-
Μίζα - γρηγοροσημο το ίδιο και αυτό....
Λαμογια και ανήθικο και τα δύο.
Γιατί και στο γρηγοροσημο αν δεν υπέκυπτε ο ένας θα αναγκαζόταν να υποκύψει στο τέλος και ο άλλος....
Επίσης αν δεν τα έδινε ο επαγγελματίας, τότε όλοι οι επαγγελματίες θα ήταν στο ίδιο καζάνι και δεν θα ήταν εκτεθειμένοι στους πελάτες.
Κάποιοι τα έδιναν για να έχουν περισσότερους και πιο ικανοποιημένους πελάτες. Οπότε κερδισμένοι ήταν. -
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μίζα - γρηγοροσημο το ίδιο και αυτό....
Λαμογια και ανήθικο και τα δύο.
Γιατί και στο γρηγοροσημο αν δεν υπέκυπτε ο ένας θα αναγκαζόταν να υποκύψει στο τέλος και ο άλλος....
Επίσης αν δεν τα έδινε ο επαγγελματίας, τότε όλοι οι επαγγελματίες θα ήταν στο ίδιο καζάνι και δεν θα ήταν εκτεθειμένοι στους πελάτες.
Κάποιοι τα έδιναν για να έχουν περισσότερους και πιο ικανοποιημένους πελάτες. Οπότε κερδισμένοι ήταν.Αυτοι που δινουν μιζες τα βγαζουν ειτε μαυρα ειτε κλεβουν και αυτοι (ποσοι επιχειρηματιες δεν κανουν πχ ρευματοκλοπη η αλλες απατεωνιες). μιζες σπανια να δωσει καποιος που πληρωνει φορους. Αρα η μιζα η γρηγοροσημο ειναι μερος του Ελληνικου συστηματος, αντι να πληρωνει καποιος φορους πληρωνει μιζες και εχει το κεφαλι του ησυχο.
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Για τα εκατομμύρια λαμόγια που έπαιρναν και παίρνουν γρηγοροσημα και μίζες ούτε κουβέντα βλέπω...
Χιλιάδες (δεκάδες φυσικά) ειναι, όχι εκατομμύρια. Αλλά είπαμε, το Δημόσιο κανείς δεν το αγγίζει.
Εβαλα και το έπαιρναν.
Γιατί δεν χτίστηκαν τώρα οι μονοκατοικίες.
Οταν επί δεκεαετίες είχες 1100000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, χώρια οι δεκοτζήδες, τουλάχιστον το 30 % αυτών έπαιρνε γρηγορόσημα.
Και άλλο ένα 5-10 % μίζες .
Δεν αγοράζει τώρα ο κόσμος σπίτια σαν τρελός, δεν πουλάτε αέρα κοπανιστό αυτήν την περίοδο;;;; Χαμός γίνεται!
Οχι δεν αγοράζει.
Δεν γίνεται χαμός.
Πουλάνε λίγα σπίτια, σε πολύ ακριβές περιοχές, για έχοντες Ελληνες και για ξένους.
Αυτοί δεν είναι ο κόσμος.
Επίσης δεν χτίζονται σπίτια.
Οι άδειες είναι στο 8 % αυτών της δεκαετίας του 2000.
Τα σπίτια ακόμα λιγότερα.
Απλά είναι λίγοι αυτοί που χτίζουν, ακόμα λιγότεροι αυτοί που έμειναν να δουλεύουν στον χώρο.
Το ερώτημα που δίνει την απάντηση είναι ένα.
Πόσο συχνά βλέπεις μπετονιέρες στον δρόμο.
Προσωπικά βλέπω 3-4 τον μήνα και ίσως και λιγότερο και λόγω επαγγελματικής περιέργειας τις κοιτάω όταν περνάνε, τι εταιρεία είναι κλπ.
Περα απο βορεια και νοτια προαστεια που γινεται χαμος. Μια βολτα που πηγα στην Καλαματα χτιζονται αρκετες νεες πολυκατοικιες, δεν ισχυει οτι δεν χτιζονται. Ισχυει οτι δε χτιζονται σε ολη την Ελλαδα αλλα μονο στις περιοχες που εχουν ζητηση δηλ Αθηνα καλα προαστεια και τουριστικες περιοχες. Στο Χαλανδρι γινεται χαμος με νεες πολυκατοικιες πανω απο 40 εχουμε στην γειτονια. Και ολες σχεδον απο 400κ και πανω.
-
Διαφωνώ κάθετα.
Το γρηγορόσημο μόνο με την λογική του αριστερού λυνόταν..
Με την καλή βία...
Αν τους εύρισκαν κάπου μπόσικους να τους έλεγαν δύο λογάκια.
Αλλά σε πόσους να πεις.
Αυτό πάντως ήταν πιο εύκολο από το να διώχνεις πελάτες.
Και αν ο ένας δεν υπέκυπτε θα υπέκυπτε ο άλλος που είχε να πάρει γάλα για το παιδάκι του, γιατί ο πελάτης θα πήγαινε απ΄ ευθείας στον υπάλληλο, για να την κάνει γρήγορα την δουλειά του.
Το γρηγορόσημο είναι και ήταν ένοπλη ληστεία και μόνο.
Δεν υπάρχει σύγκριση με την μίζα.
Προσωπικά αποφάσισα να μην ασχοληθώ με το άθλημα, όταν κατάλαβα, ότι το μεροκάματο που θα μου έμενε, μετά το γρηγορόσημο για τον χρόνο απασχόλησης, ήταν το μισό από έναν εργάτη που καθάριζε και ανοιγόκλεινε την οικοδομή και βέβαια η ευθύνη παρέμενε ευθύνη.
Είχα όμως την εναλλακτική της οικοδομής.
Αλλοι δεν την είχαν και δεν την έχουν και παραμένουν στο κύκλωμα.
Απλά οι πιο ατρόμητοι, πάνε και στο άλλο επίπεδο.
Αφού τα δίνουν που τα δίνουν, να πάνε και στις μίζες, όπου πλέον εξυπηρετούν και παρανομίες, γρήγορα και απλά...
Σε πόσες χώρες του κόσμου, υπάρχουν οι λεγόμενοι διεκπεραιωτές, έξω από τα υπουργεία ?
Παλιά υπήρχαν και οι αιτησάδες που έπαιζαν διπλό ρόλο.
-
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Για τα εκατομμύρια λαμόγια που έπαιρναν και παίρνουν γρηγοροσημα και μίζες ούτε κουβέντα βλέπω...
Χιλιάδες (δεκάδες φυσικά) ειναι, όχι εκατομμύρια. Αλλά είπαμε, το Δημόσιο κανείς δεν το αγγίζει.
Εβαλα και το έπαιρναν.
Οταν επί δεκεαετίες είχες 1100000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, χώρια οι δεκοτζήδες, τουλάχιστον το 30 % αυτών έπαιρνε γρηγορόσημα.
Δεν αγοράζει τώρα ο κόσμος σπίτια σαν τρελός, δεν πουλάτε αέρα κοπανιστό αυτήν την περίοδο;;;; Χαμός γίνεται!
Οχι δεν αγοράζει.
Δεν γίνεται χαμός.
Πουλάνε λίγα σπίτια, σε πολύ ακριβές περιοχές, για έχοντες Ελληνες και για ξένους.
Απλά είναι λίγοι αυτοί που χτίζουν, ακόμα λιγότεροι αυτοί που έμειναν να δουλεύουν στον χώρο.
Προσωπικά βλέπω 3-4 τον μήνα και ίσως και λιγότερο και λόγω επαγγελματικής περιέργειας τις κοιτάω όταν περνάνε, τι εταιρεία είναι κλπ.
Περα απο βορεια και νοτια προαστεια που γινεται χαμος. Μια βολτα που πηγα στην Καλαματα χτιζονται αρκετες νεες πολυκατοικιες, δεν ισχυει οτι δεν χτιζονται. Ισχυει οτι δε χτιζονται σε ολη την Ελλαδα αλλα μονο στις περιοχες που εχουν ζητηση δηλ Αθηνα καλα προαστεια και τουριστικες περιοχες. Στο Χαλανδρι γινεται χαμος με νεες πολυκατοικιες πανω απο 40 εχουμε στην γειτονια. Και ολες σχεδον απο 400κ και πανω.
Εγώ 40 δεν βλέπω. Αν λες ότι από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν χτιστεί 40, ίσως να ισχύει. Αλλά σε 4 χρόνια παλιά θα ήταν 200.
Η Καλαμάτα είναι πολύ ψηλά στον τουρισμό με μεγάλη ζήτηση, οπότε είναι λογικό να χτίζεται, ενώ έχει και φοιτητές και στρατό.
-
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εβαλα και το έπαιρναν.
Οχι δεν αγοράζει.
Δεν γίνεται χαμός.
Εγώ 40 δεν βλέπω. Αν λες ότι από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν χτιστεί 40, ίσως να ισχύει. Αλλά σε 4 χρόνια παλιά θα ήταν 200.
Η Καλαμάτα είναι πολύ ψηλά στον τουρισμό με μεγάλη ζήτηση, οπότε είναι λογικό να χτίζεται, ενώ έχει και φοιτητές και στρατό.
Γινεται χαμος στην Καλαματα. Ναι απο το 2020 λεω ισως πανω απο 40 και αυτο στην δικη μου γειτονια που ειναι το 1/6 της περιοχης Μαρουσι Χαλανδρι και λιγο απο Βριλησσια.
-
Λες πολύ μεγάλη περιοχή. Χαλάνδρι - Μαρούσι και λίγο από Βριλήσια είναι κοντά 200000 κάτοικοι.
Αρα είναι αυτό που δείχνουν οι μπετονιέρες. Ελάχιστες οικοδομές.
-
Λες πολύ μεγάλη περιοχή. Χαλάνδρι - Μαρούσι και λίγο από Βριλήσια είναι κοντά 200000 κάτοικοι.
Αρα είναι αυτό που δείχνουν οι μπετονιέρες. Ελάχιστες οικοδομές.
καμμια σχεση, στην γειτονια αν βαλεις και τα κτηρια γραφεια γινεται χαμος, καθε οικοπεδο στην Αμαρουσιου Χαλανδριου χτιζεται σχεδον. Προσθεσε και στην Κηφισιας. Απο τα 90ς παντως ειναι περισσοτερα τα κτηρια υπο κατασκευη τωρα απλα οι τιμες ειναι αλλου.
Εχεις ενα περιεργο τροπο μερικα τα φουσκωνεις Χ3 (οπως κοστη τιμες κλπ) και αλλα οπως τον αριθμο των οικοδομων τα ξεφουσκωνεις.
-
Δεν φουσκώνω τίποτα.
Τα βλέπω στην αγορά, στην οποία κινούμαι 41 χρόνια.
-
Δεν φουσκώνω τίποτα.
Τα βλέπω στην αγορά, στην οποία κινούμαι 41 χρόνια.
οπως κινεισαι εσυ ειναι 10δες χιλιαδες αλλοι που κανουν το ιδιο και ο καθενας εχει την γνωμη του οποτε μην εισαι απολυτος οτι τα ξερεις καλυτερα.
-
Από αυτούς που δεν κινούνται στην αγορά πάντως τα ξέρω καλύτερα.
-
This post is deleted! -
Σε πόσες χώρες του κόσμου, υπάρχουν οι λεγόμενοι διεκπεραιωτές, έξω από τα υπουργεία ?
Σε όλες τις τρικοσμικές και σε όσους κουμάντο κάνου οι ΔΥ (δλδ. κάτι σοβιετίες).
-
Μαρεσει το ξυδάκι που ήπιε αναγκαστικά ο Αταμαν στην Κύπρο.Ευτυχως τα καραγκιοζιλίκια του κράτησαν ελαχιστα.Αν ήθελε να μάθει για το no politica ας ρωτήσει τον Κωστακη με τα πανό.Να δούμε αν ο λαλίστατος φαρμακοτρίφτης θα πάρει θέση ως ιδιοκτήτης η θα κάνει το συμπαθές πολύχρωμο πτηνό!!
-
Μου αρέσει που σου έκανε like ο Gatoz.
-
Δεν έχω ιδέα για το τι συζητάτε αλλά ο γάτος επέστρεψε....
-
@dimsabas said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει που σου έκανε like ο Gatoz.
Δυστυχώς η εξαίρεση του κανόνα ουδείς αναντικαταστατος δεν συμμετέχει!
Ευτυχώς έχει ορίσει notification alert σε κάθε αντί Παναθηναϊκή ανάρτηση.
Πληροφορίες που θέλουν η μορφή της ειδοποίησης να είναι ηλεκτρόδια υψηλής τάσης σε βρεγμένα χέρια για να αντιδρά ακαριαία σε αυτές ελέγχονται για την ακρίβεια τους, -
Σπάνια προσωπικότητα ο γατος. Συνδιάζει σε αυτήν όλα τα ασυνδετα. Είναι ο μοναδικός που γράφει σαν δυσλεξικός και τα κείμενα του μπορουν να θεωρηθούν είδος ποιητικής γραφής. Ο πικασο του γραπτού λόγου. Και αυτός κομμουνιστής ήταν.
Γάτε κάνε κάτι σωστό. Πες μας για το Suzuki swift. Πως είναι στην πραξη και στην καθημερινότητα.
-
Και για την αποκατάσταση της νομιμότητας
-
Χαμένος παντού ψάχνει σανίδα να σωθεί.
Αλλά η σανίδα είναι βρεγμένη.
Στο θέμα είδαμε τους διεθνιστές να προβάλλουν εθνικισμό.
Δηλαδή τι περιμένουμε όταν εμείς σε ένα αθλητικό γεγονός μιλάμε για την δική μας άποψη, ο άλλος να μην πει την δική του.
Αλλιώς να βάζουμε εθνικά κριτήρια στους παίκτες και στους προπονητές.
Το όλο θέμα είναι προβοκάτσια των αιώνιων δεύτερων.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]