-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@dettol said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο επίπονο από ηπειρωτικά πανηγύρια και κλαρινα, μου ξύνουν τα άντερα.
Υπάρχουν και τα κρητικά , δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.
Σε τίποτα από όλα αυτά δεν την παλεύω.Είναι η φάση του ηλεκτρικού σας μεταλλάσσει σιγά σιγά.Αν είχες θερμικό και ειδικά ντίζελ,θα σε μαζεύαμε από τη γιορτή σαρδέλας στην Πρέβεζα τον Αύγουστο!
Τη μόνη γιορτή για την οποία θα έκανα σκόντο και θα έπεφτα με τα μούτρα, είναι τις αυγοφετας
-
@otso said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ο alex-mix χρονια καλει κοσμο να φαει να πιει και να κοιμηθει τζαμπα και κανεις δεν παει ΤΥΧΑΙΟ ;
Πες τα χρυσοστομε .
Μαλλον φοβουνται μην τους μεθυσω τους παντρεψω και τους κανω σωγαμπρους .
Υ.Γ εχουν ερθει αρκετοι αλλο που δεν τα λεμε 🥰🥰🥰🥰Εννοειται οποιος θελει να ερθει ειναι καλεσμενος το οτι μπορει να λεω σε καποιον προσωπικα δεν εννοω μονο αυτον αλλα οποιος θελει απο το φορουμ.
Aμα ανεβω στην Στεφανη να δω τον φιλο μου τον Μπορμπολη .
Εχεις κορη της παντρειας ρε συ ; μικρος δεν εισαι ;Παντρεμενος ειμαι
-
@antonmone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο επίπονο από ηπειρωτικά πανηγύρια και κλαρινα, μου ξύνουν τα άντερα.
Υπάρχουν και τα κρητικά , δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.
Σε τίποτα από όλα αυτά δεν την παλεύω.Είναι η φάση του ηλεκτρικού σας μεταλλάσσει σιγά σιγά.Αν είχες θερμικό και ειδικά ντίζελ,θα σε μαζεύαμε από τη γιορτή σαρδέλας στην Πρέβεζα τον Αύγουστο!
Τη μόνη γιορτή για την οποία θα έκανα σκόντο και θα έπεφτα με τα μούτρα, είναι τις αυγοφετας
Όλα τα κόλπα μας,έχετε μάθει οι πλούσιοι πχια!
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Και όμως παιδιά, τα ίδια έλεγα και εγώ! Αλλά έκατσα να ακούσω καλή ορχήστρα! Εξαιρετική μουσική! Ελληνική τζαζ!
Στα πανηγύρια έχουν χάλια ηχολήπτη και κάτι αρμονια που παίζουν πολύ άσχημα! Ολοι πιωμένοι είναι!
Αν ακούσεις κλαρίνο από σωστό οργανοπαίχτη χαζεύεις!!!
Βλέπεις όλα αυτά τα βουνά της ηπείρου καθώς ακούς να παίζει το κλαρίνο! Η καρδιά της Ελλάδας απο τα βάθη των αιώνων!
Σωστό αυτό
-
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Να το ξαναπώ λοιπόν και ας γίνετε όσο trigger γουστάρετε.
ΖΩ Α ΡΑ στην επαρχία!Με ολο τον σεβασμο ειλικρινα στο προσωπο σου αλλα μην βαζεις την Αρτα διπλα στα Γιαννενα και μιλα για περιοχες που εχεις ζησει ,θα το τονισω και παλι δεν το γραφω επιθετικα.
Αν θες ελα Αρτα και οτι φας οτι πιεις δικα μου ,αν οχι σε 24ωρες σε 48 θα μου πεις φιλαρακι φευγω.
Η Αρτα το προηγουμενο Σαββατο (σημερα ειμαι νυχτερινο) ειχε κοσμο ξερεις που?
Στον κινηματογραφο ολα τα μαγαζια εως τις 12 ειχαν κλεισει ,αντε να ηταν 2 ανοιχτα.
Προ κρισης παλι θα το αναφερω η Αρτα ειχε 4 μπουζουξιδικα ,5 κλαμπ, ενα ρεμπεταδικο και ενα με δημοτικη μουσικη κοινως κλαρινα,ολα μα ολα ηταν γεματα ΠΣΚ και μαζι με αυτα εκαναν δουλεια και τα φαγαδικα.Αν μιλας για το οτι ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας και δεν υπαρχει η βαβουρα της Αθηνας οκ συμφωνω.Σε θεμα εργασιας δεν θα γραψω π
τιποτα γιατι ο καθενας θα πει πως κουραζεται παραπανω.το αν εχετε μπουζουκια ή οχι δεν με ενδιαφερει και ουτε κρινω την ποιοτητα ζωης απο αυτο. Ουτε 25 να γκομενισω ειμαι και να ψαχνω κλαμπ, ενω στην αθηνα εχω να παω σε μπαρ πανω απο 10 χρονια. Αυτα ειναι για αλλη φαση ζωης.
Το "αν θες ελα αρτα", στο αντιστρεφω και σου λεω "αν θες ελα να μεινεις αθηνα στο μπουρδελο το καθημερινο μας", με συνεχη πιεση, χαμενο χρονο σε χαζομαρες (κινηση, γραφειοκρατια, που εσεις ΔΕΝ εχετε, διοτι οι υπηρεσιες ειναι πολυ μαζεμενες. Ανεφερες ενα παραδειγμα με τον ελγα, που δεν το αμφισβητω, αλλα δεν ειναι ο κανονας. Αν ψαξεις να βρεις ακρη με δημοσια υπηρεσια στην αθηνα, δεν θα τελειωσεις ποτε, οχι σε 2 μερες) και αρκετες ωρες εργασιας (και αυτες περισσοτερες απο οτι στην επαρχια, κατι το οποιο γνωριζω μιλωντας με γνωστους μου σε επαρχιακες πολεις).
Με σεβασμο επισης, επειδη μου εισαι συμπαθης, αλλα οτι και να μου πεις δεν πειθομαι. Εχω ακουσει πολλα χρονια της ζωης μου το παραμυθι της ταλαιπωρης και φτωχης επαρχιας, αλλα ειδα τελικα οτι δεν υπαρχει δρακος, παρα μονο "φιδια"Δεν ειναι επιχειρηματα αυτα, περασα μια βολτα ειδα διασκεδαση νομιζω. Εχεις ζησει επαρχια;
Κερδιζεις χρονο σε μετακινησεις αλλα χανεις στις επιλογες για βολτα και βλεπεις τον ιδιο κοσμο καθημερινα.
Δηλ ειναι απιστευτα βαρετα. Αν μενεις σε χωριο ειναι ακομα ποιο δυσκολα.
Χρηματα σε πολλα μερη της επαρχιας δεν υπαρχουν. Εκτος και αν ησουν στην ΔΕΗ πχ και αναλογες θεσεις. Ναυπλιο πχ που πηγαινω συχνα μια τυπικη επαρχιακη κατασταση βλεπω παρα τον τουρισμο. Πατρα μαυρο χαλι. Καλαματα ειναι σχετικα καλα. Γιαννενα πανεπιστημιο δηλ δημοσιο και τιποτα αλλο σημαντικο.
Για άλλη μια φορά, δεν είμαι 25 να ψάχνω να γκομενισω. Παντρεμένος με γυναίκα και παιδιά είμαι. Χεστηκα για τον άλλο κόσμο. Δεν πάω για ποτά, δεν πάω για καφέδες. Μερικούς φίλους στο σπίτι βλέπω. Ότι κάνω για διασκέδαση στην Αθήνα, θα έκανα και σε οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη. Μάλιστα, όσοι βλέπετε τα ποστ μου ξέρετε ότι ΗΔΗ τρέχω και φεύγω από την Αθήνα για βόλτες, σε κάθε ευκαιρία.
Εγώ πάω σε μπαρ, θέατρα φαγητά κλπ. Επαρχία δεν την πάλευα ούτε εβδομάδα !
-
Βλέπεις όλα αυτά τα βουνά της ηπείρου καθώς ακούς να παίζει το κλαρίνο! Η καρδιά της Ελλάδας απο τα βάθη των αιώνων!
Αμα μπερδευεις το κλαρινο με την φλογερα
απ τα βαθη των αιωνων
και ο Γανυμήδης οταν εβοσκε τα προβατα κλαρινο επαιζε
εσκασα στα γελια βραδιατικα . -
Αυλό έπαιζαν, και δη διπλό! Όχι φλογέρα!
Η εξέλιξη του είναι το κλαρίνο και η φλογέρα!
Οι δε κλίμακες ήταν πεντατονικες όπως ακριβώς στην σημερινή ηπειρωτική μουσική!
Οτσο, σου έχω πει.... μην μπαίνεις σε πίστα και τρέχεις σε γύρους (laps) με λίγα κυβικά!
-
Αυλό έπαιζαν, και δη διπλό! Όχι φλογέρα!
Η εξέλιξη του είναι το κλαρίνο και η φλογέρα!
Οι δε κλίμακες ήταν πεντατονικες όπως ακριβώς στην σημερινή ηπειρωτική μουσική!
Οτσο, σου έχω πει.... μην μπαίνεις σε πίστα και τρέχεις σε γύρους (laps) με λίγα κυβικά!
Εχεις παντα δικιο , τωρα θυμηθικα πινακες απ την εποχη της επαναστασης , ζουρνας νταουλι κλαρινο σαξοφωνο
απ τα βαθη των αιωνων
Αναθεμα κι αν ειχε ακουστει στην ηπειρο κλαρινο πριν το 1900 -
Το ότι η Αθηναϊκή καθημερινότητα όντως για τον πολύ κόσμο αντιστοιχεί σε τριτοκοσμικη ταλαιπωρία μεσανατολίτικου ή αφρικανικου τύπου, δεν σημαίνει πως η ζωή στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι "ζωάρα".
Υπάρχουν τα ίδια προβλήματα (αναρχία, χάος, κίνηση, φασαρία, μόλυνση κλπ) με την Αθήνα αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα λόγω του μικρού μεγέθους, χωρίς βέβαια κανένα απ τα σοβαρά πλεονεκτήματα της Αθήνας όπως δουλειές, δουλειές, κι άλλες δουλειές, χρήματα, περισσότερα χρήματα, υποδομές.
Ο,τι καλό έχει να προσφέρει η επαρχία, το μαγαρίζουν μετακινουμενοι κατά ορδές και το χαίρονται επί το πλείστον όσοι κερδίζουν καλά χρήματα στην Αθήνα.
Παράδειγμα, μια βόλτα στο Πήλιο για να λέει ότι πέρασε από κει, εντάξει μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας.
Αλλά το χιονοδρομικό του, τα καλύτερα ορεινα ή παραθαλάσσια πηλιορειτικα καταλύματα , τα πιο φρέσκα ψάρια κλπ θα τα απολαύσουν ξανά και ξανά κυρίως οι πιο οικονομικά άνετοι Αθηναίοι και λίγοι Σαλονικιοι κι άλλοι τόσοι ευρωπαίοι. Ακόμη και τις επιχειρήσεις που παρέχουν τις υπηρεσίες τις υπηρεσίες αυτές τις κατέχουν επί το πλείστον Αθηνέζοι, με τους ντόπιους να δουλεύουν μόνο τα ΣΚ με βασικό μισθό.
Το ποσοστό πχ βολιωτων που μπορεί να απολαύσει συστηματικά αυτά τα πράγματα (να κάνει ας πούμε πάντα παραδοσιακό Πάσχα στο Πήλιο), κι ας απέχουν μόνο 30χλμ αντί για 300χλμ, είναι πολύ πολύ μικρότερο, οι λίγοι που κληρονομησαν ιδιοκτησία απ τον παππού (ο οποίος συνήθως είχε 1 σπίτι 2 δωματίων, αλλά 5 παιδιά να το κληρονομησουν).
Επιπλέον, χωρίς υποδομές οι επαρχιώτες είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται και ξοδεύουν πολλά στην Αθήνα.
Για σοβαρή περίθαλψη, Αθήνα.
Για σοβαρές σπουδές Αθήνα.
Για σοβαρά ψώνια, Αθήνα.
Για αεροδρόμιο, Αθήνα.
Για οποιοδήποτε νησί, μέσω Πειραιά (για να πάει ένας θεσσαλος κάπου, + 10 ώρες και 200-300€ απ ότι ο Αθηνέζος)
Για μουσείο, θέατρο, επιμόρφωση, αναψυχή των παιδιών, Αθήνα.
Κι όλα αυτά με πολύ πολύ πολύ μικρότερα εισοδήματα κι ευκαιρίες απασχόλησης.
Και ναι, το μποτιλιάρισμα στο Βόλο είναι σε διαδρομή μόνο 20 λεπτά αντί για μια ώρα, αλλά δεν έχει ούτε Μετρό ούτε τρένο, η κάρτα στο κτελ κοστίζει τα τριπλάσια από Αθήνα (για 2 χλμ απ άκρη σε άκρη) και η βενζίνη είναι λίγο ακριβότερη...
Δεν ξέρω τον ορισμό της "ζωαρας" αλλά το ότι στην επαρχία μπορεί να ζει κάποιος πιο ήσυχα μια πιο λιτή ζωή κοντύτερα στη φύση σαν κάποιου είδους κοσμοκαλόγερος και να παρηγοριέται ότι κάπως έτσι έζησε κι ο Παπαδιαμάντης, μπορεί να το προτιμώ αλλά δεν το λέω "ΖΩ Α ΡΑ"... -
Η ηπειρώτικη μουσική στηρίζεται στο πεντατονικο των κλιμάκων! Αυτή ήταν κατά βάση η αρχαία ελληνική μουσική!
Τα όργανα εξελίσσονται! Οπως και η άρπα έγινε αργότερα ότι η κιθάρα και τα υπόλοιπα έγχορδα και στην πορεία ηλεκτρική κιθάρα!
Το κλαρίνο ήρθε τον 20ο αιώνα! Έπαιζε όμως σκοπούς που είναι αρχαίοι ως άκουσμα
-
Η ηπειρώτικη μουσική στηρίζεται στο πεντατονικο των κλιμάκων! Αυτή ήταν κατά βάση η αρχαία ελληνική μουσική!
Τα όργανα εξελίσσονται! Οπως και η άρπα έγινε αργότερα ότι η κιθάρα και τα υπόλοιπα έγχορδα και στην πορεία ηλεκτρική κιθάρα!
Εκει αυτος , για ενα γαλλικο κατασκευασμα που ηρθε προσφατα και ειπε οτι ακουγοταν στα ηπειρωτικα βουνα στα βαθη των αιωνων .
-
Η ηπειρώτικη μουσική στηρίζεται στο πεντατονικο των κλιμάκων! Αυτή ήταν βάση η αρχαία ελληνική μουσική!
Ψάχνω να βρω το δίσκο του Χάρη Κλυν όπου ο Γιακουμπ ρωτούσε τον Αντρέα
"Εντ γουωτ κάηντ οφ μιουζικ, ντου γιου πρεφερ, ντουρινγκ δι οπερεησον, μίστερ πραημ μινιστερ;"
Κι Αντρέας απαντούσε
"ΚΛΑΡΙΝΟ! Κλαρίνο γ@μω τη πουτ@ν@ μου, κι ας πεθάνω ο π@ύστης!"Όποιος το ξέρει ή το χει, ας με πληροφορήσει...
-
Εκει αυτος , για ενα γαλλικο κατασκευασμα που ηρθε προσφατα και ειπε οτι ακουγοταν στα ηπειρωτικα βουνα στα βαθη των αιωνων .
Ρε συ για τη μουσική λέω!
Άκου τον αυλό
-
Μου αρεσει που ανταλασσουμε αποψεις
Δε μου αρεσει που μολις τα διαβασει ο @fanis75 θα παθει εγκεφαλικο και θα μας κραξει -
Εγώ άκουσα το Σκάρο από φλοέρα και μετά από κλαρίνο και μετά το ξανάκουσα από ηλεκτρική κιθάρα των Σώκρατες και την άκουσα μιλάμε...
-
Άκου στην αρχή ξεκάθαρη ομοιότητα με πωγωνησιο συρτό
Με όργανα σημερινά όπως ομποε και φλάουτα, αλλά παίρνεις ένα άκουσμα της ντόπιας μουσικής εδώ και χιλιάδες έτη!
Και εδώ το ηπειρώτικο με κλαρίνο αντί για αυλό!
-
ΖΩ Α ΡΑ στην επαρχία!Με ολο τον σεβασμο ειλικρινα στο προσωπο σου αλλα μην βαζεις την Αρτα διπλα στα Γιαννενα και μιλα για περιοχες που εχεις ζησει ,θα το τονισω και παλι δεν το γραφω επιθετικα.
Αν θες ελα Αρτα και οτι φας οτι πιεις δικα μου ,αν οχι σε 24ωρες σε 48 θα μου πεις φιλαρακι φευγω.
Στον κινηματογραφο ολα τα μαγαζια εως τις 12 ειχαν κλεισει ,αντε να ηταν 2 ανοιχτα.
Προ κρισης παλι θα το αναφερω η Αρτα ειχε 4 μπουζουξιδικα ,5 κλαμπ, ενα ρεμπεταδικο και ενα με δημοτικη μουσικη κοινως κλαρινα,ολα μα ολα ηταν γεματα ΠΣΚ και μαζι με αυτα εκαναν δουλεια και τα φαγαδικα.Αν μιλας για το οτι ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας και δεν υπαρχει η βαβουρα της Αθηνας οκ συμφωνω.Σε θεμα εργασιας δεν θα γραψω π
τιποτα γιατι ο καθενας θα πει πως κουραζεται παραπανω.το αν εχετε μπουζουκια ή οχι δεν με ενδιαφερει και ουτε κρινω την ποιοτητα ζωης απο αυτο. Ουτε 25 να γκομενισω ειμαι και να ψαχνω κλαμπ, ενω στην αθηνα εχω να παω σε μπαρ πανω απο 10 χρονια. Αυτα ειναι για αλλη φαση ζωης.
Το "αν θες ελα αρτα", στο αντιστρεφω και σου λεω "αν θες ελα να μεινεις αθηνα στο μπουρδελο το καθημερινο μας", με συνεχη πιεση, χαμενο χρονο σε χαζομαρες (κινηση, γραφειοκρατια, που εσεις ΔΕΝ εχετε, διοτι οι υπηρεσιες ειναι πολυ μαζεμενες. Ανεφερες ενα παραδειγμα με τον ελγα, που δεν το αμφισβητω, αλλα δεν ειναι ο κανονας. Αν ψαξεις να βρεις ακρη με δημοσια υπηρεσια στην αθηνα, δεν θα τελειωσεις ποτε, οχι σε 2 μερες) και αρκετες ωρες εργασιας (και αυτες περισσοτερες απο οτι στην επαρχια, κατι το οποιο γνωριζω μιλωντας με γνωστους μου σε επαρχιακες πολεις).
Με σεβασμο επισης, επειδη μου εισαι συμπαθης, αλλα οτι και να μου πεις δεν πειθομαι. Εχω ακουσει πολλα χρονια της ζωης μου το παραμυθι της ταλαιπωρης και φτωχης επαρχιας, αλλα ειδα τελικα οτι δεν υπαρχει δρακος, παρα μονο "φιδια"Δεν ειναι επιχειρηματα αυτα, περασα μια βολτα ειδα διασκεδαση νομιζω. Εχεις ζησει επαρχια;
Κερδιζεις χρονο σε μετακινησεις αλλα χανεις στις επιλογες για βολτα και βλεπεις τον ιδιο κοσμο καθημερινα.
Χρηματα σε πολλα μερη της επαρχιας δεν υπαρχουν. Εκτος και αν ησουν στην ΔΕΗ πχ και αναλογες θεσεις. Ναυπλιο πχ που πηγαινω συχνα μια τυπικη επαρχιακη κατασταση βλεπω παρα τον τουρισμο. Πατρα μαυρο χαλι. Καλαματα ειναι σχετικα καλα. Γιαννενα πανεπιστημιο δηλ δημοσιο και τιποτα αλλο σημαντικο.
Για άλλη μια φορά, δεν είμαι 25 να ψάχνω να γκομενισω. Παντρεμένος με γυναίκα και παιδιά είμαι. Χεστηκα για τον άλλο κόσμο. Δεν πάω για ποτά, δεν πάω για καφέδες. Μερικούς φίλους στο σπίτι βλέπω. Ότι κάνω για διασκέδαση στην Αθήνα, θα έκανα και σε οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη. Μάλιστα, όσοι βλέπετε τα ποστ μου ξέρετε ότι ΗΔΗ τρέχω και φεύγω από την Αθήνα για βόλτες, σε κάθε ευκαιρία.
Αυτή είναι κλασική σκέψη Αθηναίου που που πηγαίνει ένα ΠΣΚ στην επαρχία, καλοπερνάει (με λεφτά που έβγαλε στην Αθήνα φυσικά), τα βρίσκει όλα και φτηνά και λέει «αχ τι ωραία είστε εδώ, όχι όπως στην χαβούζα», και μετά γυρνάει στην Αθήνα. Κάτσε εκεί να βρεις δουλειά και να δεις πόσο ωραία είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά από παραμεθόριες περιοχές όλοι προσπαθούν να μπούνε στις Ε.Δ. και στα Σ.Α για μια εξασφάλιση. Προσωπικά, δεν θυμάμαι πολλούς ΕΜΘ/ΕΠΟΠ από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Γιατί η εναλλακτική για αυτά τα παιδιά είναι τα χωράφια/ζώα, η ταβέρνα του χωριού, μια δουλίτσα στο Δημόσιο με βύσμα, ή η μετανάστευση. Μην κοιτάς τώρα την Μύκονο/Σαντορίνη/Κρήτη/Ρόδο/Κέρκυρα/Χαλκιδική κλπ που έχουν τουρισμό. Από τις επαρχιακές πόλεις (δηλαδή εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, άντε και Ηρακλείου) χρήμα υπάρχει σε λίγες (ενδεικτικά Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Καλαμάτα) και εκεί μόνο λίγοι το έχουν. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν μπορείς να έχεις μια ωραία ζωή στην επαρχία. Λέω ότι οι ευκαιρίες είναι πολύ λιγότερες. Τώρα, αν έχει κάποιος λεφτά και δεν ενδιαφέρεται για εργασία κλπ, μπορεί πολύ άνετα να έχει ένα σπίτι στην παραλία του Βόλου και να τα πίνει κάθε απόγευμα στα περίφημα τσιπουράδικα, και ένα εξοχικό στο Πήλιο, και να λέει ότι σαν την επαρχία δεν έχει και ζωάρα και άλλα τέτοια γραφικά... Χεχεχε!!!
Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, που συμπαθώ κιόλας. Αφορμή πήρα από τα γραφόμενά σου, γιατί τα έχω ακούσει αυτά πολλές φορές από Αθηναίους και πάντα γελούσα, καθώς έχω ζήσει και Θεσσαλονίκη (προφανώς), και Αθήνα, αλλά και σε διάφορα επαρχιακά μέρη, ως Στρατιωτικός. Το συμπέρασμα είναι ότι όταν έχεις λεφτά, παντού καλά είναι!!! Το πρόβλημα είναι η εργασία, για αυτό υπάρχει αστυφιλία. Αλλιώς η Αθήνα δεν θα είχε 3,8 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους, συν πόσους άλλους που συρρέουν από γειτονικούς Νομούς για εργασία καθημερινά, ούτε η Θεσσαλονίκη 1,3 εκατομμύρια.
ΥΓ: Υπέροχη η Ήπειρος σαν μέρος. Απίστευτες φυσικές ομορφιές, πρόσφατη ιστορία, αρχιτεκτονική κλπ. Τα Ιωάννινα είναι μία από τις αγαπημένες μου ελληνικές πόλεις μαζί με Βόλο, Καβάλα, Χανιά και Ναύπλιο. Αντίθετα, ο καημένος ο Έβρος δεν βλέπεται, αν εξαιρέσουμε την όμορφη Αλεξανδρούπολη.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αυτή είναι κλασική σκέψη Αθηναίου που που πηγαίνει ένα ΠΣΚ στην επαρχία, καλοπερνάει (με λεφτά που έβγαλε στην Αθήνα φυσικά), τα βρίσκει όλα και φτηνά και λέει «αχ τι ωραία είστε εδώ, όχι όπως στην χαβούζα», και μετά γυρνάει στην Αθήνα. Κάτσε εκεί να βρεις δουλειά και να δεις πόσο ωραία είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά από παραμεθόριες περιοχές όλοι προσπαθούν να μπούνε στις Ε.Δ. και στα Σ.Α για μια εξασφάλιση. Προσωπικά, δεν θυμάμαι πολλούς ΕΜΘ/ΕΠΟΠ από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Γιατί η εναλλακτική για αυτά τα παιδιά είναι τα χωράφια/ζώα, η ταβέρνα του χωριού, μια δουλίτσα στο Δημόσιο με βύσμα, ή η μετανάστευση. Μην κοιτάς τώρα την Μύκονο/Σαντορίνη/Κρήτη/Ρόδο/Κέρκυρα/Χαλκιδική κλπ που έχουν τουρισμό. Από τις επαρχιακές πόλεις (δηλαδή εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, άντε και Ηρακλείου) χρήμα υπάρχει σε λίγες (ενδεικτικά Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Καλαμάτα) και εκεί μόνο λίγοι το έχουν. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν μπορείς να έχεις μια ωραία ζωή στην επαρχία. Λέω ότι οι ευκαιρίες είναι πολύ λιγότερες. Τώρα, αν έχει κάποιος λεφτά και δεν ενδιαφέρεται για εργασία κλπ, μπορεί πολύ άνετα να έχει ένα σπίτι στην παραλία του Βόλου και να τα πίνει κάθε απόγευμα στα περίφημα τσιπουράδικα, και ένα εξοχικό στο Πήλιο, και να λέει ότι σαν την επαρχία δεν έχει και ζωάρα και άλλα τέτοια γραφικά... Χεχεχε!!!
Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, που συμπαθώ κιόλας. Αφορμή πήρα από τα γραφόμενά σου, γιατί τα έχω ακούσει αυτά πολλές φορές από Αθηναίους και πάντα γελούσα, καθώς έχω ζήσει και Θεσσαλονίκη (προφανώς), και Αθήνα, αλλά και σε διάφορα επαρχιακά μέρη, ως Στρατιωτικός. Το συμπέρασμα είναι ότι όταν έχεις λεφτά, παντού καλά είναι!!! Το πρόβλημα είναι η εργασία, για αυτό υπάρχει αστυφιλία. Αλλιώς η Αθήνα δεν θα είχε 3,8 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους, συν πόσους άλλους που συρρέουν από γειτονικούς Νομούς για εργασία καθημερινά, ούτε η Θεσσαλονίκη 1,3 εκατομμύρια.
ΥΓ: Υπέροχη η Ήπειρος σαν μέρος. Απίστευτες φυσικές ομορφιές, πρόσφατη ιστορία, αρχιτεκτονική κλπ. Τα Ιωάννινα είναι μία από τις αγαπημένες μου ελληνικές πόλεις μαζί με Βόλο, Καβάλα, Χανιά και Ναύπλιο. Αντίθετα, ο καημένος ο Έβρος δεν βλέπεται, αν εξαιρέσουμε την όμορφη Αλεξανδρούπολη.
Μου πας από το ένα άκρο στο άλλο. «Επαρχία» δεν ορίζω την πινέζα στο χαρτί και το κάθε χωριό των 50-100 κατοίκων. Για εμένα επαρχία είναι οτιδήποτε εκτός της Αθήνας, διότι η πληθυσμιακή διαφορά (ακόμα και με τη Θεσσαλονίκη) είναι χαοτική! Στις τουριστικές περιοχές, όπως αυτές που ανέφερες γίνεται τεράστιο πάρτι και όλοι το γνωρίζουμε. Δεν πηγαίνω σε τέτοια μέρη, βγάζουν αρκετά φράγκα, δεν χρειάζονται και τα δικά μου για να μου πουλήσουν ένα κάκιστο τουριστικό προϊόν (Σαντορίνη, Χαλκιδική κτλπ).
-
Μου πας από το ένα άκρο στο άλλο. «Επαρχία» δεν ορίζω την πινέζα στο χαρτί και το κάθε χωριό των 50-100 κατοίκων. Για εμένα επαρχία είναι οτιδήποτε εκτός της Αθήνας, διότι η πληθυσμιακή διαφορά (ακόμα και με τη Θεσσαλονίκη) είναι χαοτική! Στις τουριστικές περιοχές, όπως αυτές που ανέφερες γίνεται τεράστιο πάρτι και όλοι το γνωρίζουμε. Δεν πηγαίνω σε τέτοια μέρη, βγάζουν αρκετά φράγκα, δεν χρειάζονται και τα δικά μου για να μου πουλήσουν ένα κάκιστο τουριστικό προϊόν (Σαντορίνη, Χαλκιδική κτλπ).
Καλά για σένα επαρχία μπορεί να είναι και το Χαλάνδρι, γιατί δεν είναι Δήμος Αθηναίων, αλλά αυτό δεν το κάνει σωστό. Ο αρχικός ορισμός των Επαρχιών (επί Ελληνιστικής Περιόδου και Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) ήταν τα εδάφη εκτός των μητροπόλεων.
Στα μικρά μέρη λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο πάρτι, εκτός από τους τσιφλικάδες με τις επιχορηγήσεις. Κατά τα άλλα ο μέσος εργαζόμενος πολίτης είναι σε πιο δυσχερή κατάσταση σε σχέση με έναν κάτοικο μεγάλου αστικού κέντρου. Έχεις ακούσει πολλούς Αθηναίους/Θεσσαλονικείς να πήγαν στο Άργος για να βρουν δουλειά;
-
Να προσθέσω στα παραπάνω του φίλου realzeus ότι υπήρξαν ιδέες για μεταφορά ή δημιουργία βιομηχανικών - βιοτεχνικών μονάδων στις παραμεθόριες περιοχές για την τόνωση των περιοχών αυτών.
Δυστυχώς όμως, με πρόσχημα αυτά τα κίνητρα που καλώς δόθηκαν, πέσαν επάνω σαν τα κοράκια, πολιτικοί, δικοί τους επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών και τις όποιες προσπάθειες γίνανε τις κατέστρεψαν για να κονομήσουν αυτοί και οι κολλητοί τους.
Όπως και στον αγροτικό τομέα οι κυβερνήσεις προτίμησαν να τάξουν λεφτά στους αγρότες με τίμημα την καταστροφή του αγροτικού τομέα (πχ Ζάχαρη), χωρίς να σκεφτούν το ζοφερό εγγύς μέλλον, αλλά μόνο το τι θα βάλουμε σήμερα στην τσέπη.
Δεν μιλάω για τις υποδομές, δρόμους, λιμάνια, σιδηρόδρομο, που γίνανε ελάχιστα, πολύ αργά και με τεράστιο κόστος για όλους μας.
Δεν θέλω να αναφέρομαι στην γείτονα χώρα, αλλά αν δούμε πως διαχειρίστηκε την ανάπτυξη της τα τελευταία χρόνια, πρέπει να ντρεπόμαστε.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]