Καλησπέρα , έχω μία 159 1.9JTS με 88k km , έχω check engine εδώ και ένα χρόνο (μου άναψε πέρυσι πρώτη φορά) , το σβήσαμε μια 2 φορές για να δοκιμάσω κάτι αλλά προχτές άναψε πάλι , η διάγνωση λέει καδένα οπότε μάλλον θα πάμε για αλλαγή , προφανώς θα πάω συνεργείο για τσεκάρισμα , όχι τώρα όμως , μου έκανε εντύπωση πως σε όλες τις προηγούμενες φορές μου άναψε check κατά την εκκίνηση ενώ τώρα πριν μέρες μου άναψε την ώρα της οδήγησης , μήπως το check αυτό το τελευταίο αφορά κάτι άλλο και όχι καδένα ; ok αν δεν το βάλει κάποιος σε διαγνωστικό δεν μπορεί να μαντέψει προφανώς απλά ρωτάω αν του έχει τύχει check να ανάβει η στην εκκίνηση η κατά την διάρκεια της οδήγησης και να αφορά ίδια βλάβη ;
Πάμε τώρα στο πρόβλημα αυτό καθαυτό , καδένα χρονισμού γνωστό θέμα σε JTS 1.2 -2.2 αρκετοί έχουν θέμα , αυτό που καταλαβαίνω χωρίς να είμαι μηχανικός ότι δεν πρέπει να έχει θέμα η ίδια η καδένα η αλυσίδα δηλαδή αλλά το σύστημα χρονισμού καδένας ,θέλω να πω η είναι εργοστασιακό η κάποιο από τα υπόλοιπα parts προκαλεί κάθε φορά πρόβλημα στην καδένα πχ ο τεντωτήρας.
Anyway δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο δεν έχει νόημα , το ερώτημα μου είναι αν αξίζει κάποιος να εμπιστευτεί aftermarket chain kit για το αμάξι αυτό σε σχέση με το original , όταν λέω kit εννοώ καδένα γλύστρες τεντωτήρας ,γρανάζια μεταβλητού και το μπεκ ψεκασμού λαδιού στην καδένα.
πχ η BGA (https://bgautomotive.co.uk/) προσφέρει αντίστοιχο kit με part number TC0250VFK το οποίο είναι αρκετά φθηνότερο , και να το αλλάξεις προληπτικά σε 4-5 χρόνια πχ όπως έναν ιμάντα χρονισμού ακόμα να μην έχει πρόβλημα αξίζει σε σχέση με το original kit συνολικά θα έχει δώσει πάλι πολύ λιγότερα .
Είμαι υπέρ των original parts αλλά εδώ δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει , έχω διαβάσει και αρκετά προβλήματα με original chain parts replacement που μετά απο κάποια km ανάβει πάλι το check.
Τιμή για original μαζί με γρανάζια μεταβλητού περίπου 1500 -2000
Τιμή για BGA kit μαζί με γρανάζια μεταβλητού περίπου 200-400