-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Εκατσα διαβασα το 90% του thread για να παρω μερικες λεπτομερειες για το οχημα, ως μελλοντινος κατοχος του LPG Rive Gauche ενα από τα πρωτα που θα ερθουν στην Ελλαδα το Νοέμβριο.
Αυτο που ηθελα να σημειωσω, επειδη μερικοι γραφετε περι ακριβειας, περι δεν αξιζει κτλπ. εχετε δει τι γινεται με τα αλλα αντιστοιχα μοντελα των αλλων εταιρειων? Η απλα συγκρινεται τις παλιες τιμες με τις καινουργιες? Πηγα στην Peugeot για να δω 308/2008 με ενα φιλο ηταν πραγματικα κονσερβοκουτια και με μια ποιοτητα υλικου στο εσωτερικο ιδια με το Captur. Το design ηταν καλυτερο (μικρο τιμονι, 3D οργανα, κουμπια πιανο λες και εισαι σε διαστημοπλοιο ναι ομως ΚΑΙ?) αλλα προφανως χανει σε ουσια γιατι δεν ειχε πρακτικοτητα. Αλλο design αλλο η ποιοτητα. Πηγαμε να μπουμε μεσα στο 2008 και δεν χωρουσαμε, ηταν σαν κονσερβοκουτι και ασε που δεν εβλεπες και χριστο, ηταν μεσα στην μεση ο καθρεφτης. Πρωτη φορα το βλεπω αυτο, επρεπε να σκυψω για να βλεπω δεξια.
Και ζητουσαν 36.000 για την εκδοση diesel, pack allure+ αν θυμαμε καλα. Ζητησα diesel γιατι εψαχνα ενα οχημα με οικονομια καυσιμου. Βγηκαμε εξω και γελουσαμε. Δεν θα σχολιασω το γεγονος οτι αρκετα 2008 εχουν βγαλει προβλημα στο δοχειο adblue και "ξεφλουδιζει" το i-cockpit.
Δεν αντιλεγω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι, υπαρχει μεγαλη στενοτητα και ειναι η χειροτερη περιοδος αγορας αυτοκινητου αλλα ως επιχειρηματιας την αυξηση των τιμων και τον πληθωρισμο το ζω στο πετσι μου μονο και μονο οταν παω να αγορασω προμηθειες για το μαγαζι. Δυστυχως δεν μπορουσα να περιμενω 2-3 χρονια ακομα να επανελθουν οι τιμες στα -3.000ε αφου μονο και μονο απο τα χλμ που κανω καθε χρονο θα εξοικονομω 2500ε με το LPG
Επίσης μην περιμενετε να αλλαξει κατι στις τιμες μεχρι το 2024 τουλαχιστον και επισης μεχρι καλοκαιρι 2023 στα microchips. Οτι ανεβαινει, δυσκολα κατεβαινει και θα παρει παρα πολυ καιρο να ομαλοποιηθει το πραμα
Το αυτοκινητο το εκλεισα στα 26500 με full extra Rive Gauche εκδοση (για εμενα με τις αλλαγες που εχει είναι σαν facelift) XNK χρωμα (Γκρι Cassiopee / Μαύρο Etoile) + ACC + Blind Spot + δερματινο τιμονι μαζι με κατι δωρα που μου εδωσαν και την δεδομενη χρονικη στιγμη με τις τιμες και τον χαμο που επικρατει ειναι ακομα value for money, εκτος αν πιστευετε οτι μπορειτε να βρειτε ιδιας ποιοτητας αυτοκινητο με τοσα πολλα συστηματα ασφαλειας και εξτρα, αυτους τους χωρους και αυτη την ανεση και με αυτη την οικονομια του LPG με 25.000 ευρω (τοσο κανει η techno). Αν βρειτε πειτε μου και εμενα!
Χαιρετω!
Καλοτάξιδο να ειναι φίλε να το ευχαριστηθεις πανέμορφο αυτοκίνητο.
Απλά μπήκες λίγο αγριεμένος, τοπικ σε φόρουμ είναι όχι club captur και μιλώ για όλα τα τοπικ εδώ μέσα για όλα τα μοντέλα οπότε θα πέσει και κράξιμο.
Ο καθένας κάνει την επιλογή του και απορρίπτει κάποια άλλα για οποιοδήποτε λόγο ή βρίσκει μια δικαιολογία αλλιώς θα είχαμε όλοι το ίδιο.
Το έχω γράψει και εγώ πως έχουν ακριβύνει πολύ τα αυτοκίνητα και κάποια αδικαιολογητα.
Θα συμφωνήσω για το 2008 για τον καθρέπτη, σε θέμα ποιότητας εσωτερικού όμως είναι πολύ καλο.
Και το λέω εγώ που έχω ακυρώσει τόσες φορές που με βαρέθηκε το φόρουμ -
@gatoz said in Renault Captur II:
με το καλο να παραλαβεις.
γενικα τα ρενάουλτ ειναι τα πιο ιαπωνικα γαλλικα και αυτο το λεω προς τιμην τους.
ομως το να μηδενιζεις το 2008 που ειναι προφανως κλαση πανω για να δικαιολογησεις την επιλογη σου, οχι, δεν ειναι σωστο.Για να το κλάσεις ισως
-
Καλοτάξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα!
Πότε σου είπανε παράδοση αν επιτρέπεται?
Ωραίο το 2008 αν και δεν με βόλεψε το 3D και κάτι λίγες ψιλόβλακείες από εδώ από εκεί αλλά αν στα λεφτά ήταν στο Budget μου θα το είχα τσιμπήσει σε allure Diesel (πριν αλλάξουν τις εκδόσεις).
Γενικά ή κατηγορία έχει παααααρα πολλά αυτοκίνητα και εκτός από τα Vitara όλα τα άλλα είναι καλό φτιαγμένα ακόμα και τα Puma έχουν φτάσει τα 30-40.000χλμ χωρίς ζημιά .
Και πάλι καλοτάξιδο
-
@gatoz said in Renault Captur II:
με το καλο να παραλαβεις.
γενικα τα ρενάουλτ ειναι τα πιο ιαπωνικα γαλλικα και αυτο το λεω προς τιμην τους.
ομως το να μηδενιζεις το 2008 που ειναι προφανως κλαση πανω για να δικαιολογησεις την επιλογη σου, οχι, δεν ειναι σωστο.αδερφε μου ουτε μπαρμπα εχω στην renault μεσα ουτε τιποτα. αντικειμενικα μιλησα τι ενιωσα οταν μπηκα στο αμαξι μεσα. τα ιδια ειπε και δευτερο ατομο που ηταν μαζι μου. δεν ειπα οτι δεν εχει ποιοτητα. ειπα πολυ απλα οτι δεν εχει την ποιοτητα να δικαιολογει τα λεφτα αυτα plus ηταν κλειστοφοβικο, ο καθρεφτης εμποδιζε στην οραση δεξια αλλα το παρμπριζ μου φανηκε λιγο περιεργο σαν να μου ηταν πολυ κοντα.
Anyway,δεν δικαιολογω καμια επιλογη ουτε οικονομικο θεμα θα ειχα αν επερνα την αποφαση να δωσω περισσοτερα λεφτα για αμαξι. αν ηθελα να δωσω 35-37k θα επερνα bmw/mercedes η κανα audi. ισως και το cupra formentor
-
Καλοτάξιδο,ωραίο αυτοκίνητο!
Δε χρειάζεται όμως να'χεις τόσο μένος για κάτι που δεν σου ταίριαζε (παρεμπιπτόντως κι εγώ δε βολεύτηκα στο 2008). Δε σου έκανε,δεν σε ικανοποίησε,καλά κάνεις κι αναφέρεις τι δε σου άρεσε,πήρες ένα άλλο καλό αμάξι,πεςμας γι αυτό λεπτομέρειες.
Και πάλι καλορίζικο!
-
@yem said in Renault Captur II:
Καλοτάξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα!
Πότε σου είπανε παράδοση αν επιτρέπεται?
Ωραίο το 2008 αν και δεν με βόλεψε το 3D και κάτι λίγες ψιλόβλακείες από εδώ από εκεί αλλά αν στα λεφτά ήταν στο Budget μου θα το είχα τσιμπήσει σε allure Diesel (πριν αλλάξουν τις εκδόσεις).
Γενικά ή κατηγορία έχει παααααρα πολλά αυτοκίνητα και εκτός από τα Vitara όλα τα άλλα είναι καλό φτιαγμένα ακόμα και τα Puma έχουν φτάσει τα 30-40.000χλμ χωρίς ζημιά .
Και πάλι καλοτάξιδο
Rive Gauche σε συγκεκριμενα χρωματα μονο, παραδοση τελος Νοεμβριου. Καλα προφανως μπορει και να αλλαξει ομως αυτο. Η Rive Gauche θα εχει νομιζω συγκεκριμενο αριθμο παραγωγης κατι σαν special edition.
Εκδοση Techno (νεα dynamic) παραδοση Μαρτιος 2023.
Υπαρχουν Dynamic ετοιμοπαραδοτα χωρις ομως καποιες λειτουργιες (πχ AEB)Κανενα αμαξι δεν εχει ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες
Οι τιμες για Dynamic/Techno 25k κομπλε μαζι με εξοδα, πινακιδες, διχρωμιες, μεταλλικο χρωμα. Γιατι στο site αναφερει τιμες χωρις τα παραπανω (το γραφει με ψιλα γραμματα οτι δεν περιλαμβανονται)
Το 9" infotainment και ο 10" πινακας οργανων μπαινει μονο στα Hybrid
Προαιρετικος εξοπλισμος για Rive Gauche:
- Blind Spot Assist/ACC/Δερματινο τιμονι
- Ραγες οροφης (στην εκδοση Techno υπαρχουν ως standard)
- Wireless Charger
Ολα τα υπολοιπα τα εχει.
Επισης στο site της Renault ειδα οτι ανανεωσαν το brochure οποτε δεν ειναι οι παλιες εκδοσεις αλλα οι καινουργιες για οποιον ενδιαφερεται να τα δει και εχουν αλλαξει καποια πραματα σε σχεση με τον εξοπλισμο
https://www.renault.com.gr/CountriesData/Greece/images/brochures/Captur_Brochure.pdf
@panormus772 said in Renault Captur II:
Καλοτάξιδο,ωραίο αυτοκίνητο!
Δε χρειάζεται όμως να'χεις τόσο μένος
Και πάλι καλορίζικο!
Ευχαριστω
Δεν εχω κανα μενος ουτε τιποτα τετοιο. Δημοκρατια εχουμε και γραφω τις αποψεις απο την δικη μου πλευρα οπως ειδα τα οχηματα (οπως ειπες καλα κανω και αναφερω τι δεν μου αρεσε). BTW υψος 1.84, 90 κιλα ειμαι και δεν με βολεψε το 2008 για να εχουν μια συγκριση και οι υπολοιποι.
Αλλωστε τα αυτοκινητα ειναι στις εκθεσεις, ολοι μπορουν να πανε να μπουν μεσα και να εχουν δικη τους αποψη
Κατα τα αλλα ουτε ειπα οτι το Captur ειναι το τελειο αυτοκινητο, εχει και αυτο τα μειονεκτηματα του.
-
Βλέπω τώρα το βγάζει και με μαύρες λεπτομέρειες και μαύρες ζάντες , είναι standart ή πληρώνεις έξτρα ?
-
Βλέπω τώρα το βγάζει και με μαύρες λεπτομέρειες και μαύρες ζάντες , είναι standart ή πληρώνεις έξτρα ?
Το Rive Gauche περιλαμβανει ως standard τις εξης λεπτομερειρες. Γραφω παρακατω αυτες που μου ειπαν στην αντιπροσωπεια, οταν το παραλαβω θα σας ενημερωσω τι αλλο εχει, γιατι ουτε αυτοι ηξεραν πολλα, ισως ηταν η πρωτη παραγγελια που μπηκε στη συγκεκριμενη εκδοση γιατι το συστημα τους δεν ειχε καν την ονομασια Rive Gauche.
- Μαυρες Ζαντες Αλουμινιου Pasadena Black 18"
- Μαυρη Μασκα μπροστα και σημα
- Μαυρο λογοτυπο Πισω και μαυρος "προφυλακτηρας" πισω
- Μαυρη λεπτομερεια στα μικρα πτερυγια που εχει δεξια και αριστερα καθως και στο κατω μερος απο τις πορτες
- Επενδυση Δεμαρτινη μαυρη και sportive υφασμα και μαυρη οροφη
- Μαυρες λεπτομερειες στο ταμπλο μπροστα και στο τιμονι
-
συμπαθητικές οι μαύρες λεπτομέρειες
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Δημοκρατια εχουμε και γραφω τις αποψεις απο την δικη μου πλευρα
χα! Για το φόρουμ μην ορκίζεσαι κιόλας...
Ανήκει σε συγκεκριμένα μέλη. Για αυτό "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς".υ.γ. τα σπάει το Captur. Φοβερό χρώμα και με την αντίθεση με το μαύρο το κάνει τούμπανο. Μπράβο από εμένα.
-
ΤΈΛΕΙΟ
-
1η βλάβη για την καψούρα : Γνωστό πρόβλημα στην απόδοση του clima που ναι μεν κατεβάζει παγάκια αλλά κόβει απόδοση χωρίς λόγο, αυτή η αυξομειώση απόδοσης στην ψύξη κρατά για λίγα δευτερόλεπτα αλλά σε ένα αυτοκίνητο που λούζεται με ζέστη γίνεται πολύ αισθητή.
Το φταίξιμο πάει στο κομπρεσέρ του clima που το συναντάμε σε μερικά από τα πρώτα Captur 2 και ClioV.Το θερμόμετρο έδειξε και 3.2'c σταθερά αλλά δεν το έχω σε photo.
.
Εδώ κάπου ξεκινάει και κόβει
.
Ο υπαίτιος
.
Τώρα βγάζει παγάκια συνέχειαYem σε ποια αντιπροσωπεία πηγές και στο πέρασαν στην εγγύηση; Η θερμική καμερα δικιά σου ή της αντιπροσωπείας ; Αν δεν μπορείς να γράψεις δημόσια την αντιπροσωπεία στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα αν σου είναι εφικτό
-
@celebrimor στον Σφακιανακη πήγα στην Αργυρούπολη, είχαν επισκευάσει και clio V με ίδιο πρόβλημα.
Η θερμοκαμέρα δεν είναι της αντιπροσωπείας, εκεί είχαν ένα ψηφιακό θερμόμετρο.
Ο υπεύθυνος συνεργείου γνωρίζει το πρόβλημα και θα κοιτάξει την βλάβη χωρίς να πει χαζομάρες -
Πολύ καλή επιλογή....με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς με Υγεία!!
-
@celebrimor στον Σφακιανακη πήγα στην Αργυρούπολη, είχαν επισκευάσει και clio V με ίδιο πρόβλημα.
Η θερμοκαμέρα δεν είναι της αντιπροσωπείας, εκεί είχαν ένα ψηφιακό θερμόμετρο.
Ο υπεύθυνος συνεργείο γνωρίζει το πρόβλημα και θα κοιτάξει την βλάβη χωρίς να πει χαζομάρεςΣε ευχαριστώ πολύ Yem !
-
Καλημέρα και απο εμένα.
Έχω παραγγείλει και εγω ένα Captur Dynamic LPG και μου ειχαν πει για παράδοση αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα πήγε αρχές Οκτωβρίου.
Ευτυχώς "κλείδωσα" την τιμή και πρόλαβα την τωρινή κατάσταση που κάνεις παραγγελία με "ανοικτές" τιμές.
Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με το LPG και γιατί θεωρείται "επικίνδυνο" καύσιμο.
Έχω δει σε πολλά υπόγεια parking ταμπέλα "απαγορεύεται η χρήση του χώρου από αυτοκίνητα με καύσιμο LPG".
Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι LPG ως καύσιμο είναι ασφαλέστερο της βενζίνης και το ντεπόζιτό του είναι ατσαλένιο, ενισχυμένο, με βαλβίδες ασφαλείας κτλ, ενώ της βενζίνης είτε πλαστικό είτε ένα απλό μεταλλικό δοχείο, που αν τρυπήσει και στάζει βενζίνη είναι εξαιρετικά πιθανό να πιάσει φωτιά το αυτοκίνητο.
Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Ευχαριστώ. -
Το LPG είναι βαρύτερο από τον αέρα, σε περίπτωση διαρροής λιμνάζει στο πάτωμα.
-
@creative said in Renault Captur II:
Καλημέρα και απο εμένα.
Έχω παραγγείλει και εγω ένα Captur Dynamic LPG και μου ειχαν πει για παράδοση αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα πήγε αρχές Οκτωβρίου.
Ευτυχώς "κλείδωσα" την τιμή και πρόλαβα την τωρινή κατάσταση που κάνεις παραγγελία με "ανοικτές" τιμές.
Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με το LPG και γιατί θεωρείται "επικίνδυνο" καύσιμο.
Έχω δει σε πολλά υπόγεια parking ταμπέλα "απαγορεύεται η χρήση του χώρου από αυτοκίνητα με καύσιμο LPG".
Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι LPG ως καύσιμο είναι ασφαλέστερο της βενζίνης και το ντεπόζιτό του είναι ατσαλένιο, ενισχυμένο, με βαλβίδες ασφαλείας κτλ, ενώ της βενζίνης είτε πλαστικό είτε ένα απλό μεταλλικό δοχείο, που αν τρυπήσει και στάζει βενζίνη είναι εξαιρετικά πιθανό να πιάσει φωτιά το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ.Υπάρχει λόγος που υπάρχει αυτή η απαγόρευση σε πάρκινγκ και πλοία.
-
@realzeus said in Renault Captur II:
@creative said in Renault Captur II:
Καλημέρα και απο εμένα.
Ευχαριστώ.Υπάρχει λόγος που υπάρχει αυτή η απαγόρευση σε πάρκινγκ και πλοία.
Ναι, προφανώς.
Ποιός είναι όμως; -
@super-t said in Renault Captur II:
Το LPG είναι βαρύτερο από τον αέρα, σε περίπτωση διαρροής λιμνάζει στο πάτωμα.
Το LPG όταν διαρρέει από τη δεξαμενή του χάνει την πίεση που το κάνει υγρό και γίνεται αέριο, οπότε δεν μπορεί να "λιμνάζει" στο πάτωμα, όπως κάνει η βενζίνη.
Υποθέτω εννοείτε ότι παραμένει "κάτω" μέχρι να διαλυθεί στον αέρα, αντί να ανέβει "επάνω" όπως ο ατμός.
Renault Captur II