-
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Τα μεγέθη ροπής/ιπποδύναμης σε κάθε πρόγραμμα δεν αλλάζουν αυτό που μεταβάλλεται είναι η απόκριση η οποία επηρεάζει τελικά και τις επιδόσεις.
@ataim ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη και άμεση απάντησή σου. Η συγκεκριμένη παράγραφος που έκανα quote ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα. Να ρωτήσω κάτι ακόμα αν και το είχα ρωτήσει παλαιοτέρα αλλά δεν θυμάμαι την απάντηση. Το B-mode που ενδείκνυται για κατάβαση μπαίνει εν κινήσει και αντίστροφα ή πρέπει να ακινητοποιηθεί το όχημα;
εν κινησει, επισης ειναι τοσο "εξυπνο" που καταλαβαίνει τα εξής, αν έχεις μπαταρία προς φορτιση δεν ανεβάζει πολυ τις στροφες αφου το συνδυάζει με το regen, αν η μπαταρία είναι φορτισμένη οι στροφές ανεβαίνουν περισσότερο, αν πατήσεις φρένο, μπορεί να ανεβάσει ακόμα και +4κ για να σε φρενάρει χωρίς τακάκια.
επισης να σημειώσω οτι engine brake θα κάνει και στο D αν η μπαταρία φορτίσει στο 100% και υπάρξει ανάγκη επιβράδυνσης όχι όμως τόσο έντονο όσο στο ΒΆψογος. Ούτε manual να διάβαζα. Καλά στην τεχνολογία hybrid απλά δεν έχει αντίπαλο το brand.
-
Από αυτό ορμώμενος αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει την καλοσύνη να πει πως χρησιμοποιεί τα driving modes.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει 100%, μέχρι στιγμής τα χρησιμοποιώ ως εξής:
90% των διαδρομών το κάνω στο Normal. To ECO με εκνερυρίζει, έχει πολύ αργή απόκριση στο γκάζι και δεν το μπορώ. Το ενεργοποιώ μόνο σε πολύ κίνηση, που θέλω να ξεκινάω πολύ αργά και να πηάινω όσο μπορώ ηελκτρικά. Το Sport το χρησιμοποιώ όταν θέλω να "παίξω" ή σε επαρχιακές διαδρομές που βραίνει το τιμόνι.
Η μεγάλη διαφορά είναι στην απόκριση γκαζιού. Οπότε τώρα που έχω μάθει πως να πατάω γκάζι για να κινούμαι όσο πιο πολύ μπορώ ηλεκτρικά, στο ECO είναι κουραστικό και στο Sport δύσκολο γιατί είναι πολύ πιο ευαίσθητο στην πίεση του γκαζιού.
-
Μετά τα ss του Φάνη πραγματικά δεν ξέρω τι να συμπεράνω για τις ικανότητες του 1.8hybrid στα ταξίδια. Για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις ποτέ δεν είχα αμφιβολία ότι είναι εξαιρετικό σύνολο. Έτσι έπεσα στο συγκεκριμένο το vd το οποίο μάλλον πρέπει να κάτσω να το δω σε pc ώστε να βγάλει υπότιτλους.
Μου φαίνεται πάντως ότι κινείται πολύ άνετα το όχημα με δύο ενήλικες άνδρες σε νόμιμες ταχύτητες ΕΟ όντας μάλιστα σε eco mode. Σε μερικά σημεία δε έχει και μικρή ανωφέρεια ο δρόμος αν δεν κάνω λάθος χωρίς να γίνεται ενοχλητικό από σαλ το θερμικό μοτέρ κατά την προσαρμογή της ταχύτητας. Η ερώτησή μου είναι η εξής γιατί δεν ξέρω να διαβάσω τον πίνακα οργάνων του. Βλέπετε να έχει βάλει acc, απλό speed limit στα 120 ή το πάει μόνος του με το γκάζι. Μάλλον κάτι απ'τα δύο πρώτα αν κρίνω από το σταθερό 119 στο κοντέρ.
Από αυτό ορμώμενος αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει την καλοσύνη να πει πως χρησιμοποιεί τα driving modes. Σε σχετικό vd του car care nut πχ έλεγε ότι στο cruising το "σωστό" είναι να είσαι σε eco mode κάτι που μου είχε φανεί πολύ περίεργο. Ίσως έχοντας επιρρεαστεί από αλλά vd θεωρούσα απαραίτητο το sport mode στην κάθε κίνηση εκτός πόλης λόγω σχετικής ελλείψεως ροπής του θερμικού μοτέρ.
ΥΓ: Από τους δύο φίλους στους οποίους πρότεινα τα Corolla ο ένας ψήθηκε και θα πάει να το κλείσει σε κάνα μήνα όταν τακτοποιηθεί γιατί μετακόμισε σε άλλη πόλη ενώ ο άλλος έφαγε bulling απτην σύζυγο η οποία άσκησε veto για Yaris cross...
Το έλεγξα σήμερα. Έχει το acc ενεργοποιημένο, όπως φαίνεται από το εικονίδιο, και δεν το ελέγχει με το πόδι. Το λέω αυτό, γιατί από το λίγο που είδα δεν είδα να αυξομειώνει την ταχύτητα, αλλά ανεβαίνουν λίγο οι στροφές προκειμένου να μένει σταθερή η ταχύτητα.
-
Μαλλον πρεπει να χω χασει επεισοδια. Δυο μελη του φορουμ που συνηθως διαφωνω μαζι τους, μα ποτε δεν ειδα να υπερβαινουν τα ορια, οπως αντιλαμβανομαι εχουν μπαναριστει. Προφανως επεσαν σε σοβαρα παραπτωματα.
-
@criuser said in Toyota Corolla 2019:
Ω ρε πάθη που ξυπνάει η κορόλα που την έλεγαν το αμάξι του συνταξιούχου...
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ, είμαι συνταξιούχος..!!
-
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
εγώ απο την άλλη θα ήθελα να είμαι...
-
@spiros75 said in Toyota Corolla 2019:
εγώ απο την άλλη θα ήθελα να είμαι...
Και εγώ !
-
Λέει το 2022 θα έρθει Ευρώπη! Που σημαίνει με τους ρυθμούς παραδόσεων που ακούμε το 2023-24 θα κυκλοφορήσει και εδώ!
Ένα σοβαρό αμάξι με χώρους χωρίς εκπτώσεις για να μπει ανάμεσα στο μεγάλο κενό chr kai rav.
Με τιμή το 1.8 εκκίνηση στα 25-26 θα πουλήσει εγγυημένα. -
ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ότι μέχρι να έρθει στην Ευρώπη αυτό το cross βλέπω να περνάει η μόδα τους.Μου φαίνεται πάντως και σαν κουβαδάκι τετράγωνο, αισθητικά δηλαδή χάλια..!!
Iceman7 ,μιλούσα πριν μερικά χρόνια με κάποιον ο οποίος είχε ακριβώς αυτό το όνομα στο ίντερνετ στο φόρουμ του κασκάι.Εκείνος είχε ένα κασκάι πετρέλαιο του 2014 αν θυμάμαι καλά. Απλή σύμπτωση..?? -
Iceman7 ,μιλούσα πριν μερικά χρόνια με κάποιον ο οποίος είχε ακριβώς αυτό το όνομα στο ίντερνετ στο φόρουμ του κασκάι.Εκείνος είχε ένα κασκάι πετρέλαιο του 2014 αν θυμάμαι καλά. Απλή σύμπτωση..??
O Iceman είχε ένα QQ diesel μαύρο....το πούλησε άρων άρων!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Iceman7 ,μιλούσα πριν μερικά χρόνια με κάποιον ο οποίος είχε ακριβώς αυτό το όνομα στο ίντερνετ στο φόρουμ του κασκάι.Εκείνος είχε ένα κασκάι πετρέλαιο του 2014 αν θυμάμαι καλά. Απλή σύμπτωση..??
O Iceman είχε ένα QQ diesel μαύρο....το πούλησε άρων άρων!
Αν και το εβγαλα σε αγγελια στους 3 μηνες κατοχής, τελικά - λόγω και των γεγονότων του 2015 - το έδωσα στους 26 μηνες με μόλις 14.000 χλμ (αν θυμάμαι καλά).
Ευτυχως σε σχετικά καλή τιμή, αν και προφανως έχασα και την επέκταση εγγύησης στα 6 χρόνια που είχα παρει (αχρηστη, μαλλον, λόγω του κακού δικτύου) και τα δερμάτινα που ειχε βαλει ο εισαγωγέας (τραγικής ποιότητας) και την αριστη κεραμική που είχα κανει στον Πλάτωνα (και δεν νομίζω να ενοιαξε ποτέ το ζευγάρι που το αγοράσε).
Αλλά ηταν ποιοτικά τόσο τραγικό (πλαστικά και συναρμογή) που ήταν μονόδρομος η πώληση του.
Και την κεραμική την είχα κανει γιατι το χρώμα, αν και μεταλλικό, απλά ήταν ότι χειρότερο εχω πετύχει.. αν το ακουμπούσες με οτιδήποτε πλην της παλάμης σου "εγραφε" αμεσως, ήταν και μαύρο (λαθος χρωμα για "ψείρες" σαν εμένα.).Κριμα γιατι ήταν ομορφο, είχε καλό εξοπλισμό και ήταν πολυ οικονομικός ο κινητήρας.
-
Καλησπέρα στην παρέα/ομάδα!
Δευτέρα παρήγγειλα το sedan actice hybrid. Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης Φεβρουάριος 2022.
Άντε να κυλήσει ο χρόνος!
Κανείς άλλος έχει καλύτερη ημερομηνία? -
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
Δευτέρα παρήγγειλα το sedan actice hybrid. Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης Φεβρουάριος 2022.
Καλή παραλαβή!
Πόσα σου ζήτησαν μπροστά? -
@polistas said in Toyota Corolla 2019:
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
Καλή παραλαβή!
Πόσα σου ζήτησαν μπροστά?Ζήτησαν 2-2.500 αλλά έδωσα 1500
-
-
- Φρέσκο, σας δίνω το link πριν το δω ο ίδιος:
Πέτυχα χθες μια ίδια black edition στο δρόμο νύχτα και τα φώτα μπροστά τα bi-led έδειχναν πολύ ωραία..
-
- Φρέσκο, σας δίνω το link πριν το δω ο ίδιος:
Φαντάζομαι ο Fanis75 θα το βλέπει και θα το ξαναβλεπει το συγκεκριμένο βιντεο
-
Αφου το κανεις ομως που το κανεις 2.5 χρονια καθυστερημενα παρουσιαση.....βαλε τουλαχιστον την τρεχουσα εκδοση. Αυτο ειναι το black edition του 2019. Πλεον το black edition εχει αλλες ζαντες και ημιδερματινα καθισματα μεσα.
-
@osfp said in Toyota Corolla 2019:
Αφου το κανεις ομως που το κανεις 2.5 χρονια καθυστερημενα παρουσιαση.....βαλε τουλαχιστον την τρεχουσα εκδοση. Αυτο ειναι το black edition του 2019. Πλεον το black edition εχει αλλες ζαντες και ημιδερματινα καθισματα μεσα.
Μπορεί να είναι παλιό review. Εδώ αναφέρει ακόμα τον 1,2Τ για το hatchback και τον 1,6 ατμόσφαιρα του sedan ως διαθέσιμους αμφότεροι οι οποίοι έχουν καταργηθεί....
-
@osfp said in Toyota Corolla 2019:
Μπορεί να είναι παλιό review. Εδώ αναφέρει ακόμα τον 1,2Τ για το hatchback και τον 1,6 ατμόσφαιρα του sedan ως διαθέσιμους αμφότεροι οι οποίοι έχουν καταργηθεί....
χτεσινο ειναι...
κατανοω οτι δε του το εδωσε η toyota το αυτοκινητο για να ειναι τελευταια εκδοση, αλλα μια αναφορα εστω στο τι εχει αλλαξει δε θα εβλαπτε
Toyota Corolla 2019