-
@ataim said in Νέο Toyota RAV4:
@monman2 said in Νέο Toyota RAV4:
Οικονομία ναι επιδόσεις οχι (11,2 το 0-100 ,162 τελική) , το ξέρουμε γιατί υπάρχει καιρό τώρα το prius phev με το ίδιο σασί και μετάδοση κινητήρα...
Το prius phev είχε τελείως άλλο προσανατολισμό, ουσιαστικά το έβγαλαν για την αμερικάνικη αγορά και για την επιδότηση που έτρεχε τότε.
Οι phev μεταδόσεις βγάζουν περίπου 120hp/l και υπάρχουν πολλά παραδείγματα,honda clarity phev 1,5l 180hp
rav4 prime 2,5l 300hp
volvo xc40 recharge 1,5l 180hpαναλογικά με τα παραπάνω ένα corolla 1,8l φτάνει τα 215hp.
Χωρίς plugin έχουν φτάσει τα +100hp/l (Corolla Cross, Nissan QQ, Note,)Θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ένα hev ή phev-hot hatch (Corolla ή Yaris) μαζί με τα GR.
Νομίζω έχεις μπερδευτεί λιγάκι. Δεν μπορείς να βγάλεις άλογα/λίτρο συνδυάζοντας το θερμικό και το ηλεκτρικό σκέλος του συστήματος ισχύος (και όχι μετάδοσης, όπως γράφεις). Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και το μέγεθος της μπαταρίας. Η ειδική ισχύς της ΜΕΚ είναι δεδομένη, και όχι υψηλή σε αυτές τις υλοποιήσεις.
-
Γιατί να μην προσθέσουμε και την ισχύ του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για να βγάλουμε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα; Δεν θα βγάζουν κάποιο νόημα, αλλά θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.
-
@super-t said in Νέο Toyota RAV4:
Γιατί να μην προσθέσουμε και την ισχύ του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για να βγάλουμε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα; Δεν θα βγάζουν κάποιο νόημα, αλλά θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.
Γιατί δεν είναι VW
Γιατί είναι πρώτη δύναμη στις ΗΠΑ και θέλουν να εξακολουθούν να είναι... εκει ψέματα δεν περνάνε
Γιατί είναι Toyota δεν ενδιαφέρονται να ανακοινώνουν μεγάλα νούμερα ιπποδυνάμεων και επιδόσεων δεν είναι σε μόνιμη μoνομαχία με κάποιον πχ Α45AMG vs RS3...σήριαλ -
Ό,τι να ναι όπως πάντα.
Προσπάθησε να παρακολουθήσεις την συζήτηση, 2-3 απαντήσεις πιο πριν, πρωτού κάνεις τον κόπο να μοιράσεις γνώση.
-
ήμουν σίγουρος οτι δεν θα καταλάβεις ...
-
Η αλήθεια είναι δεν έχουμε όλοι την ίδια δυνατότητα κατανόησης σαν εσένα τον μύστη της αυτοκίνησης.
Παρόλα αυτά μηδέν ιδέα ακόμα που πήγαινε το θέμα με την ισχύ. -
καταλαβαίνω πάντως πολύ καλά το κόλλημα με την ισχύ που έχετε οι βαγκίτες
αλλα δεν πειράζει τώρα που η νέα κυβέρνηση θα βάλει όρια ταχύτητος στην αουτομπαν και κόφτη 180 παει και το τελευταίο κάστρο κομπασμού ...
-
@realzeus said in Νέο Toyota RAV4:
@monman2 said in Νέο Toyota RAV4:
Οικονομία ναι επιδόσεις οχι (11,2 το 0-100 ,162 τελική) , το ξέρουμε γιατί υπάρχει καιρό τώρα το prius phev με το ίδιο σασί και μετάδοση κινητήρα...
Το prius phev είχε τελείως άλλο προσανατολισμό, ουσιαστικά το έβγαλαν για την αμερικάνικη αγορά και για την επιδότηση που έτρεχε τότε.
Οι phev μεταδόσεις βγάζουν περίπου 120hp/l και υπάρχουν πολλά παραδείγματα,honda clarity phev 1,5l 180hp
rav4 prime 2,5l 300hp
volvo xc40 recharge 1,5l 180hpαναλογικά με τα παραπάνω ένα corolla 1,8l φτάνει τα 215hp.
Χωρίς plugin έχουν φτάσει τα +100hp/l (Corolla Cross, Nissan QQ, Note,)Θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ένα hev ή phev-hot hatch (Corolla ή Yaris) μαζί με τα GR.
Νομίζω έχεις μπερδευτεί λιγάκι. Δεν μπορείς να βγάλεις άλογα/λίτρο συνδυάζοντας το θερμικό και το ηλεκτρικό σκέλος του συστήματος ισχύος (και όχι μετάδοσης, όπως γράφεις). Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και το μέγεθος της μπαταρίας. Η ειδική ισχύς της ΜΕΚ είναι δεδομένη, και όχι υψηλή σε αυτές τις υλοποιήσεις.
Έχεις δίκιο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, η ειδική ισχύς στους ice είναι σαφώς ορισμένη όταν εμπλέκεις μπαταρίες και τέτοια το να μιλάμε για ειδική ισχύ είναι ολιγον άτοπο.
-
Καλησπέρα. Έχω το εξής δίλλημα.
RAV4 hybrid AWD black edition
ή
RAV4 plug in AWD Active plus ( απλή έκδοση )Χρήματα τα ίδια γιατί το plug in είναι εκθεσιακό και λόγω γνωριμίας μου κάνει καλύτερη τιμή.
Αξίζει να χάσω απο εξοπλισμο για να κερδίσω σε κατανάλωση ;
Κάθε άποψη θα με βοηθήσει
-
@spiret said in Νέο Toyota RAV4:
δεν κερδιζεις μονο εξοπλισμο αλλα και 80 (αν θυμαμαι καλα) ιππους. Το rav4 phev το εχει φιλος και παει σφαιρα!
-
ή
RAV4 plug in AWD Active plus ( απλή έκδοση )Χρήματα τα ίδια γιατί το plug in είναι εκθεσιακό και λόγω γνωριμίας μου κάνει καλύτερη τιμή.
Σίγουρα να προτιμήσεις το phev, πόσο στο αφήνουν; Θυμάμαι όταν είχε ξεκινήσει πωλήσεις είχε 47κ
-
ειμαι κατοχος της phev έκδοσης απ τον Οκτώβριο και εχω ηδη 12k km ...
Διαθέσιμη ειχε την gr εκδοση και αυτη πηρα
Γενικοτερα παρα πολυ ευχαριστημένος για οποια απορια μου λετε -
ή
Μιλάς για ιδιωτική αγορά ή leasing/εταιρικό;
Σαν ιδιώτης, αν εφθανα στα 2500cc θα επελεγα Lexus NX και όχι RAV4, για πολλούς και διάφορους λόγους, παρότι θεωρώ αξιόλογο το RAV4 (έχει ο πεθερός μου το τελευταίο RAV4 2.0 CVT, πριν καταργηθεί ως κινητήρας και αναλογικά κι αυτό είναι αρκετά οικονομικό ως συμβατικό βενζινοκίνητο).
Εφόσον είσαι διατεθειμένος να φορτιζεις οπότε χρειάζεται, ώστε να κινεισαι πλήρως ηλεκτρικά και στις διαδρομές που κάνεις μπορείς να εκμεταλλευτείς την πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, καλύτερα να επιλέξεις το PHEV.
Λάβε όμως υπόψη το μεγαλύτερο βάρος του, που σε υβριδική (όχι EV) λειτουργία, ισως καίει παραπάνω απο το ελαφρύτερο HEV, και την πολυπλοκοτερη τεχνολογία του.
Διάβασε και το παρακάτω άρθρο:
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/hybrid-plug-in-hybrid/ -
Το phev χωρίς φόρτιση, δίνει ίδιες καταναλώσεις με το απλό υβριδικό, το μεγαλύτερο βάρος φαίνεται να μην επηρεάζει, ίσως η μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας να ισοφαρίζει το μειονέκτημα του βάρους.
-
Το phev χωρίς φόρτιση, δίνει ίδιες καταναλώσεις με το απλό υβριδικό, το μεγαλύτερο βάρος φαίνεται να μην επηρεάζει, ίσως η μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας να ισοφαρίζει το μειονέκτημα του βάρους.
Σύμφωνα με το άρθρο: "η φόρτιση του PHEV προσφέρει σημαντικό όφελος στην κατανάλωση καυσίμου ακόμα και κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, ενώ κινούμενο με άδεια μπαταρία, το υβριδικό όχημα (HEV) πλεονεκτεί, χωρίς όμως το κέρδος να ξεπερνά το 0,5 λίτ./100 χλμ"
Επίσης, αν προορίζεται και για εκτός δρόμου χρήση, να ελέγξει ο ενδιαφερόμενος το υψος του πατώματος του PHEV (ground clearance κλπ.) και αν εξέχει κάτι από κάτω, λόγω μπαταρίας.
Π.χ. στο C-HR PHEV, το πάτωμα είναι αισθητά χαμηλότερο από το αντίστοιχο HEV, με τους ανάλογους συμβιβασμούς. -
Ωραίο αυτοκίνητο.
-
Το Nx με τον ιδιο εξοπλισμό εβγαινε 15 + χιλιαρικα εξτρα ....παιρνοντας υποψη ολο το δικτυο της Toyota νομιζω αξιζει παραπανω το Rav...Σιγουρα ειναι πιο ομορφο το nx αλλα ειναι θεωρω μεγαλη η διαφορα...
Αν εχεις μοριακά σπιτι ανετα βγαζεις την καθημερινοτητα αποκλειστικα με ρεύμα..75χλμ τουλαχιστον θα τα βγαλει.
Με αφόρτιστη μπαταρια υπολογίζεις στην Εθνικη καπου 6.5 αλλα με γρήγορη οδήγηση
Τα 306 άλογα μια χαρα ειναι για το βαρος του
-
@bill_hsd Ναι δηλώνουν πάρτε χεβ που είναι καλύτερο υπό συνθήκες εργαστηρίου, όμως ισχύουν και τα παρακάτω,
Η μπαταρία στο hev είναι εκεί για να καλύπτει την λειτουργία της μετάδοσης, η ισχύς της επαρκεί για αυτό, μπορεί να σπρώξει και το αυτοκίνητο από μόνη της αλλά δεν έχει φτιαχτεί για αυτό, βγάζοντας σχεδόν την μισή ισχύ (50hp) από αυτή που μπορεί να δεχθεί ο mg2. Το phev από την άλλη μπορεί να σπρώξει άνετα το όχημα μέσω των μεγάλων ηλεκτρομοτερ και της μεγάλης ισχύος (160hp?) της μπαταρίας. Πρακτικά λοιπόν σε μια μικρή ανωφερεια δεν θα καταφύγει στον θερμικό.
Ένα δεύτερο πλεονέκτημα του phev είναι η χωρητικότητα, στο hev η μπαταρία θα φτάσει γρήγορα στο 70-80% της φόρτισης και θα φέρει αντίσταση στην περαιτέρω αποθήκευση ενέργειας, αντίστοιχα όταν αδειάζει, στο 20% θα ξεμένει από ισχύ αναγκάζοντας στο σύστημα να καταφύγει στον θερμικό. Στο phev έστω ότι ενεργοποιούμε το charge hold στο 50% δηλαδή στις 9 kwh, ουσιαστικά δεν υπάρχει άνω όριο αντίστασης καθώς η μπαταρία μπορεί να δεχθεί αρκετές kwh χωρίς να πλησιάζει το άνω όριο της, το ίδιο και προς τα κάτω, όταν φτάσει πχ στις 9,2 kwh θα έχει διαθέσιμη την πλήρη ισχύ της και θα χρειαστεί να καταφύγει στον θερμικό μόνο όταν ξεπεραστεί το charge hold όριο.
Άρα σε υπό συνθήκες χρήση τα παραπάνω πλεονεκτήματα μπορεί να προσφέρουν τελικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας παρά το αυξημένο βάρος.
-
@bill_hsd Ναι δηλώνουν πάρτε χεβ που είναι καλύτερο υπό συνθήκες εργαστηρίου, όμως ισχύουν και τα παρακάτω,
Η μπαταρία στο hev είναι εκεί για να καλύπτει την λειτουργία της μετάδοσης, η ισχύς της επαρκεί για αυτό, μπορεί να σπρώξει και το αυτοκίνητο από μόνη της αλλά δεν έχει φτιαχτεί για αυτό, βγάζοντας σχεδόν την μισή ισχύ (50hp) από αυτή που μπορεί να δεχθεί ο mg2. Το phev από την άλλη μπορεί να σπρώξει άνετα το όχημα μέσω των μεγάλων ηλεκτρομοτερ και της μεγάλης ισχύος (160hp?) της μπαταρίας. Πρακτικά λοιπόν σε μια μικρή ανωφερεια δεν θα καταφύγει στον θερμικό.
Ένα δεύτερο πλεονέκτημα του phev είναι η χωρητικότητα, στο hev η μπαταρία θα φτάσει γρήγορα στο 70-80% της φόρτισης και θα φέρει αντίσταση στην περαιτέρω αποθήκευση ενέργειας, αντίστοιχα όταν αδειάζει, στο 20% θα ξεμένει από ισχύ αναγκάζοντας στο σύστημα να καταφύγει στον θερμικό. Στο phev έστω ότι ενεργοποιούμε το charge hold στο 50% δηλαδή στις 9 kwh, ουσιαστικά δεν υπάρχει άνω όριο αντίστασης καθώς η μπαταρία μπορεί να δεχθεί αρκετές kwh χωρίς να πλησιάζει το άνω όριο της, το ίδιο και προς τα κάτω, όταν φτάσει πχ στις 9,2 kwh θα έχει διαθέσιμη την πλήρη ισχύ της και θα χρειαστεί να καταφύγει στον θερμικό μόνο όταν ξεπεραστεί το charge hold όριο.
Άρα σε υπό συνθήκες χρήση τα παραπάνω πλεονεκτήματα να προσφέρουν τελικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας παρά το αυξημένο βάρος.
Δεν διαφώνησα με κάτι στο αρχικό post σου.
Κι εσύ προφανώς, με το "υπό συνθήκες" που αναφέρεις, συμφωνείς με το δικό μου post.
Το ίδιο πράγμα λέμε.
Τα HEV Toyota δουλεύουν την μπαταρία τους από 25%-85%, ανεξάρτητα αν τα cells στο infotainment graphic δείχνουν 10/10.
Από εκεί και πέρα, για να πεις ότι εκμεταλλεύεσαι πλήρως τη full EV λειτουργία, η μπαταρία πρέπει να βρίσκεται συνέχεια μεταξύ 30% και 40%, δηλαδή ούτε να αδειάζει κατω απο 30%, ώστε να δουλεύει ο θερμικός προς φορτισή της, ούτε να πηγαίνει πάνω από 40%, ώστε η ενέργειά της μπαταρίας να μένει ανεκμετάλλευτη και να μη χρησιμοποιείται για full EV λειτουργία ή για υβριδική επιτάχυνση.
Το Hybrid Assistant με τη real time λειτουργία του βοηθάει εξαιρετικά στο να εκμεταλλευτεις πλήρως το υβριδικό σύστημα. -
@eddiedimitris1981 said in Νέο Toyota RAV4:
Το Nx με τον ιδιο εξοπλισμό εβγαινε 15 + χιλιαρικα εξτρα ....παιρνοντας υποψη ολο το δικτυο της Toyota νομιζω αξιζει παραπανω το Rav...Σιγουρα ειναι πιο ομορφο το nx αλλα ειναι θεωρω μεγαλη η διαφορα...
Έχω το C-HR σε GR Sport Ultimate έκδοση και συμφωνώ ότι ο εξοπλισμός των GR είναι υπερπλήρης.
Το σχόλιο για το NX αφορά τη λόγω κυβικών (2500cc) κατηγορία που παίζει με το (P)HEV RAV4. Ουσιαστικά ίδια αυτοκίνητα είναι.
Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, προσωπικά θα κοίταζα κάτι πιο premium από Toyota (βλέπε Lexus), έστω και με φτωχότερο εξοπλισμό, ώστε ως ιδιώτης να έχω και κάποιες ελπίδες μεταπώλησης αργότερα.
Αν είναι leasing, αλλάζει το πράγμα.
Αντίστοιχο σχόλιο για συγκριση του (αδελφού με το RAV4 PHEV) Suzuki Across με τον premium ανταγωνισμό έχει και το άρθρο του @dimsabas , με το οποίο και συμφωνώ πλήρως.
Από εκεί και πέρα, όπως το βλέπει ο καθένας.
Νέο Toyota RAV4