-
@yem said in Renault Arkana 2019:
axaxax ασε βρε Φάνη ,μην χάσεις να την πεις στο Στέφου . Το έχει πει ο άνθρωπος πολλές φορές ότι η συγκεκριμένη μέτρηση που κάνει δεν είναι απόλυτη , απλά κάνει ένα 0-100 όπως θα το έκανε ο καθένας περίεργος petrolhead στον δρόμο .
Δεν του την λέω γιατί δεν τον ξέρω. Απλά σχολιάζω τις δοκιμές τους...for the festivities!!
-
Φάνη θέλει προσπάθεια να πετύχεις το αγγλικό (festivities) και να θαλασσώσεις το ελληνικό....
Μα πανυγήρια? -
For the partys!
-
Καλησπέρα σας αν και λείπω καιρό από το φόρουμ λόγω υποχρεωσεων
Μ αρέσει καμια φορα όταν έχω χρόνο και συνήθως βρέχει να παω να δοκιμάζω αυτοκίνητα. Έτσι και σήμερα αφού τον χρόνο τον βρηκα κι αφού μπόρεσα να κλείσω ραντεβού πηγα και δοκίμασα το Arcana.
Για τους Θεσσαλονικείς το βρίσκεις στην ΤΕΟΡΕΝ στην μουδανιών
Η έκδοση ήταν η expression δεν μπορώ να πω ότι είχε λίγα και με το κλειδί στο χέρι στο μπλε σκουρο μεταλλικό(zanzibar) κοστίζει 27 χιλιάρικα. Για όσους ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση το επιτοκιο ειναι 6.5 %.
από αυτά που ρώτησα τον πωλητη με ένα 500αρικο βάζεις κ blind spot κ rear cross traffic alert.
Οδηγικα με εξέπληξε ένιωθα ότι παρα το υψος του αυτοκινήτου δεν έχει ιδιαίτερες κλισεις, το τιμόνι του είχε καλή και βαριά αίσθηση, ενώ το αυτόματο edc (εκανα τεστ ντραιβ τον 1.3 με τα 140 άλογα) μου άρεσε αρκετά αν και όταν θέλησα να κάνω προσπέραση και βυθισα το γκάζι καθυστέρησε πολυ το αμάξι να με ακουσει.δεν ξέρω από αυτόματα, εχω πειστει ότι το επόμενο αυτοκινητο μου θα είναι σίγουρα τέτοιο, ήταν η δευτερη φορα που οδηγουσα με τέτοιο κιβώτιο αλλά να πω την αλήθεια αυτό με ξενισε λίγο. Ο πωλητης μου είπε ότι γι αυτό υπάρχουν κ τα puddles. Τι να πω δεν γνωρίζω αν και η άνεση του αυτόματου είναι ζηλευτή για μένα πλέον (γερνάω).
Τα φρένα του αυτοκινήτου μου φάνηκαν πολυ καλα και με διαφορετική κ πιο απαλη αισθηση από ότι έχω συνηθίσει.ηχομόνωση πολυ καλη,κυλιση επίσης,λακούβες ανωμαλίες δρόμου δεν πολυκαταλαβα με τις 17αρες,γενικά ένα ευχάριστο td με ένα καλό αυτοκινητο.
Από χώρους το περιμενα μεγαλυτερο, σαφώς ειναι κ σε φαρδος και σε μήκος στο εσωτερικό από το 2008 αλλά δεν νομίζω ότι δικαιολογούνται 27 πόντοι διαφορά στο μήκος του αμαξώματος για αυτους τους χωρους.αυτή ήταν η αίσθηση μου.
Εργονομικα όχι κάτι το ιδιαίτερο, τα πλαστικα κατώτερα του 2008 σε αφη, την συναρμογη δεν μπορώ να την καταλάβω, δεν ειδα όμως κάτι ψευτικο και γενικότερα έβγαινε μια αισθηση ότι βρίσκομαι σε ένα καλό εσωτερικό αυτοκινήτου πανω απο τον μ.ο.
Πολυ καλη εντυπωση μου έκανε επισης η θέση οδήγησης και το κάθισμα.
Η κατανάλωση στην κλασική διαδρομή ανέβα κατέβα την Καρδια ήταν 7.9 και πηγαινα όπως παω παντα η όπως θα πηγαινα το ντιζελακι μου(γι αυτό κυρίως επέλεξα ντίζελ για να αισθάνομαι ότι μπορώ να οδηγάω μέχρι εκεί που μπορώ χωρίς να αγχώνομαι για το ποσο εκαψα στον αυτοκινητόδρομο από την στιγμή που κάνω συχνά ταξίδια.αυτη η κουβεντα ειναι για άλλου βέβαια αλλά είναι απωθημένο με όσα έχω διαβάσει στα αντίστοιχα τοπικ...)
Να πω βέβαια ότι ο κινητήρας δεν υστέρησε πουθενά και δεν έχασε καθολου σε δυναμη στην ανηφόρα
Για να τελειώσω το ριπόρτ, πολυ ωραίο αμάξι θα το έβαζα σε επίπεδο xceed(το θεωρουσα το καλυτερο από όσα έχω οδηγήσει)μόνο που είναι κ ψηλότερο και μεγαλυτερο και πιο ευρύχωρο από το kia, οδηγικα δεν ήταν κατώτερο για μένα,ενώ σε τιμή και με αυτόματο ειναι στα ίδια. Μπορεί κ φθηνότερο -
Paddles λέγονται. Puddles είναι οι λιμνούλες. Πειραγματάκι, μην θυμώνεις συμπολίτη. Μεγάλο ατού πάντως τα αυτάκια στο τιμόνι.
-
~> Έψαξα να βρω διάφορες επιδόσεων μεταξύ των Tce 140/160. Ουσιαστικά έχουν διαφορά ελαστικότητας στις ρεπριζ. Το αν αξίζει τα έξτρα χρήματα φυσικά θα το κρίνει ο καθένας με τα δικά του κριτήρια. Παραθέτω από ZePerfs (140 με 160):
- Τελική: αμφότερα 205,
- 0-400m: 17.1 με 17,
- 0-1000m: 31.5 με 30.7,
- 0-100: 9.8 με 9.1,
- flex minimum 40-140: 15.8 με 13.9,
- " " 80-120: 6.4 με 5.9,
- " " 80-180: 31.6 με 28.1,
- flex kd 80-120: 6.9 με 6.2,
- 130-0: 65m με 66m.
-
Αυτό δεν είναι που κατασκευάζεται Ρωσία;
Μάλλον θα αργήσουν οι παραγγελίες. -
Είναι σοβαρότερο το θέμα. Έφτιαξε εργοστάσιο στη Ρωσία και τώρα δεν μπορεί να εξάγει τίποτα από εκεί. Μιλάμε για μεγάλη ζημιά...
-
Και πιθανόν ούτε η τοπική αγόρα θα είναι σε θέση να απορροφήσει όσα είχαν υπολογίσει αρχικά...
-
Μεσολάβησε και ένας πόλεμος.. οι δυτικοί εγκαταλείπουν επενδύσεις δις στη Ρωσία.
Το Αρκανα είναι το λιγότερο σημαντικό μέσα σε όλο αυτό..
-
Το μοτέρ είναι από μερσεντέ;
-
@bassstarlet said in Renault Arkana 2019:
Συνεργασία Renault/Mitsubishi/Mercedes/Dacia. Κυρίως Renault θα έλεγα.
-
@bassstarlet said in Renault Arkana 2019:
Όταν πάρεις Dacia, λές ότι το μοτέρ είναι από Μερτσεντέ
Όταν πάρεις Μερτσεντέ σου λένε ότι πήρες Dacia
-
Απορώ πως δεν το έχει πει ήδη κάποιος. Το EU spec Arkana κατασκευάζεται στην Νότιο Κορέα και όχι στη Ρωσία. Μάλιστα υποψιάζομαι ότι επειδή η Νότιος Κορέα δεν έχει θέματα με έλλειψη/μεταφορές πρώτων υλών όπως η Ευρώπη (ειδικά τώρα με την πρώην ΕΣΣΔ εκτός) δεν θα έχει και αντίστοιχα προβλήματα με τρελές ανατιμήσεις/καθυστερήσεις.
-
@sabas_thess said in Renault Arkana 2019:
Απορώ πως δεν το έχει πει ήδη κάποιος. Το EU spec Arkana κατασκευάζεται στην Νότιο Κορέα και όχι στη Ρωσία. Μάλιστα υποψιάζομαι ότι επειδή η Νότιος Κορέα δεν έχει θέματα με έλλειψη/μεταφορές πρώτων υλών όπως η Ευρώπη (ειδικά τώρα με την πρώην ΕΣΣΔ εκτός) δεν θα έχει και αντίστοιχα προβλήματα με τρελές ανατιμήσεις/καθυστερήσεις.
Με πρόλαβες , φτιάχνεται στο ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνει το αντίστοιχο Samsung? Επίσης είχες δει διαφορές στην κατανάλωση ?
-
Ναι είναι στο εργοστάσιο της Samsung. Για κατανάλωση δεν είδα δεδομένα αλλά λογικό είναι θεωρώ να έχει έστω και λίγο μεγαλύτερη, δεν γίνεται αλλιώς μαγικά δεν γίνονται. Μένει να το δούμε όταν θα βγεί. Εχθές βρήκα ένα video pov με Arkana Tce160 αλλά 99% είναι clickbate γιατί στα comments απαντούσε ότι να'ναι ο uploader. Θαθελα να δω και τι διαφορά τιμής θα έχει. Λογικά 1000-1500€.
-
-
To αυτόματο εδώ τι λέει από αξιοπιστία γνωρίζουμε; Στην οδήγηση του πάντως ήταν αρκετά ομαλό χωρίς πατιναρισμα θόρυβο , είχε μια μικρή υστέρηση στην εκκίνηση από στάση και δεν είναι το πιο γρήγορο στο kickdown αλλά όχι απωθητικο. Επίσης περνά στην χειροκίνητη λειτουργία μολις πειράξεις τα αυτακια και ξαναγυρίζει στο αυτόματο μόλις το αφήσεις ήσυχο
-
Δεν θυμάμαι πως είπε τον κατασκευαστή ο Φάνης. Καλό αλλά παρά ταύτα ξηρού τύπου.
-
@tkin73 said in Renault Arkana 2019:
Επίσης περνά στην χειροκίνητη λειτουργία μολις πειράξεις τα αυτακια και ξαναγυρίζει στο αυτόματο μόλις το αφήσεις ήσυχο
Τα περισσότερα έτσι κάνουν, εαν δεν επιλέξει την χειροκίνητη λειτουργία. Είναι για πιο γρήγορο κατέβασμα, πχ σε ένα φρενάρισμα. Τα χρησιμοποιούσα πολύ σχυνά έτσι και στο Mini και στην Z4.
@sabas_thess said in Renault Arkana 2019:
Δεν θυμάμαι πως είπε τον κατασκευαστή ο Φάνης. Καλό αλλά παρά ταύτα ξηρού τύπου.
Tης Magna είναι (όπως και των Ford, νομίζω είναι και το ίδιο κιβώτιο ακριβώς), δηλαδή Gertrag (η Magna αγόρασε την Gertrag το 2015) ουσιαστικά.
Renault Arkana 2019