-
Εννοεί φαντάζομαι να είναι σε εγρήγορση και να καταπιάνεσαι με κατι
-
Δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος μας ο red_monster, αλλά αν πρέπει να δουλεύω, για να ζήσω, στα 70 μου (αν τα φτάσω), θα νιώθω πολύ δυστυχής. Να δουλεύω για το κέφι μου, είναι άλλο θέμα. Αλλά αυτό δεν το λες δουλειά, το λες χόμπι.
-
Είναι διαφορετικό να δουλεύεις για να ζεις και άλλο να δουλεύεις για να επιβιώνεις. Μάλλον ο red εννοεί το πρώτο που σαφώς και είναι αυτό που ισχύει εδώ και αιώνες.
Μεγάλη σημασία έχει να σου αρέσει αυτό που κάνεις ή τουλάχιστον αυτό που κάνεις να αποφέρει έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής.
Βέβαια έτσι όπως είναι τα πράγματα για σκ@τα τρόπο ζωής μιλάμε με την άνιση αύξηση αγαθών έναντι μισθών. -
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ο άνθρωπος είναι καμωμένος για να δουλεύει μέχρι να πεθάνει, έτσι τουλάχιστον εύχομαι για τον εαυτό μου και μακάρι να με ευχαριστεί και τότε όσο με ευχαριστεί και σήμερα.
Καλή η ξεκούραση αλλά με μέτρο, το μυαλό απο την πολυ ξεκούραση παύει να δουλεύει το ίδιο.
O καθένας όπως αισθάνεται. Υπάρχει το εργασιακό στρες που πολλούς τους καταβάλει. Κατά τη γνώμη μου ο άνθρωπος έχει ανάγκη και από την ψυχαγωγία. Να κάνει και κάτι άλλο πέρα από τη δουλειά. Παντού χρειάζεται ένα μέτρο.
Αν εργάζεσαι συνέχεια δε θα σε βλέπουν οι άνθρωποί σου.....Μου θυμίζει τον δυτικό τρόπο ζωής. Ζούμε για να δουλεύουμε, να κάνουμε καριέρα και μετά έρχονται η οικογένεια, η προσωπική ζωή κλπ.... -
Ο άνθρωπος είναι καμωμένος για να δουλεύει μέχρι να πεθάνει, έτσι τουλάχιστον εύχομαι για τον εαυτό μου και μακάρι να με ευχαριστεί και τότε όσο με ευχαριστεί και σήμερα.
Καλή η ξεκούραση αλλά με μέτρο, το μυαλό απο την πολυ ξεκούραση παύει να δουλεύει το ίδιο.
Σωστο αλλα αν δουλευεις για αλλους ειναι πολυ διαφορετικο με το να κανεις δικη σου δουλεια που αν σου αρεσει μπορει να το πεις και χομπυ.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος μας ο red_monster, αλλά αν πρέπει να δουλεύω, για να ζήσω, στα 70 μου (αν τα φτάσω), θα νιώθω πολύ δυστυχής. Να δουλεύω για το κέφι μου, είναι άλλο θέμα. Αλλά αυτό δεν το λες δουλειά, το λες χόμπι.
χομπι εννοει
-
Ο άνθρωπος είναι καμωμένος για να δουλεύει μέχρι να πεθάνει
Τρομακτική και μόνο η σκέψη.
Ας την επαναδιατυπώσω σωστά: Ο άνθρωπος δουλεύει για να μην πεθάνει (της πείνας).
Κατά τ' αλλά βρίσκω θλιβερό ότι κάποιοι πιστεύουν ότι ζουν για να δουλεύουν. Εγώ δουλεύω για να ζήσω, βέβαια, αλλά δεν ζω για να δουλεύω. Ευτυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή. -
Με μία φράση: τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.
-
@harisma23 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ας την επαναδιατυπώσω σωστά: Ο άνθρωπος δουλεύει για να μην πεθάνει (της πείνας).
Κατά τ' αλλά βρίσκω θλιβερό ότι κάποιοι πιστεύουν ότι ζουν για να δουλεύουν. Εγώ δουλεύω για να ζήσω, βέβαια, αλλά δεν ζω για να δουλεύω. Ευτυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή.Το πιο θλιβερό απο όλα ειναι να σου δίνει ο δυτικός πολιτισμό εκατοντάδες διαφορετικές επιλογές για την εργασία και τον βιοπορισμό και εσυ να επιλέγεις να είσαι τα 40 πιο παραγωγικά σου χρόνια δυστυχισμένος. Εγώ μίλησα για την υγεία του εγκεφάλου και ακούμε ατάκες του στυλ τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.
-
@harisma23 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Κατά τ' αλλά βρίσκω θλιβερό ότι κάποιοι πιστεύουν ότι ζουν για να δουλεύουν. Εγώ δουλεύω για να ζήσω, βέβαια, αλλά δεν ζω για να δουλεύω. Ευτυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή.Το πιο θλιβερό απο όλα ειναι να σου δίνει ο δυτικός πολιτισμό εκατοντάδες διαφορετικές επιλογές για την εργασία και τον βιοπορισμό και εσυ να επιλέγεις να είσαι τα 40 πιο παραγωγικά σου χρόνια δυστυχισμένος. Εγώ μίλησα για την υγεία του εγκεφάλου και ακούμε ατάκες του στυλ τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.
Δεν βλέπω καμιά υγεία να δουλεύεις έως ότου να πεθάνεις. Καμία.
-
Ενώ βλέπεις ότι ο "δυτικός πολιτισμός δίνει εκατοντάδες διαφορετικές επιλογές για την εργασία και τον βιοπορισμό";
Αυτή και αν είναι ατάκα...
-
Εννοείτε ότι η ξεκούραση θα έχει μετρο! Θα δώσουμε βαρύτητα στις άλλες επιχειρήσεις που έχουμε.
-
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εννοείτε ότι η ξεκούραση θα έχει μετρο! Θα δώσουμε βαρύτητα στις άλλες επιχειρήσεις που έχουμε.
Εύχομαι τα καλύτερα
-
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εύχομαι τα καλύτερα
Σε ευχαριστώ! Μετά από 16 χρόνια όπου δεν υπήρχαν ούτε Κυριακές ούτε και αργίες επιτέλους θα ηρεμήσουμε λιγάκι…
-
Βρε παιδια ο @red_monster μαλλον εννοει να εισαι παραγωγικος οχι απο πλευρας εργασιας-δουλειας αλλα να μην εισαι σε ενα καναπε ολη μερα .Δηλαδη χομπι,μαστορεματα,κηπος,χωραφι κτλ κτλ .Νομιζω....
-
Εγώ πάντως θα ήθελα μία μακροχρόνια άδεια από την εργασιακή καθημερινότητα. Αυτή η κατάσταση δεν παλεύεται. Η δική μου εργασία μου ρουφάει όλη την ενέργεια. 26 χρόνια χαμένα.
Ούτε προσωπική ζωή, ούτε τίποτα.
Ζωή χωρίς ζωή... -
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ πάντως θα ήθελα μία μακροχρόνια άδεια από την εργασιακή καθημερινότητα. Αυτή η κατάσταση δεν παλεύεται. Η δική μου εργασία μου ρουφάει όλη την ενέργεια. 26 χρόνια χαμένα.
Ούτε προσωπική ζωή, ούτε τίποτα.
Ζωή χωρίς ζωή...Μια Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλεις να στρώσεις
-
Έγραψα κάτι να απαντήσω, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα ξεσηκωθεί το παρεάκι και θα γίνει κώλος και αυτό το θέμα, οπότε αυτά και τέλος.
Και επειδή έχω μπλοκάρει το μισό φόρουμ, βαριέμαι να μπλοκάρω και άλλους.
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Έγραψα κάτι να απαντήσω, αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα ξεσηκωθεί το παρεάκι και θα γίνει κώλος και αυτό το θέμα, οπότε αυτά και τέλος.
Και επειδή έχω μπλοκάρει το μισό φόρουμ, βαριέμαι να μπλοκάρω και άλλους.
Αν με παρεξηγησες ζητώ συγγνώμη.
Το έγραψα αυθόρμητα και για αστείο.
-
Δεν αφορούσε εσένα. Το αντίθετο. Ήταν μία καλή πάσα για να αστειευτώ και εγώ, αλλά θα ξεκίναγε πάλι η γνωστή ιστορία που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στο φόρουμ που εξωθεί μέλη είτε στην διαγραφή, είτε στην αποχώρηση.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]