-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αλέξανδρε από το Μάιο δεν μπορούμε να βγάλουμε οικοδομική άδεια στο δήμο Αθηναίων διότι έχει βγει μία απόφαση τμήματος του Συμβουλίου επικρατείας που έχει κάνει δεκτή προσφυγή εναντίον του ΝΟΚ για κάποια άρθρα και ο δήμος μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση η απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ δεν εφαρμόζει το νόμο.
Άρα μια χαρά τον κρίνει και τον αλλάζει το διοικητικό δικαστήριο.
Μπορεί να τον κρίνει μόνο ως αντισυνταγματικό.Όχι όμως να αλλάξει το τι λέει.
-
Τώρα το έγραψες σωστά.
Δεν τον αλλάζει το ίδιο τυπικά, αλλά ο νομοθέτης πρέπει να τον αλλάξει σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Γιατί δεν λέει μόνο ότι είναι αντισυνταγματικός αλλά ορίζει και το γιατί και πώς πρέπει να είναι ο νέος νόμος.Άρα ουσιαστικά τον αλλάζει αφού υποδεικνύει σαφώς στον νομοθέτη τι να κάνει.
-
Τώρα το έγραψες σωστά.
Δεν τον αλλάζει το ίδιο τυπικά, αλλά ο νομοθέτης πρέπει να τον αλλάξει σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Γιατί δεν λέει μόνο ότι είναι αντισυνταγματικός αλλά ορίζει και το γιατί και πώς πρέπει να είναι ο νέος νόμος.Άρα ουσιαστικά τον αλλάζει αφού υποδεικνύει σαφώς στον νομοθέτη τι να κάνει.
Παιχνιδόλεξο η νέα απασχόληση... δεν πρέπει το ελεγκτικό όργανο να ελέγχει τη συνταγματικοτητα των νόμων και να υποδεικνύει σε ποιο σημείο είναι το λάθος, αλλά να κάνει ο,τι νόμο του καπνίσει ο νομοθέτης, δηλαδή η Βουλτεψη με τον Άδωνι και όλο το συρφετο, όπως τους έρθει
-
Όπως και ο Κατρούγκαλος, ο Παπάς, ο Γαβρόγλου επί «προοδευτικής» διακυβέρνησης…
-
@kkostask said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αυτοί έκαναν ακόμη μεγαλύτερο κακό, εμ έσκισαν το λαό να φτιάξουν πρωτογενή πλεονάσματα όπως τους είπαν οι Γερμανοί μετά τη φάπα στο σβέρκο, εμ πήραν προσωρινά τη κουταλα απ τους Νεοδημοκράτες και καθυστέρησαν το πλιάτσικο, στέλνοντας τους πιο πεινασμένους στην εξουσία αργότερα.
Ο Νεοδημοκράτης θέλει τάισμα, αλλιώς γυαλίζει το μάτι του και αφηνιάζει και δεν αφήνει τίποτα όρθιο -
Το Λουξεμβούργο δεν έχει πετρέλαιο. Εχει απλά τα λεφτά των πετρελαιάδων...
Ακριβώς! Κάτι αντίστοιχο μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς, αλλά μας πρόλαβε η Μάλτα. Λύσεις υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να τις εφαρμόσει.
-
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@kkostask said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αυτοί έκαναν ακόμη μεγαλύτερο κακό, εμ έσκισαν το λαό να φτιάξουν πρωτογενή πλεονάσματα όπως τους είπαν οι Γερμανοί μετά τη φάπα στο σβέρκο, εμ πήραν προσωρινά τη κουταλα απ τους Νεοδημοκράτες και καθυστέρησαν το πλιάτσικο, στέλνοντας τους πιο πεινασμένους στην εξουσία αργότερα.
Ο Νεοδημοκράτης θέλει τάισμα, αλλιώς γυαλίζει το μάτι του και αφηνιάζει και δεν αφήνει τίποτα όρθιοΕίπε ένας που στηρίζει πασόκους και αριστερούς που έφαγαν το καταπέτασμα...
-
Και στα έδωσαν για να τους χτίσεις διαμερίσματα
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Και στα έδωσαν για να τους χτίσεις διαμερίσματα
Dηλαδη οποιοι και να κυβερνουν ο κρουζερ και το συναφι του ειναι οφελειμενοι ;
Λαπ ακολουθα την διαδρομη του χρηματος , μετα τον κρουζερ που; -
Άπειρες οι βίλες και μονοκατοικίες σε μια επισήμως φτωχή χωρα.
-
Άπειρες οι βίλες και μονοκατοικίες σε μια επισήμως φτωχή χωρα.
Είπαμε 50% του ΑΕΠ τα μαύρα....οπότε τι ψάχνεις?
-
-
Για τα εκατομμύρια λαμόγια που έπαιρναν και παίρνουν γρηγοροσημα και μίζες ούτε κουβέντα βλέπω...
-
Για τα εκατομμύρια λαμόγια που έπαιρναν και παίρνουν γρηγοροσημα και μίζες ούτε κουβέντα βλέπω...
Χιλιάδες (δεκάδες φυσικά) ειναι, όχι εκατομμύρια. Αλλά είπαμε, το Δημόσιο κανείς δεν το αγγίζει.
-
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Χιλιάδες (δεκάδες φυσικά) ειναι, όχι εκατομμύρια. Αλλά είπαμε, το Δημόσιο κανείς δεν το αγγίζει.
Εβαλα και το έπαιρναν.
Γιατί δεν χτίστηκαν τώρα οι μονοκατοικίες.
Οταν επί δεκεαετίες είχες 1100000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, χώρια οι δεκοτζήδες, τουλάχιστον το 30 % αυτών έπαιρνε γρηγορόσημα.
Και άλλο ένα 5-10 % μίζες .
-
Εβαλα και το έπαιρναν.
Οταν επί δεκεαετίες είχες 1100000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, χώρια οι δεκοτζήδες, τουλάχιστον το 30 % αυτών έπαιρνε γρηγορόσημα.
Δεν αγοράζει τώρα ο κόσμος σπίτια σαν τρελός, δεν πουλάτε αέρα κοπανιστό αυτήν την περίοδο;;;; Χαμός γίνεται!
-
Εβαλα και το έπαιρναν.
Δεν αγοράζει τώρα ο κόσμος σπίτια σαν τρελός, δεν πουλάτε αέρα κοπανιστό αυτήν την περίοδο;;;; Χαμός γίνεται!
Οχι δεν αγοράζει.
Δεν γίνεται χαμός.
Πουλάνε λίγα σπίτια, σε πολύ ακριβές περιοχές, για έχοντες Ελληνες και για ξένους.
Αυτοί δεν είναι ο κόσμος.
Επίσης δεν χτίζονται σπίτια.
Οι άδειες είναι στο 8 % αυτών της δεκαετίας του 2000.
Τα σπίτια ακόμα λιγότερα.
Απλά είναι λίγοι αυτοί που χτίζουν, ακόμα λιγότεροι αυτοί που έμειναν να δουλεύουν στον χώρο.
Το ερώτημα που δίνει την απάντηση είναι ένα.
Πόσο συχνά βλέπεις μπετονιέρες στον δρόμο.
Προσωπικά βλέπω 3-4 τον μήνα και ίσως και λιγότερο και λόγω επαγγελματικής περιέργειας τις κοιτάω όταν περνάνε, τι εταιρεία είναι κλπ.
-
Εβαλα και το έπαιρναν.
Βασίλη συμφωνώ ότι πολλοί δυ έπαιρναν μίζες...
Πες μου όμως σε ποιο κλάδο έπαιζε περισσότερο η μίζα.
Και αυτοί που έδιναν και αυτοί που έπαιρναν είναι από τον ίδιο, για να βοηθήσω.... -
Προσπαθώ να ξεκαθαρίσω ότι είναι άλλο πράγμα η μίζα και άλλο πράγμα το γρηγορόσημο.
Η μίζα είναι αποτέλεσμα συναλλαγής δύο λαμογίων που οφελούνται και οι δύο ίσως όχι στον ίδιο βαθμό.
Δηλαδή αν θέλεις να πάρεις μια δουλειά από το δημόσιο, με παράκαμψη του διαγωνισμού και των άλλων διαγωνιζόμενων δίνοντας μίζα, έχεις όφελος και είσαι το ίδιο με το λαμόγιο που τα παίρνει.
Η αν είσαι δικηγόρος, λογιστής και πληρώνεις δικαστές, εφοριακούς για λαμογιές πελατών σου, ή μηχανικός για ανάλογες διαδικασίες. Η γιατρός, φαρμακοποιός και κάνεις άλλου είδους κομπίνες στον κλάδο αυτό. Η εργατολόγος και κάνεις ιστορίες με τους υπαλλήλους.
Το γρηγορόσημο όμως είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση και πολύ ενοχλητική. Εκεί ο πολίτης, ή ο επαγγελματίας, δεν έχει κανένα όφελος. Οτι ζητάει είναι απόλυτα νόμιμο και το δικαιούται. Οταν όμως ο υπάλληλος του λέει με το γρηγορόσημο θα το πάρεις αύριο, σε μία εβδομάδα σε ένα μήνα, αλλά χωρίς αυτό σε μία εβδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο ή και ποτέ, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρώτα από όλα γιατί το λαμόγιο είναι μόνο αυτός που απαιτεί το γρηγορόσημο. Και είναι και ανήθικος. Δεύτερον ο επαγγελματίας, αν δεν υποκύψει θα έχει μεγάλο επαγγελματικό πρόβλημα με τους πελάτες του και αυτό τα λαμόγια το ξέρουν.
Και υπάρχει και άλλη παράμετρος του γρηγορόσημου.
Ο αθέμιτος ανταγωνισμός, από τους ίδιους τους υπαλλήλους, που είτε οι ίδιοι, είτε μέσω τρίτων παίρνουν τους πελάτες, αφού τους πουλάνε ταχύτητα στην εξυπηρέτηση τους και ενίοτε και παράκαμψη δυσκολιών, ή και παρανομιών.
Να τα ξεχωρίζουμε όλα αυτά.
Οταν για παράδειγμα κάποτε για να βγάλεις μία άδεια οικοδομής, στον ένα άντε 2 μήνες, έπρεπε να σκάσεις τουλάχιστον χιλιάρικο, ακόμα και αν η αμοιβή σου ήταν 2-3000, αλλιώς ήθελες 4 με 6 μήνες, ή έπρεπε να αποσυρθείς από το επάγγελμα, ή να υποκύψεις.
Εχω βγάλει σύνταξη σε συγγενή μου, πριν 15 χρόνια, πηγαίνοντας καθημερινά στο ταμείο και με όλα τα χαρτιά σωστά σε ένα μήνα.
Περιμένοντας άκουσα μία συζήτηση εργατολόγου με υπάλληλο, να την ρωτάει πως έβγαλε σύνταξη κάποιος κακομοίρης πρώην πελάτης της, για να δει τι έπαιξε και δεν τα πήρε αυτή.
Αισχρά πράγματα.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]