά του.
Και ενώ κάναμε διάφορες συζητήσεις εδώ μέσα περί θορύβων κ.λ.π.
και σκέφθηκα,άστα καινούργια είναι,τώρα οριστικά πήρα την απόφαση να τα αλλάξω επειδή χειμώνας έρχεται.
Κρίμα που θα τα πετάξω,είναι σχεδόν καινούργια,αλλά δεν νομίζω ότι θα τα αγόραζε και κάποιος,ειδικά για κορόλα..!!
Μετά από έρευνα κατέληξα στα michelin primacy 4 S με δείκτες Α σε βρεγμένο και Α σε κατανάλωση και εξωτερικό θόρυβο στα 68 db.
Όμως ξέρετε τα michelin θέλουν προσοχή στα πλαινά,ειδικά όταν ανεβαίνετε πεζοδρόμιο,αλλά κατά τη γνώμη μου κρατάνε καλύτερα από όλα στους Ελληνικούς δρόμους.Όσοι ενδιαφέρεστε περισσότερο για κρατήματα από οικονομία, κόστος,χρόνο κ.λ.π. είναι η επιλογή σας.
Φοράω Μπρίτζεστοουν εκόπια 150.
1,8 hybrid hb -
Τον συγκεκριμένο δρόμο τον κάνω σχεδόν καθημερινά. Ουδέποτε είχα πρόβλημα να γλυστρίσω ή αλλά χαζά,σε μερικά σημεία η άσφαλτος είναι και λίγο σαγρέ. Μάλλον τα άσχημα λόγια που έχω διαβάσει για αυτά τα λάστιχα έχουν βάση.
-
Χάλια είναι τα ECOPIA 150....για πέταμα!!
-
Μετά από έρευνα κατέληξα στα michelin primacy 4
-
Χαλάλι τα έξτρα χρήματα και πολύ καλά έκανες που ζήτησες το 0-16 όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Απαράδεκτο να βάζουν από μόνοι τους άλλο λάδι ενώ το μανουάλι ορίζει αλλιώς. Πόσο σου βγήκε συνολικά το 1ο σερβίς αν επιτρέπεται;
-
Με μπερδεύεις έτσι όπως το λες. Τελικά εκτός από τα λάστιχα θεωρείς ότι ευθύνεται και η ποιότητα του οχήματος (σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση);
-
Ούτε δεύτερη σκέψη μην κάνεις για τα Primacy 4 θα αλλάξουν τον χαρακτήρα του οχήματος. Τι τιμή έχεις πάρει για αυτά; Σε ρωτάω γιατί αν θες θα σου στείλω λινκ στο τσατ από κατάστημα το οποίο έχει τις καλύτερες τιμές για Michelin στην Θεσσαλονίκη.
-
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Μετά από έρευνα κατέληξα στα michelin primacy 4
-
Χαλάλι τα έξτρα χρήματα και πολύ καλά έκανες που ζήτησες το 0-16 όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Απαράδεκτο να βάζουν από μόνοι τους άλλο λάδι ενώ το μανουάλι ορίζει αλλιώς. Πόσο σου βγήκε συνολικά το 1ο σερβίς αν επιτρέπεται;
-
Με μπερδεύεις έτσι όπως το λες. Τελικά εκτός από τα λάστιχα θεωρείς ότι ευθύνεται και η ποιότητα του οχήματος (σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση);
-
Ούτε δεύτερη σκέψη μην κάνεις για τα Primacy 4 θα αλλάξουν τον χαρακτήρα του οχήματος. Τι τιμή έχεις πάρει για αυτά; Σε ρωτάω γιατί αν θες θα σου στείλω λινκ στο τσατ από κατάστημα το οποίο έχει τις καλύτερες τιμές για Michelin στην Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΛΙΝΚ
Τα βρήκα 330 ευρώ τοποθετημένα και με άζωτο.Τα S με προδιαγραφές Α.Τα πιο απλά με Α και Β στα 300 ευρώ.
Έχει σημασία το S...!!!
Το σέρβις ήταν δώρο κατά την αγορά,όμως ρώτησα και μου είπαν ότι το κόστος με τα 0-16 αν το πλήρωνα θα ήταν περίπου 220 ευρώ..!! Τώρα εγώ στο σάιτ είχα δει πρώτο σέρβις 128 ευρώ,τι άλλαξε δεν ξέρω.
Αναβάθμισαν και την οθόνη μου,υποθέτω δωρεάν θα ήταν αν πλήρωνα.
Παρότι δεν με ενδιέφερε ρώτησα,δεν επέμενα ίσως να μπερδεύτηκε και ο υπάλληλος διότι όταν το πεντόλιτρο έχει 40 ευρώ επάνω με το 0-16 δε βγαίνει το 220 ,η τογιότα δημοσιεύει το κόστος όλων των σέρβις μέχρι και τα 12 χρόνια,τα απαιτούμενα εννοείται και όχι κάτι έξτρα.
Kαι κόστος πρώτου σέρβις έχει τα 130 ευρώ και 220 του δεύτερου,οπότε θεωρώ ότι μπερδεύτηκε ο υπάλληλος ,άρα με τα 0-16 θα πλήρωνα συνολικά 170 ευρώ..!!
Τώρα όσον αφορά για το ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ που έγραψα για το κράτημα,εννοώ ότι φυσικά πιστεύω ότι οφείλεται στην ποιότητα σασί και αναρτήσεων αυτή η προοδευτικότητα και όχι στην ποιότητα των ελαστικών,αντίθετα θεώρησα υπερβολικό το γλίστρημα,σχεδόν στα όρια.Βέβαια είναι βλακεία να οδηγάει κάποιος με παρόμοιο τρόπο,αν όμως βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως για οποιονδήποτε λόγο δεν θα έπρεπε να τον προστατεύσουν τα ελαστικά..??
Αυτό ακριβώς ένοιωσα,ότι παρότι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Εδώ θέλω να ρωτήσω τους φίλους ,αν πήγαινα να βγω από την πορεία μου ,υπάρχουν ηλεκτρονικά να με μαζέψουν όπως για παράδειγμα στο SLK που δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς αυτά..??
Τα έχει δοκιμάσει κανείς..??
Ή η συνεισφορά τους είναι αυτή που δεν κατάλαβα και νόμιζα ότι γλιστράει προοδευτικά..??
Διότι και σε άλλο αυτοκίνητο που δοκίμασα στον ίδιο δρόμο,μόλις πήγα να φύγω απότομα με επανέφερε πριν να κάνω ανάποδο τιμόνι ,με πρόλαβε το αυτοκίνητο δηλαδή την ώρα που πήγα να γυρίσω τιμόνι και γκάζι για να ξαναμπώ στην πορεία, μιλάμε για λιγότερο φυσικά από δεύτερο,τα μηχανήματα είναι πάντα πιο γρήγορα από μας. -
-
@terryp117 σου έστειλα σε chat το link. Πάρε και από εκεί τιμή και πεσμου να ξέρω. Στείλε μου αν θες στο ίδιο chat το link από εκεί που πήρες προσφορά για να ξέρω. Πολύ καλή τιμή τα 330€. Υπερβολικά καλή. Να δούμε τι θα σου πει και ο άλλος.
-
Το αζωτο στα ελαστικα δρομου δεν κανει τιποτε. Ασε που σε 1-2-3 μηνες που θα χρειαστει να ξαναβαλεις λιγο αερα που φυσιολογικα θα χασουν, εχεις χασει οτι πλεονεκτημα υποτιθεται εχουν.
Τα ηλεκτρονικα επεμβαινουν αναλογα με τη ρυθμιση που εχει κανει το εργοστασιο. Οταν επεμβαινουν αναβοσβηνει το αναλογο λαμπακι στο ταμπλο. Μηπως ησουν μακρια απο το οριο γιαυτο δεν μπηκαν;
Τα Primacy 4 τα φοραω σε αλλο αυτοκινητο και ειναι πολυ καλα. Πες μας εντυπωσεις οταν τα βαλεις.
Toyota Corolla 2019