-
Καλησπερα, yaris 2009 1NRFE :
90562 καθαρισμος με xado σπρει , Eneos 0-20 , Ιουλιος 2020
91673 λειπει λαδι, ας πουμε μια γραμμη κατω
92133 2 γραμμες κατω
93066 3 γραμμες κατω
94325 σταθμη 1/3 κατω στο δεικτη λαδιου απο το σημειο max Μαρτιος 2021 . Να πω οτι το ψευτοκαπακο ειχε νοτισει απο λαδι ,για καποιο λογο εχανε απο εκει(ελαχιστα αλλα εχανε), απο μια βιδα μεταξυ του πρωτου και δευτερου κυλινδρου (πανω στο ψευτοκαπακο). Εβαλα φλαντζοκολα και σταματησε.
94432 xado flush, οδηγησα για περιπου 40 λεπτα με αυτο χαλαρα, κατoπιν αλλαγη και Liqui moly 0-20 , τελη Μαρτιου 2021
95315 οκ
96119 οκ
97523 οκ , τελη Αυγουστου 2021
-
This post is deleted! -
@monman2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
...
- πόσα σπρευ των https://xado.us/chemicals-and-fluids/engine-products/anti-carbon-treatment/anticarbon πρεπει να πάρω για Yaris 1.33 του 2010? Μπορώ να τα βρω και κάπου από Ελλάδα για να έρθουν πιο γρήγορα?...
Αν είσαι Θεσσαλονίκη ελα σε μια συνάντηση να σου δώσω το δικό μου ,καθαρίζει 20 κυλίνδρους , -3 ο δικός μου καθαρισμός = 17 ακόμα ...
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Εκανα παραγγελία απο το http://www.motorlube.gr/ όπως γράψατε και πήρα 1 σπρευ, πάστα και flush για τα λάδια. Θα επιστρέψω με update...
-
@4tgfg said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Καλησπερα, yaris 2009 1NRFE :
90562 καθαρισμος με xado σπρει , Eneos 0-20 , Ιουλιος 2020
91673 λειπει λαδι, ας πουμε μια γραμμη κατω
92133 2 γραμμες κατω
93066 3 γραμμες κατω
94325 σταθμη 1/3 κατω στο δεικτη λαδιου απο το σημειο max Μαρτιος 2021 . Να πω οτι το ψευτοκαπακο ειχε νοτισει απο λαδι ,για καποιο λογο εχανε απο εκει(ελαχιστα αλλα εχανε), απο μια βιδα μεταξυ του πρωτου και δευτερου κυλινδρου (πανω στο ψευτοκαπακο). Εβαλα φλαντζοκολα και σταματησε.
94432 xado flush, οδηγησα για περιπου 40 λεπτα με αυτο χαλαρα, κατoπιν αλλαγη και Liqui moly 0-20 , τελη Μαρτιου 2021
95315 οκ
96119 οκ
97523 οκ , τελη Αυγουστου 2021
Συνεχεια, εκανα 2 ελεγχους στον πρωτο εδειχνε οτι λειπει λιγο με τον δευτερο (τελη Σεπτεμβριου) στα 98700 (4300χλμ απο την προηγουμενη αλλαγη) να φαινεται οτι λειπει 1-2 γραμμες βλεπε εικονα.
Απο οτι δειχνει αρχισε να καει/λειπει λαδι απο τα 3000χλμ και μετα. Τωρα το ποσο λειπει ακριβως δεν ξερω ισως καποιος αλλος με βασει την εικονα μπορει να πει καλυτερα.(σταθμη ειναι στην μαυρη λεπτη γραμμη σαν τριχα ας πουμε).
Συντομα θα γινει ξανα αλλαγη και βλεπουμε. -
Απο οτι δειχνει αρχισε να καει/λειπει λαδι απο τα 3000χλμ και μετα.
Αν αρχιζει και το καιει μετα τις 3,000χλμ σημαινει οτι το λαδι απο εκει και μετα χανει τις ιδιοτητες του και ειναι για αλλαγη. Ισως εχεις ακομα λιγο blow by και αυτο ταλαιπωρει το λαδι σου. Θα ελεγα να κανεις εναν ακομα καθαρισμο με xado σπρει , οχι engine flush.
Επισης θα ελεγα να πας το λιγοτερο σε 5w-20. Το 0w-20 δεν το βαζει ουτε η Toyota , ποσο μαλλον εσυ σε μοτερ με 100,000χλμ -
@sphinxgr said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Γεια σε όλους και εγώ μία από τα ίδια.
Λόγω επιθετικής οδήγησης το προβλημα μου παρουσιάστηκε στα 135.000 km και συγκεκριμένα όταν ξεκίνησε να το οδηγάει η σύζυγος που έκανε πιο συντηρητική οδήγηση.
Οπότε πάμε σε λύση xado. Έχω τις εξής ερωτήσεις-
πόσα σπρευ των https://xado.us/chemicals-and-fluids/engine-products/anti-carbon-treatment/anticarbon πρεπει να πάρω για Yaris 1.33 του 2010? Μπορώ να τα βρω και κάπου από Ελλάδα για να έρθουν πιο γρήγορα?
-
Εχει περιγραφη σε καποιο post αναλυτικά τα βήματα και πως πρέπει να το ψεκάσω μέσα και τι πρέπει να αποσυνδέσω? Το ρωτάω επειδη πολλοί λένε για 3secs ψεκασμα και άλλοι λένε για 5secs ψέκασμα και στην σελίδα του xado λέει για 5secs. Καποιοι δεν αποσυνδεουν τιποτα καθως είναι βγαλμένα τα μπουζί. Επίσης διάβασα ότι μερικοί χρησιμοποιούν και την αλοιφή που είναι μαζί με το σπρευ.
-
Αφού γίνει η διαδικασία με το σπρευ (και αλοιφη αν χρειαστει) μετά το οδηγούμε στα κόκκινα για πόση ώρα? Και ξανακάνουμε αλλαγή λαδιών? Έχω μπερδευτεί με τη διαδικασία που πρέει να ακολουθήσω. Δεν έχω καταλάβει ξεκάθαρα τα βήματα ή έχω μπερδευτεί απο τις 27 σελίδες που διάβασα.
Υπάρχει περίπτωση να το πάρουμε στα χέρια αν δεν ακολουθήσω τη διαδικασία σωστά?
Επίσης ας πουμε οτι το προβλημα διορθώνεται και μετά συνεχίσουμε με 0-20 λάδια, λογικά δεν θα ξαναέχουμε θέμα ή κάνω λάθος? Εννοείται με αλλαγή κάθε 7500 Km.
Πολλες ερωτήσεις σας ζαλισα...
Σας ευχαριστώ όπως και να'χει που είδαμε φως στο τούνελ...-
1 spray χρειάζεσαι. Υπάρχει στην Ελλάδα. Διάβασε εδώ https://forum.4troxoi.gr/comment/2105752087#comment-2105752087 To φέρνει και το έχει μόνο ο http://www.motorlube.gr/ . Δεν το έχει στο site, πάρε τηλέφωνο 210.5615347 ή πέρνα απο εκεί αν είσαι Αθήνα. Ο Έλληνας αντιπρόσωπος όπως έχει γραφεί σε επόμενα posts στο τρέχον topic, έχει δείξει τη διαδικασία καθαρισμού σε κοντινό του συνεργείο και πλέον μπορεί να την κάνει και επαγγελματίας για όσους δεν μπορούν από μόνοι τους
-
Οδηγίες απολύτως αναλυτικές εδώ https://forum.4troxoi.gr/comment/2105795330#comment-2105795330
-
Δες το #2.
-
Όχι στα χέρια δεν πρόκειται να το πάρεις. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες. Δεν είναι κάτι τρομερό για όποιον έχει ελάχιστες τεχνικές γνώσεις + τα απαιτούμενα εργαλεία. Αν είσαι Αθήνα με ελάχιστο κόστος το κάνει μηχανικός (Λιγότερα απο 30€ για εργασία). Διάβασε το #1
-
Μετά βάζεις 5-30 και αλλαγές 5000χμ-7500χμ. Φυσικά πάντα αλλάζεις και φίλτρο λαδιού.
-
Το spray θεωρητικά κάνει για κάπου 20 κυλίνδρους. Μάλλον για όμως μέγιστο για 8 κάνει. Αρκετοί το χρησιμοποιούν όλο, μια φορά (κάνουν τη διαδικασία 2 φορές καπάκι ή ρίχνουν λίγο περισσότερο - πχ 7-8 sec). Σημαντικό όταν ψεκάζεις, να είναι όρθιο το μπουκάλι. Το γράφω και στις οδηγίες γιατί πολλοί το έχουμε κάνει λάθος.
Γεια και πάλι,
Σε ευχαριστώ για την κατατοπιστική παραπομπη. Μιλώντας με τον αντιπρόσωπο που προμηθεύτηκα τα προϊόντα μου είπε αφου βάλω το flush στα λάδια και κάνω μερικά χιλιόμετρα (πχ 100-200km) να χρησιμοποιήσω την κρέμα και το σπρευ και να τα αφήσω μέσα 2 ώρες να δράσουν. Όπως βλέπω εδώ στο φορουμ γίνεται λόγος για πραμονή 15 λεπτών. Πιστεύετε ότι αν μείνουν παραπάνω (κρεμα και σπρευ) θα γίνει κάποια πιθανη ζημιά ( πχ.διάβρωση κάποιων εξαρτημάτων)? 'Η δεν υπάρχει πρόβλημα και θα δράσει καλύτερα?
-
-
@alexandros-k said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Απο οτι δειχνει αρχισε να καει/λειπει λαδι απο τα 3000χλμ και μετα.
Αν αρχιζει και το καιει μετα τις 3,000χλμ σημαινει οτι το λαδι απο εκει και μετα χανει τις ιδιοτητες του και ειναι για αλλαγη. Ισως εχεις ακομα λιγο blow by και αυτο ταλαιπωρει το λαδι σου. Θα ελεγα να κανεις εναν ακομα καθαρισμο με xado σπρει , οχι engine flush.
Επισης θα ελεγα να πας το λιγοτερο σε 5w-20. Το 0w-20 δεν το βαζει ουτε η Toyota , ποσο μαλλον εσυ σε μοτερ με 100,000χλμΕπιδη ειχα κανει στην προηγουμενη το flush , τωρα απλα εκανα μια αλλαγη λαδιων μονο. Στην επομενη αλλαγη να δω πως θα παει μαλλον θα ξανακανω ενα καθαρισμο. Τo 0w-20 ειναι το λαδι που παιρνει ο κινητηρας συμφωνα με το manual, τωρα που εχει σχεδον 100,000χλμ ναι ισως να χρειαζεται να ανεβω σε κατι πιο "παχυ".
-
Επιδη ειχα κανει στην προηγουμενη το flush , τωρα απλα εκανα μια αλλαγη λαδιων μονο. Στην επομενη αλλαγη να δω πως θα παει μαλλον θα ξανακανω ενα καθαρισμο. Τo 0w-20 ειναι το λαδι που παιρνει ο κινητηρας συμφωνα με το manual, τωρα που εχει σχεδον 100,000χλμ ναι ισως να χρειαζεται να ανεβω σε κατι πιο "παχυ".
Νομιζα οτι η Τοyota συστηνει 5-20. Τι λαδι εβαζες μεχρι τωρα?
-
@alexandros-k said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Επιδη ειχα κανει στην προηγουμενη το flush , τωρα απλα εκανα μια αλλαγη λαδιων μονο. Στην επομενη αλλαγη να δω πως θα παει μαλλον θα ξανακανω ενα καθαρισμο. Τo 0w-20 ειναι το λαδι που παιρνει ο κινητηρας συμφωνα με το manual, τωρα που εχει σχεδον 100,000χλμ ναι ισως να χρειαζεται να ανεβω σε κατι πιο "παχυ".
Νομιζα οτι η Τοyota συστηνει 5-20. Τι λαδι εβαζες μεχρι τωρα?
Απο την στιγμη της αγορας βαζω 0w-20, αλλα ο προηγουμενος κατοχος εβαζε 5w-30.
-
Απο την στιγμη της αγορας βαζω 0w-20, αλλα ο προηγουμενος κατοχος εβαζε 5w-30.
Αφου εβαζε τοσο καιρο 5-30, καλυτερα να πας κι εσυ σε κατι πιο παχυρευστο απο το 0-20. Πχ 5-20 ή 0-30 , εως 5-30
-
Καλησπέρα και από εμένα
Δυστυχώς είμαι και εγώ παθών και προσπαθώ να βγάλω άκρη. Δυστυχώς καίμε αρκετό λάδι 1,5 λίτρο περίπου τα 1000 χλμ (λάδι aral 5/30). Δυστυχώς η αντιπροσωπεία μου είπε για 1400 ευρώ επισκευή (εάν γίνεται και δεν έχει μεγαλύτερη ζημία) ή αλλιώς 1000 ευρώ για μεταχειρισμένο κινητήρα που αυτό είναι λαχείο.Σας παρακαλώ θέλω να ρωτήσω υπάρχει κάποιο συνεργείο στην Θεσσαλονίκη που να αναλαμβάνει να κάνει την διαδικασία με το XADO που αναφέρετε? Υπάρχει περίπτωση με αυτό να γίνει χειρότερα ?
Ευχαριστώ
-
@monman2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Πριν κάνα μήνα έκανα το ετήσιο σέρβις στο Toyota iQ με τον χιλιάρη τρικύλινδρο 1KR -FE.
Φιλικό συνεργείο πήγα με τα λάδια μου και το XADO , πλήρωσα τα μπουζί και τα φίλτρα που θελαν αλλαγή και ένα καθαρισμό στην πεταλούδα γκαζιού αφού για να προσεγγίσεις τις στενές και βαθιές τρύπες των μπουζί έπρεπε να λυθεί όλη η εισαγωγή . Δεν με χρέωσαν παραπάνω γιατί ο μηχανικός ήθελε να δει το προϊόν και τη χρήση του .
Εφαρμόσαμε την διαδικασία όπως ακριβώς τη λέει η συσκευασία , μερικές παρατηρήσεις
-
το αυτοκίνητο δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να πάρει μπροστά όταν βιδώσαμε τα μπουζί μετά τον καθαρισμό για να το πάω την βόλτα πριν την αλλαγή λαδιών και έβγαλε check engine και πολλούς κωδικούς βλαβών , καλά που ήμουν σε συνεργείο εξειδικευμένο toyota που υπήρχαν τα πάντα για να το συνεφέρουν και να σβήσουν τα μηνύματα
-
ο μεσαίος κύλινδρος έβγαλε χαρακτηριστικά περισσότερη βρώμα από τους άλλους δύο
Το συμπέρασμα μου είναι να μην κάνει ,σε αυτόν τουλάχιστον τον κινητήρα , κανένας μόνος του την εφαρμογή του xado γιατί θα ψάχνει για οδική βοήθεια και καινούργια μπαταρία !
Θα το παρακολουθώ στενά από δω και πέρα και θα δούμε αν ήμασταν στην αρχή και το σώσαμε (οι δυο ακριανοί κύλινδροι ) ή στο τέλος (μεσαίος κύλινδρος ) ...
Μόνο στενά δε το παρακολούθησα αξιώθηκα σήμερα να δω τα λάδια στο max είναι , δεν έκαψε τίποτα στα 2000 χλμ καλά είμαστε ...
-
-
Καλησπέρα, αγόρασα ένα toyota auris 1.300 κυβικά, βενζίνης, τον Μάιο 2020, με πρώτη ταξινόμηση 11ο/2011 και 117 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τον Ιούλιο που το πήγα στην αντιπροσωπεία για κάποια ανάκληση μου είπαν ότι χρειάζεται και δύο λίτρα λάδι, όμως είχα κάνει λίγα σχετικά χιλιόμετρα από το τελευταίο σέρβις. Πήγα στον μηχανικό μου και μου είπε ότι έχει βγει πρόβλημα με τα toyota auris, yaris αυτών των ετών και καίνε λάδια. Στην αρχή μου πρότεινε αλλάγη μηχανικών μερών και ρεκτιφιέ με κόστος 2000 ευρώ, και φέτος τον Σεπτέμβριο μου πρότεινε ώς λύση εισαγωγή μεταχειρισμένης μηχανής από την Ιταλία που έχει φτιαχτεί από το 2012 και μετά όποτε λύθηκε και το πρόβλημα με 1600 ευρώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές.
-
Όποια λύση και να επιλέξεις έχει τα ρίσκα της, τα θετικά της και τα αρνητικά της.
Προσωπικά θα επέλεγα τη μεταχειρισμένη μηχανή. Αφού η παλιά βγήκε με ελαττώματα από κατασκευής, κάτι έχει πάει λάθος στον αρχικό σχεδιασμό της, οπότε και να τη φτιάξεις τώρα κάποια στιγμή αργότερα τα ίδια προβλήματα θα βγάλει. -
Εγώ στο γκολφ όπως φαίνεται έλυσα το θέμα της κατανάλωσης οριστικά. Ένα σωληνάκι για να κάνει ισχυρό vacuum όλος ο στροφαλοθαλαμος και έπαψε να είναι φριτεζα.
Πιο απλό ever -
@w202-amg said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Εγώ στο γκολφ όπως φαίνεται έλυσα το θέμα της κατανάλωσης οριστικά. Ένα σωληνάκι για να κάνει ισχυρό vacuum όλος ο στροφαλοθαλαμος και έπαψε να είναι φριτεζα.
Πιο απλό everΔώσε λεπτομέρειες!
-
Ο 1ος καθαρισμός έγινε στις 5-1-20 με 111κ χλμ και σήμερα μου λέει ο πατέρας μου ότι ακόμα δεν έχει αλλάξει λάδια και έχει περάσει χρόνος και έχει διανύσει 10.700χλμ.
Ανοίγω απευθείας καπό και μετράω λάδι και είχε κατέβει ελάχιστα. Απροσδόκητα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Αύριο πάει για αλλαγή λαδιών κλπ μιας και του τα είχα πάρει και ο στόχος ήταν να αλλάζουν κάθε 7500 αλλά το αμέλησε... -
Καλησπερασε όλους. Yaris 2011 dynamic 1.3 101hp, το έκανα αέριο στα 60χιλ.χιλ έχω 280.000 κ δεν καίει ούτε γραμμάριο λάδι. Το αμάξι είναι εκπαιδευτικό σε σχολή οδηγων.
Διαβάζω όλα αυτά εδώ μέσα κ μου έρχεται να πάω να παίξω Τζόκερ -
Λίγο off topic (έως πολύ)...
Είχαμε το μπέρδεμα storm και strom....
Τώρα προέκυψε και lep...
Το ακούς lap?
-
Ωχ, βρήκα μέλος να μαλώνω. Ότι λέει θα γράφω το ανάποδο σε άλλο τοπικό όπως έγινε με τον strom και τον storm!
Δεν ξανααγοραζω toyota ο ένας,
εγώ μόνο toyota αγοράζω ο άλλος.
Χαχαχα
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού