-
@chdi-5008 said in Peugeot 5008 (SUV):
Μα δεν θελω πληροφοριες για τον κινητηρα ΜΟΝΟ, θελω να ρωτησω αν τον εξυπηρτησε πχ η 7η σειρα καθισματων η αν προεκυψε καποιο αλλο θεμα στ.ην καμπινα...
Θα μας τρελάνεις!?!?!
Γράφεις αυτό:
Μα εγω δεν ζητησα συμβουλες απο κανεναν για το θεμα της καδενας που εχω απλα εκανα ενα post να το διαβασει καποιος που ειχε το ΙΔΙΟ μοντελο για να μου πει αν το επαθε κι αυτος.
Και σου απάντάω σε αυτό, ότι δηλαδή ρωτάς για την καδένα και εαν το έπαθε άλλος με το ίδιο μοντέλο. Και σου εξηγώ ότι δεν έχει σημασία το μοντέλο του αυτοκίνητου, αλλά ο κινητήρας. Και μετά μου λές για καθίσματα κλπ. Δεν είπα ποτέ για αυτό, απάντησα μόνο στο θέμα του κινητήρα και τίποτε άλλο!
-
Ευχαριστω για την βοηθεια αλλα δεν ειμαι απο αυτους που θα ασχοληθω αλλο με το θεμα αμαξι.
Εβγαλε οτι εβγαλε θα το φτιαξουν (ελπιζω σωστα) κι ολα θα παρουν παλι τον δρομο τους οπως πριν.
Εκδρομουλες στην βουνο και στην θαλασσα....!!! -
@fanis75 said in Peugeot 5008 (SUV):
Μα δεν θελω πληροφοριες για τον κινητηρα ΜΟΝΟ, θελω να ρωτησω αν τον εξυπηρτησε πχ η 7η σειρα καθισματων η αν προεκυψε καποιο αλλο θεμα στ.ην καμπινα...
Θα μας τρελάνεις!?!?!
Γράφεις αυτό:
Μα εγω δεν ζητησα συμβουλες απο κανεναν για το θεμα της καδενας που εχω απλα εκανα ενα post να το διαβασει καποιος που ειχε το ΙΔΙΟ μοντελο για να μου πει αν το επαθε κι αυτος.
Και σου απάντάω σε αυτό, ότι δηλαδή ρωτάς για την καδένα και εαν το έπαθε άλλος με το ίδιο μοντέλο. Και σου εξηγώ ότι δεν έχει σημασία το μοντέλο του αυτοκίνητου, αλλά ο κινητήρας. Και μετά μου λές για καθίσματα κλπ. Δεν είπα ποτέ για αυτό, απάντησα μόνο στο θέμα του κινητήρα και τίποτε άλλο!
Για σενα μπορει να μην εχει αλλα αν τον εχουν παθει αλλοι 10 ιδιοκτητες 5008 αλλαζει για μενα η αποψη μου και μπορει να το πουλησω κι ουτε με νοιαζει αν τον ΙΔΙΟ κινητηρα τον εχουν κι αλλα μοντελα, αυτο το γνωριζω.
Ζητησα συγκεκριμενες απαντησεις και πηρα μη, αν δεν υπηρχε καποιος ιδιοκτητης 5008 ας μην απαντουσε κανενας.ΡΩΤΗΣΑ για το συγκεκριμενο μοντελο, οταν κανεις γκαλοπ κανεις για εναν συγκεκριμενο προιον και οχι για ολα...!!!
-
Μην μου στειλετε αλλα σχολια γιατι απλα αποχωρω μιας και δεν με ενδιαφερουν αλλο πια τα σχολια για τα αλλα μοντελα....
Πηρα αρκετα σχολια το θεμα ειναι οτι δεν πηρα καποιες πληροφοριες γενικα που ηθελα απο αλλους ιδιοκτητες 5008 κι ΟΧΙ απαραιτητα μηχανολογικες .....γενικως..
Οταν σε 48 σελιδες post εχουν μεινει τα παλια μονο σχολια οσο αφορα το 5008 και μετα το αλλο μισο forum ειναι για αλλα μοντελα Peugeot δεν ειναι κατι που με αφορα....αποχωρω.
Γεια σας....!!! -
Θα μας τρελάνεις!?!?!
Γράφεις αυτό:
Για σενα μπορει να μην εχει αλλα αν τον εχουν παθει αλλοι 10 ιδιοκτητες 5008 αλλαζει για μενα η αποψη μου και μπορει να το πουλησω κι ουτε με νοιαζει αν τον ΙΔΙΟ κινητηρα τον εχουν κι αλλα μοντελα, αυτο το γνωριζω.
Ζητησα συγκεκριμενες απαντησεις και πηρα μη, αν δεν υπηρχε καποιος ιδιοκτητης 5008 ας μην απαντουσε κανενας.ΡΩΤΗΣΑ για το συγκεκριμενο μοντελο, οταν κανεις γκαλοπ κανεις για εναν συγκεκριμενο προιον και οχι για ολα...!!!
Ρωτάς για ένα μοντέλο το οποίο έχει πολύ χαμηλές πωλήσεις άρα και λίγες πιθανότητες να βρεις κατόχους εδώ!
Και εγώ αν ρωτήσω κάτι στο forum για το golf mk8 νομίζω υπάρχουν άλλοι 2 που έχουν στο forum, άρα οι πιθανότητες να βρω κάτι εξειδικευμένο είναι πολύ μικρές! -
-
Στο 5008 δεν το έχει συναντήσει άλλος.
Σε άλλα μοντέλα της Peugeot με αυτό το μοτέρ αρκετοί αλλά αφού δεν ειναι 5008 δεν χαλάνε αυτά.
Τέλος...όλα καλά. -
...αποχωρω.
Γεια σας....!!!H πιο σωστή απόφαση!
Sorry δεν κρατήθηκα...
-
@georgekn said in Peugeot 5008 (SUV):
...αποχωρω.
Γεια σας....!!!H πιο σωστή απόφαση!
Sorry δεν κρατήθηκα...
ΧΑΡΑ ΒΕΡΑ......ΦΩΝΑΡΑ ....!!!!
τΕΛΕΙΟΟΟΟΟ......!!!!!!!!! -
Να σας ενημερωσω με ενα τελευταιο μου post οτι με πηραν τηλ. να μου πουν τα ευχαριστα οτι το "μαλλι" θα κοστισει 800 ευρωπουλα...!!!! κι οτι τα ανταλλακτικα ( καπακια, εκκεντροφοροι, καδενα, τεντοτηρας, βαλβιδες) μου τα δικαιολογει η Peugeot....που δεν γνωριζω ποσο τα κοστολογει ...!!
Ηδη εχει ανοιχτει η μηχανη κι ελπιζω να το παρω πριν το Πασχα...!
Δλδ τα 800 ευναι ΜΟΝΟ τα εργατικα κι αν σας φαινονται πολλα οπως νομιζα κι εγω δεν ειναι ομως δυστυχως αφου πηρα τηλ. κι αλλα εξουσιοδοτημενα και μου ειπαν οτι ειναι νορμαλ για την δουλεια που εχει η επισκευη αυτη.
Τα συμπερασματα δικα σας .....
Χαιρετω ....κι ας ελπισουμε να πανε ολα καλα και να μην ξαναμεινω 1 μηνα χωρις αμαξι...!!!
Καλο Πασχα...!!! -
Να σας ενημερωσω με ενα τελευταιο μου post οτι με πηραν τηλ. να μου πουν τα ευχαριστα οτι το "μαλλι" θα κοστισει 800 ευρωπουλα...!!!! κι οτι τα ανταλλακτικα ( καπακια, εκκεντροφοροι, καδενα, τεντοτηρας, βαλβιδες) μου τα δικαιολογει η Peugeot....που δεν γνωριζω ποσο τα κοστολογει ...!!
Ηδη εχει ανοιχτει η μηχανη κι ελπιζω να το παρω πριν το Πασχα...!
Δλδ τα 800 ευναι ΜΟΝΟ τα εργατικα κι αν σας φαινονται πολλα οπως νομιζα κι εγω δεν ειναι ομως δυστυχως αφου πηρα τηλ. κι αλλα εξουσιοδοτημενα και μου ειπαν οτι ειναι νορμαλ για την δουλεια που εχει η επισκευη αυτη.
Τα συμπερασματα δικα σας .....
Χαιρετω ....κι ας ελπισουμε να πανε ολα καλα και να μην ξαναμεινω 1 μηνα χωρις αμαξι...!!!
Καλο Πασχα...!!!Και τα εργατικα γιατι ; δικη σου ευθυνη ηταν;
Δεν πα να γαμη.... -
Δηλαδη αναγνωριζεται εν μερει ευθυνη της εταιριας?
Εμενα μου μυριζει εγγυηση απο την μαμα εταιρια και φαγωμα των εργατικων.
Αν εχει καλυφθει η βλαβη λογω εγγυησης θα επρεπε να μην πληρωσεις ουτε εργατικα.
Περιεργη φαση... -
Το σκηνικό είναι ολόιδιο με τη φάση VAG και 2.0tfsi και DSG από 2008 έως και 2014 περίπου. Ναι μεν δέχονται την αστοχία αλλά εφόσον το αμάξι είναι εκτός εγγύησης αποφασίζουν κατά βούληση τι θα καλύψουν. To αναφέρουν συνήθως ως "σκιώδη εγγύηση" ή κάπως έτσι και βασίζεται στο ότι ο πελάτης είναι χωρίς αμάξι στην ουσία και άρα χωρίς διαπραγματευτική ικανότητα. Οπότε δέχεται την έστω και μερική κάλυψη της επισκευής και λέει και ευχαριστώ στο τέλος.
-
@stefan147 said in Peugeot 5008 (SUV):
Το σκηνικό είναι ολόιδιο με τη φάση VAG και 2.0tfsi και DSG από 2008 έως και 2014 περίπου. Ναι μεν δέχονται την αστοχία αλλά εφόσον το αμάξι είναι εκτός εγγύησης αποφασίζουν κατά βούληση τι θα καλύψουν. To αναφέρουν συνήθως ως "σκιώδη εγγύηση" ή κάπως έτσι
Στην bmw το έλεγαν (μάλλον ακόμα) goodwill warranty, δηλαδή "καλή θέληση" της εταιρίας, επειδή πληρώνεις ένα σκασμό σε σέρβις στα εξουσιοδοτημένα και ο επισκευαστής λέει έναν καλό λόγο. Είχαμε επισκευάσει κάμποσα τέτοια στου πατέρα μου, με περίπου 50% του αρχικού (και παράλογα ακριβού) κόστους - κάποιες φορές και πιο κάτω.
-
Στο golf για αναγνωρισμένη παγκοσμίως αστοχία υλικού (μονάδας abs-esp) με έγραψαν αρχικά προτείνοντας την επισκευή με 1.200 ευρώ, επικαλούμενοι ότι δεν εμπίπτει στην ανάκληση που είχε κάνει η vw. Έστειλα email στον επίσημο εισαγωγέα, με κάλεσε ο υπεύθυνος και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Έστειλα email στην υποστήριξη καταναλωτών του γερμανικού site, μνημονεύοντας το πρόβλημα με τον εγκέφαλο abs-esp και ότι συνιστά πραγματικό ελάττωμα λόγω κακής ποιότητας εξαρτήματος που προμηθευόταν η vw και ότι οφείλει να καλύψει την ζημιά.
Μου απάντησαν με κωδικό αναφοράς και ως δια μαγείας μετά από μια εβδομάδα η ελληνική εισαγωγική επικοινώνησε εκ νέου μαζί μου και αποφάσισε ότι θα καλύψει σχεδόν το ήμισυ του κόστους επισκευής. Πιθανολογώ ότι εάν έδινα συνέχεια θα υπήρχε περαιτέρω αποτέλεσμα, αλλά δεν έχω χρόνο και συμφώνησα στην παραγγελία του εξαρτήματος. -
@stefan147 said in Peugeot 5008 (SUV):
Το σκηνικό είναι ολόιδιο με τη φάση VAG και 2.0tfsi και DSG από 2008 έως και 2014 περίπου. Ναι μεν δέχονται την αστοχία αλλά εφόσον το αμάξι είναι εκτός εγγύησης αποφασίζουν κατά βούληση τι θα καλύψουν. To αναφέρουν συνήθως ως "σκιώδη εγγύηση" ή κάπως έτσι
Στην bmw το έλεγαν (μάλλον ακόμα) goodwill warranty, δηλαδή "καλή θέληση" της εταιρίας, επειδή πληρώνεις ένα σκασμό σε σέρβις στα εξουσιοδοτημένα και ο επισκευαστής λέει έναν καλό λόγο. Είχαμε επισκευάσει κάμποσα τέτοια στου πατέρα μου, με περίπου 50% του αρχικού (και παράλογα ακριβού) κόστους - κάποιες φορές και πιο κάτω.
Έτσι (με goodwill) μου είχαν αλλάξει μετά τη ληξη της εγγυησης σε έναν Άσσο που είχα στο παρελθόν (Ε87 LCI) τον αισθητήρα NOx (κλασικό προβλημα στις σειρες Ε8x και Ε9x).
Μετα απο αρκετή πίεση, είχα πληρώσει μόνο τα εργατικά.
Ένα από τα καλά του να παραμένεις σε εξουσιοδοτημενο μετά τη ληξη της εγγύησης.
Συνήθως, ο,τι πληρώνεις, παίρνεις... -
Εδώ για ζημιά σε γαλλόχρεπο διαβάζαμε, αλλά προέκυψαν και όλα τα γερμανόχρεπα που είναι και ακριβογερμανόχρεπα...
-
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Εδώ για ζημιά σε γαλλόχρεπο διαβάζαμε, αλλά προέκυψαν και όλα τα γερμανόχρεπα που είναι και ακριβογερμανόχρεπα...
Μετά απορείτε γιατί γίναμε Toyotaκηδες...
-
@bill_hsd said in Peugeot 5008 (SUV):
Μετά απορείτε γιατί γίναμε Toyotaκηδες...
Εμείς από ακριβογερμανόχρεπα, πήγαμε σε σκέτα και άσπαστα γαλλικά...
Για αυτό και επενδύσαμε σε αυτά και έχουμε και μεγάλα μερίσματα...
Και από τις πωλήσεις των βανακίων της τογιότα τα παίρνουμε...
-
Κάποτε....έκτοτε έμαθαν και διορθώθηκαν, ενώ οι Γάλλοι ειναι αδιόρθωτοι.
ΥΓ: Επιπλέον, στα Γερμανικά χαλάλι, γιατί παιρνεις αμαξάρα, όχι ημιάκαμπτο και μοτέρ του 1980.
Peugeot 5008 (SUV)