-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Η μονιμότητα καταστρέφει κάθε ζήλο και πάθος. Μόνο το φιλότιμο και οι αξίες παίζουν κάποιο ρόλο.
Ο ιδιωτικός υπάλληλος φοβάται μη χάσει τη δουλειά του και συνήθως προσπαθεί περισσότερο.Φυσικά σου επιτρέπω. Ίσως και τα δύο να παίζουν ρόλο. Διοτι, εάν αύριο σου μειώσω κατά 30% το εισόδημα σου ακόμα και υπό τον φόβο της απόλυσης θα είχες την ίδια απόδοση και πάθος; Ή θα ήσουν τελείως τυπικός, και τόσο όσο με την εργασία σου;
Οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών επιφέρει μείωση της προσπάθειας. Αυτό είναι σίγουρο.
Αν δεν κάνω λάθος όμως οι ιδιωτικοί δεν έπαιρναν τον μισθό 30% πάνω. Οπότε δεν μειώθηκε.
Εννοείται όμως πως θα ήταν πιο δίκαιο να παίρνουν τον ίδιο μισθό.Κάνεις λαθος, έγραψα πιο πάνω ποιος ο μισθός τους. Ήταν 980 ευρώ μικτά για ΥΕ μαζί μέσα υπολογίζονται και επιδόματα οικογενειακά κτλ.
Έπεσαν στα 600-650 μικτα σε μια μέρα και άλλο καθεστώς εργασίας.
Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω πως μπορεί να έχει συμβεί να σου πω την αλήθεια.
Δεν ήταν μόνιμοι?Ναι ήταν μόνιμοι κάποιοι ενώ άλλοι με συμβάσεις και οι μισθοί τους σύμφωνα με τους νόμους για εργαζομένους με ΥΕ ήταν 980 μικτά για 8ωρο.
Απολύθηκαν επί μνημονίων ή έληξε η σύμβαση τους και ταυτόχρονα θεσπίστηκε νόμος για τον κατώτατο μισθό ΥΕ όπου με αυτόν τους ξανά προσέλαβαν σε ιδιωτικές εταιρίες.
Έτσι πολλοί από τα 980 μικτα και με θέση εργασίας στο δημόσιο, έπεσαν στα 670 μικτά για να πάνε στο ίδιο νοσοκομείο να κάνουν την ίδια εργασία ως ιδιωτικοί υπάλληλοι καθαριότητας.
Και το θέμα δεν είναι μονάχα αυτό. Το θέμα είναι ότι μειώνεται ο τζίρος για όσους ζουν από την ελεύθερη και ιδιωτική αγορά μιας και οι εργαζόμενοι αυτοί θα καταναλώσουν το μισθό τους
Με την ίδια λογική να επιστρέψουν και τα δώρα. Σε όλο το συλλογισμό σου ξεχνάς ότι το χρήμα που θα κυκλοφορήσει ένα μεγάλο μέρος θα καταλήξει μαύρο. Ο μεγαλύτερος τζίρος έχει θετικό πρόσημο όταν δηλώνονται όλα.
Άλλο πράγμα ο τζίρος άλλο τα κέρδη μετά φόρων. Μιλώ για τζίρο που κινεί την οικονομία. Σύμφωνα με την οικονομική θεωρία υπάρχει πολλαπλασιαστής αυτού του ποσού και αυτό παίζει αναλόγως πολλών παραγόντων. Εγώ έβαλα ένα τυπικό *3 συνήθως είναι περισσότερο όσο ανεβαίνει το επίπεδο του βασικού μισθού διότι ο κόσμος δεν αποταμιεύσει τους χαμηλούς μισθούς παρά τους ξοδεύει. Τα πολύ υψηλά εισοδήματα επιφέρουν και αυτά μείωση του τζίρου διότι μετά ένα ύψος μισθού ο κόσμος αποταμιεύσει.
και το πιο τραγικό, πληρώνουμε περισσότερους φόρους για αγορά της ίδιας υπηρεσίας από έναν ιδιώτη, διότι προφανώς έχει τα δικά του πάγια έξοδα ως επιχείρηση και το κέρδος του.
Δεν πληρώνουμε περισσότερα. Είναι και τα υλικα.
Πόσο κοστίζουν τα υλικά; πόσο κοστίζουν ή μάλλον πόσο κοστολογούν τις σακούλες και τα γάντια. Έχω την αίσθηση επειδή είμαι στην αγορά και ξέρω πολύ καλά ποια η λογική της, πως θα υπάρχουν υπέρτιμολογησεις Ο φαμας είπε ότι ΔΕΝ αγοράζει υλικά.
-
Σε όλη αυτήν την συζήτηση δεν αναφέρουμε ίσως το σπουδαιότερο.οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν οικογένειες. Η μείωση του μισθού τους πέρα από όλες αυτές τις στρεβλώσεις που αναφέρουμε και την αύξηση εν τέλη του κόστους επιφέρει αστάθεια και στην οικογένεια τους. Κάτι που κανείς μας δεν συζητά
-
Η μονιμότητα καταστρέφει κάθε ζήλο και πάθος. Μόνο το φιλότιμο και οι αξίες παίζουν κάποιο ρόλο.
Ο ιδιωτικός υπάλληλος φοβάται μη χάσει τη δουλειά του και συνήθως προσπαθεί περισσότερο.Φυσικά σου επιτρέπω. Ίσως και τα δύο να παίζουν ρόλο. Διοτι, εάν αύριο σου μειώσω κατά 30% το εισόδημα σου ακόμα και υπό τον φόβο της απόλυσης θα είχες την ίδια απόδοση και πάθος; Ή θα ήσουν τελείως τυπικός, και τόσο όσο με την εργασία σου;
Οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών επιφέρει μείωση της προσπάθειας. Αυτό είναι σίγουρο.
Αν δεν κάνω λάθος όμως οι ιδιωτικοί δεν έπαιρναν τον μισθό 30% πάνω. Οπότε δεν μειώθηκε.
Εννοείται όμως πως θα ήταν πιο δίκαιο να παίρνουν τον ίδιο μισθό.Κάνεις λαθος, έγραψα πιο πάνω ποιος ο μισθός τους. Ήταν 980 ευρώ μικτά για ΥΕ μαζί μέσα υπολογίζονται και επιδόματα οικογενειακά κτλ.
Έπεσαν στα 670 μικτα σε μια μέρα και άλλο καθεστώς εργασίας.
lap, γιατί υπολογίζεις μόνο μισθό κι όχι εργοδοτικό κόστος; Το οποίο στους Δ.Υ. είναι τουλάχιστον 65% ; Δηλαδή ο Δ.Υ. των 1.000,00€ κοστίζει 1.650,00€ τουλάχιστον.
-
Μιλώ για μικτα
Ο δημόσιος υπάλληλος καθαριότητας υποχρεωτικής εκπαίδευσης με οικογενειακα επιδόματα τριετίες κτλέχει από όσο έχω δει 980μικτα.
Ο εργολάβος δίνει 670 μικτά
Εμας μας κοστιζει 55Κ παραπάνω εάν τα υπολογίζουμε σωστά
-
Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα από 1/4 είναι 780euro μεικτά.
Αν κάποιος εργολάβος δίνει λιγότερα απασχολεί με μερική απασχόληση π.χ. 4ωρο ή 6ωρο.
Στο τομέα καθαριότητας παίζει πολύ αυτό το καθεστώς.
-
@famas said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Έπεσαν στα 670 μικτα σε μια μέρα και άλλο καθεστώς εργασίας.
lap, γιατί υπολογίζεις μόνο μισθό κι όχι εργοδοτικό κόστος; Το οποίο στους Δ.Υ. είναι τουλάχιστον 65% ; Δηλαδή ο Δ.Υ. των 1.000,00€ κοστίζει 1.650,00€ τουλάχιστον.
τα συνεργεια καθαρισμου ειναι τρομεροι απατεωνες και οι χειροτερες γαλερες
απασχολουν τον κοσμο με 4ωρα ή 2ωρα δηλωμενο ενω δουλευει 12ωρα και βαζουν και χερι στο οποια δωρα και επιδοματα, υποχρεωνουν το προσωπικο να τα επιστρεφει
μεγαλη μαφια παιζεται. μεγαλη. -
Μιλώ για μικτα
Ο δημόσιος υπάλληλος καθαριότητας υποχρεωτικής εκπαίδευσης με οικογενειακα επιδόματα τριετίες κτλέχει από όσο έχω δει 980μικτα.
Ο εργολάβος δίνει 670 μικτά
Εμας μας κοστιζει 55Κ παραπάνω εάν τα υπολογίζουμε σωστά
Μάλλον πλάκα μου κάνεις, δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε.
-
Πόσο βγαίνει με τις εισφορές. τι ποσοστό είναι των μικτων στο δημόσιο;
-
Πόσο βγαίνει με τις εισφορές τι ποσοστό είναι των μικτων στο δημόσιο;
και προσθεσε στα κοστη εργοδοτη, εαν ειναι ιτ τα δωρα και επισης τις πιθανες αποζημιωσεις που γινονται προβλεψεις. αναλογα και για δτ
-
Εαν τα καλαβαινω σωστά όλα μαζί για το ύψος του μικτού στα 980 ευρω ισούται για το δημόσιο 1.218 ευρώ.
Οπότε οι 110 δημόσιοι υπάλληλοι καθαριότητας μας κοστίζουν 134.028€/μήνα. -
Να ιδιωτικοποιήσουμε και τη συγκομιδή απορριμάτων των Δήμων. Ούτε σκουπιδιάρες, ούτε υπάλληλοι, ούτε έννοια για χωματερές κλπ.
Και φθηνότερα θα μας έρχεται και οι πόλεις θα λάμπουν, και πάνω απ όλα το περιβάλλον! -
Πάντως στον δήμο μας που έχουμε δύο θητείες δήμαρχο Ανταρσύα, δεν έχει γίνει καμία απεργία όλα αυτά τα χρόνια.
Τα προηγούμενα με άλλους δημάρχους έγιναν πολλές...
Προφανώς υπάρχουν συμπάθειες, γιατί η πολιτική προς τους υπαλλήλους, καθορίζεται κεντρικά, οπότε δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό ο δήμαρχος.
-
Για αυτό φροντίστε να μην βγει ο Ρώμας δήμαρχος, γιατί από την επομένη θα ξεκινήσει η επαναστατική απεργιακή γυμναστική...και τα σκουπίδια θα κάνουν ξέφρενο πάρτι στους δρόμους του εξωτικού Χαλανδρίου.
-
Εγώ ψηφίζω πρόσωπα και όχι παρατάξεις στις δημοτικές, που τουλάχιστον ξέρουμε τι καπνό φουμάρει ο καθένας...
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ ψηφίζω πρόσωπα και όχι παρατάξεις στις δημοτικές, που τουλάχιστον ξέρουμε τι καπνό φουμάρει ο καθένας...
Έτσι, γι αυτό στον Βόλο ψηφίζουμε Μπεο.
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ ψηφίζω πρόσωπα και όχι παρατάξεις
Καλλιστεία δηλαδή.
-
Ο Ρώμας θα σας ταράξει στις θεατρικές παραστάσεις, και προφανώς θα διοργανώσει mini Gay Pride στην Δούρου (την πλατεία εννοώ!).
Τους δρόμους-νταμάρια και το παράνομο παρκάρισμα, απλά θα τα αγνοήσει ως τρε μπανάλ. -
Εγώ δημότης Χαλανδρίου δεν είμαι, ούτε και θα γίνω ποτέ, οπότε όποιος και να βγει μου είναι αδιάφορο αφού τα αρνητικά του Χαλανδρίου θα παραμείνουν όπως είναι.
π.χ. το να ακούς συνέχεια πυροβολισμούς στην γειτονιά σου, δεν το λες και καλή περιοχή για επιβίωση.
-
Πίσω από το κερματοκοπείο είσαι, στους γύφτους;
-
@bassstarlet said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Πίσω από το κερματοκοπείο είσαι, στους γύφτους;
Ναι, στην Αριστοτέλους σε κάθετο στενό.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]