-
@fentaginz said in Renault Captur II:
@cdim said in Renault Captur II:
@fentaginz said in Renault Captur II:
κοντα 7000 χιλιομετρα με 2 ταξιδια δεν εχω παρατηρησει κανεναν ηχο στην εθνικη. το εχω φθασει και 150-160 χιλιομετρα παει χαλαρα χωρις να τριζει τιποτα η να κουναει τιποτα.
Το πηρα κουτα το Μαρτιο το 2023. LPG Rive Gauche
Με 17€ κανω 420 χιλιομετρα στα νοτια προαστια και Κηφισσο. Γεμιζω αεριο δλδ μια φορα στις 7 με 9 μερες συμφωνα με τις δικες μου αναγκες.
Τα μοναδικα μειονεκτηματα που εχω παρατηρησει μεχρι στιγμης ειναι ενα μικρο χτυπημα που κανει το παραθυρο του συνοδηγου οταν ανεβαινει μερικες φορες και ενας ηχος πλαστικος που συντονιζει (ισως κατι θελει κουμπωμα) κατα την εκκινηση απο σταματημενος ....συνηθως στις χαμηλες στροφες..βεβαια δεν ειναι ενοχλητικος ο ηχος αυτος μερικοι δεν το καταλαβαινουν καν.
Στο πρωτο σερβις θα τα αναφερω κ γραπτως στην αντιπροσωπεια
Αρα κατα πασα πιθανοτητα ειναι θεμα κατασκευαστικο αν θα σου τυχει. Δεν ακουγεται και τοσο καθησυχαστικο. Επισης, δεν ηταν κατι που ετριζε, απλα ηχος απ'εξω.
Απο περιεργεια, ποσο κοστισε η εκδοση Rive Gauche?
27.000 με εξτρα ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες, δερματινο τιμονι, δερματινος λεβιες, blind spot assist, adaptive cruise control
ναι αυτο εννοω οτι με πολλα χιλιομετρα δεν ακουγεται κατι
Καλοταξιδο να ειναι. Σε εμενα μου ειπαν κοντα στα 29.000 με ολα αυτα αλλα χωρις τους καθρεφτες.
-
Θέλω να βάλω μπάρες οροφής για να βάλω την μπαγκαζιέρα που μου έμεινε από το Clio.
Ρώτησα την αντιπροσωπεία μου είπαν 295,40Ε, χωρίς τοποθέτηση.
Ρώτησα γνωστό πολυκατάστημα εμπορίας ειδών αυτοκινήτου και μου είπαν μπάρες μάρκας Totus
159,95Ε χαλυβας
195E αλουμινιου
+30Ε αντικλεπτικές κλειδαριες
Τοποθέτηση δωρέαν.
Τί προτείνετε;
-
@pp said in Renault Captur II:
@creative said in Renault Captur II:
Θέλω να βάλω μπάρες οροφής για να βάλω την μπαγκαζιέρα που μου έμεινε από το Clio.
Ρώτησα γνωστό πολυκατάστημα εμπορίας ειδών αυτοκινήτου και μου είπαν μπάρες μάρκας Totus
159,95Ε χαλυβας
195E αλουμινιου
Τοποθέτηση δωρέαν.
Τί προτείνετε;
Ο χάλυβας σκουριάζει και είναι πιο βαρύς.
Άρα πας σε αλουμίνιο και κλειδαριές.Μου είπαν οτι οι χαλύβδινες έχουν επένδυση πλαστικό (υποθέτω θα είναι σαν τις άλλες που είχα στο Clio) και υποθέτω μπαίνουν και βγαίνουν μετά.
Στο Clio τις είχα μόνιμα.
Το αλουμίνιο είναι υλικό αντοχής από άποψη σκληρότητας;
Θυμάμαι στις παλιές μπάρες που είχα, το πλαστικό τους περίβλημα είχε ζοριστεί από το σφίξιμο που έκανα στα "δεσίματα" της μπαγκαζιέρας.
-
159,95Ε χαλυβας
195E αλουμινιου
Τοποθέτηση δωρέαν.
Τί προτείνετε;
Έχεις ράγες στην οροφή?
Οι γνήσιες RENAULT μπάρες είναι για 75 κιλά η οροφή είναι φτιαγμένη για 80κιλα.
Τις Totus δεν τις ξέρω, στο Club του FB έχουν έκπτωση σε site που έχει τις menabo που σαν σχέδιο είναι συμπαθητικό.
Υπάρχουν και οι Thule που είναι τοπ αλλά κοστίζουν πολύ.
Σε low budget Θα βρεις τις hermes αλουμινενιες μαζί με 2 βάσεις ποδηλάτων στα 200€.
Η Thule και η Renault σηκώνουν το περισσότερο βάρος και έχουν το ποιο όμορφο οπτικό αποτέλεμα, αν η χρήση που θα κάνεις αξίζει τότε πας σε αυτές αλλιώς στις άλλες 2.
https://forum.4troxoi.gr/topic/65657/node-65657/19?_=1689684281389
-
@pp said in Renault Captur II:
Ο χάλυβας σκουριάζει και είναι πιο βαρύς.
Άρα πας σε αλουμίνιο και κλειδαριές.Και το αλουμίνιο οξειδώνεται. Απλά η "σκουριά" του έχει άλλη όψη (λευκή σκόνη). Το σημαντικό είναι να υπάρχει αντισκωριακή προστασία.
-
@yem said in Renault Captur II:
159,95Ε χαλυβας
195E αλουμινιου
Τοποθέτηση δωρέαν.
Τί προτείνετε;
Έχεις ράγες στην οροφή?
Οι γνήσιες RENAULT μπάρες είναι για 75 κιλά η οροφή είναι φτιαγμένη για 80κιλα.
Τις Totus δεν τις ξέρω, στο Club του FB έχουν έκπτωση σε site που έχει τις menabo που σαν σχέδιο είναι συμπαθητικό.
Υπάρχουν και οι Thule που είναι τοπ αλλά κοστίζουν πολύ.
Σε low budget Θα βρεις τις hermes αλουμινενιες μαζί με 2 βάσεις ποδηλάτων στα 200€.
Η Thule και η Renault σηκώνουν το περισσότερο βάρος και έχουν το ποιο όμορφο οπτικό αποτέλεμα, αν η χρήση που θα κάνεις αξίζει τότε πας σε αυτές αλλιώς στις άλλες 2.
https://forum.4troxoi.gr/topic/65657/node-65657/19?_=1689684281389
Το αυτοκίνητο δεν έχει τις μπάρες οροφής από το εργοστάσιο, αυτές που είναι παράλληλα με τις πόρτες.
Πρέπει να βάλω τις μπάρες που είναι παράλληλες με τους τροχούς για να μπει εκεί μια μπαγκαζιέρα που έχω 420λτ από το Clio παλαιότερα.
Η μάρκα που μου είπαν είναι CAM-TOTUS που τις είχα και στο Clio αλλά τις χαλύβδινες με την επένδυση ελαστικού.
Βασικά τα θέλω για ταξίδια που πρέπει να βάζω στην μπαγκαζιέρα όλα αυτά που δεν χωράνε στο χώρο αποσκευών, ομπρέλα, παρκοκρέβατο με το στρώμα του, 1-2 βαλίτσες/σακβουαγιάζ κτλ.
-
Γνωρίζει κάποιος γιατί αυτόν τον καιρό έχει αυξηθεί το υγραέριο κίνησης και από 0,595 που ήταν πριν λίγες ημέρες έχει φτάσει στα 0,690-0,750;
Υποτίθεται το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιείται πολύ το υγραέριο όπως το χειμώνα λόγω χρήση στη θέρμανση και άρα η ζήτηση είναι μειωμένη...
-
Μας τρολαρεις;;;;
-
Γνωρίζει κάποιος γιατί αυτόν τον καιρό έχει αυξηθεί το υγραέριο κίνησης και από 0,595 που ήταν πριν λίγες ημέρες έχει φτάσει στα 0,690-0,750;
Υποτίθεται το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιείται πολύ το υγραέριο όπως το χειμώνα λόγω χρήση στη θέρμανση και άρα η ζήτηση είναι μειωμένη...
Γιατί είναι ο μήνας των διακοπών και οι περισσότεροι θα είναι στον δρόμο.
Όσο θα πλησιάζει προς 15 θα ανεβαίνει κι άλλο. -
Το αργό πετρέλαιο έχει πάρει 10-12 δολάρια αύξηση από τις αρχές του μήνα.
-
-
@georgemit said in Renault Captur II:
Μας τρολαρεις;;;;
Μέσα στην βδομάδα με τις φωτιές πήρε σχεδόν 5 ολόκληρα Cents - 0.05¢ - αύξηση .
Σχεδόν 10% αύξηση, τα σπασμένα του Diesel εμείς θα την πληρώσουμε?
Ασε που πήγα και από τα μέρη σου και το είχαν 0.79 ... Έλεος πχια
-
Α εσύ είσαι ακόμα πιο κακός.
Μερικές φορές σκέφτομαι... μήπως έπρεπε να είχα πάρει captur lpg;;;;;;
Είχα καλομάθει με το αέριο και πλέον η βενζίνη έχει υπεριδιπλάσια τιμή.
Αν το έβγαζε με τον 1.33 ή έβγαζε Μegane 1.33 lpg θα το είχα χτυπήσει ασυζητητί. -
Καλησπέρα
Είμαι μεταξύ Captur και T roc και τα 2 βενζίνη. Νομίζω το captur φοράει τον 140αρι σωστά?
Και τα 2 manual..
Το T roc με τον 1,5
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ πολύ -
@marc-s110l said in Renault Captur II:
Καλησπέρα
Είμαι μεταξύ Captur και T roc και τα 2 βενζίνη. Νομίζω το captur φοράει τον 140αρι σωστά?
Και τα 2 manual..
Το T roc με τον 1,5
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ πολύΤο Captur έχει κινητήρα 1000 cc όπου στις εκδόσεις με καύσιμο μόνο βενζίνη αποδίδει 90hp και στις εκδόσεις με υγραέριο + βενζίνη αποδίδει 100hp (όταν ο οδηγός επιλέγει από τα 2 καύσιμα το υγραέριο).
Αν έχετε ως πρωταρχικό σκοπό την οικονομία επιλέγετε με κλειστά μάτια Captur LPG έχοντας υπόψιν ότι πχ εγώ γεμίζω τη δεξαμενή LPG με 20Ε σχεδόν (εννοείται ότι υπάρχει η δυνατότητα να το γυρίσετε σε βενζίνη καθώς έχει 2 δεξαμενές καυσίμων).
Bonus ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας (ακόμη περισσότερη μείωση κόστους χρήσης) και κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο.
Επίσης το Captur έχει πιό "φρέσκια" και "ντιζαϊνάτη" σχεδιάση, μέσα-έξω, σε σχέση με το TRoc (σχετικά υποκειμενικό αυτό διότι υπάρχει κόσμος που επιλέγει "σίγουρες" σχεδιάσεις, κλασσικές, όπως του TRoc).
Από χώρους είναι σχεδόν το ίδιο, αν και το Captur έχει το επιπλέον προσόν ότι το πίσω κάθισμα μετακινείται 16cm οπότε μεγαλώνει η χώρος αποθήκευσης εις βάρος του χώρου των ποδιών των πίσω επιβατών, αλλά αν είναι μικρά παιδιά αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο.
Επιπλέον έχει και αεραγωγούς πίσω στο "τούνελ" των ταχυτήτων ώστε να διοχετεύεται και εκεί ζεστός/κρύος αέρας από τον κλιματισμό.
Νομίζω επίσης ότι το Captur δίνει χωρίς επιπλέον χρέωση κάποια "εξτρα" που στο TRoc πληρώνονται, πχ φυμέ παράθυρα στις πίσω πόρτες και στο χώρο αποσκευών, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρονικό κλειδί και κουμπί εκκίνησης κτλ -ψάξτε το λίγο στις λεπτομέρειες.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες.
-
Από ό,τι κατάλαβα το δίλημμα του φίλου είναι μεταξύ Troc 1.5 150 και Captur 1.3 140.
Ίσως πήγαινα σε Troc μετά το fl μου αρέσει αρκετά.
Το θέμα της εμφάνισης είναι βέβαια υποκειμενικό.
Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν πολύ καλά μοτέρ, υπερτερεί ίσως το vw σε ποιότητα εσωτερικού. -
@marc-s110l said in Renault Captur II:
Καλησπέρα
Και τα 2 manual..
Το T roc με τον 1,5
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ πολύΩραίο δίλλημα. Το T-Roc και το Captur είναι τα αγαπημένα μου SUV-λάκια. Τα έχω οδηγήσει και τα δύο και έχω διαμορφώσει μια άποψη.
Το Captur στα δικά μου μάτια είναι το πιο όμορφο στην κατηγορία του. Έχει πολύ ποιοτικό εσωτερικό και αν δίνεις προτεραιότητα στο κόστος καυσίμου το μοτέρ lpg είναι ιδανικό. Σε μοτέρ, ποιότητα κατασκευής, συναρμογές εσωτερικών και εξωτερικών μερών και οδική συμπεριφορά υπερέχει το T-Roc.
Ειδικά για το χειροκίνητο σασμάν που ενδιαφέρεσαι, το Captur είναι λίγο απογοητευτικό. Ο λεβιές έχει μια τεχνητή λαστιχένια αίσθηση, που μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση.
Καλό θα είναι να τα δεις από κοντά και να τα οδηγήσεις και τα δύο, για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Όποιο και να διαλέξεις είναι εξαιρετική επιλογή, πολύ πετυχημένα αυτοκίνητα και τα δύο.
-
Στα ίδια χρήματα περίπου υπάρχει και το ARKANA με 140HP και μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ.
Ο κινητήρας του t roc είναι πολύ καλός και με ένα πρόγραμμα γίνεται ακόμα καλύτερος, ο κινητήρας του Renault υπάρχει δυνατότητα να μπει πρόγραμμα γιατί με 140 δεν βλέπω προκοπή... -
Το αρκανά είναι αισθητά ακριβότερο. Κατούρ από μένα.
-
@dstou said in Renault Captur II:
Το αρκανά είναι αισθητά ακριβότερο. Κατούρ από μένα.
Στα ίδια είναι, όλα αυτά στα 30 παίζουν
Renault Captur II