-
Σας έχω νέα!
Μετά από τον καθαρισμό που έκανα τέλη Ιουλίου με XADO και κατι μικρα σωληναρια (κατω των 10€ το καθένα), έχω κάνει πλέον 3000 km και δεν έχω κάψει σχεδόν σταγόνα λάδι. Θυμίζω ότι έκαιγα μεταξύ 700 γραμ. και ενός λίτρου στα 1000 km.
Έκανα αυτο που προτεινε ο @sphinxgr (βοήθεια του), πήγα δηλαδη Αγ. Βαρβαρα (http://www.motorlube.gr/), πηρα XADO και κάτι παστες και πηγα παραδιπλα στον κύριο Λευτερη (συνεργειο - 21 0562 3050) ο οποιος ειναι ευγενέστατος και με ενα 50αρικο εργατικά καναμε την δουλεια.Να πω πως το αυτοκινητο θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένα τετράωρο με πεντάωρο προκειμένου το κάρβουνο να λιώσει και να ξεκολλήσει από το εσωτερικό του κινητήρα.
Οπότε αν το αποφασίσετε πρέπει να πάτε να αφήσετε το αυτοκίνητο και να γυρίσετε αργότερα.Ελπίζω να βοήθησα κάποιους.
p.s. Να θυμίσω πως έχω Yaris 2010, 1.33
-
@pan0s-0 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Σας έχω νέα!
Μετά από τον καθαρισμό που έκανα τέλη Ιουλίου με XADO και κατι μικρα σωληναρια (κατω των 10€ το καθένα), έχω κάνει πλέον 3000 km και δεν έχω κάψει σχεδόν σταγόνα λάδι. Θυμίζω ότι έκαιγα μεταξύ 700 γραμ. και ενός λίτρου στα 1000 km.
Έκανα αυτο που προτεινε ο @sphinxgr (βοήθεια του), πήγα δηλαδη Αγ. Βαρβαρα (http://www.motorlube.gr/), πηρα XADO και κάτι παστες και πηγα παραδιπλα στον κύριο Λευτερη (συνεργειο - 21 0562 3050) ο οποιος ειναι ευγενέστατος και με ενα 50αρικο εργατικά καναμε την δουλεια.Να πω πως το αυτοκινητο θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένα τετράωρο με πεντάωρο προκειμένου το κάρβουνο να λιώσει και να ξεκολλήσει από το εσωτερικό του κινητήρα.
Οπότε αν το αποφασίσετε πρέπει να πάτε να αφήσετε το αυτοκίνητο και να γυρίσετε αργότερα.Ελπίζω να βοήθησα κάποιους.
p.s. Να θυμίσω πως έχω Yaris 2010, 1.33
Έχω ερωτήσεις.
Τι λάδια έβαλες μετά τον καθαρισμό ? 5-30 ή 0-20?
Σου έβαλαν Engine Flush πριν τον καθαρισμό?ps υπενθυμίζω πως το μεταξύ του δείκτη min - max η ποσότητα είναι 1,5λ
ps2 επίσης υπενθυμίζω ότι οι αλλαγές πλέον πρέπει να γίνονται το αργότερο στις 5.000-7.500χμ Εγω προσωπικά τις κάνω απο 5000-6000χμ -
Τα λάδια που έβαλα με 5/30 C2/3 Όπως προτείνει η Toyota.
Ο δείκτης μου είναι στο Max και δεν έχει κατέβει καθόλου.
Όχι δεν βάλαμε engine flash. Xado και παστακιαΤο θυμάμαι αυτό που είχες αναφέρει και σε προηγούμενο post, ότι αλλάζουμε λάδια κάθε 5000 με 7000 km
-
Τα λάδια που έβαλα με 5/30 C2/3 Όπως προτείνει η Toyota.
Ο δείκτης μου είναι στο Max και δεν έχει κατέβει καθόλου.
Όχι δεν βάλαμε engine flash. Xado και παστακιαΤο θυμάμαι αυτό που είχες αναφέρει και σε προηγούμενο post, ότι αλλάζουμε λάδια κάθε 5000 με 7000 km
0-20 προτείνει η Toyota να έχεις κατά νου
-
Απο Toyota μου ειπαν 5/30.
Σε ευχαριστω για το tip! -
Απο Toyota μου ειπαν 5/30.
Σε ευχαριστω για το top!!Άσε τι λένε στην Toyota τι λέει το maual έχει σημασία και το manual λέει 0w20.
-
@dark_nightfall & @sphinxgr, να σας ρωτήσω κάτι ακόμα,
Από την Toyota μου είπαν ότι ο τύπος λαδιού ´ερα απο 5W 30 πρέπει να είναι σε C2/3. Ισχύει κάτι τέτοιο πιστεύετε;
-
Από την Toyota μου είπαν ότι ο τύπος λαδιού ´ερα απο 5W 30 πρέπει να είναι σε C2/3. Ισχύει κάτι τέτοιο πιστεύετε;
E τα περισσοτερα συγχρονα 5-30 c3 ειναι ετσι κι αλλιως. Δεν μου φαινεται περιεργο να ζητουν την προδιαγραφη αυτη.
Αλλα το να μπει 0-20 λαδι σε τετοιο αυτοκινητο, που δεν ξερω καν αν υπηρχε οταν πρωτοκυκλοφορησε, μου φαινεται λιγο υπερβολικο. Κι ουτε πιστευω οτι αν μπει 5-30 θα δημιουργησει προβληματα που το 0-20 δεν θα δημιουργουσε.
Για πιο καινουρια αυτοκινητα να το συζητησω το 0-20 αλλα για το συγκεκριμενο yaris με τον συγκεκριμενο κινητηρα, οπως και για τα περισσοτερα αυτοκινητα πολης προηγουμενης γενιας και πισω, τα 5-30 και 5-40 ειναι ιδανικα, αρκει να καλυπτουν τις εκαστοτε προδιαγραφες του κατασκευαστη -
Να άλλος ένας που αν -μήπως είχε;- το yaris του άρχισε να καίει λάδια θα διαμαρτυρόταν για την λαδιέρα επειδή δεν ανταποκρίθηκε στο αφήγημα του 5W-40 .
Τι και αν παραπάνω λενε ότι το μανουαλ γράφει 0W-20
-
@driver-m said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
E τα περισσοτερα συγχρονα 5-30 c3 ειναι ετσι κι αλλιως. Δεν μου φαινεται περιεργο να ζητουν την προδιαγραφη αυτη.
Αλλα το να μπει 0-20 λαδι σε τετοιο αυτοκινητο, που δεν ξερω καν αν υπηρχε οταν πρωτοκυκλοφορησε, μου φαινεται λιγο υπερβολικο. Κι ουτε πιστευω οτι αν μπει 5-30 θα δημιουργησει προβληματα που το 0-20 δεν θα δημιουργουσε.
Για πιο καινουρια αυτοκινητα να το συζητησω το 0-20 αλλα για το συγκεκριμενο yaris με τον συγκεκριμενο κινητηρα, οπως και για τα περισσοτερα αυτοκινητα πολης προηγουμενης γενιας και πισω, τα 5-30 και 5-40 ειναι ιδανικα, αρκει να καλυπτουν τις εκαστοτε προδιαγραφες του κατασκευαστη@monman2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Να άλλος ένας που αν -μήπως είχε;- το yaris του άρχισε να καίει λάδια θα διαμαρτυρόταν για την λαδιέρα επειδή δεν ανταποκρίθηκε στο αφήγημα του 5W-40 .
Τι και αν παραπάνω γράφει ότι το μανουαλ γράφει 0W-20
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξ αρχής, γιατί στα αμάξια δεν έμπαινε 0-20. Αν διαβάσει κάποιος το θέμα, θα το επιβεβαιώσει. Φυσικά και υπήρχε 0-20 όταν βγήκε το αμάξι και το manual είναι ξεκάθαρο για το ότι πρέπει να μπαίνει μόνο 0-20.
Ο μόνος λόγος που δεν έβαζε η ΤΟΥΟΤΑ 0-20, ήταν για λόγους κόστους. Αν στον πελάτη ζήταγε +50% χρήματα σε σχέση με το 5-30, ο πελάτης θα τους έλεγε κλέφτες και θα τον έχαναν. Οπότε έβαζαν κάτι που βγαίνει πιο φθηνά.
Αν ο πελάτης είναι άσχετος και κοιτάει μόνο το κόστος γιατί δεν μπορεί να κρίνει τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτά γίνονται. Θα έδινε κανείς μήπως 100€ ανά 7500χμ για κάθε αλλαγή λαδιών σε ΤΟΥΟΤΑ, στην ΤΟΥΟΤΑ???? ΟΧΙ!
-
Άσχετος είναι ο πελάτης που πάει στην επίσημη αντιπροσωπεία κι αφήνει το αμάξι του για να λάβει την ιδανική συντήρηση;
-
@dimsabas said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Άσχετος είναι ο πελάτης που πάει στην επίσημη αντιπροσωπεία κι αφήνει το αμάξι του για να λάβει την ιδανική συντήρηση;
Δυστυχώς, κακή συντήρηση γίνεται σε πολλές αντιπροσωπείες - εξουσιοδοτημένα.
Όλα γίνονται στο βωμό του κέρδους.
Σε βεβαιώνουν ότι γίνονται όλα προβλεπόμενα και βάζουν ότι τους συμφέρει.
Αν είσαι και λίγο άσχετος και λίγο αδιάφορος, τρίβουν τα χέρια τους. -
@monman2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Τι και αν παραπάνω λενε ότι το μανουαλ γράφει 0W-20
Δηλαδη τοτε η αντιπροσωπεια εβαζε λαδια εκτος προδιαγραφων και σου φταιει το "αφηγημα" των 5-30, 5-40?
Τι να πω, αν ενας ατμοσφαιρικος κινητηρας του 2008-2009 θελει αυστηρα 0-20 για να μην καει λαδια, τοτε γραψτε λαθος. Αλλα το 2009 πραγματικα δεν ξερω κανενα ατμοσφαιρικο αυτοκινητο, τουλαχιστον Ελλαδα, να χρησιμοποιουσε τετοια λαδια. Κι απ'ο,τι φαινεται ουτε η αντιπροσωπεια της toyota ηξερε.
-
Συγγνώμη, αλλά τι ανοχές έχουν αυτά τα μοτέρ, που προτείνουν 0-20/10/8 κλπ;
-
Άποψη μου , όποιος προβαίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο στην ζωή του, μετά την αγορά σπιτιού και είναι άσχετος ... καλά να πάθει !
Δεν με νοιάζει τι λένε οι διάφοροι μαστρο... και τα προφίλ στο ίντερνετ για το καινούργιο μου πχ yaris cross έχω βρει ήδη 0W-8
52 € το τετράλιτρο σιγά το έξοδο -
@monman2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Άποψη μου , όποιος προβαίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο στην ζωή του, μετά την αγορά σπιτιού και είναι άσχετος ... καλά να πάθει !
Δεν με νοιάζει τι λένε οι διάφοροι μαστρο... και τα προφίλ στο ίντερνετ για το καινούργιο μου πχ yaris cross έχω βρει ήδη 0W-8
52 € το τετράλιτρο σιγά το έξοδοΔηλαδη στο yaris με τον 1.33 μονο 0-20 προτεινει σαν ιξωδες στο manual? Τιποτ'αλλο?
Στο 207 μου που ειναι παρομοιας χρονολογιας προτεινοταν απο 0-30 εως ακομα και 10-40. Το yaris μονο 0-20 επαιρνε?
Αν ναι και στην αντιπροσωπεια εβαζαν 5-30 κι οφειλεται εκει στο οτι ο κινητηρας αυτος εχει καταντησει φριτεζα, τοτε το δικτυο της toyota ειναι για γελια. Και καποιοι πινουν και νερο στο ονομα του. -
Η αντιπροσωπεία ήθελε να κρατήσει χαμηλά το κοστολόγιο των σέρβις , ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να ζητήσει να μπει το σωστό λάδι και να το πληρώσει και οι δυο έφταιγαν
Αλλά ο ιδιοκτήτης περισσότερο γιατί ούτε το 5% αυτών δεν παραδέχεται ότι το αυτοκίνητο του δουλεύει σε δυσμενείς συνθήκες , επομένως θέλει αλλαγές λαδιών κάθε 6 μήνες ή 7500 χλμ .
Όπως λέει ο ιρακινός στο βίντεο (θεοσεβούμενος άνθρωπος , φαίνεται τίμιος ) δεν έχει τόσο σημασία το λάδι όσο το κάθε πότε το αλλάζεις , με λίγα λόγια θα μπορώ να βάζω 0W-16 αν δεν βρίσκω το "νεράκι" αρκεί να αλλάζω κάθε 7500 χλμ ή 6 μήνες .
-
Κάθε 7.500 κμ ? Σόρρυ κιόλας αλλά οικονομικά και μόνο είναι άστοχο σε βάθος χρόνου.
-
Φταίει ο ιδιοκτήτης που πήγαινε το αυτοκίνητο του στο επίσημο δίκτυο σέρβις. Φταίει το επίσημο δίκτυο σέρβις που δεν έβαζε τα κατάλληλα λάδια για να μη στεναχωριέται ο ιδιοκτήτης με το κόστος.
Τα παραπάνω ισχύουν ανά την υφήλιο,αρκεί να μην πούμε ότι η ντουγιοτα έβγαλε προβληματικό κινητήρα. -
Ελπίζω να μην πιστεύει κανείς ότι βάζεις σ' έναν κινητήρα λάδι 0-30 αντί 0-20 και γίνεται φριτέζα.
Το συγκεκριμένο μοτέρ της Toyota, είναι γνωστό ότι είχε πρόβλημα εκ κατασκευής. Έλειπαν κάποιες οπές διαφυγής του λαδιού από τα έμβολα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να "στραγγίξει" το λάδι, να παγιδεύεται και να καίγεται.
Μέχρι και σχέδια που το εξηγούν ακριβώς μπορεί να βρει κάποιος στο internet. Μέχρι εδώ οκ, όλοι κάνουν λάθη. Μετά όμως η Toyota τι έκανε? Τίποτα. Και εδώ είναι κατακριτέα.
Θα μπορούσε όπως έκανε πχ. η vw σε αντίστοιχη περίπτωση, να πει το έλυσα το πρόβλημα, άμα θέλετε πληρώστε κάτι παραπάνω να σας το φτιάξω. Ούτε αυτό είναι τίμιο, αλλά τέλος πάντων είναι μια διέξοδος.Ούτε αυτό το στοιχειώδες δεν έκανε η Toyota. Άφησε τους κατόχους στη μοίρα τους.
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού