-
@gatoz said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
στα σπεκς λεει 1298cc
αρ γιου σουρ?Όχι δεν είμαι! Αλλά έτσι ήξερα ότι όλα τα Νται φοράνε μοτέρ τογιότα...τώρα εαν είναι προβληματικό ή όχι δεν έχω ιδέα. Δεν ασχολούμαι με τέτοια!!
-
Ο 1nr-fe είναι 1.33, μπορεί αυτός του sirion να είναι ο πιο παλιός Toyota.
Αυτός που φορούσε το 1ο γιαρις, που ήταν τζετ! -
@fanis75 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
@gatoz said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
στα σπεκς λεει 1298cc
αρ γιου σουρ?Όχι δεν είμαι! Αλλά έτσι ήξερα ότι όλα τα Νται φοράνε μοτέρ τογιότα...τώρα εαν είναι προβληματικό ή όχι δεν έχω ιδέα. Δεν ασχολούμαι με τέτοια!
ο τρικύλινρος 1000άρης καίει λάδι, αλλα σε καμία περίπτωση όσο ο 1.33, στο δικό μου σίριον καίει 1,4 λίτρα στα 10.000 ΚΜ, ο κινητήρας έχει περίπου 160.000 ΚΜ
-
@harisma23 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Φίλος με Yaris με το γνωστό προβληματικό κινητήρα 1.3 και το επίσης γνωστό και σύνηθες πρόβλημα με τα λάδια, ψάχνει συνεργείο στην Αθήνα για να κάνει τη διαδικασία με τα Xado. Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που μπορεί να συστήσει συνεργείο που να έχει εμπειρία στο θέμα;
@stazzy78 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
@harisma23 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Φίλος με Yaris με το γνωστό προβληματικό κινητήρα 1.3 και το επίσης γνωστό και σύνηθες πρόβλημα με τα λάδια, ψάχνει συνεργείο στην Αθήνα για να κάνει τη διαδικασία με τα Xado. Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που μπορεί να συστήσει συνεργείο που να έχει εμπειρία στο θέμα;
Και εγώ παιδιά ψάχνω συνεργείο για το μοτερ του Yaris 101hp του 2011 που καίει λαδάκι. Αν γνωρίζει κάποιος και δε θέλει να ποστάρει εδώ, ας στείλει PM.
Το έχω γράψει κάμποσες φορές, σε προηγούμενες σελίδες. Μιλάτε μέσω τηλεφώνου με τον αντιπρόσωπο στην Αθήνα και σας στέλνει αυτός σε συνεργείο που του έχει μάθει τη διαδικασία http://www.motorlube.gr/
Το κόστος είναι πραγματικά γελοίο. Κάπου 15€ το υγρό και 20-30€ για τα εργατικά το συνεργείο.
-
Έχει έρθει Ελλάδα το υγρό εκτός από το σπρέι?
-
@w202-amg said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Έχει έρθει Ελλάδα το υγρό εκτός από το σπρέι?
Πάρε ενα τηλ τον αντιπρόσωπο. Ίσως το έχει. Για το 1 NR-FE σίγουρα δεν κάνει σε άλλη μορφή.
Αλλά απ ότι θυμάμαι, ασχολείσαι και με άλλους κινητήρες, οπότε λογικά το θες για αλλο μοτέρ.
-
Καλησπέρα στην παρέα, ομοιοπαθής εδώ με ένα Auris του 2009 και 150000χλμ -κατανάλωση στο λίτρο ή και παραπάνω ανά 1000χλμ- υπάρχει μήπως και άλλο συνεργείο στην Αθήνα που να γνωρίζει να κάνει τον σχετικό καθαρισμό με το XADO; (ιδανικά προς Βόρεια Προάστια)
-
@runbillyrun said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Καλησπέρα στην παρέα, ομοιοπαθής εδώ με ένα Auris του 2009 και 150000χλμ -κατανάλωση στο λίτρο ή και παραπάνω ανά 1000χλμ- υπάρχει μήπως και άλλο συνεργείο στην Αθήνα που να γνωρίζει να κάνει τον σχετικό καθαρισμό με το XADO; (ιδανικά προς Βόρεια Προάστια)
Μάλλον όχι. Δεν συμφέρει κανένα συνεργείο να ασχοληθεί. Για να το συνέφερε, λόγω κόστους εργατικών, δεν θα συνέφερε τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Για αυτό εξ αρχής έγραψα τη διαδικασία σαν DIY, γιατί τους επαγγελματίες δεν τους συμφέρει επαγγελματικά και δεν γινεται να χάνουν χρόνο σε δοκιμές πάνω σε άγνωστα αυτοκίνητα.
-
@sphinxgr σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και όλες τις αναλυτικές πληροφορίες που έχεις συγκεντρώσει στο παρόν νήμα, η βοήθεια σου είναι ανεκτίμητη
-
Καλησπέρα και από εμένα σε όλους!
Ευχαριστείες σε όλους που μοιράζονται τις πληροφορίες (& τον πόνο τους) και ιδιαίτερα τον @sphinxgr που βρίσκεται ακόμη σε αυτό το thread όλα αυτά τα χρόνια και απαντά σε όλους ακούραστα!
Είμαι και εγω ομοιοπαθής, Yaris 5/2010 1.33, με 121,000 χιλιομετρα.
Αρχισα να καίω λάδι γύρω στα 60Κ. Λίγο όμως στην αρχή για να πάω αντιπροσωπία ενω ήταν ακόμη σε εγγύηση.
Πλέον απο τα 110,000 χιλιομετρα και μετά θέλω 1 κιλό στα 1000.Σημείωση πως τα σερβις όλα στην ώρα τους με δικό μου λάδι 5-30 Castrol Magnatec (ήθελα βλεπετε να του βάζω καλή ποιότητα - έτσι πιστευα τουλάχιστον).
Εντομετξύ πριν περίπου 2000-3000 χιλιόμετρα άρχισε να χτυπάει κάτι σαν καδένα το πρωί στο πρώτο άναμα της μηχανής και αφου το αυτοκίνητο θα έμενε στασιμο για αρκετές ώρες. Εαν το άναβα πχ μετα απο ένα 2-3ωρω κανένας θόρυβος.
Στο συνεργείο μου είπαν καδενα την οποία και άλλαξα (€450) χωρίς όμως να φτιαχτεί το πρόβλημα. Μετά στην Τοyoτα μου είπαν οτι λόγο λαδιού πρέπει να κάνουν ρεκτιφιέ στην μηχανή + ότι είναι αυτός ο θόρυβος + ότι άλλο δουν οτι έχει φθαρεί λόγο ηλικίας και χιλιομέτρων μιας και δεν θα ήθελα να πληρώσω εργατικά ξανά.
Απελπισία η δουλειά!!Σκέφτομαι να κάνω αυτό που προτείνει εδώ ο @sphinxgr και να δούμε πως θα πάει....
Ερώτηση για τον @runbillyrun , επειδή είμαι και εγω στα βόρεια, μήπως βρήκες συνεργείο να στο κάνει;Ευχαριστώ!
Πάνος -
@pan0s-0 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Ευχαριστείες σε όλους που μοιράζονται τις πληροφορίες (& τον πόνο τους) και ιδιαίτερα τον @sphinxgr που βρίσκεται ακόμη σε αυτό το thread όλα αυτά τα χρόνια και απαντά σε όλους ακούραστα!
Αρχισα να καίω λάδι γύρω στα 60Κ. Λίγο όμως στην αρχή για να πάω αντιπροσωπία ενω ήταν ακόμη σε εγγύηση.
Πλέον απο τα 110,000 χιλιομετρα και μετά θέλω 1 κιλό στα 1000.Σημείωση πως τα σερβις όλα στην ώρα τους με δικό μου λάδι 5-30 Castrol Magnatec (ήθελα βλεπετε να του βάζω καλή ποιότητα - έτσι πιστευα τουλάχιστον).
Εντομετξύ πριν περίπου 2000-3000 χιλιόμετρα άρχισε να χτυπάει κάτι σαν καδένα το πρωί στο πρώτο άναμα της μηχανής και αφου το αυτοκίνητο θα έμενε στασιμο για αρκετές ώρες. Εαν το άναβα πχ μετα απο ένα 2-3ωρω κανένας θόρυβος.
Στο συνεργείο μου είπαν καδενα την οποία και άλλαξα (€450) χωρίς όμως να φτιαχτεί το πρόβλημα. Μετά στην Τοyoτα μου είπαν οτι λόγο λαδιού πρέπει να κάνουν ρεκτιφιέ στην μηχανή + ότι είναι αυτός ο θόρυβος + ότι άλλο δουν οτι έχει φθαρεί λόγο ηλικίας και χιλιομέτρων μιας και δεν θα ήθελα να πληρώσω εργατικά ξανά.
Απελπισία η δουλειά!!Σκέφτομαι να κάνω αυτό που προτείνει εδώ ο @sphinxgr και να δούμε πως θα πάει....
Ερώτηση για τον @runbillyrun , επειδή είμαι και εγω στα βόρεια, μήπως βρήκες συνεργείο να στο κάνει;Ευχαριστώ!
ΠάνοςΚΡΙΜΑ
έκαιγες λάδια είχες εγγύηση και δεν πήγες να το φτιάξεις τζάμπα στην επίσημη toyota
αλλα και σε λογικό χρόνο μετα την εγγύηση να πήγαινες πάλι θα σου έκαναν μια καλή προσφορά
μετα κάτι κτυπάει πας σε συνεργείο εξωτερικό σε δουλεύουν οτι δήθεν είναι η καδέναη εξήγηση για τα παραπάνω είναι απλή λίγα χλμ ετησίως, χαλαρή οδήγηση ,αραιές αλλαγές με λάθος λάδι , μη έγκαιρη αντιμετώπιση ,τώρα ναι αν κτυπάει η μηχανή θέλει ρεκτιφιέ ... κρίμα γιατί το είχες απο καινούργιο και πολύ κρίμα γιατί αν είχες επέμβει εγκαίρως θα το είχες φτιάξει και θα το χαιρόσουν αλλα 10 -15 χρόνια άνετα...
-
@pan0s-0 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
ΠάνοςΚαθαρισμός με Xado, 0-20 λάδι μετά και ενδεχομένως να μηδενιστεί και η κατανάλωση σου και τα "προβλήματα" που βλέπουν.
-
Από αυτά που βλέπω τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ την χρήσιμη διαδικασία που έβαλε ο πολύ καλός φίλος διαπιστώνω με το μικρό μυαλό ότι η διαδικασία καθαρισμού των δαχτυλιδιών των πιστονιών δεν είναι μόνο θέμα XADO αλλά περισσότερο της ακολουθούμενης διαδικασίας.
Το ερώτημα είναι επειδή το υγρό είναι ακριβούτσικο (το πήρα μια φορά) μήπως ακολουθώντας πιστά την διαδικασία με ένα δυνατό σπρέυ όπως αυτό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε την πεταλούδα θα έκανε την ίδια δουλειά ;
¨η μήπως θα παίρναμε τον κινητήρα στα χέρια; Αφού αυτό το σπρέυ εισέρχεται στον κινητήρα με τον καθαρισμό της πεταλούδας και δεν κάνει ζημιά , τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Ή μήπως δεν θα έκανε απλά τίποτα; μου φαίνεται δύσκολο ένα τόσο δυνατό καθαριστικό να μην έκανε δουλειά, Το θέμα είνια κάνει και ζημιά;
-
Το xado πάντως έχει εξελιχθεί γιαυτην ακριβώς την δουλειά δεν είναι δηλ ένα ακόμη προϊόν για τον καθαρισμό του κινητήρα γενικά αλλά είναι εξειδικευμένο για τα ελατήρια των εμβόλων .
Επειδή λοιπόν πριν λίγες μέρες άλλαξα λάδια στα 7000 χλμ δεν συμπλήρωσα ποτέ και η στάθμη ήταν μετά από ένα χρόνο στα 2/3 του max στον δείκτη λαδιού .
Έχουν αναφερθεί και από άλλους καλά αποτελέσματα οπότε αν το χρειάζεσαι παρήγγειλε το γιατί είναι made in Ukraine , πόσο ακόμα θα παράγεται;
Αν σταματήσει να παράγεται έχει δεκάδες βίντεο στο YouTube με "πειράματα " για να ξεκολλήσουν τα ελατήρια από Toyota μεχρι VW και αμερικανικά V8. Χρόνο για σκότωμα να έχεις...
-
@lamprosdl said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Από αυτά που βλέπω τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ την χρήσιμη διαδικασία που έβαλε ο πολύ καλός φίλος διαπιστώνω με το μικρό μυαλό ότι η διαδικασία καθαρισμού των δαχτυλιδιών των πιστονιών δεν είναι μόνο θέμα XADO αλλά περισσότερο της ακολουθούμενης διαδικασίας.
Το ερώτημα είναι επειδή το υγρό είναι ακριβούτσικο (το πήρα μια φορά) μήπως ακολουθώντας πιστά την διαδικασία με ένα δυνατό σπρέυ όπως αυτό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε την πεταλούδα θα έκανε την ίδια δουλειά ;
Πώς είναι ακριβό?!?! 15€ έχει στην Ελλάδα!!!! Πόσο πιο κάτω!??!!?
Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός . Είναι το υγρό που είναι φτιαγμένο για αυτή τη δουλεια, είναι και η διαδικασία που πρέπει να γίνει με ακρίβεια. Αν αλλάξει κάτι απο τα 2, δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα και ίσως υπάρχουν ζημιές.
Το σπρει για την πεταλούδα είναι καυστικό και καθαρίζει μέσω της πίεσης και σε λίγα δευτερόλεπτα εξατμίζεται. Το υγρό για τα ελατήρια δεν πρέπει να εξατμίζεται. Μένει, μουλιάζει τον άνθρακα, τον διασπά και μετά τον ξεκολλά.
Παρόμοιο αποτέλεσμα ίσως να έχει το υγρό φρένων αρκεί να το αντλήσεις μετά. Παρόμοια υγρά έχουν και Ρώσοι. Έχουν αναφερθεί στο θέμα και έχω πάρει ένα να υπάρχει https://www.youtube.com/watch?v=1YLI523qvq4.
-
@monman2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Έχουν αναφερθεί και από άλλους καλά αποτελέσματα οπότε αν το χρειάζεσαι παρήγγειλε το γιατί είναι made in Ukraine , πόσο ακόμα θα παράγεται;
Νομίζω ότι το εργοστάσιο λόγω του πολέμου, όντως σταμάτησε να λειτουργεί. Υπάρχει μικρό απόθεμα πάντως στην Ελλάδα στον αντιπρόσωπο γιατί πήρα ένα μπουκάλι πριν μέρες για να έχω.
Απο μία αναζήτηση που έκανα τώρα, υπάρχει έλλειψη σε πολλές χώρες και κάποιοι που το έχουν διαθέσιμο στο Ebay, μαζί με την αποστολή το χρεώνουν >50€
-
@sphinxgr said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός . Είναι το υγρό που είναι φτιαγμένο για αυτή τη δουλεια, είναι και η διαδικασία που πρέπει να γίνει με ακρίβεια. Αν αλλάξει κάτι απο τα 2, δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα και ίσως υπάρχουν ζημιές.
Το σπρει για την πεταλούδα είναι καυστικό και καθαρίζει μέσω της πίεσης και σε λίγα δευτερόλεπτα εξατμίζεται. Το υγρό για τα ελατήρια δεν πρέπει να εξατμίζεται. Μένει, μουλιάζει τον άνθρακα, τον διασπά και μετά τον ξεκολλά.
Παρόμοιο αποτέλεσμα ίσως να έχει το υγρό φρένων αρκεί να το αντλήσεις μετά. Παρόμοια υγρά έχουν και Ρώσοι. Έχουν αναφερθεί στο θέμα και έχω πάρει ένα να υπάρχει https://www.youtube.com/watch?v=1YLI523qvq4.
Στα 40 μου το έδωσε μαζί με το flush για τα κάτω ελατήρια προς την πλευρά του κάρτερ
-
Καλησπέρα σε όλους
Έχουμε κι εμείς το Yaris του 2010 με τον περίφημο κινητήρα. Έχει διανύσει 175.000 και τώρα άρχισε να καταναλώνει λάδι. Service στην Τοyota όπου οι φωστήρες έλεγαν αλλαγή στα 15000χλμ με λάδι Eneos 10w 40. Tι με συμβουλεύετε να κάνω, γιατί το 2000€ είναι βαρύ! -
@sphinxgr said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Στα 40 μου το έδωσε μαζί με το flush για τα κάτω ελατήρια προς την πλευρά του κάρτερ
Είναι 2 διαφορετικά υγρά. Το Xado είναι για τα 2 πάνω ελατήρια και το Flush για το τελευταίο. Flush δεν κάνεις ξανά πριν γράψεις τουλάχιστον 70-80.000χμ. Απαγορεύεται. Οπότε το κόστος που αναφερεις δεν είναι επαναλαμβανόμενο. Είναι μια φορά και τέλος.
-
@toyotaki said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Καλησπέρα σε όλους
Έχουμε κι εμείς το Yaris του 2010 με τον περίφημο κινητήρα. Έχει διανύσει 175.000 και τώρα άρχισε να καταναλώνει λάδι. Service στην Τοyota όπου οι φωστήρες έλεγαν αλλαγή στα 15000χλμ με λάδι Eneos 10w 40. Tι με συμβουλεύετε να κάνω, γιατί το 2000€ είναι βαρύ!Καθαρισμός με Xado και έπειτα αντικατάσταση λαδιών κάθε 5000-7500χμ με 0-20 ή 5-30. Παράλληλα θα πρέπει να έχετε κατά νου μελλοντικά ότι θέλει κ συχνό "πάτημα". Πάτημα = συχνές αλλαγές ταχυτήτων στις 4000 στροφές.
Όσο πιο σύντομα και σωστά γίνει ο καθαρισμός, τόσες περισσότερες πιθανότητες να μηδενιστεί η κατανάλωση. Παράλληλα να θυμίσω πως οι κινητήρες που δεν ασχοληθεί ο ιδιοκτήτης και τους αφήσει να καίνε λάδια, θα πληρώσει σύντομα πολλαπλάσια έξοδα (καταλύτη, αισθητήρες λ και στο τέλος κινητήρα).
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού