-
@vdx said in Toyota Corolla 2019:
Για να μην ανοίγω νέο θέμα… η μπαταρία στα υβριδικά πόσα χρόνια ή χλμ βγάζει μέχρι να χρειαστεί αλλαγή. Αναφέρομαι κυρίως στα 4ης γενιάς με μπαταρίες νικελίου. Ευχαριστώ!
15 χρόνια άνετα .
Τα prius του 2005-2010 -δεύτερης γενιάς δηλ -απο ενα γκάλοπ που εχω κάνει αν εχουν αλλάξει μπαταρίες -που πολλά εχουν επάνω ακόμη την εργοστασιακή - άλλαξαν κάπου εκει στα 15 χρόνια +- ή γύρω στα 200.000 χλμ .
Το αναφέρω σαν παράδειγμα γιατί είχαν/έχουν μπαταρίες νικελίου .Δεν είχαν όμως το πιο εξελιγμένο λογισμικό των καινούργιων και ουτε φίλτρο στον ανεμιστήρα που τις ψύχει αερόψυκτα .
Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την μακροζωία τους και όλα τα καινούργια υβριδικά το έχουν. -
@monman2 said in Toyota Corolla 2019:
Για να μην ανοίγω νέο θέμα… η μπαταρία στα υβριδικά πόσα χρόνια ή χλμ βγάζει μέχρι να χρειαστεί αλλαγή. Αναφέρομαι κυρίως στα 4ης γενιάς με μπαταρίες νικελίου. Ευχαριστώ!
15 χρόνια άνετα .
Τα prius του 2005-2010 -δεύτερης γενιάς δηλ -απο ενα γκάλοπ που εχω κάνει αν εχουν αλλάξει μπαταρίες -που πολλά εχουν επάνω ακόμη την εργοστασιακή - άλλαξαν κάπου εκει στα 15 χρόνια +- ή γύρω στα 200.000 χλμ .
Το αναφέρω σαν παράδειγμα γιατί είχαν/έχουν μπαταρίες νικελίου .Δεν είχαν όμως το πιο εξελιγμένο λογισμικό των καινούργιων και ουτε φίλτρο στον ανεμιστήρα που τις ψύχει αερόψυκτα .
Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την μακροζωία τους και όλα τα καινούργια υβριδικά το έχουν.Σε ευχαριστώ, Από ποια χρονολογία και μετά μπήκε το φίλτρο;
Επίσης, σε περίπτωση που χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία που κυμαίνεται η τιμή ;
-
Σε ευχαριστώ Φανή. Σε τι ποσοστό η ίδια η διάρκεια ζωής μπαταρίας επηρεάζεται από τα χιλιόμετρα; Πχ η μπαταρία ενός CHR του 19 με 140.000χλμ έχει αλλά 10 χρόνια ζωής;
Δεν το ξέρω αυτό, αλλά πιστεύω (χωρίς να έχω κάποιο στοιχείο) ότι τα χιλιόμετρα παίζουν ρόλο αφού έχει κάνει περισσότερους κύκλους φόρτισης. Όμως, επειδή η εγγύηση ειναι 11 χρόνια, σημαίνει ότι εαν το 2029 η μπαταρία τα φτύσει θα στην αλλάξουν δωρεάν, οπότε πρακτικά για την εγγύηση δεν έχουν σημασία. Εαν μιλάμε για αλλαγή μετά την εγγύηση, πιστεύω ότι 300-400.000χλμ τα βγάζει άνετα οπότε πάλι θα έχει 10 χρόνια ζωής ακόμα - αλλά αυτό είναι δικό μου συμπέρασμα.
-
15 χρόνια άνετα .
Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την μακροζωία τους και όλα τα καινούργια υβριδικά το έχουν.Σε ευχαριστώ, Από ποια χρονολογία και μετά μπήκε το φίλτρο;
Επίσης, σε περίπτωση που χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία που κυμαίνεται η τιμή ;
Το φίλτρο μπήκε στα 3ης γενιάς μετα το 2010 δηλ
Η υβριδική μπαταρία δεν θα βγάλει πολλά χρόνια μόνο αν το αυτοκίνητο μένει ακίνητο για μεγάλες χρονικές περιόδους.
Την αξία της μπαταρίας την σκέφτομαι εως εξής :
στο χιλιάρι που είχα πριν πλήρωνα 120 € τον χρόνο ΤΚ
Χ 15 χρόνια = 1800€ εεε πόσο να χρειαστεί να βάλω εξτρα 500€;
τα δίνω άνετα ! -
Δεν νθα βάλεις μπαταρία θα αλλάξεις τα προβληματικά στοιχεία εκτός δικτύου με το 1/3 της τιμής καινούργιας
-
Ποια 15 χρονια βρε συ Τασο!
Θα σκορπισει στην 5ετια το χρεπι.. -
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Θα σκορπισει στην 5ετια το χρεπι..δεν σκορπάνε μια χαρά πάνε
άλλα σκορπάνε και κοπανάνε
πουλάνε δέρμα και οθόνη με το στρέμμα
μήπως τους κάτσει καμία Στ(ρ)έλλα
neon φωτισμούς μωβ μπαι
εγω στρειτ δε τα πάει
συνχος με εφάπαξ μετρημένο
#monotoyota
#monometrita
#monowoman -
-
Θα σκορπισει στην 5ετια το χρεπι..Ας μην χαλάμε το θέμα.
-
Ρε σεις έτσι όπως κουδουνίζουν αγοράζετε τα Τογιότα για να λέτε τα κάλαντα στα Χριστούγεννα;
-
Υπάρχεις κάποιος φυσικός στο φόρουμ. Να ρωτήσουμε για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κάποια πράγματα. Να πάρουμε και εμείς αν είναι υβριδικό.
Με ενδιαφέρει κυρίως για το πίσω κάθισμα που βρίσκεται η μπαταρία από κάτω και την έξοδο του καλωδίου απ' αυτήν.
-
Θα σκορπισει στην 5ετια το χρεπι..Tιποτα δεν θα πάθει ούτε σε 25 χρόνια. Τα άθλια πλαστικά θα συνεχισουν να ειναι το ίδο άθλια, αλλά δεν θα έχουν πάθει κάτι. Πάντως η Κορόλα στα 3 χρόνια είναι σαν την 1η μέρα που την πήρα και ας έχει ανοιχτό γκρί εσωτερικό.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Θα σκορπισει στην 5ετια το χρεπι..Tιποτα δεν θα πάθει ούτε σε 25 χρόνια. Τα άθλια πλαστικά θα συνεχισουν να ειναι το ίδο άθλια, αλλά δεν θα έχουν πάθει κάτι. Πάντως η Κορόλα στα 3 χρόνια είναι σαν την 1η μέρα που την πήρα και ας έχει ανοιχτό γκρί εσωτερικό.
Να σου πω την αλήθεια δεν βλέπω καμιά ποιοτική διαφορά στα πλαστικά ή στους τριγμούς σε σχέση με το Tiguan που είχα πριν.
-
Θα σκορπισει στην 5ετια το χρεπι..δεν σκορπάνε μια χαρά πάνε
άλλα σκορπάνε και κοπανάνε
πουλάνε δέρμα και οθόνη με το στρέμμα
μήπως τους κάτσει καμία Στρέλλα
neon φωτισμούς μωβ μπαι
εγω στρειτ δε τα πάει
συνχος με εφάπαξ μετρημένο
#monotoyota
#monometrita
#monowoman -
Καλησπέρα..δεν έχω πολύ καλά νέα. Το αμάξι εδώ και 10 ήμερες κάνει έναν θόρυβο όταν πατάω το γκάζι. Σαν ροχάλητο/γουργούρισμα γάτας... Το κάνει όταν είμαι ακινητοποιημένος και μόλις πατήσω το γκάζι(μαλάκα). Όταν κινούμε ήδη με κάποια ταχύτητα και επιταχύνω δεν το κάνει, όπως δεν το κάνει και στην όπισθεν ούτε όταν αφήνω το αμάξι να ξεκινήσει μόνο του χωρίς να πατήσω γκάζι..
Στην αντιπροσωπεία δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο.
Από n το έβαζε d και ακουγόταν ο θόρυβος..
Αφού το ξανακοίταξε μου είπε 99.99% οτι είναι βάση μηχανής..
Είμαι φουλ στεναχωρημένος ..έχει πέσει στην αντίληψη σας κάτι παρόμοιο; -
μακαρι να ειναι απλα βαση μηχανης. Θα λυθει οριστικα. Τρεμουλο εχεις καθολου;
-
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Είμαι φουλ στεναχωρημένος ..έχει πέσει στην αντίληψη σας κάτι παρόμοιο;
Τι στεναχωριέσαι, στην εγγύηση δεν ειναι? Όλα φτιάχονται και εαν είναι όντως βάση μηχανής είναι κάτι πάναπλο και συνηθισμένο. Δεν αξίζει στεναχώρια για τέτοια θέμα (αμάξια ειναι και θέλουν συντήρηση και εννίοτε χαλάνε), ειδικά εαν είναι εντός εγγύησης που σημαίνει ότι δεν έχουν κόστος.
-
Το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί καινούριο. Έχει σύνολο 3.000χλμ. Ναι είναι στην εγγύηση. Είναι εργαλείο δουλείας αν θυμάστε είμαι αυτοκινητιστής..
Σήμερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο και τώρα το κάνει και στο φρενάρισμα..θόρυβο(ροχαλητό) και κάτι σαν τίναγμα/"κλώτσημα" λίγο πριν ακινητοποιήθει. (όχι πάντα)
Επίσης κανεί και το εξής σήμερα όταν πατάω το πετάλι του φρένου και του γκαζιού (απαλά)κάνει ένα θόρυβο σαν "αναστέναγμα" σαν να έχουν μπόσικα τα πετάλια(λόγω βάσης να κουνίεται η μηχανή??)
Το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί αλλά πότε θα έρθει είναι το θέμα και πως εγώ θα δουλεύω μέχρι τότε,, -
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
μακαρι να ειναι απλα βαση μηχανης. Θα λυθει οριστικα. Τρεμουλο εχεις καθολου;
Στο τίμονι νίωθω τον τζόγο λίγο, αν εννοείς αυτό
-
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Είναι εργαλείο δουλείας αν θυμάστε είμαι αυτοκινητιστής..
Αυτό δεν το θυμόμουν....οπότε αλλάζετι το πράγμα και έχεις χίλια δίκια εφόσον ειναι εργαλείο δουλειάς.
Toyota Corolla 2019