-
@creative said in Renault Captur II:
Σήμερα έβαλα 27,2 λτ με 0,685Ε/λτ και έδωσα 18,64Ε, αστείο κόστος σε σχέση με αυτό που έδινα για βενζίνη με το Clio του 2006.
Γενικά βάζω σε 2-3 εταιρείες (BP, ETEKA, AEGEAN) που βρίσκω στο δρόμο μου και μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα ούτε σε ποσότητα, ούτε σε ποιότητα δηλαδή να έχει κάποιο θέμα ο κινητήρας.
Έχω παρατηρήσει ότι το υγραέριο ακριβαίνει τους χειμωνιάτικους μήνες και γίνεται φτηνότερο όταν πιάνουν οι ζέστες, υποθέτω για ευνόητους λόγους.
Χρησιμοποιώ αυτό το site που δείχνει τιμές για όλα τα καύσιμα σε όλη τη χώρα, είναι απλούστατο στη χρήση, το έχω βρει αξιόπιστο και σας το συνιστώ, αν δεν το γνωρίζετε.
Και για το κινητό η εφαρμογή FuelDaddy
Πλήρως ενημερωμένο...
Ότι τιμή βλέπω, αυτήν βρίσκω στο πρατήριο...
-
@antoniokon said in Renault Captur II:
Σήμερα έβαλα 27,2 λτ με 0,685Ε/λτ και έδωσα 18,64Ε, αστείο κόστος σε σχέση με αυτό που έδινα για βενζίνη με το Clio του 2006.
Γενικά βάζω σε 2-3 εταιρείες (BP, ETEKA, AEGEAN) που βρίσκω στο δρόμο μου και μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα ούτε σε ποσότητα, ούτε σε ποιότητα δηλαδή να έχει κάποιο θέμα ο κινητήρας.
Έχω παρατηρήσει ότι το υγραέριο ακριβαίνει τους χειμωνιάτικους μήνες και γίνεται φτηνότερο όταν πιάνουν οι ζέστες, υποθέτω για ευνόητους λόγους.
Χρησιμοποιώ αυτό το site που δείχνει τιμές για όλα τα καύσιμα σε όλη τη χώρα, είναι απλούστατο στη χρήση, το έχω βρει αξιόπιστο και σας το συνιστώ, αν δεν το γνωρίζετε.
Και για το κινητό η εφαρμογή FuelDaddy
Πλήρως ενημερωμένο...
Ότι τιμή βλέπω, αυτήν βρίσκω στο πρατήριο...
Κ το FuelGR εχει εφαρμογη κανονικα για το κινητο.
Πολυ αξιοπιστο κ το χρησιμοποιω χρονια τωρα.
Σε ολα τα ειδη καυσιμου.
Ειδικα οταν ειμαι ταξιδι σε μερη που δεν εχω αποψη για βενζιναδικα κ προτιμω να βαζω στα εταιρικα (Μυρτεα/Ερμης/Calypso/Μακραιων). -
@monman2 said in Renault Captur II:
Η υγραεριοκίνηση εχει δυο -τρία μεγάλα μειονεκτήματα , εσείς επειδή έχετε εργοστασιακό σύστημα έχετε μόνο ενα την έλλειψη συστήματος εισροών -εκροών οπότε μια στο τόσο θα έχετε κάποια δυσάρεστα.
Που το βρίσκετε 0,60 το αέριο; εχω κοντά στο σπίτι μου απο τα φθηνότερα της Θεσσαλονίκης το εχει 0.795 , συγκριτικά την βενζίνη 1,768 ,σημερινές τιμές .
Μπορείτε να αναφέρετε αυτά τα μειονεκτήματα;
Με ενδιαφέρει το θέμα.Μιλώντας πάντα για μετατροπή σε υγραεριοκίνητο
Είναι δύσκολο να βρεις εγκαταστάτη που θα σου πει την αλήθεια αν δηλ το αυτοκίνητο σου μπορεί να πάρει χωρίς θέματα lpg και μετα να κάνει σωστή εγκατάσταση.
Μετά πρέπει σε κάθε περίπτωση να οδηγείς ήρεμα με μικρές ταχύτητες γιατί ακόμα και αν αντέχει το μοτερ αν το πλακώνεις η έννοια οικονομία εξανεμίζεται με την αυξημένη κατανάλωση υγραερίου και τους έξτρα ψεκασμούς βενζίνης .
-
Οποιος θελει να βαλει after lpg μπαινει στην ιστοσελιδα της lovato και γραφει μαρκα μοντελο χρονολογια αυτοκινητου και του βγαζει αν παιρνει μετατροπη .Αν το πας να κανει τα σερβις στην ωρα του δεν παθαινει κατι.Εχω κορολα 2006(που ελεγαν πως τα toyota εχουν θεμα με lpg)Απο το 2015 νομιζω (μπορει και πιο νωρις)με 240χιλ χλμ οταν το εβαλα και τωρα εχει 490 χωρις κανενα προβλημα.
Οσο και να το πατησεις αν πχ ενα βενζινης εκαιγε 7 με 8 λιτρα με lpg θα σου καψει καπου 2 λιτρα παραπανω.
Υ.Γ Μιλαω παντα για το δικο μου αυτοκινητο -
@alex-mix said in Renault Captur II:
Οποιος θελει να βαλει after lpg μπαινει στην ιστοσελιδα της lovato και γραφει μαρκα μοντελο χρονολογια αυτοκινητου και του βγαζει αν παιρνει μετατροπη .Αν το πας να κανει τα σερβις στην ωρα του δεν παθαινει κατι.Εχω κορολα 2006(που ελεγαν πως τα toyota εχουν θεμα με lpg)Απο το 2015 νομιζω (μπορει και πιο νωρις)με 240χιλ χλμ οταν το εβαλα και τωρα εχει 490 χωρις κανενα προβλημα.
Οσο και να το πατησεις αν πχ ενα βενζινης εκαιγε 7 με 8 λιτρα με lpg θα σου καψει καπου 2 λιτρα παραπανω.
Υ.Γ Μιλαω παντα για το δικο μου αυτοκινητοΚ το εβαλες σε κινητηρα με πολλα χλμ κ εχει κανει αλλα τοσα!! Εντυπωσιακο!!
Εμεις το βαλαμε σε ενα xsara 1.6 vts στα 80Κ κ τωρα εχει 170Κ.
Κανενα θεμα εως τωρα απλα στο ταξιδι οχι πανω απο 4Κ στροφες κ δεν πεφτει σκισιμο.
Αν θελουμε ξυλο το γυρναμε βενζινη.Γενικα αν ενας κινητηρας δεν βγαζει θεματα κ στην βενζινη ετσι θα δουλεψει κ με το υγραεριο.
-
Σε megane 2 1.4 έβαλα αέριο στις 130.000χλμ και τώρα έχει 385.000+χλμ αλλά και σε ένα αγροτικό fiat strada 1.3 του 2002 έχω αέριο και τώρα περίπου 290.000χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα και τα δύο φοράνε σύστημα της brc.
Για αυτό επέλεξα πάλι αέριο στο capture... -
Καλησπέρα.Εχω ένα capture lpg περίπου ένα χρόνο και τον τελευταίο καιρό Μ κάνει ένα θόρυβο σε μικρές ταχύτητες ειδικά σε ανηφορικατηφορες σαν αυτόν π κάνει όταν ρεταρει. Οδηγικά δεν εμφανίζει κάποιο θέμα. Ρώτησα στην αντιπροσωπεία Μ είπαν ότι είναι κοινό και σε άλλα αυτοκίνητα και ότι είναι μόνο ακουστικό. Δεν βρίσκουν κάτι και έχουν ζητήσει έλεγχο από τη , Renault γιατί συμβαίνει.εχει κανείς άλλος το ίδιο θέμα?
-
Σε μικρές ταχύτητες ή σε χαμηλές στροφές?
-
@yem said in Renault Captur II:
Σε μικρές ταχύτητες ή σε χαμηλές στροφές?
Σε μικρές ταχύτητες άρα και μικρές στροφές κυρίως αλλά θα τ ακούσεις και σε μια κατηφόρα με τρίτη που οι στροφές δεν θα είναι χαμηλές.οπως επίσης θα τ ακούσεις και σε νεκρό αν ματσαρει ελαφρως
-
@ds8119 said in Renault Captur II:
Σε μικρές ταχύτητες άρα και μικρές στροφές
Μπορείς να πηγαίνεις με 30χλμ με πρώτη και οι στροφές στο κόκκινο. Δεν έχει να λέει.
Έχω παρατηρήσει στο ρολαρισμα όταν φρενάρεις πχ σε ένα φανάρι και είσαι με 1050 - 1100 rpm και πέφτουν αργά ένα μικρό κροταλισμα, δεν μου το κάνει συχνά (έως και πάρα πολύ αραιά) και δεν έχω μπορέσει να το εντοπίσω, κάπου από τα δεξιά ίσως από το τούνελ του επιλογέα ταχυτήτων ίσως από το ντουλαπάκι μέσα.
-
Με 0,44 το λίτρο ας παίζει και psychedelic hard rock
-
@yem said in Renault Captur II:
@ds8119 said in Renault Captur II:
Σε μικρές ταχύτητες άρα και μικρές στροφές
Μπορείς να πηγαίνεις με 30χλμ με πρώτη και οι στροφές στο κόκκινο. Δεν έχει να λέει.
Έχω παρατηρήσει στο ρολαρισμα όταν φρενάρεις πχ σε ένα φανάρι και είσαι με 1050 - 1100 rpm και πέφτουν αργά ένα μικρό κροταλισμα, δεν μου το κάνει συχνά (έως και πάρα πολύ αραιά) και δεν έχω μπορέσει να το εντοπίσω, κάπου από τα δεξιά ίσως από το τούνελ του επιλογέα ταχυτήτων ίσως από το ντουλαπάκι μέσα.
Ναι έχεις δίκιο σ αυτό αλλά γενικά το κάνει πάντα με νόρμαλ οδήγηση .Αν ανοίξει και είναι σε σταθερές ταχύτητες άνω των 40-50 δεν τ κάνει.περισσοτερο τ εντοπίζω σαν τ θόρυβο της εξάτμισης σαν μικρό ρεταρισμα αλλά δεν ακούγεται από εκεί.Επισης τ κάνει και με lpg και με βενζίνη.τεσπα μένω στο ότι η αντιπροσωπεία είναι ενήμερη και περιμένουν την απάντηση από το εργοστάσιο.Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου
-
Ο ήχος ειναι πλαστικος η μεταλλικος? Εμενα μου ακουγεται μπροστα και αριστερα (στον οδηγο και κοντα νομιζω στην ροδα) ενας πλαστικος ηχος να συντονιζει μερικες φορες οταν παω να αποσυμπλεξω ενω εχω κουμπωσει απο 1η την 2η, ειδικα στις χαμηλες στροφες. Ισως καποιο πλαστικο εχει ξεκουμπωσει δεν εχω καταλαβει ακομα, πηγα αντιπροσωπεια, το κοιταξαν και μ ειπαν οτι καποιο πλαστικο παιζει. θα το ξανακοιταξω στο πρωτο service
-
Βάλε την κάμερα του κινητού να γράφει και ακούμπησε το πάνω από την ρόδα του οδηγού, μπες στο αμάξι και πάτα /άσε συμπλέκτη και μετά άκου το βίντεο.
Υπάρχουν 2-3 άτομα που λένε για πρόβλημα στον συμπλέκτη...
Εγώ μάλλον ή ειμαι βαρηκοος ή δεν έχω τέτοια προβλήματα -
Επανέρχομαι για το ντεπόζιτο του υγραερίου.
Με τα 40 λίτρα υγραερίου το αμάξι έκανε 465 χλμ, που σημαίνει μια κατανάλωση 8.6 λίτρα κάτι που είναι φυσιολογικό. Σήμερα γέμισε με 39 λίτρα σε εταιρικό Έκο αυτή την φορά..
Αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά παίρνει τόσα λίτρα αλλά γιατί όλοι εσείς οι παλιοί κάτοχοι δεν έχετε βάλει ποτέ τόσα πολλά λίτρα;;; -
Πιθανό είναι να μην έχουν ρυθμίσει σωστά την πολύβαλβίδα στο εργοστάσιο.
Θα ήθελα και εγώ να έβγαζα 500χλμ αυτονομία αλλά νομίζω ότι προηγείται η ασφάλεια σου και των επιβατών, πρέπει να πας το ρυθμίσεις.
Υπάρχει ασφάλεια πλήρωσης δεξαμενής και ρυθμίζεται στο 20%, δηλαδή στα περίπου 32λιτρα -
Απίθανο μου φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Αν ισχύει για λόγους ασφαλείας είναι τραγικό. Το κουλό είναι ότι τα πρώτα 2-3 γεμίσματα ήταν 28-30 λιτρα....Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για την επισήμανση, θα ρωτήσω στην αντιπροσωπεία.
-
Πάντα οι δεξαμενές αερίου γεμίζουν στο 80% όπως ειπώθηκε. Σε κάποια στιγμή ο εγκατάστασης μου που το πήγα για σέρβις το άλλαξε στο 90% χωρίς να μου το πει αλλά το ξανάλλαξα, με την ασφάλεια δεν παίζουμε.
-
@akis3 said in Renault Captur II:
Επανέρχομαι για το ντεπόζιτο του υγραερίου.
Με τα 40 λίτρα υγραερίου το αμάξι έκανε 465 χλμ, που σημαίνει μια κατανάλωση 8.6 λίτρα κάτι που είναι φυσιολογικό. Σήμερα γέμισε με 39 λίτρα σε εταιρικό Έκο αυτή την φορά..
Αρχίζω να πιστεύω ότι τελικά παίρνει τόσα λίτρα αλλά γιατί όλοι εσείς οι παλιοί κάτοχοι δεν έχετε βάλει ποτέ τόσα πολλά λίτρα;;;Η δεξαμενή έχει ονομαστική χωρητικότητα 40λτ, αλλά για λόγους ασφαλείας παίρνει 32.
Έχω γεμίσει 8 φορές μέχρι τώρα (ελάχιστα πανω από 3000χλμ) και ποτέ δεν πήρε υγραέριο παραπάνω από 30λτ.Υποθέτω, όπως αναφέρουν και οι προηγούμενοι, ότι αυτά τα -8λτ είναι για λόγους ασφαλείας, οπότε αν έχετε παρατηρήσει ότι σας βάζουν 40λτ είτε σας κλέβουν (οπότε αλλάξτε βενζινάδικο) είτε υπάρχει πρόβλημα με τη δεξαμενή σας (οπότε πηγαίνεται άμεσα από εκεί που το αγοράσατε να το ελέγξουν και κάνουν τις ρυθμίσεις που πρέπει).
Είστε τυχερός που έχετε 8,6λτ κατανάλωση, εμένα (αν και το οδηγώ πάντα στο eco και με πολύ προσοχή και ελαφρύ γκάζι) μου βγάζει στην καλύτερη 9,8 και συνήθως 10,2-10,6 ιδιαίτερα αν βάζω και κλιματισμό.
Βέβαια θα μου πείτε με κόστος υγραερίου 0,68 δεν έχει και μεγάλο νόημα η "οικονομία καυσίμου", αλλά σε κάθε περίπτωση το προσπαθώ.
-
Και μένα 9.1 μου δείχνει αλλά αν μετρήσω λίτρα που έβαλα και χλμ που έβγαλε, βγαίνει πιο κάτω. Μην κοιτάς τι δείχνει, το έχουν αναφέρει κ άλλοι. Δείχνει παραπάνω το trip computer. Στο eco δεν το αντέχω πάνω από 5 λεπτά. Είναι τραγικό. Και η κατανάλωση που λέω είναι και με χρήση κλιματιστικού. Εγώ λέω θα είσαι κάτω από 10 σίγουρα.
Μα είναι δυνατόν ρε παιδιά να μην έχουν ρυθμίσει την βαλβίδα;
Renault Captur II