-
Αν ζουν τόσο πλουσιοπάροχα οι τσιγγάνοι Πίπη μου μπορείς και εσύ να παρατήσεις την κανονική δουλειά σου, να μετακομίσεις σε καμιά παράγκα στο Ζεφύρι για να πουλάς παλιοσίδερα για scrap μέσα στο λιοπύρι περιμένοντας τα "παχυλά" επιδόματα που δίνει το ελληνικό κράτος. Τι, όχι;
Χωρίς να σημαίνει οτι δεν κάνουν 10αδες παραβάσεις, ή οτι σέβονται το περιβάλλον και τον περίγυρο αλλά δεν περνάνε και όμορφα. -
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν ζουν τόσο πλουσιοπάροχα οι τσιγγάνοι Πίπη μου μπορείς και εσύ να παρατήσεις την κανονική δουλειά σου, να μετακομίσεις σε καμιά παράγκα στο Ζεφύρι για να πουλάς παλιοσίδερα για scrap μέσα στο λιοπύρι περιμένοντας τα "παχυλά" επιδόματα που δίνει το ελληνικό κράτος. Τι, όχι;
Χωρίς να σημαίνει οτι δεν κάνουν 10αδες παραβάσεις, ή οτι σέβονται το περιβάλλον και τον περίγυρο αλλά δεν περνάνε και όμορφα.AΥΤΟΙ το επέλεξαν!!
-
@pp said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Θα το σκεπτόμουνα ειλικρινά, αν δεν είχα φάει τα χρονάκια μου.
Ίσως εσυ αν είσαι νέος να σκεφτείς μια αλλαγή στη ζωή σου!Μπονους… θα έχεις 2 και 3 και 4 γυναίκες!
Τέτοιες χοντρές γυναίκες που έχουν οι γύφτοι, τις ζηλεύεις, και σκέφτεσαι και τετράδα;
-
@bassstarlet said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Χωρίς να σημαίνει οτι δεν κάνουν 10αδες παραβάσεις, ή οτι σέβονται το περιβάλλον και τον περίγυρο αλλά δεν περνάνε και όμορφα.AΥΤΟΙ το επέλεξαν!!
Είμαι σίγουρος οτι επέλεξαν να ζουν στη φτώχεια. Έλα ρε συ, κοροιδευόμαστε μεταξύ μας; Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι έτσι γιατί τους έχει πετάξει η ίδια η κοινωνία εκτός.
-
Εσένα γιατί δεν σε έχει πετάξει;Επειδή(ς) είσαι λευκός μπαλαμός;
Στο κάτω διαμέρισμα έχω μια γυφτο-οικογένεια (με QQ, Polo κλπ!) που ζουν ανθρωπινά, όχι σε τσαντίρη.Βέβαια, έχουν την τυπική συμπεριφορά που περιμένεις από αυτούς, αλλά τουλάστιχον βάλαν τα παιδιά τους σε σπίτι, όχι σε τσαντίρι.
Η μεγαλύτερη πλειοψηφία όμως, απλά ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ να ζει χωρίς κανόνες, νομαδικά, και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν. -
Εγω είχα ευκαιρίες στη ζωή που αυτοί δε θα τις ονειρευτούν καν, από 2 υγιείς εργαζόμενους γονεις που μου παρείχαν στέγη, τροφή, αγάπη, οικογενειακή επιχείρηση, σπουδές σε ιδιωτικό κτλ. Αυτοί δεν έχουν τέτοια προνόμια.
Οι περισσότεροι είμαι σίγουρος οτι θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους (διατηρόντας φυσικά την κουλτούρα τους) και όχι να ζουν σε περιοχές με ναρκομανείς σε σπίτια με τσίγκινη οροφή. Το κράτος με το να πετάει 2-3 επιδόματα, νίπτει τας χείρας του γιατί μια ενδεχόμενη ενσωμάτωση θα είχε πολλαπλάσιο κόστος αρχικά οικονομικό + οτι θα δυσαρεστούσε ένα οπισθοδρομικό, συντηριτικό και ρατσιστικό κομμάτι της κοινωνίας που ψηφίζει, και αυτό στην Ελλάδα είναι μεγάλο. Θυμίζω απλά τη φράση "δίπλα στους Ρομά ζούν άνθρωποι" της Βούλτεψη.
-
Οι Ρομά έτσι έχουν μάθει και έτσι θέλουν να ζουν. Καμία κακούργα κενωνία δεν τους έχει πετάξει, απλά τους βολεύει να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.
-
Οι δεξιοί αυτά πιστεύουν ναι.
-
Οι δεξιοί αυτά πιστεύουν ναι.
Αρχίσαμε τις ταμπέλες? Κανένα επιχείρημα ή θα συνεχίσεις το αγαπημένο σπορ των αυτοαποκαλούμενων «αριστερών» της λάσπης και όπου πιάσει?
-
Εγω είχα ευκαιρίες στη ζωή που αυτοί δε θα τις ονειρευτούν καν, από 2 υγιείς εργαζόμενους γονεις που μου παρείχαν στέγη, τροφή, αγάπη, οικογενειακή επιχείρηση, σπουδές σε ιδιωτικό κτλ. Αυτοί δεν έχουν τέτοια προνόμια.
Οι περισσότεροι είμαι σίγουρος οτι θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους (διατηρόντας φυσικά την κουλτούρα τους) και όχι να ζουν σε περιοχές με ναρκομανείς σε σπίτια με τσίγκινη οροφή. Το κράτος με το να πετάει 2-3 επιδόματα, νίπτει τας χείρας του γιατί μια ενδεχόμενη ενσωμάτωση θα είχε πολλαπλάσιο κόστος αρχικά οικονομικό + οτι θα δυσαρεστούσε ένα οπισθοδρομικό, συντηριτικό και ρατσιστικό κομμάτι της κοινωνίας που ψηφίζει, και αυτό στην Ελλάδα είναι μεγάλο. Θυμίζω απλά τη φράση "δίπλα στους Ρομά ζούν άνθρωποι" της Βούλτεψη.
Σου εύχομαι να μην τους βρεις στο δρόμο σου και να πρέπει να διαχειριστείς την κατάσταση. Φαίνεσαι και λίγο καλομαθημένος.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή. Ούτε η επιλογη τους για το συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ούτε η ροπή που έχουν προς την παραβατικότητα και τα ναρκωτικά.
Για τα δεδομένα της μέσης Ελληνικής οικογένειας, θα τολμούσα να πω ότι είναι σε ημι-άγρια κατάσταση.
Οπότε άσε και λίγο τη θεωρία και τον κακό καπιταλισμό και προσπάθησε να έχεις λίγο περισσότερη επαφή με την πραγματικότητα του κόσμου γύρω σου.
Φιλικά πάντα στα λέω αγαπητέ Μαραντόνα. -
Tι επιχείρημα θέλεις Κώστα μου όταν λέτε οτι τους αρέσουν να ζουν στη φτώχεια και τη μιζέρια; Δεν υπάρχει καμία επαφή, κανένα κοινό έδαφος. Αν πιστεύετε οτι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζουν σε τσαντίρια χωρίς θέρμανση και τρεχούμενο νερό ή σε λυόμενα με τσίγκινη οροφή και 45 βαθμούς το καλοκαίρι; Είναι πιο χαζοί από εμάς και το θέλουν; Είναι μαζόχες; Θέλουν να πεθαίνουν τα παιδιά τους ή να υποφέρουν οι ίδιοι;
Πίπη μια χαρά έχουν πρόβλημα οι κυρ Παντελήδες αν ο γείτονας είναι ξένος, τα έχουμε δει τα χάλια τους. Βασικά αν είναι ξένος και φτωχός κυρίως, αν είναι πλούσιος Άραβας και κλείνει 1 ξενοδοχείο μόνος του στο καμάρι του τουρισμού (λολ) τη Μύκονο, τότε όλα καλά, του φέρνουν και καμήλες για να νιώσει σαν τη χώρα του. Για τέτοιο επίπεδο ξεφτίλας μιλάμε οι νεοέλληνες. Όσο για τα χυδαία ψέματα "αν θέλει θα προοδεύσει" να σου θυμίσω οτι η οικογένεια Αντετοκούνμπο έπρεπε να παίζει μπάσκετ για να πάρει χαρτιά στο προτεκτοράτο, αν δεν ήταν ταλαντούχα τα παιδιά θα πουλούσαν λαθραία CD στο δρόμο γιατί δε θα είχαν καν ελληνική ταυτότητα. Ζούμε στην ίδια χώρα και γνωρίζουμε καταστάσεις, τα παραμύθια περι "αν εργαστείς σκληρά θα τα καταφέρεις" είναι ένα κλικ πιο σοβαρά από τις κοελικές παπαριές τύπου "αν επιθυμείς κατι πολύ, το σύμπαν θα συνομωτήσει για να τα καταφέρεις". Τόσα και τόσα παιδιά δε μπορούν να έχουν φυσιολογική ζωή γιατι το κράτος τους αρνείται τα βασικά.
Άντυ μου για ακόμα μια φορά θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις αλλά δεν. Άκου εκει "ημι-άγρια κατάσταση" και "ροπή προς παραβατικότητα και ναρκωτικά". Μιλάμε για αγνό, ανόθευτο, Ελλάνιο ρατσισμό, και σου φαίνεται και φυσιολογικό να τα γράφεις αυτά και να τα διαβάζουμε, άσχετα αν τα πιστεύεις ή οχι. Κάποια στιγμή εύχομαι να ξεκολλήσεις από τις δεξιές παρωπίδες που σου έχουν κάνει το μυαλό πουρέ και βλέπεις φανταστικούς εχθρούς παντού, εκτός φυσικά από την κυβέρνηση που έχει πάει όλη τη χώρα καροτσάκι 4 χρόνια. Εκεί τεμενάδες στο γουρλομάτη γκόμενο μήπως πετάξει κάνα ξεροκόμματο.
-
Δεν είμαι απλά τόσο παρτάκιας να θέλω εγώ να περνάω καλά και δίπλα μου να ψοφολογάνε σε ράντζα ή να κοιμούνται κάτω από γέφυρα επειδή είναι φτωχοί. Ανθρωπιστή θα με έλεγα μάλλον.
-
Tι επιχείρημα θέλεις Κώστα μου όταν λέτε οτι τους αρέσουν να ζουν στη φτώχεια και τη μιζέρια; Δεν υπάρχει καμία επαφή, κανένα κοινό έδαφος. Αν πιστεύετε οτι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζουν σε τσαντίρια χωρίς θέρμανση και τρεχούμενο νερό ή σε λυόμενα με τσίγκινη οροφή και 45 βαθμούς το καλοκαίρι; Είναι πιο χαζοί από εμάς και το θέλουν; Είναι μαζόχες; Θέλουν να πεθαίνουν τα παιδιά τους ή να υποφέρουν οι ίδιοι;
Πίπη μια χαρά έχουν πρόβλημα οι κυρ Παντελήδες αν ο γείτονας είναι ξένος, τα έχουμε δει τα χάλια τους. Βασικά αν είναι ξένος και φτωχός κυρίως, αν είναι πλούσιος Άραβας και κλείνει 1 ξενοδοχείο μόνος του στο καμάρι του τουρισμού (λολ) τη Μύκονο, τότε όλα καλά, του φέρνουν και καμήλες για να νιώσει σαν τη χώρα του. Για τέτοιο επίπεδο ξεφτίλας μιλάμε οι νεοέλληνες.
Άντυ μου για ακόμα μια φορά θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις αλλά δεν. Άκου εκει "ημι-άγρια κατάσταση" και "ροπή προς παραβατικότητα και ναρκωτικά". Μιλάμε για αγνό, ανόθευτο, Ελλάνιο ρατσισμό, και σου φαίνεται και φυσιολογικό να τα γράφεις αυτά και να τα διαβάζουμε, άσχετα αν τα πιστεύεις ή οχι. Κάποια στιγμή εύχομαι να ξεκολλήσεις από τις δεξιές παρωπίδες που σου έχουν κάνει το μυαλό πουρέ και βλέπεις φανταστικούς εχθρούς παντού, εκτός φυσικά από την κυβέρνηση που έχει πάει όλη τη χώρα καροτσάκι 4 χρόνια. Εκεί τεμενάδες στο γουρλομάτη γκόμενο μήπως πετάξει κάνα ξεροκόμματο.
Και οι Αλβανοί ρακένδυτοι και πεινασμένοι ήρθαν πριν 30 χρόνια αλλά δούλεψαν γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Βίωσαν τον ρατσισμό από κάποιους στόκους αλλά τώρα μια χαρά νοικοκύρηδες είναι οι περισσότεροι με τις οικογένειες,δουλειές,σπίτια κλπ. Με την ρατσιστικότατη άποψη που έχεις για τους ίδιους τους Έλληνες θα έπρεπε και αυτούς να τους έχουμε στην ίδια μοίρα με τους Ρομά. Κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι δεν θέλουν να ζήσουν αλλιώς…και οι περισσότεροι είναι πλουσιότεροι όλων μας εδώ μέσα. Το βίντεο από τον ακυρωμένο γάμο στην Ξάνθη δεν θα το είδες που ο πατέρας της νύφης έδωσε 50 χιλιάρικα στον πατέρα του γαμπρού γιατί η 14χρονη κόρη του δεν ήταν ανέγγιχτη….
-
- Δε θέλω ούτε Έλληνα ούτε ξένο ούτε γκόμενα ούτε κανέναν σπίτι μου, θέλω κρατικά να φροντίζονται όλοι. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους, να μειώνει τις ανισότητες και να βοηθά όλους τους πολίτες να έχουν μια αξιπρεπή ποιότητα ζωής.
- Η φορολογία (που ήδη είναι μεγάλη) για αυτό ακριβώς υπάρχει, για να χτίσει υποτίθεται ένα κράτος πρόνοιας. Όχι για να διορίζουν οι γαλάζιες ακρίδες μαζί με τα πρασινορόζ συνεταιράκια τους κάθε κολλητάρι, γκόμενα και τριτοξάδερφο στο δημόσιο. Ούτε για να κάνουν απευθείας αναθέσεις για να ξεκοκκαλίσουν κάνα ταληράκι. Από εκεί και πέρα είμαι διατεθιμένος προωπικά να δίνω και το 50% των κερδών αρκεί να έχω υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πυροσβεστική, επιδόματα και πρόνοια κτλ όλα δημόσια, δωρεάν και καλής ποιότητας.
-
Κανείς δεν θέλει ή δεν του αρέσει να ζει στην φτώχεια-μιζέρια. Πολλοί όμως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι απαιτείται για να βγουν από αυτή…είτε είναι τσιγγάνοι είτε μη τσιγγάνοι. Μάλιστα όταν είσαι τσιγγάνος είσαι σε δυσμενέστερη οικονομικά αλλά και από άποψη ευκαιριών θέση όποτε εκεί απαιτούνται πολλά extra miles να διανύσουν, τα οποία συνήθως δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν,
Για να καταλήξω, imho, δεν τους αρέσει εννοείται η μιζέρια, αλλά μάλλον προτιμούν να την ανέχονται από το να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο. Δεν είναι μόνο τι δεν σου αρέσει, αλλά τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για να πάρεις αυτό που σου αρέσει.
-
Δεν εχουμε δημοκρατία Πίπη, hybrid regime είμαστε, για ψάξε λίγο τα χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος αυτού και θα δεις την πραγματικότητα.
Ο ρόλος του κράτους σε όλο τον "πολιτισμένο κόσμο" της Δύσης αυτός είναι, να μειώνει τις ανισότητες και να βοηθάει (υποτίθεται) τους αδύναμους. Αλλιώς τι να το κάνουμε; -
Πολιτισμένος κόσμος είναι η Ευρώπη; Τώρα είναι καλή η Ευρώπη;
-
- Δε θέλω ούτε γκόμενα ούτε κανέναν σπίτι μου, θέλω κρατικά να φροντίζονται όλοι.
Eχμ την γκόμενα πως θα.. την φροντίζει το κράτος;
Όχι έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό! -
- Δε θέλω ούτε Έλληνα ούτε ξένο ούτε γκόμενα ούτε κανέναν σπίτι μου, θέλω κρατικά να φροντίζονται όλοι. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους, να μειώνει τις ανισότητες και να βοηθά όλους τους πολίτες να έχουν μια αξιπρεπή ποιότητα ζωής.
- Η φορολογία (που ήδη είναι μεγάλη) για αυτό ακριβώς υπάρχει, για να χτίσει υποτίθεται ένα κράτος πρόνοιας. Όχι για να διορίζουν οι γαλάζιες ακρίδες μαζί με τα πρασινορόζ συνεταιράκια τους κάθε κολλητάρι, γκόμενα και τριτοξάδερφο στο δημόσιο. Ούτε για να κάνουν απευθείας αναθέσεις για να ξεκοκκαλίσουν κάνα ταληράκι. Από εκεί και πέρα είμαι διατεθιμένος προωπικά να δίνω και το 50% των κερδών αρκεί να έχω υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πυροσβεστική, επιδόματα και πρόνοια κτλ όλα δημόσια, δωρεάν και καλής ποιότητας.
- Κανείς ένα μεγάλο λάθος. Ο ρόλος του κράτους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μειώνει τις ανισότητες. Ο ρόλος του κράτους είναι διαφορετικός. Σε αριστερά καθεστώτα ίσως να είναι έτσι αλλά εδώ έχουμε δημοκρατία.
2.Αν νομίζεις ότι η φορολογία είναι μεγάλη εδώ, δοκίμασε να πας να ζήσεις στην Σουηδία που θα σου τα πάρουν χοντρά και θα δεις τις ίδιες παροχές με την Ελλάδα!
@pp ακόμα και στον κλασικό φιλελευθερισμό το κράτος έχει σκοπό να μειώσει την ανισότητα των κοινωνικών τάξεων ή καλύτερα να δώσει κοινή βάση και ίσες ευκαιρίες σε όλους
Ένας εκπρόσωπος αυτού του κοινωνικού φιλελευθερισμού είναι ο φιλέλληνας john stuart mill , όπου μέσα από την ανάλυση του έργου του που πρόβαλε τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό της εποχής του, αναλύει στο βιβλίο περί πολιτικής οικονομίας πώς το κράτος πρέπει να προσφέρει τα βασικά αγαθά με σκοπό την λιγότερη δυνατή ανισότητα, και να παρεμβαίνει μέσω των φόρων όταν η αγορά αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ανάμεσα στις γενιές των ανθρώπων.
Διαβάστε πως έβλεπε την Ελλάδα και τι έλεγε για τον αγώνα της ανεξαρτησίας της.
-
- Κανείς ένα μεγάλο λάθος. Ο ρόλος του κράτους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μειώνει τις ανισότητες. Ο ρόλος του κράτους είναι διαφορετικός. Σε αριστερά καθεστώτα ίσως να είναι έτσι αλλά εδώ έχουμε δημοκρατία.
2.Αν νομίζεις ότι η φορολογία είναι μεγάλη εδώ, δοκίμασε να πας να ζήσεις στην Σουηδία που θα σου τα πάρουν χοντρά και θα δεις τις ίδιες παροχές με την Ελλάδα!
Τι είναι αυτά που λες; Ακόμα και στον Καπιταλισμό, αυτός είναι ο ρόλος του Κράτους, για αυτό υπάρχει φορολογία και Κρατική φροντίδα! Πρέπει να ξαναπάς σχολείο για να περάσεις το μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας, μου φαίνεται...
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]