-
Ωραίο αμάξι... είχα το mk3 εταιρικό.
Δυστυχώς όταν ψώνιζα αρχές του χρόνου, πρακτικά με έδιωξε ο αντιπρόσωπος με τη συμπεριφορά του...
"Ναι κοιτάξτε έχουμε αναμονή ελάχιστον εξάμηνο, θέλετε να το δείτε σίγουρα?"... -
@antonakis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ωραίο αμάξι... είχα το mk3 εταιρικό.
Δυστυχώς όταν ψώνιζα αρχές του χρόνου, πρακτικά με έδιωξε ο αντιπρόσωπος με τη συμπεριφορά του...
"Ναι κοιτάξτε έχουμε αναμονή ελάχιστον εξάμηνο, θέλετε να το δείτε σίγουρα?"...Χαχα κλασσικό...
-
Η Σεατ εφερε και το 1.5 με τους 130 ιππους σε FR και FR plus αλλα με ημιακαμπτο πισω.
-
@ad276 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Η Σεατ εφερε και το 1.5 με τους 130 ιππους σε FR και FR plus αλλα με ημιακαμπτο πισω.
Ε και με τα 150 άλογα πάλι ημιακαμπτο έχει
-
Ανεξάρτητη πολλαπλών συνδέσμων έχει από PHEV και πάνω στο Leon και να πω την αλήθεια μου έχοντας οδηγήσει το FR DSG Mild Hybrid και το PHEV Που τελικά αγόρασα, έχει διαφορά και στην άνεση και στο κράτημα εν τέλει... πολύ καλύτερα φυσικά με την ανεξάρτητη παρότι έχω 300 κιλά παραπάνω λόγω drive train και μπαταρίας.
Μια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς, έκανα updates στην αντιπροσωπεία γιατί είχα κάποια θεματάκια εξαιτίας μη αναβάθμισης και το ambient lightning στις πόρτες από λευκό τώρα είναι κόκκινο, στο infotainment ομως δεν υπάρχει πουθενα επιλογή για αλλαγή χρώματος, ούτε και με αλλαγή του Drive Profile.
Γνωρίζει μήπως κανείς τι παίζει; θα ήταν ωραίο να έχω την επιλογή να εναλλάσω από λευκό σε κόκκινο και τουμπαλιν!
Δεν εχω wrap-around, απλά το κλασσικό ambient Που ειναι στα χερούλια στις πόρτες, στα πόδια και στο κέντρο στην κονσόλα.
Αυτό πριν λοιπόν (κλικ το λινκ για την εικόνα) ήταν μόνο λευκό, τώρα είναι κόκκινο... τι στο καλό παίζει δεν καταλαβαίνω!!
315928510_856800742170077_907538575361481375_n.jpgUpdate για το κλειδωμενο Full Link για όσους τους ενδιαφέρει:
Έπειτα από συζήτηση που είχα με τον κ. Μακρή μου ανέφερε ότι υπάρχει περιπτωση να τα έχουν κάνει σκατά με τα τσιπ για τις οθόνες καθώς για το full link πρέπει να το στηρίζει ο εγκέφαλος και το ότι το έχει μια οθόνη που χρησιμοποιούν σε όλα την ίδια, δε σημαίνει ότι μπορεί να δεχτεί το update.
Δε βρίσκει άλλο λόγο για την καθυστέρηση ή και μη έκδοση καθώς χρήματα θα πάρουν για τις άδειες.
Κοινώς σε περίπτωση που όντως βγει η αναβάθμιση, μόνο τότε θα γνωρίζουν ποιά θα μπορούν να την πάρουν και ποια όχι. -
@thanos_lcf said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ανεξάρτητη πολλαπλών συνδέσμων έχει από PHEV και πάνω στο Leon και να πω την αλήθεια μου έχοντας οδηγήσει το FR DSG Mild Hybrid και το PHEV Που τελικά αγόρασα, έχει διαφορά και στην άνεση και στο κράτημα εν τέλει... πολύ καλύτερα φυσικά με την ανεξάρτητη παρότι έχω 300 κιλά παραπάνω λόγω drive train και μπαταρίας.
Μια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς, έκανα updates στην αντιπροσωπεία γιατί είχα κάποια θεματάκια εξαιτίας μη αναβάθμισης και το ambient lightning στις πόρτες από λευκό τώρα είναι κόκκινο, στο infotainment ομως δεν υπάρχει πουθενα επιλογή για αλλαγή χρώματος, ούτε και με αλλαγή του Drive Profile.
Γνωρίζει μήπως κανείς τι παίζει; θα ήταν ωραίο να έχω την επιλογή να εναλλάσω από λευκό σε κόκκινο και τουμπαλιν!
Δεν εχω wrap-around, απλά το κλασσικό ambient Που ειναι στα χερούλια στις πόρτες, στα πόδια και στο κέντρο στην κονσόλα.
Αυτό πριν λοιπόν (κλικ το λινκ για την εικόνα) ήταν μόνο λευκό, τώρα είναι κόκκινο... τι στο καλό παίζει δεν καταλαβαίνω!!
315928510_856800742170077_907538575361481375_n.jpgUpdate για το κλειδωμενο Full Link για όσους τους ενδιαφέρει:
Έπειτα από συζήτηση που είχα με τον κ. Μακρή μου ανέφερε ότι υπάρχει περιπτωση να τα έχουν κάνει σκατά με τα τσιπ για τις οθόνες καθώς για το full link πρέπει να το στηρίζει ο εγκέφαλος και το ότι το έχει μια οθόνη που χρησιμοποιούν σε όλα την ίδια, δε σημαίνει ότι μπορεί να δεχτεί το update.
Δε βρίσκει άλλο λόγο για την καθυστέρηση ή και μη έκδοση καθώς χρήματα θα πάρουν για τις άδειες.
Κοινώς σε περίπτωση που όντως βγει η αναβάθμιση, μόνο τότε θα γνωρίζουν ποιά θα μπορούν να την πάρουν και ποια όχι.Έχει και το δίλιτρο ανεξάρτητη ανάρτηση.
Στο θέμα που αναφέρεις με τον φωτισμό ούτε η ίδια η Seat δεν ξέρει, είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με το Ibiza και ευτυχώς που το είχα πάρει φωτογραφία αλλιώς δεν θα με πίστευαν. Δεν κατάφερα να το ξανά αλλάξω ποτέ.
Με το OBD11 ξεκλειδώνουν όλα τα χρώματα στη πόρτα πάντως, μπες μία στο FB club για το Seat Leon MK4Τώρα για το full link, ας έρθουν να μας το πουν αυτό γιατί κατά την αγορά το αμάξι στον εξοπλισμό γράφει ότι διαθέτει full link
Όχι πως θα βγάλουμε άκρη αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται -
Το CUPRA Leon τώρα και με 1.5 TSI 150ps. Με καλύτερο εξοπλισμό και μάλλον ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.
https://www.gocar.gr/news/new-models/40652,CUPRA_Leon_me_15_TSI.html
https://www.seatcupra.net/2022/10/13/cupra-leon-1-5-tsi-150ps-uk-order-books-open-starts-at-29515/
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία η έκδοση των 150ps καταργείται από την γκάμα του "Seat" Leon και το ίδιο θα συμβεί και με την έκδοση 2.0tsi 190 ps. Οι δύο αυτοί κινητήρες θα προσφέρονται μόνο στο Cupra Leon.
-
@octanios said in Seat Leon Mk4 (2020):
[url=https://postimg.cc/B86Q0LZC]
Ηρθε !!!
Η "έκπληξη" είναι ότι ήρθε με ενεργοποιημένο το full link από το εργαστάσιο !!!Με γειά σου και καλοταξιδο!
-
Από το επίσημο φυλλάδιο:
CUPRA LEON
1.5 TSI 150HP
(110kW) MQ-6 Start/Stop¹1.5 TSI 150HP
(110kW) DSG-7 Start/Stop¹Front suspension Independent type McPherson
- coil springs - hydraulic shock absorber
Rear suspension Multilink axle, coil springs and hydraulic shock absorber
Steering System R-EPS Progressive steering
Turning diameter (m) 10.5 / 11.2 10.5 / 11.2
Brake system Dual hydraulic circuit and brake system
diagonal split with electric brake booster
Front and rear brake type Front ventilated disc brakes and rear solid disc brakes
Front brakes (mm) Front brakes: 306×26 Front brakes: 306×26
Rear brakes (mm) 272×10 272×10
Rims 7,5J×18 ET46 7,5J×18 ET46
Tyres 225/40 R18 92Y 225/40 R18 92Y -
Το standard DSG στον λαιμό μου κάθεται γιατί είναι προφανώς ξηρού τύπου. Κατά τα άλλα ένα Leon με πολλαπλούς έστω και με τον 1.5 Tsi πρέπει να είναι εξαιρετικό οδηγικά. Μπράβο τους που έκαναν αυτό το βήμα μπροστά εκεί που πρόδωσε το DNA της η Ford στο Focus.
-
Έβγαλαν ανακοίνωση που λέει ότι το Cupra Leon 1,5 150 θα βγει πολύ σύντομα και με χειροκίνητο κιβώτιο. Σε κάποιες χώρες είναι ήδη διαθέσιμο. Το 2.0 190 παραμένει μόνο ως DSG. Επίσης ανακοίνωσαν και 2 diesel εκδόσεις μέσα στο 2023.
Να σου πω την αλήθεια εγώ θα το προτιμούσα ως DSG το 1,5 λόγω και του mild hybrid συστήματος που το βοηθάει στις χαμηλές στροφές. -
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Έβγαλαν ανακοίνωση που λέει ότι το Cupra Leon 1,5 150 θα βγει πολύ σύντομα και με χειροκίνητο κιβώτιο. Σε κάποιες χώρες είναι ήδη διαθέσιμο. Το 2.0 190 παραμένει μόνο ως DSG. Επίσης ανακοίνωσαν και 2 diesel εκδόσεις μέσα στο 2023.
Να σου πω την αλήθεια εγώ θα το προτιμούσα ως DSG το 1,5 λόγω και του mild hybrid συστήματος που το βοηθάει στις χαμηλές στροφές.Αν έβαζαν του υγρού τύπου θα το σκεφτόμουν σοβαρά να κάνω τράμπα το δικό μου
-
Δύο λόγια, μετά από 2 εβδομάδες (800 Km) συμβίωσης με το Leon, δυστυχώς ως επί το πλείστον εντός πόλης.
Πολύ καλό τιμόνι, κόβει αρκετά και είναι σχετικά "γρήγορο", καλή ποιότητα κύλισης και αρκετά ζωντανός κινητήρας, ιδίως μεταξύ 2000 και 4500 στροφών.
Με έχει εντυπωσάσει η κατανάλωση (παίζει μεταξύ 6,6 - 7,3 L/100Km), ιδιαίτερα για κίνηση εντός πόλης.
Μεγάλη και άνετη καμπίνα, συμπαθητικό ηχοσύστημα και ιδιαίτερα χρήσιμο το full link.
Από την άλλη "κοπανάει" στους κακούς αστικούς δρόμους, ο συνδυασμός 18αρας και ημιάκαμπτου πίσω δεν βοηθάει σε αυτό.
Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να κινηθώ εκτός πόλης για να ανακαλύψω τις χάρες του οχήματος.Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ως κοινωνία πρέπει να έχουμε πολλά απωθημένα με το φαίνεσθαι.
Πολλοί συνάδελφοι και φίλοι αναρωτιούνται πως από τη Volvo κατέληξα στη Seat και μάλιστα το ρωτούν με "συμπάθεια", τύπου "τι δεν πήγε καλά, τι έπαθες;"
Η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζω λίγο αυτό. -
Δύο λόγια, μετά από 2 εβδομάδες (800 Km) συμβίωσης με το Leon, δυστυχώς ως επί το πλείστον εντός πόλης.
Πολύ καλό τιμόνι, κόβει αρκετά και είναι σχετικά "γρήγορο", καλή ποιότητα κύλισης και αρκετά ζωντανός κινητήρας, ιδίως μεταξύ 2000 και 4500 στροφών.
Με έχει εντυπωσάσει η κατανάλωση (παίζει μεταξύ 6,6 - 7,3 L/100Km), ιδιαίτερα για κίνηση εντός πόλης.
Μεγάλη και άνετη καμπίνα, συμπαθητικό ηχοσύστημα και ιδιαίτερα χρήσιμο το full link.
Από την άλλη "κοπανάει" στους κακούς αστικούς δρόμους, ο συνδυασμός 18αρας και ημιάκαμπτου πίσω δεν βοηθάει σε αυτό.
Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να κινηθώ εκτός πόλης για να ανακαλύψω τις χάρες του οχήματος.Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ως κοινωνία πρέπει να έχουμε πολλά αποθημένα με το φαίνεσθαι.
Πολλοί συνάδελφοι και φίλοι αναρωτιούνται πως από τη Volvo κατέληξα στη Seat και μάλιστα το ρωτούν με "συμπάθεια", τύπου "τι δεν πήγε καλά, τι έπαθες;"
Η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζω λίγο αυτό.Τον αέρα στα λάστιχα τον κοίταξες που σου είχα πει? Για δες μην έχεις και εσύ κανα 40αρι και βγάλε λίγο θα είσαι καλύτερα απο άνεση. Άσχετα απο τις 18αρες απο όσο διαβάζω παίζουν μεγάλο ρόλο και τα bridgestone στο κοπάνημα.
Λογικά θα αλλάξω πριν απο εσένα ελαστικά , καλά να είμαστε θα σου πω εντυπώσεις γιατί σίγουρα δεν θα ξαναβάλω τα ίδια.
Στα ταξίδια θα το ευχαριστιέσαι , είναι ότι πρέπειΓια το υστερόγραφο το μόνο που έχω να πω είναι να μην ασχολείσαι με κομπλεξικούς
-
Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να κινηθώ εκτός πόλης για να ανακαλύψω τις χάρες του οχήματος.Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ως κοινωνία πρέπει να έχουμε πολλά αποθημένα με το φαίνεσθαι.
Η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζω λίγο αυτό.Ασε κι εμενα συνάδελφος μου ειπε εδωσες 25k για hyundai;
Υποψιν οδηγει vw up φ.α. στο Κιατο και για να γεμίσει πηγαινει Μεγαρα. -
Υ.Γ. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ως κοινωνία πρέπει να έχουμε πολλά αποθημένα με το φαίνεσθαι.
Η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζω λίγο αυτό.Συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτό και μάλιστα εντονότερα. Στην Αλβανία και στη Βουλγαρία, για παράδειγμα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αυτοκίνητα υπερπολυτελείας και λίγοι ασχολούνται με μάρκες κατώτερες της Mercedes. Το ότι είναι κλεμμένα, αγορασμένα με εμπόριο ναρκωτικών/πορνεία και το επίπεδο διαβίωσης είναι στον πάτο τους είναι αδιάφορο... Αρκεί να δείχνουν ότι "τα κατάφεραν". To american dream σε βαλκανική, διεφθαρμένη, έκδοση...
-
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
Η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζω λίγο αυτό.Τον αέρα στα λάστιχα τον κοίταξες που σου είχα πει? Για δες μην έχεις και εσύ κανα 40αρι και βγάλε λίγο θα είσαι καλύτερα απο άνεση. Άσχετα απο τις 18αρες απο όσο διαβάζω παίζουν μεγάλο ρόλο και τα bridgestone στο κοπάνημα.
Λογικά θα αλλάξω πριν απο εσένα ελαστικά , καλά να είμαστε θα σου πω εντυπώσεις γιατί σίγουρα δεν θα ξαναβάλω τα ίδια.
Στα ταξίδια θα το ευχαριστιέσαι , είναι ότι πρέπειΓια το υστερόγραφο το μόνο που έχω να πω είναι να μην ασχολείσαι με κομπλεξικούς
Τον αέρα τον είδα (θυμόμουν την παρατήρηση σου) και ήταν 36 λίμπρες.
Εντάξει δεν παραπονιέμαι ιδιαίτερα, θα το συνηθίσω. -
Καλησπέρα σε όλους. Από μέρα σε μέρα περιμένω τις πινακίδες στο δικό μου Leon fr plus. Και τα ήθελα να σας ρωτήσω τον εξοπλισμό του μοντέλου αυτού γιατί στα δικά μου μάτια είναι πολύ σκέτο για τα 27.800 που έδωσα. Έχει μόνο ηλιοροφή. Με ενδιαφέρουν πολύ τα dynamic και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι στάνταρ στον εξοπλισμό του fr Plus. Στην δική μου περίπτωση δεν τα έχω. Όπως έχω και την οθόνη τον 8.5 αν και ξέρω πως η 10αρα είναι έξτρα. ούτε τα blind spot έχω
-
Με το παρδόν, αλλά παρρήγγειλες αυτοκίνητο χωρίς να έχεις αναλυτική λίστα εξοπλισμού?
Dynamic light στα πίσω φώτα έχει η fr plus.
https://www.seat.gr/content/dam/countries/gr/seat-website/car-shopping-tools/brochure-download/brochures/leon/Exoplismos-new-Leon-cars-models-info-KL1-NA-july-2021.pdf -
@antonakis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Με το παρδόν, αλλά παρρήγγειλες αυτοκίνητο χωρίς να έχεις αναλυτική λίστα εξοπλισμού?
Dynamic light στα πίσω φώτα έχει η fr plus.
https://www.seat.gr/content/dam/countries/gr/seat-website/car-shopping-tools/brochure-download/brochures/leon/Exoplismos-new-Leon-cars-models-info-KL1-NA-july-2021.pdfείμαι χαζός φίλε το ξέρω. Δεν με ένοιαζε τίποτα. Ήταν ετοιμοπαραδοτο μπήκα το είδα μου άρεσε και το έκλεισα. Μετά έφυγα για δουλειά σε άλλη περιοχή και δεν είχα εικόνα τι έχει και τι δεν έχει. Εχθές που πήγα να το δω ενημερώθηκα σχετικά. Όχι ότι δεν θα το πάρω μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά. Σε ευχαριστώ για το λινκ σου νασαι καλά
Seat Leon Mk4 (2020)