-
Αυτό με τα γαλλικά και τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά τους -τουλάχιστον τα 20 τελευταία χρόνια- είναι ο μεγαλύτερος ίσως μύθος. Μετά από 3 Ρενώ,3 Πεζώ, ένα Σιτροέν και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα εκεί καταλήγω.
-
@ison said in Renault Captur II:
25.000 ειναι υπερταβανι για μενα δυστηχως η ευτυχώς.
Το μονο θεμα μου ειναι οτι εχει την ρετσινια η renault για τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα της και το εν λογο μοντελο ειναι φορτωμενο με αυτα. Απο κινητηρες παντα την ειχα σε υποληψη θεωρώ οτι βγαζει αξιοπιστα μοτερ επι το πλειστον.Το 25.000 (28.000+ κανονικά) λόγω τριτεκνιας δεν αφορά το χειροκίνητο LPG των 100 ιππων;
Αυτό κατάλαβα από το αρχικό σου ποστ.
Το hybrid capture μπορεί και αυτό να βγει στα 25.000;
Αν μιλάμε για το hybrid τότε αλλάζει το πράγμα, είναι πιο δυνατό , αυτόματο και οικονομικό ταυτόχρονα.
Πάντως σου ξαναλέω,
Δες οπωσδήποτε το νέο Duster από κοντά - δεν ξέρω αν έχει έρθει στις εκθέσεις ακόμη -Είμαι σίγουρος πως από κοντά είναι πιο εντυπωσιακό ακόμη και πιο μοντέρνο από το Captur.
Βλέπω το Hybrid έχει 29.000 και 31.000 στην καλή έκδοση του.
Δεν ξέρω πόσο βγαίνει τελικά με την ατέλεια της τριτεκνιας λόγω hybrid που έχει μικρότερα ΤΤ.
Και στο απλό με τα 130 άλογα που λογικά γλιτώνεις περισσότερα χρήματα, ξεκινά από τα 24.000 και φτάνει στα 29.300 στην τοπ έκδοση και μάλιστα 4Χ4.
Πραγματικά δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να ασχοληθείς με το Captur.
-
Α, και στον φίλο @fentaginz ,
Χωρίς καμία δόση ειρωνίας, επειδή φαίνεσαι πραγματικά μερακλής με τα αυτοκίνητα - αν δεν κάνω λάθος έχεις μια πολύ καλή έκδοση του Captur και έκανες και μια ωραία aftermarket αναβάθμιση σε οθόνες μετά - θα σου πρότεινα να πουλήσεις τώρα ψηλά το Capture και να δώσεις άμεσα παραγγελία για τον Άσσο της BMW.
Είμαι σίγουρος πως θα το λατρέψεις και θα ταιριάξει τέλεια στην ιδιοσυγκρασία σου!
-
@jimkl-0 said in Renault Captur II:
Έψαξα στο google reviews για το hybrid σύστημα της Renault και δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο που να αναφέρει για ιδιαίτερα προβλήματα ώστε να σε αποτρέψουν σε αγορά. Επίσης το χρησιμοποιεί σε πολλά της αυτοκίνητα από C SUV, το Austral μέχρι το Arkana και το Clio. Πιστεύω αν είχε όντως τόσα προβλήματα θα είχε βουίξει ο τόπος.
Είδες το video λίγα posts παραπάνω του ison ?
-
@vagkirk said in Renault Captur II:
να πουλήσεις τώρα ψηλά το Capture και να δώσεις άμεσα παραγγελία για τον Άσσο της BMW.
Δεν νομίζω να πουλήσει, σε ένα χρόνο έκανε 30.000χλμ με αέριο, μάλλον δεν θέλει να μείνει στον "άσσο".
-
@talosrb said in Renault Captur II:
Έψαξα στο google reviews για το hybrid σύστημα της Renault και δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο που να αναφέρει για ιδιαίτερα προβλήματα ώστε να σε αποτρέψουν σε αγορά. Επίσης το χρησιμοποιεί σε πολλά της αυτοκίνητα από C SUV, το Austral μέχρι το Arkana και το Clio. Πιστεύω αν είχε όντως τόσα προβλήματα θα είχε βουίξει ο τόπος.
Είδες το video λίγα posts παραπάνω του ison ?
Ο ίδιος λέει σε comments παρακάτω ότι αυτο το πρόβλημα ήταν μεμονωμένο σε ελάχιστα οχήματα. Επίσης το να υπάρχει ένα μόλις βίντεο σε ολόκληρο διαδίκτυο που κάνει αναφορά σε αυτό δε σημαίνει κάτι.
-
@yem said in Renault Captur II:
να πουλήσεις τώρα ψηλά το Capture και να δώσεις άμεσα παραγγελία για τον Άσσο της BMW.
Δεν νομίζω να πουλήσει, σε ένα χρόνο έκανε 30.000χλμ με αέριο, μάλλον δεν θέλει να μείνει στον "άσσο".
Εγω αντιθέτως δε θα μπορέσω να αντισταθώ σε αυτή τη τιμή που δίνει τον Άσσο η BMW. Στα ίδια χρήματα με το hydrid Alpine Captur αλλά όταν παίρνεις BMW στα ίδια λεφτά γιατί να πάρεις Renault? (εκτός αν θες χώρους όπως έχουμε πει στο Thread)
-
Πολλά μείον μαζεύονται όμως και έτσι μένει η ρετσινιά ότι το πήρες μόνο για την προπέλα.
Μείον οι χώροι
Μείον η κατανάλωση
Μείον το κόστος των σέρβις
Μειον τα 2 χρόνια εγγύηση vs 5 έτη
...- η προπέλα
Τώρα από το 1.0 LPG πως βρεθήκαμε στην alpina κάπου το έχασα μάλλον
-
@super-t said in Renault Captur II:
Η Honda έχει παρόμοια υλοποίηση με την Nissan.
Αν δεν κανω λαθος στην Honda o βενζινοκινητηρας εμπλεκεται στην κινηση του αμαξιου. Απλα εχει και την φορτιση σαν mode (που δεν εχει η toyota πχ).
Και παλι ξαναλεω δεν ειμαι ειδικός οτι εχω διαβασει σε ειδικο τυπο και sites.Σε συγκεκριμένο εύρος ταχύτητας, κάτι σαν μεταξύ 80-120, στο σύστημα της Honda, συνδέει τον κινητήρα στους τροχούς. Πιο αργές ταχύτητες είναι σαν της Nissan, μεγαλύτερες ταχύτητες πιθανόν να συνδέει πάλι μόνο στην επιτάχυνση.
-
Γιεμ' αυτή είναι η δύναμη της πεμβέ. Να χρεώνει πρίμιουμ ενώ σου δίνει ένα πακέτο με κάμποσες ελλείψεις και ριξίματα.
-
25.000 ειναι υπερταβανι για μενα δυστηχως η ευτυχώς.
Το μονο θεμα μου ειναι οτι εχει την ρετσινια η renault για τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα της και το εν λογο μοντελο ειναι φορτωμενο με αυτα. Απο κινητηρες παντα την ειχα σε υποληψη θεωρώ οτι βγαζει αξιοπιστα μοτερ επι το πλειστον.Το 25.000 (28.000+ κανονικά) λόγω τριτεκνιας δεν αφορά το χειροκίνητο LPG των 100 ιππων;
Αυτό κατάλαβα από το αρχικό σου ποστ.
Το hybrid capture μπορεί και αυτό να βγει στα 25.000;
Αν μιλάμε για το hybrid τότε αλλάζει το πράγμα, είναι πιο δυνατό , αυτόματο και οικονομικό ταυτόχρονα.
Πάντως σου ξαναλέω,
Δες οπωσδήποτε το νέο Duster από κοντά - δεν ξέρω αν έχει έρθει στις εκθέσεις ακόμη -Είμαι σίγουρος πως από κοντά είναι πιο εντυπωσιακό ακόμη και πιο μοντέρνο από το Captur.
Βλέπω το Hybrid έχει 29.000 και 31.000 στην καλή έκδοση του.
Δεν ξέρω πόσο βγαίνει τελικά με την ατέλεια της τριτεκνιας λόγω hybrid που έχει μικρότερα ΤΤ.
Και στο απλό με τα 130 άλογα που λογικά γλιτώνεις περισσότερα χρήματα, ξεκινά από τα 24.000 και φτάνει στα 29.300 στην τοπ έκδοση και μάλιστα 4Χ4.
Πραγματικά δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να ασχοληθείς με το Captur.
Hybrid δεν με ¨συμφερουν¨ γιατι το Τ.Τ. ειναι το μισο. Οπως ειπα μονο toyota θα επαιρνα εκει αλλα παμε εκτος budget. Το duster θα το δω απο κοντα σιγουρα αλλα δεν μου αρεσει ρε γμτ. Ειμαι σιγουρος οτι θα εχει καλυτερους χωρους και αν θα το επαιρνα παλι υγραεριο εκει. Το Captur θεωρω οτι εχει το ιδανικο μεγεθος για πολη και για κανα ταξιδι που και που.
evil mode on---To μονο θεμα ειναι η "βολη" των παιδιων... απο την αλλη εμεις μεγαλωσαμε σε van mitsubishi (οτι πιο σκυλι αμαξι εχω δει ποτε) που δεν ειχε καν ζωνες ασφαλειες/κλιματισμο σκεφτομαι ..ε ας στριμωχτουν και λιγο τα παιδια απο πισω για κανα ταξιδι δεν θα παθουν τιποτα.---evil mode off
Αργει να ερθει και για test drive το τιμημενο για να κανω αυτοψια απο κοντα.
-
@yem said in Renault Captur II:
Πολλά μείον μαζεύονται όμως και έτσι μένει η ρετσινιά ότι το πήρες μόνο για την προπέλα.
Μείον οι χώροι
Μείον η κατανάλωση
Μείον το κόστος των σέρβις
Μειον τα 2 χρόνια εγγύηση vs 5 έτη
...- η προπέλα
Τώρα από το 1.0 LPG πως βρεθήκαμε στην alpina κάπου το έχασα μάλλον
Στα λογια μου ερχεσε ωραια η προπελα αλλα πολλα τα λεφτα αρη.
Πολυ σωστα δεν υπαρχει μετρο συγκριση με το lpg. Αν μιλαγα για captur alpine hybrid εκει το συζηταγαμε -
@fentaginz said in Renault Captur II:
Ε ντάξει δε θα τρελαθώ κιόλας να πηγαίνω σαν παππούς για να πιάσω την ιδανική κατανάλωση. με 0.65 που γεμίζουμε μαρσάρεις χωρίς άγχος
οχι δεν πας σαν παππους. η καλυτερη καταναλωση του αμαξιου ειναι περιπου με 80-90 χλμ
@fentaginz στις καταγραφες που κάνεις προσπαθεις να εξαντλεις το αεριο τελειως? Η οπως κατσει η καταναλωση. Το λεω πιο πολυ γιατι ετσι ενδεχομενος τσεκαρεις και την ποσότητα που σου βαζουν εφοσον ειναι μαξ 32 λιτρα.
Ενα αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι η τιμη του lpg που βλεπω (τουλαχιστον στα νοτια που ειμαι εγω) εχει αρκετη διακυμανση ...πχ στην περιοχη μου το πιο φτηνο ειναι 0,657 μεση 0,736 και ανωτερη 0,877. Εταιρικο Avin με coral gas που εχω σχετικα διπλα μου ειναι 0,798.Οποτε η ερωτηση του 1 εκατομμυριου. Πας με το πιο φτηνο ή το (στα χαρτια) θεωρητικα καλυτερο / ελεγμενο. Προσωπικα θα ετεινα στο 2ο και ας εδινα 3-4 ευρω παραπάνω στο γεμισμα.
Απο την αλλη εφοσον δεν εχεις καποιο προβλημα με τα πιο φτηνα γιατι να τα δωσει εστω και αυτα.
αφηνω πολυ λιγο. γενικα το φθανω μεχρι 450 χλμ να εχω κανει σε αποσταση. βαζω η στην χαμοστέρνας η στο περιστερι σε δυο συγκεκριμενα που ειναι φθηνα
αυριο εχω σερβις το δευτερο που θα αλλαξουμε. τα φιλτρα του αερίου οποτε θα δουμε σε τι κατασταση ειναι.
@JIMKL 0
για πολη μιλαω προφανως
Οποτε αναμενουμε νεοτερα. Αν επιτρεπετε που το πας (εχω ακουσει καλα λογια για την ρενηλ). Επισης εχεις καποιο ενδεικτικό κοστος απο τα μεχρι στιγμης service Που εχεις κανει?
απο εκει που το πηρα. εχω κ εκπτωση προς το παρων γιατι ειναι καινουργιο. αργυρουπολη renault αντιπροσωπεια
Α μια χαρα απο σφακιανακη ..ειχες παρει απο αυτον επειδη ειχε το καλυτερο deal ή ετυχε?. Γενικα ψαχνομαι για να δω απο που θα το παρω (εφοσον το αποφασισω 100%) και ειναι και αυτος μεσα στους υποψηφιους (κυριώς γιατι ειναι διπλα μου).
Κοιτάξτε και την ΠΛΑΜΑΡ στη Μιχαλακοπούλου, έχει πολύ καλές κριτικές και γενικά έχει πολύ καλή φήμη όσους ρώτησα.
-
Πηγα το Σαββατο και πηρα προσφορα απο Σφακιανακη (αργυρουπολη)
Captur 2024 facelift/ lpg/ techno/ blue iron + εξτρα το πακετο με την 10αρα οθονη/360 καμερα/αισθητηρες / google υπηρεσιες. (δυστηχως δεν δινουν το Safety pack με το bsm/την διασταυρουμενη κυκλοφορια κλπ στην ελλαδα...στο εξωτερικο υπαρχει κανονικα που κοιταζα σαν εξτρα και στο Lpg)
Συνολο με την εκπτωση των 1000 που τρεχει και με το κλειδι στο χερι 28277
Παραδοση μεσα στο Σεπτεμβριο
Τιμη μου ειπαν δεν κλειδωνει αλλα δεν νομιζουν να αλλαξει κατι
Για να το κλεισω μου ζητησαν 2500 ευρω προκαταβολη η οποια ειναι 100% επιστρεπτεα σε περιπτωση που αλλαξω γνωμη (πολλα μου φανηκαν).
Δεν μιλήσαμε για δωρα κλπ
Λογο τριτεκνιας μου βγαινει περι τα 25.000....
Εχω ψηθει πολυ και προσπαθω να βρω και καμια ενναλακτικη αλλα σε αυτα τα λεφτα τι υπάρχει ρε παιδια...αντε yaris cross? σε κοστος μετακινησης μονο αυτο το κοντραρει θεωρω.
Οποια αποψη καλοδεχούμενη!Κοιτάξτε και το Dacia Jogger στην 7θέσια έκδοση με LPG κοστίζει 25.000-27.000 περίπου χωρίς κάποια προωθητική ενέργεια, το είχα δει όταν πρωτοβγήκε στην έκθεση και μου φάνηκε τεράστιο.
-
Στο QQ το υβριδικο εχει τελειος αλλη φιλοσοφια απο (αν οχι ολα) τα περισσοτερα υβριδικα που κυκλοφορουν. Και εξηγω:
Ο κινητηρας που εχει το QQ δεν εμπλεκετε καθολου στην μετακινηση του αμαξιου. Ο μονος σκοπος του ειναι να φορτιζει την μπαταρια του ηλεκτροκινητηρα ωστε να εχει παντα διαθεσιμο φορτιο μπαταριας. Ουσιαστικα δρα σαν βενζινογεννητρια.
Θεωρητικα χωρις να εχω γνωσεις επι του θεματος επειδη δεν εχεις εμπλοκη στην κινηση θα ελεγα οτι ειναι πιο καθαρη υλοποιηση. Πρακτικα δεν ξερω τι κουσουρια θα βγαλει.
Η τουουτα απο την αλλη ειναι στην 5η γενια με ενα cvt που ειναι απο τα πιο αξιοπιστα απο οσο λενε. Ουτε dsg ουτε dct ουτε δεν ξερω και εγω τι αλλο. Διαλεγεις και παιρνεις.
Οπως ειπα προσωπικα θα πηγαινα στο δοκιμασμενο.Για τον φιλο με την bmw ωραια τα λεει αλλα
α) δεν ξερω ποσο οικονομικο θα ειναι ενα αμαξι με 170 αλογα (αμφιβαλω παρα πολυ)
β) σορρυ αλλα 2 χρονια εγγυηση απο την BMW? Και μετα το χαος αν γινει κατι. Οκ bmw θα μου πεις αλλα πες σπαει ο διαολος το ποδαρι και σου κανει καμια χοντρη ζημια ...μετα τι?
γ) αν και με μπερδεψε ο διαμορφωτης θεωρω οτι μια τιμια εξοπλισμενη εκδοση θα ειναι κοντα στα 32-33k αντε 30 με την τριτεκνια...αν ειναι παιρνω και το corolla cross σε αυτα τα λεφτα.25.000 ειναι υπερταβανι για μενα δυστηχως η ευτυχώς.
Το μονο θεμα μου ειναι οτι εχει την ρετσινια η renault για τα ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα της και το εν λογο μοντελο ειναι φορτωμενο με αυτα. Απο κινητηρες παντα την ειχα σε υποληψη θεωρώ οτι βγαζει αξιοπιστα μοτερ επι το πλειστον.
Το μυαλο λεει duster η καρδια captur...ειναι πιο ομορφο το τιμημενο πως να το κανουμε!
Αυτό που γράφετε για το QQ μου θυμίζει την πατέντα που είχε το Ampera της Opel (ή αλλιώς το Volt της Chevrolet), αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.
-
ε ας στριμωχτουν και λιγο τα παιδια απο πισω για κανα ταξιδι δεν θα παθουν τιποτα.
εσύ θα πάθεις, απ' την γκρίνια.
Δεν χώρατε στο καπτουρ. Κοίτα και MG. Νομίζω το C-SUV που εχει ειναι μεγαλυτερο, στα λεφτα σου και 7 χρονια εγγυηση.
θες καλά και σωνει σουβ; Δεν παρακολουθησα απ την αρχη. Δεν ξερω αν εχεις δει μετα τπτ σε σκοντα. Απο χωρους ειναι κορυφη (οκταβια, καμικ, σκαλα).
upd επίσης Hyundai i30 SW
https://www.automobiledimension.com/estate-cars.php
Αν θες μουρη βεβαια τα παραπανω αποκλειονται...και εγώ αποκλείομαι απ τη συζήτηση.
-
Να ρωτήσω.....οι τρίτεκνοι εκπίπτουν φόρους από καύσιμα;;; Δεν το γνωρίζω. Εάν ναι τότε πάνε πάρε το hs το οποίο είναι αμαξάρα αλλά καίει αρκετά.
-
@lap said in Renault Captur II:
Να ρωτήσω.....οι τρίτεκνοι εκπίπτουν φόρους από καύσιμα;;; Δεν το γνωρίζω. Εάν ναι τότε πάνε πάρε το hs το οποίο είναι αμαξάρα αλλά καίει αρκετά.
Μπα καλα θα ηταν ...μεχρι τελος ταξινομησης και πολυ μας ειναι!
-
@williamg said in Renault Captur II:
ε ας στριμωχτουν και λιγο τα παιδια απο πισω για κανα ταξιδι δεν θα παθουν τιποτα.
εσύ θα πάθεις, απ' την γκρίνια.
Δεν χώρατε στο καπτουρ. Κοίτα και MG. Νομίζω το C-SUV που εχει ειναι μεγαλυτερο, στα λεφτα σου και 7 χρονια εγγυηση.
θες καλά και σωνει σουβ; Δεν παρακολουθησα απ την αρχη. Δεν ξερω αν εχεις δει μετα τπτ σε σκοντα. Απο χωρους ειναι κορυφη (οκταβια, καμικ, σκαλα).
upd επίσης Hyundai i30 SW
https://www.automobiledimension.com/estate-cars.php
Αν θες μουρη βεβαια τα παραπανω αποκλειονται...και εγώ αποκλείομαι απ τη συζήτηση.
Καλα τα λες γεροντα. Στο καπτουρα κατεληξα γιατι εχει το τριπτυχο τιμη/οικονομια χρησης/μαζεμενο σε διαστάσεις. Ολα τα αλλα ειναι μαουνες στα ματια μου και καινε τα αντερα τους σε σχεση με το υγραεριο. Θα παιξει γκρινια στα παιδια αλλα απο την αλλη λεω ποσο καιρο θα ακολουθάνε. Η μεγαλη ειναι 14 ...σε 3-4 χρονια θα την βλεπω ζωγραφιστη σιγα μην ερχεται με τα γεροντια.
Σουβ λογο ευκολιας εισοδου εξοδου + οτι στο παρκινγκ που εχω επειδη εχει κλιση η εισοδος θελει να εχει μια καποια αποσταση.
Να σου πω την αληθεια μου αρεσει παρα πολυ και το 3008 (το ειχα δανεικο 3 εβδομαδες καλοκαιρι περσι) αλλα με αυτα που βγαζει το adblue ...δεν ειναι για την ηλικια μου να σιχτιριζω. (για βενζινη δεν μιλαω αλλες ιστοριες εκει με τους puretech).
Υγραεριο και παλι υγραεριο και ειλικρινα απορω γιατι δεν το υιοθετουν περισσοτερες εταιρείες -
@creative said in Renault Captur II:
Πηγα το Σαββατο και πηρα προσφορα απο Σφακιανακη (αργυρουπολη)
Captur 2024 facelift/ lpg/ techno/ blue iron + εξτρα το πακετο με την 10αρα οθονη/360 καμερα/αισθητηρες / google υπηρεσιες. (δυστηχως δεν δινουν το Safety pack με το bsm/την διασταυρουμενη κυκλοφορια κλπ στην ελλαδα...στο εξωτερικο υπαρχει κανονικα που κοιταζα σαν εξτρα και στο Lpg)
Συνολο με την εκπτωση των 1000 που τρεχει και με το κλειδι στο χερι 28277
Παραδοση μεσα στο Σεπτεμβριο
Τιμη μου ειπαν δεν κλειδωνει αλλα δεν νομιζουν να αλλαξει κατι
Για να το κλεισω μου ζητησαν 2500 ευρω προκαταβολη η οποια ειναι 100% επιστρεπτεα σε περιπτωση που αλλαξω γνωμη (πολλα μου φανηκαν).
Δεν μιλήσαμε για δωρα κλπ
Λογο τριτεκνιας μου βγαινει περι τα 25.000....
Εχω ψηθει πολυ και προσπαθω να βρω και καμια ενναλακτικη αλλα σε αυτα τα λεφτα τι υπάρχει ρε παιδια...αντε yaris cross? σε κοστος μετακινησης μονο αυτο το κοντραρει θεωρω.
Οποια αποψη καλοδεχούμενη!Κοιτάξτε και το Dacia Jogger στην 7θέσια έκδοση με LPG κοστίζει 25.000-27.000 περίπου χωρίς κάποια προωθητική ενέργεια, το είχα δει όταν πρωτοβγήκε στην έκθεση και μου φάνηκε τεράστιο.
Πολυ μεγαλο και δεν μου αρεσει και καθολου σαν κοψια.
Renault Captur II