Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    D
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 26
    • Best 2
    • Groups 0

dark_nightfall

@dark_nightfall

Please enter occupation - Please enter your interests

4
    Profile views
    26
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

dark_nightfall Unfollow Follow

Best posts made by dark_nightfall

• RE: ΑLFA ROMEO FORUM

@spi_duster said in ΑLFA ROMEO FORUM:

Παρεμπιπτόντως στο autodoc τον βρίσκεις.
      https://www.autodoc.gr/hella/946288

Καλησπέρα τελικά τον αντικατέστησα με τον αντίστοιχο με την βίδα που έχω ανεβάσει πιο πάνω , έτσι για την ιστορία ο γνήσιος ακροδέκτης αφαιρείτε κανονικά , απλά θέλει πιστόλι είναι βιδωμένος τέρμα και με τα εργαλεία μου δεν μπορούσα να το ξεβιδώσω , πήγα σε συνεργείο το ξεβιδώσαμε και βιδώσαμε το άλλο που πήρα , το οποίο είναι καλύτερη λύση σε σχέση με το original quick release καθώς δεν πρόκειτε να πάθει κάτι. Ευχαριστώ.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      D
      dark_nightfall
    • RE: Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού

@pan0s-0 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:

Απο Toyota μου ειπαν 5/30.
      Σε ευχαριστω για το top!!

Άσε τι λένε στην Toyota τι λέει το maual έχει σημασία και το manual λέει 0w20.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      D
      dark_nightfall

Latest posts made by dark_nightfall

@ilias-a said in ΑLFA ROMEO FORUM:

@dark_nightfall said in ΑLFA ROMEO FORUM:

Της ΙΝΑ το κιτ ειναι πολυ καλο, να αγορασεις εξτρα τις γνησιες βιδες για τον λιπαντηρα και τις ροδελες σταγανοποιησης τους.

Εννοείς τις βίδες και τις ροδέλες από το μπεκ που ψεκάζει λάδι στην καδένα ; έχουμε part number ? μπορούμε να τα βρούμε ξεχωριστά ;

Αυτες εννοω, δεν εχω κωδικο ανταλλακτικου, μονο γνησιες αυτες.

thanx

D
      dark_nightfall

@red_monster said in ΑLFA ROMEO FORUM:

Και για το θεό, ένα χρόνο είσαι με ένδειξη, πόσο ακόμα θα το αφήσεις ;

Εννοούσα ένα χρόνο πριν άναψε για πρώτη φορά , το είχαμε σβήσει και άναψε πάλι φέτος.

D
      dark_nightfall

Της ΙΝΑ το κιτ ειναι πολυ καλο, να αγορασεις εξτρα τις γνησιες βιδες για τον λιπαντηρα και τις ροδελες σταγανοποιησης τους.

Εννοείς τις βίδες και τις ροδέλες από το μπεκ που ψεκάζει λάδι στην καδένα ; έχουμε part number ? μπορούμε να τα βρούμε ξεχωριστά ;

D
      dark_nightfall

Καλησπέρα , έχω μία 159 1.9JTS με 88k km , έχω check engine εδώ και ένα χρόνο (μου άναψε πέρυσι πρώτη φορά) , το σβήσαμε μια 2 φορές για να δοκιμάσω κάτι αλλά προχτές άναψε πάλι , η διάγνωση λέει καδένα οπότε μάλλον θα πάμε για αλλαγή , προφανώς θα πάω συνεργείο για τσεκάρισμα , όχι τώρα όμως , μου έκανε εντύπωση πως σε όλες τις προηγούμενες φορές μου άναψε check κατά την εκκίνηση ενώ τώρα πριν μέρες μου άναψε την ώρα της οδήγησης , μήπως το check αυτό το τελευταίο αφορά κάτι άλλο και όχι καδένα ; ok αν δεν το βάλει κάποιος σε διαγνωστικό δεν μπορεί να μαντέψει προφανώς απλά ρωτάω αν του έχει τύχει check να ανάβει η στην εκκίνηση η κατά την διάρκεια της οδήγησης και να αφορά ίδια βλάβη ;

Πάμε τώρα στο πρόβλημα αυτό καθαυτό , καδένα χρονισμού γνωστό θέμα σε JTS 1.2 -2.2 αρκετοί έχουν θέμα , αυτό που καταλαβαίνω χωρίς να είμαι μηχανικός ότι δεν πρέπει να έχει θέμα η ίδια η καδένα η αλυσίδα δηλαδή αλλά το σύστημα χρονισμού καδένας ,θέλω να πω η είναι εργοστασιακό η κάποιο από τα υπόλοιπα parts προκαλεί κάθε φορά πρόβλημα στην καδένα πχ ο τεντωτήρας.

Anyway δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο δεν έχει νόημα , το ερώτημα μου είναι αν αξίζει κάποιος να εμπιστευτεί aftermarket chain kit για το αμάξι αυτό σε σχέση με το original , όταν λέω kit εννοώ καδένα γλύστρες τεντωτήρας ,γρανάζια μεταβλητού και το μπεκ ψεκασμού λαδιού στην καδένα.

πχ η BGA (https://bgautomotive.co.uk/) προσφέρει αντίστοιχο kit με part number TC0250VFK το οποίο είναι αρκετά φθηνότερο , και να το αλλάξεις προληπτικά σε 4-5 χρόνια πχ όπως έναν ιμάντα χρονισμού ακόμα να μην έχει πρόβλημα αξίζει σε σχέση με το original kit συνολικά θα έχει δώσει πάλι πολύ λιγότερα .

Είμαι υπέρ των original parts αλλά εδώ δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει , έχω διαβάσει και αρκετά προβλήματα με original chain parts replacement που μετά απο κάποια km ανάβει πάλι το check.

Τιμή για original μαζί με γρανάζια μεταβλητού περίπου 1500 -2000
      Τιμή για BGA kit μαζί με γρανάζια μεταβλητού περίπου 200-400

D
      dark_nightfall
    • RE: TOYOTA FORUM

Καλησπέρα , σε yaris πρώτης γενιάς δεν λειτουργεί η κόρνα σωστά , λειτουργεί δηλαδή σαν να είναι "κρυωμένη" με χαμηλή ένταση , επειδή είναι εύκολο να αφαιρεθεί για να γίνει έλεγχος στον πάγκο τροφοδοτώντας την με μία μπαταρία , φαντάζομαι δεν φταίει το ρελέ η κάτι άλλο , αν ήταν κάτι άλλο δεν θα δούλευε καθόλου σωστά ;

D
      dark_nightfall
    • RE: TOYOTA FORUM

Σε 2sz-fe (yaris 2004) υπάρχουν 2 κωδικοί για δυναμό , 1 με 70Α και 1 με 90Α λογικά αυτό με τα 70Α είναι για τα αυτοκίνητα χωρίς AC ενώ αυτό με τα 90A με AC ;;

D
      dark_nightfall
    • RE: Yaris 2sz-fe λάδι στο μπουζι

@ilias-a said in Yaris 2sz-fe λάδι στο μπουζι:

Οσο δουλευει "σωστα" και σε παει δεν προκειται να φτιαξεις κατι, μην σε πιανει το αγχος αστο ετσι μεχρι να πεθανει.

Έτσι έλεγα και μάλλον εκεί καταλήγω.👍 👍

D
      dark_nightfall
    • Yaris 2sz-fe λάδι στο μπουζι

Καλησπέρα , υπάρχει ένα yaris 2004 με κινητήρα 2sz-fe με 235.000km σήμερα που πήγα για αλλαγή λαδιών και μπουζί παρατηρήθηκε λάδι στο μπουζί στο 1 από τα 4 μόνο , στο αριστερό στο πρώτο όπως το κοιτάς τον κινητήρα από μπροστά , όπως βγήκε το μπουζί έσταζε λάδι από την ακίδα απ ότι φάνηκε , όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν είναι καλό , δεν θα χρειαστεί κάτι απλό αν ήταν λάδι στην πορσελάνη , η φλάντζα κεφαλής σίγουρα θέλει αλλαγή καθώς πριν μερικά χρονια παρατηρήθηκε διαρροή ψυκτικού υγρού κοντά στον κύλινδρο αυτό στον οποίο το μπουζί βγήκε λαδωμένο στο φετινό service , με την διαρροή βέβαια να παραμένει ίδια τα τελευταία χρόνια , ενδεικτικά χρειάζομαι 1L ψυκτικού υγρού για συμπλήρωμα.
      Πάντως το αμάξι δείχνει να λειτουργεί κανονικά ενώ θα έπρεπε να υπολειτουργεί τουλάχιστον με λαδωμένο μπουζί σε 1 κύλινδρο ;
      Την φλάντζα βαλβίδων την είχαμε αλλάξαμε πρόσφατα , μάλλον δεν σχετίζεται , αποτι έχει καταλάβει φλάντζα κεφαλής είναι σίγουρα το θέμα είναι αν είναι και κάτι άλλο πέρα από αυτό ;

Την γνώμη σας ευχαριστώ.

D
      dark_nightfall
    • RE: Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...

Να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον φίλο notisjim για τα pdf που μας στέλνει.

posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      dark_nightfall

@spi_duster said in ΑLFA ROMEO FORUM:

Φυσικά και δε θα πάθει κάτι. Απλά αυτός που είχες επάνω ήταν πολύ πιο ποιοτικός. Πιθανό από κάποιο κακό χειρισμό να προκλήθηκε η φθορά του.

Πως μπορεί να προκληθεί η φθορά του από κακό χειρισμό ; quick release είναι ξεκουμπώνεις -κουμπώνεις δεν έχει κάτι άλλο , είναι έτσι η κατασκευή του που το ελατήριο που κρατάει κόντρα δεν πιάνει καλά και δεν κάνει καλή επαφή ο ακροδέκτης.

D
      dark_nightfall
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ