-
Ανατολική Εύβοια...
-
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ κάνω τα μακριά μου ΣΚ στο εξοχικό μένοντας 4 μέρες σε αυτό και 4 νύχτες στην Αθήνα και έχω και τις δύο επιλογές σας...
Ε όσοι έχετε εξωχικό βολεύει πολύ αυτό!!!
Εγω δεν έχω αλλά πεταγόμαστε καμιά φορα για
σκ σε εξοχικά φίλων
Αυτό είναι αρχοντιά!
Ούτε λογαριασμοί, Ούτε μερεμέτια, Ούτε πολυήμερες καθαριοτητες κάθε σεζόν, ουτε τίποτα απ τα δύσκολα του εξοχικού -
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ κάνω τα μακριά μου ΣΚ στο εξοχικό μένοντας 4 μέρες σε αυτό και 4 νύχτες στην Αθήνα και έχω και τις δύο επιλογές σας...
Ε όσοι έχετε εξωχικό βολεύει πολύ αυτό!!!
Εγω δεν έχω αλλά πεταγόμαστε καμιά φορα για
σκ σε εξοχικά φίλων
Αυτό είναι αρχοντιά!
Ούτε λογαριασμοί, Ούτε μερεμέτια, Ούτε πολυήμερες καθαριοτητες κάθε σεζόν, ουτε τίποτα απ τα δύσκολα του εξοχικούΤο μυστικό είναι να έχεις μάθει πότε πήγανε φέτος την πρώτη φορά να ΜΗΝ πας τότε
Από την δευτερη και μετά.
Την πρώτη έχει καθάρισμα χόρτων, αποψίλωση και διάφορα τέτοια
Βοηθάω στο ψήσιμο πάντως
-
Α εσύ πιστεύεις Πίπη μου οτι δημοκρατία και δεξιά πάνε μαζί και μάλιστα έχουμε δημοκρατία ακόμα στο Κουλιστάν! Μάλιστα, καλά το λέω οτι δε συνεννοούμαστε σε κανένα επίπεδο και οτι δεν αντιλαμβάνεστε βασικά πράγματα.
Μακάρι να φύγετε εσείς βασικά που έχετε πάει τη χώρα 50 χρόνια πίσω (με το σύνδρομο Στοκχόλμης που έχετε πάθει με τη δεξιά), και την κάνατε hybrid regime αντί να φύγουμε εμείς που θέλουμε να ζουν οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια ανεξάρτητα από χρώμα δέρματος, καταγωγή, θρησκεία και οικονομική κατάσταση. Σας φταίνε οι μετανάστες, οι μουσουλμάνοι, οι gay, οι trans, οι λεσβίες, οι άθεοι, οι κομμουνιστές, οι τσιγγάνοι κτλ. Μόνο ο εαυτός σας δε σας φταίει που θα έπρεπε πάνω από όλα. Μας τα έχετε κάνει Ζέπελιν με τις "αξίες" και τις "αρχές" και τα "ήθη και έθιμα" που χάνονται ενώ στην πραγματικότητα είναι η ανάγκη σας να μην ξεφύγετε από κουτάκια καθότι φοβικά άτομα που αδυνατείτε να σπάσετε τα δεσμά σας και τις προκαταλήψεις σας και να δείτε οτι ο κόσμος και η χώρα αλλάζουν. Η Ελλάδα κάποια στιγμή θα γίνει ένα πολυπολιτισμικό κράτος με σύχρονες αξίες, ανοχή και ανεξιθρησκεία και όχι ορθόδοξο συντηρητικό Ιράν κολλημένο στο Μεσαίωνα όπως το θέλετε. Είδες, τα ίδια μπορώ να γράψω και εγώ.
Καλό δρόμο εύχομαι πάντως, σου κάνω εγώ τα εισιτήρια αν είναι να απαλλαγούμε από ένα δεξιό, κέρδος για τη χώρα θα είναι -
@pp said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Γιατί δεν μας αδειάζετε την γωνία να μην ακούμε την γκρίνια σας?
χμμμ...μήπως να έπεφταν λίγο οι τόνοι;
Δεν θέλει και πολύ να γίνουν όλοι πύραυλοι εδώ μέσα...
-
Δυστυχώς θα συμφωνήσω, θέλει ο ραγιάς το ζυγό από πάνω μόνιμα, έχουν μάθει στη φάπα μια ζωή οι εγχώριοι κοκκινόσβερκοι Τζανετάκοι κάθε (συστημικής) απόχρωσης και δε μπορούν να φανταστούν ένα μέλλον οπου δεν παρασιτοζωούν ως ομπρελοβαστάζοι της μπεκροκανάτας Ζαν-Κλωντ ή ως σερβιτόροι του κάθε τροικανού. Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει.
-
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Α εσύ πιστεύεις Πίπη μου οτι δημοκρατία και δεξιά πάνε μαζί και μάλιστα έχουμε δημοκρατία ακόμα στο Κουλιστάν! Μάλιστα, καλά το λέω οτι δε συνεννοούμαστε σε κανένα επίπεδο και οτι δεν αντιλαμβάνεστε βασικά πράγματα.
Μακάρι να φύγετε εσείς βασικά που έχετε πάει τη χώρα 50 χρόνια πίσω (με το σύνδρομο Στοκχόλμης που έχετε πάθει με τη δεξιά), και την κάνατε hybrid regime αντί να φύγουμε εμείς που θέλουμε να ζουν οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια ανεξάρτητα από χρώμα δέρματος, καταγωγή, θρησκεία και οικονομική κατάσταση. Σας φταίνε οι μετανάστες, οι μουσουλμάνοι, οι gay, οι trans, οι λεσβίες, οι άθεοι, οι κομμουνιστές, οι τσιγγάνοι κτλ. Μόνο ο εαυτός σας δε σας φταίει που θα έπρεπε πάνω από όλα. Μας τα έχετε κάνει Ζέπελιν με τις "αξίες" και τις "αρχές" και τα "ήθη και έθιμα" που χάνονται ενώ στην πραγματικότητα είναι η ανάγκη σας να μην ξεφύγετε από κουτάκια καθότι φοβικά άτομα που αδυνατείτε να σπάσετε τα δεσμά σας και τις προκαταλήψεις σας και να δείτε οτι ο κόσμος και η χώρα αλλάζουν. Η Ελλάδα κάποια στιγμή θα γίνει ένα πολυπολιτισμικό κράτος με σύχρονες αξίες, ανοχή και ανεξιθρησκεία και όχι ορθόδοξο συντηρητικό Ιράν κολλημένο στο Μεσαίωνα όπως το θέλετε. Είδες, τα ίδια μπορώ να γράψω και εγώ.
Καλό δρόμο εύχομαι πάντως, σου κάνω εγώ τα εισιτήρια αν είναι να απαλλαγούμε από ένα δεξιό, κέρδος για τη χώρα θα είναιΈχεις φτάσει σε επίπεδα τόσης γραφικότητας, που ακούγονται σαν ανέκδοτα αυτά που γράφεις.
Ξέρεις αυτά που ζητάς ν' αλλάξουν στη χώρα. Και που με απόλυτη σιγουριά βεβαιώνεις ότι αναπόφευκτα θα γίνουν. Πρέπει κάπως να επιβληθούν.
Ή μέσω εκλογων ή μέσω βίας. Και τα δύο τα δοκίμασε διαχρονικά η αριστερά και πήρε τ' αρχ@δ@@ της.
Η ίδια μοίρα περιμένει όσους το ξαναπροσπαθήσουν. Και χειρότερη, γιατί το δις εξ' αμαρτείν τιμωρείται σκληρότερα. Μην τρέφεις αυταπάτες για το αντίθετο... -
Εσύ έχεις φτάσει τη γραφικότητα σε επίπεδα μη μετρήσημα, καθότι μπατίρης δεξιός που επιμένεις να ψηφίζεις το κόμμα της ολιγαρχίας και των γόνων λες και έχεις κοινά συμφέροντα με αυτούς. Οι τύποι σε βλέπουν σα μύγα στο παρμπρίζ, μια απλή ενόχληση και εσύ συνεχίζεις τις εκδηλώσεις λατρείας χωρίς να σου πετάνε καν λίγο
Όσο για το αν θα "επιβληθούν" αυτά που λέω, δλδ μια πιο ανοιχτή, πιο δίκαιη και πιο ανεκτική κοινωνία, (λες και είναι κάτι κακό στο κάτω κάτω) πιστεύεις ειλικρινά οτι είναι στο χέρι σου να το αποτρέψεις επειδή ρίχνεις τρίποντο το ψηφοδέλτιο της Νουδούλας από την είσοδο της αίθουσας;
Οι καιροί αλλάζουν είτε σου αρέσει είτε όχι Άντυ μου, η Ελλάδα των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών, του "ψωμί-ελιά και Κώτσο Βασιλιά", της πνευματικής μιζέριας και της θρησκοληψίας θα τελειώσει γιατί απλά είστε λιγότεροι εσείς που τη θέλετε από εμάς που θέλουμε να πάμε επιτέλους μπροστά ως κοινωνία και δε βλέπουμε διαφορετικά το συνάνθρωπό μας επειδή δε γεννήθηκε εδώ, δεν είναι straight ή επειδή δεν είναι Χ.Ο.
Οπότε αγαπητέ μου Άντυ οι αλλαγές αυτές δε χρειάζονται ούτε βία, ούτε εκλογές, ούτε είναι κάτι που δοκιμάζει η "αριστερά-μπαμπούλας" όπως τη φαντάζεσαι μέσα στο θολωμένο σου μυαλό. Πολύ απλά οι κουλτούρες πλέον αναμιγνύονται μέσω του ίντερνετ, των ταινιών και των ταξιδιών + της μετανάστευσης οπότε αν πιστεύεις οτι θα μείνει η χώρα σε μια θλιβερή λούμπεν χρονοκάψουλα της δεκατίας του '50 είσαι απλά γελασμένος. Όπως λένε, μην πας κόντρα στο κύμα. -
Εσύ έχεις φτάσει τη γραφικότητα σε επίπεδα μη μετρήσημα, καθότι μπατίρης δεξιός που επιμένεις να ψηφίζεις το κόμμα της ολιγαρχίας και των γόνων λες και έχεις κοινά συμφέροντα με αυτούς. Οι τύποι σε βλέπουν σα μύγα στο παρμπρίζ, μια απλή ενόχληση και εσύ συνεχίζεις τις εκδηλώσεις λατρείας χωρίς να σου πετάνε καν λίγο
Όσο για το αν θα "επιβληθούν" αυτά που λέω, δλδ μια πιο ανοιχτή, πιο δίκαιη και πιο ανεκτική κοινωνία, (λες και είναι κάτι κακό στο κάτω κάτω) πιστεύεις ειλικρινά οτι είναι στο χέρι σου να το αποτρέψεις επειδή ρίχνεις τρίποντο το ψηφοδέλτιο της Νουδούλας από την είσοδο της αίθουσας;
Οι καιροί αλλάζουν είτε σου αρέσει είτε όχι Άντυ μου, η Ελλάδα των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών, του "ψωμί-ελιά και Κώτσο Βασιλιά", της πνευματικής μιζέριας και της θρησκοληψίας θα τελειώσει γιατί απλά είστε λιγότεροι εσείς που τη θέλετε από εμάς που θέλουμε να πάμε επιτέλους μπροστά ως κοινωνία και δε βλέπουμε διαφορετικά το συνάνθρωπό μας επειδή δε γεννήθηκε εδώ, δεν είναι straight ή επειδή δεν είναι Χ.Ο.
Οπότε αγαπητέ μου Άντυ οι αλλαγές αυτές δε χρειάζονται ούτε βία, ούτε εκλογές, ούτε είναι κάτι που δοκιμάζει η "αριστερά-μπαμπούλας" όπως τη φαντάζεσαι μέσα στο θολωμένο σου μυαλό. Πολύ απλά οι κουλτούρες πλέον αναμιγνύονται μέσω του ίντερνετ, των ταινιών και των ταξιδιών + της μετανάστευσης οπότε αν πιστεύεις οτι θα μείνει η χώρα σε μια θλιβερή λούμπεν χρονοκάψουλα της δεκατίας του '50 είσαι απλά γελασμένος. Όπως λένε, μην πας κόντρα στο κύμα.Μόνος σου τα φαντάζεσαι όλα αυτά, ή αναβίωσε ο παλιός καλός αριστερός "καθοδηγητής" και σας βάζει να μαθαίνετε απ' έξω το ποιηματάκι? χα, χα, χα
Αν και είναι γεγονός ότι υπήρχε τα τελευταία χρόνια μια τάση στην Ευρώπη προς τη λεγόμενη "μεγαλύτερη ανεκτικότητα" και "πολυπολιτισμικότητα". Όσον αφορά τους μετανάστες, τους λοατκι κλπ.
Σε ενημερωνω, αν δεν το έχεις αντιληφθεί, ότι κινούμαστε σταδιακά προς την τελείως αντίστροφη πορεία. Η άνοδος της ακροδεξιάς παντού, είναι το μεγαλύτερο μήνυμα ότι αυτές οι εποχές τελείωσαν.
Και η 2η θέση του Afd στη Γερμανία, δηλώνει όχι μόνο το τέλος της εποχής που ονειρεύεσαι αγαπητέ Μαραντόνα. Αλλά και ότι πρέπει να γίνει γρήγορα, για να καθησυχαστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αλλιώς θα έρθουν δύσκολες εποχές για τους αλληλέγγυους, πολύ-πολύ δύσκολες.
Γι' αυτό πάρτο αλλιώς σύντροφε...
-
Δυστυχώς θα συμφωνήσω, θέλει ο ραγιάς το ζυγό από πάνω μόνιμα, έχουν μάθει στη φάπα μια ζωή οι εγχώριοι κοκκινόσβερκοι Τζανετάκοι κάθε (συστημικής) απόχρωσης και δε μπορούν να φανταστούν ένα μέλλον οπου δεν παρασιτοζωούν ως ομπρελοβαστάζοι της μπεκροκανάτας Ζαν-Κλωντ ή ως σερβιτόροι του κάθε τροικανού. Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει.
Ομως εσυ παρολα αυτα και οι ομοιοι σου θελετε να μας σωσετε με τον τροπο που περιγραφεις. Next
-
@andya3 προφανώς έτσι είναι.
Η Ελλάδα και με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιβιβασθεί στο καράβι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Για να κατέβει από το καράβι θα πρέπει να γίνει κάτι που θα ανατρέψει ακραία τη ζωή των πολιτών.Με τις εκλογές προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.
Άρα τι απομένει; Είτε κάποια νέα πτώχευση, αλλά δεν ξέρω αν αυτό το επιτρέψουν οι δυτικοί, είτε κάτι ποιο χοντρό που θα φέρει τα πάνω/κάτω στην ΕΕ. Π.χ. ένας πόλεμος.Αυτό παίζει σαν σενάριο, αν κρίνω από τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Αν γίνει όμως γενικευμένος πόλεμος, όλα θα γίνουν κολυμπηθρόξυλο και φυσικά η Ελλάδα θα καταστραφεί.Αμφισβητώ ότι οι αριστεροί και οι κομουνιστές θα ήθελαν να έρθει η ανατροπή με ένα τέτοιο τρόπο. Με πόλεμο.
Νομίζω ότι την ανατροπή την περιμένουν με την συσπείρωση και την συλλογική αντίδραση συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού που θεωρούν ότι είναι πλειοψηφικές. Δεν είναι όμως. Και οι εκλογές έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει καμιά διάθεση για νέες περιπέτειες.
Άρα τι απομένει; Τίποτα. Αναμονή για τις επόμενες εκλογές, εκτός σοβαρού απροόπτου...
-
Η οποια ανατροπη δε μπορει να ξεκινησει απο την Ελλαδιτσα. Αρκετα υποφεραμε απο επαναστατες και αντεπαναστατες. Η οποια αλλαγη μονο αν συντελεστει σε επιπεδο μεγαλων χωρων μπορει να μεταγγιστει στις μικροτερες. Ειναι σαν να βρισκομαστε στα χρονια της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας και να περιμενε καποιος πως οι ζηλωτες στην Παλαιστινη θα γκρεμιζαν τη συγκλητο στη Ρωμη. Καλες οι μαλακιες αλλα μονο για να περνα η ωρα.
-
Δλδ το αν θα παρέχουμε υπηρεσίες τουρισμού η θα γεμισουμπλε φάμπρικες είναι απλα θέμα οικονομικού συστηματος; Δλδ με κομμουνισμον δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε εργοστάσια και θα γίνουμε όλοι με την μια από γκαρσόνια της,Ευρώπης (ο μον ντιεαου) χαρωποι ροδομαγουλοι βιομηχανικοι εργατες; Ρε σε τι πλάνη ζούσα ο φτωχός τόσο καιρό...
-
Η αριστερά μόνη της παραδέχεται ότι η κανονικότητα δεν την ευνοεί.
Λογικό, γιατί αυτά που ευαγγελίζεται.
Και που έχουν αποτύχει παταγωδώς όπου εφαρμόστηκαν. Μόνο σα λύση απελπισίας υπό μη κανονικές συνθηκες μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον κόσμο.Το θέμα είναι με την κατάσταση που διαμορφωνεται στην Ευρώπη, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, το ενεργειακό, την ακρίβεια, τους μετανάστες κλπ. Ευνοεί μια μη-κανονικότητα που κάνει ακόμα πιο συντηριτικούς και επιφυλακτικούς τους πολίτες. Απομακρύνονται όλο και πιο πολύ απ' αυτά που λέει η αριστερά και στρέφονται προς το άλλο άκρο, την άκρα δεξιά.
Βέβαια η ακρο-δεξιά είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με την αριστερά. Κοινό πυρήνα έχουν. Αλλά όπως και να 'χει η αριστερά στην Ευρώπη ζορίζεται και συρικνώνεται.
-
Δεν σταματάτε να με εκπλήσσεστε εν δυνάμει Σύντροφοι...
Απ τη μία ο φαηβερ, που ούτε λίγο ούτε πολύ μέμφεται τους νοικοκυραίους αν τυχόν υπερασπιζονται τις περιουσίες και τα δικαιώματα των εξοχικών τους απέναντι στους καταπατητές.
Απ την άλλη ο Ντάστερ που κάνει τη σωστή διαπίστωση ότι χρειάζεται μια γενικευμένη επανάσταση και δεν βγαίνει άκρη αλλιώς...(γιατί ο Ντάστερ που κάνει κατά καιρούς σωστές αναγνώσεις των πραγμάτων, επιμένει να είναι, μαχητικά πολλές φορές, υπέρ του υπάρχοντος φαύλου καθεστώτος, αυτός ξέρει)
-
Δεν μου αρέσει που κι αυτό το τοπικ έγινε της πολιτικής.
-
Στη χώρα του Ποτέ. Απ' αυτή την ταινία την πάτησε κι ο Μαραντόνα και νομίζει ότι είναι ο Πήτερ-Παν...
-
Στην ίδια χώρα μεσαιοταξίτες μου που εφαρμόστηκε δίκαια ο καπιταλισμός χωρίς βύσματα, λόμπυ, διαφθορά, καταστροφή περιβάλλοντος, υπόγειες συμφωνίες, χωρίς άστεγους, ουρές στα νοσοκομεία, ακραίες ανισότητες, προπαγάνδα από τα ΜΜΕ κτλ. Αυτό και αν είναι η χώρα του Ποτέ.
-
Στην ίδια χώρα μεσαιοταξίτες μου που εφαρμόστηκε δίκαια ο καπιταλισμός
Ποτέ δεν θα εφαρμοστεί κάτι δίκαια, γιατί ειναι μια φτιαχτή, ουτοπική έννοια, εφεύρημα του ανθρώπου. Δίκαιο δεν υπάρχει στην ζωή και στην φύση, απλά υπάρχει ό,τι υπάρχει. Δεν χρειαζόμαστε δικαιοσύνη στον πλούτο, απλά να έχουμε όλες κάποιες ευκαιρίες (φυσικά όχι ίδιες ούτε ίσες) και να υπάρχει μια ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αλλιώς πάς στον κομμουνισμό και απλά περιμένεις να έρθει η ώρα σου.
-
Ναι οντως γιατι? Μια χωρα τοσο αυταρκης οσο η Ρωσια ή η Κινα γιατι να μη μπορει να κανει την υπερβαση?
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]