-
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Όντως το αυτόματο Xceed είναι 120 κιλά βαρύτερο και αρκετά πιο αργό:
https://zeperfs.com/en/duel8748-9352.htm
Εμένα μου αρέσουν εξίσου και τα δύο.
Και εμένα μου αρέσουν και τα δύο! Και ήμουν στην αρχή σε δίλλημα επιλογής!!!
Απλά αναφερόμενος στο forum ήθελα να δω αν συμβαδίζουν οι σκέψεις μου και η επιλογή μου με άλλους ή όχι...
Γιατί αν το καλοσκεφτώ και μελλοντικά σε επιλογή του KIA XCEED HYBRID θα έπρεπε να πληρώνω και έξτρα μία μπαταρία (βέβαια μετά από πολύ καιρό και πάλι ίσως, όχι σίγουρα!). -
Καλά τώρα μην ανοίξουμε κουβέντα για σενάρια του τι μπορεί να βγάλει να πληρώσεις το κάθε ένα, λίγο έλεος δηλαδή μην κάνουμε πάλι το νήμα ώπα...
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλά τώρα μην ανοίξουμε κουβέντα για σενάρια του τι μπορεί να βγάλει να πληρώσεις το κάθε ένα, λίγο έλεος δηλαδή μην κάνουμε πάλι το νήμα ώπα...
Οκ, μιλάμε θεωρητικά! Δεν έχουμε αποδείξεις για να μιλήσουμε πρακτικά...
Αλλά με τις λίγες πολλές γνώσεις που έχουμε βασιζόμαστε σε κάποια θέματα και σκέψεις. -
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Όντως το αυτόματο Xceed είναι 120 κιλά βαρύτερο και αρκετά πιο αργό:
Φαίνεται πως έχεις κατά λέξη δίκιο. Πραγματικά αρκετά πιο αργό. Και μάλιστα manual vs 7dct. Τι λες τώρα; Δηλαδή αν το βάλεις δίπλα στο Leon DSG πόσο θα ανοίξει ακόμα η ψαλίδα;!;!
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
@polioan said in Seat Leon Mk4 (2020):
Μία ερώτηση απλά για να μάθω την γνώμη σας...
Ανάμεσα στο LEON και στο XCEED 1.5 48V HYBRID, ποιο θα επιλέγατε?
Μιλάω για σύγκριση ανάμεσα στο FR PLUS και στο TITANIUM.Αν μιλάς για αυτόματο ένεκα της "φήμης" του DSG θα έλεγα ότι το Xceed είναι μονόδρομος. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι το ένα είναι crossover γιατί είναι πάρα πολύ καλό οδηγικά για τέτοιο. Σε χώρους υπερτερεί το Leon στο εσωτερικό πλάτος πίσω αλλά στον αέρα για τα γόνατα των πίσω. Αποσκευών ίδιος, καλύτερα διαμορφωμένος του Xceed.
Στο Xceed έχεις φυσικούς διακόπτες για όλα μέσα στη καμπίνα, στο Leon δεν έχεις φυσικούς διακόπτες για τίποτα εκτός των αλάρμ/κεντρικό κλείδωμα/ηλεκτρικό χειρόφρενο. Ως εκ τούτου η καμπίνα του Xceed είναι πολύ πιο εργονομική.
Ο 1.5Tsi του Leon είναι πιο οικονομικός (κατανάλωση καυσίμου, ΤΚ), σε επιδόσεις είναι πολύ κοντά. Οι εγγυήσεις είναι 2+2 για το Leon και 7 για το Xceed. Το Xceed είναι συνολικά πιο στιβαρή κατασκευή. Το Leon είναι πιο fun2drive.
Καθαρά vfm είναι το Leon όπως βγαίνουν εξοπλιστικά (FR+ vs Titanium) αλλά έχει εξοπλιστικές ελλείψεις συγκριτικά (infotainment, AHB, αισθητήρες φωτός/βροχής) το Leon. Αν τα εξοπλίσεις όμοια είναι πιο ακριβό το Leon. Το Leon το διαμορφώνεις εξοπλιστικά όπως θες, στην KIA αν ζητήσεις διαμόρφωση κάνουν σαν να τους κλοτσάς τον σκύλο!
Μία επισήμανση το FR PLUS έχει standard αισθητήρες φωτός , βροχής δεν έχει
-
@vasilis-p said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλημέρα παιδιά.
Ψάχνω b-suv η c hatchback για τη γυναίκα στα 24-26 και το Leon 1.5 FR dsg μου φαίνεται σχεδόν μονόδρομος (golf 308, 2008, bmw 1, puma, κλπ πάνε στά 30+ με αυτά που θέλουμε απο εξοπλισμό/κινητήρα.) Η χρήση είναι Αθήνα/νότια προάστια περίπου 4 ημέρες την εβδομάδα με κάποιες εξορμήσεις.
Πιστεύεται υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε δεύτερες σκέψεις ωστέ να μην το προχωρήσω?
(π.χ. αξιοπιστια κιβωτίου και mhev, πραγματική κατανάλωση πάνω απο 8 στην πόλη, γνωστές κατασκευαστικές αστοχίες η κατι άλλο).
Κατα τα άλλα το αμάξι μου μοιάζει ίσως το top value for money σε συνδιασμό επιδώσεων, τεχνολογίας, εξοπλισμού
Οι κάτοχοι είστε ευχαριστιμένοι μέχρι τώρα?
Υ.Γ. Ακόμα πιό ευκαρία ειναι και το Leon στα 190 ps αλλά μου φτάνει έαν δίλιτρο στην οικογένεια.
Υ.Γ.2 Η μόνη μου ένσταση είνα αν αξίζει καν να πάρεις κανείς αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή με την αβεβαιότητα απο την τωρινή γεωπολιτική κατάσταση, αδύναμη ενεργειακή πολιτική της χώρας, ενεργειακη μετάβαση πού σπρωχνεί η ΕΕ και πληθωρισμό
Αν θες αυτόματο , γνώμη μου ξέχνα το DSG.
Πήγαινε σε EAT8 ή KIA με 7 χρόνια εγγύηση -
Τέλειο πακέτο είναι το Λεόν στα 33 με το plug in συστημα.
Αν έχεις χώρο να το φορτίζεις θα έχεις ηλεκτρικό όχημα καθημερινά για τις δουλειές σου και 204 άλογα για τις εξορμήσεις χωρίς φόβο αυτονομίας.Future proof όχημα.....( Το αναφέρω σε κάθε νήμα, πάω τώρα στο νήμα με τις συνταγές φαγητών)
-
@lap said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αν έχεις χώρο να το φορτίζεις θα έχεις ηλεκτρικό όχημα καθημερινά για τις δουλειές σου και 204 άλογα για τις εξορμήσεις χωρίς φόβο αυτονομίας.Future proof όχημα.....( Το αναφέρω σε κάθε νήμα, πάω τώρα στο νήμα με τις συνταγές φαγητών)
Χαχαχα...
Μακάρι να είχαμε χώρο έστω και μπροστά από το σπίτι...
Μπαλαντέζα και το βράδυ φόρτιση!!! -
Κρίμα όντως...
Δυστυχώς σε αυτήν την φάση είναι πολύς κόσμος. Ενώ θέλει και μπορεί, δεν έχει κλειστό χώρο στάθμευσης. -
33κ για ενα χατσμπακ της σειρας που το αγοραζες με 17κ? Σοβαρα τα γραφεις τωρα; Το υβριδικο Λεον εχει πλεονεκτημα μονο σαν εταιρικο οπου οι παροχες απο το κρατος με ελαφρυνση των φορων το κανουν μια πολυ καλη αγορα. Για αγορα απο ιδιωτη ειναι τρελλα αφου κανει την δουλεια του με κατι πολυ φθηνοτερο, αποσβεση δεν θα κανεις ποτε.
-
@wantone said in Seat Leon Mk4 (2020):
33κ για ενα χατσμπακ της σειρας που το αγοραζες με 17κ? Σοβαρα τα γραφεις τωρα; Το υβριδικο Λεον εχει πλεονεκτημα μονο σαν εταιρικο οπου οι παροχες απο το κρατος με ελαφρυνση των φορων το κανουν μια πολυ καλη αγορα. Για αγορα απο ιδιωτη ειναι τρελλα αφου κανει την δουλεια του με κατι πολυ φθηνοτερο, αποσβεση δεν θα κανεις ποτε.
-
Λάθος να κοιτάς απόσβεση στο αυτοκίνητο, ξεκινάς από λάθος βάση. Πληρώνεις όχι για την απόσβεση αλλά για καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Ποιο Hatch με 200+ άλογα έχει €17.000!?!?
-
-
Επίσης τι θα πει "της σειράς";
Τι άλλο παίρνεις δηλαδή με 33 χιλιάρικα που ΔΕΝ είναι "της σειράς";
-
@fanis75 said in Seat Leon Mk4 (2020):
-
Λάθος να κοιτάς απόσβεση στο αυτοκίνητο, ξεκινάς από λάθος βάση. Πληρώνεις όχι για την απόσβεση αλλά για καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Ρε Φανη, και εσυ τα γραφεις σοβαρα? Υβριδικο συστημα με ναι μεν 204 αλογα αλλα συν 400 κιλα και DSG δηλαδη πολυπλοκοτητα στο φουλ ολα μπροστα. Επιδοσεις πρεπει να εχει παρομοιες με τον 1.5 130. Ενα αυτοκινητο με τετοιο βαρος και ολο μπροστα δεν θα το χαρακτηριζα καλυτερο αμαξι ουτε το υβριδικο συστημα αυτο ειναι τελευταιας γενειας αφου ειναι χρονια στην αγορα στο Γκολφ.
Επισης 33κ για χατσμπακ ειναι ενα οχι με το καλημερα, αφου σε αυτα τα χρηματα ολοι αγοραζουν SUV.
Σαν εταιρικο με ληζινγκ δεν το συζηταμε ειναι σουπερ αγορα γιατι και λιγους φορους εχει και δεν φορτωνεσαι τα μελλοντικα θεματα που μπορει να εχει αυτος ο συνδυασμος.
-
-
@dimitriscsd said in Seat Leon Mk4 (2020):
ΒΜW 118 Sport line advanced που τουλαχιστον ειναι καλυτερο πακετο με πολυ καλο εξοπλισμο και αρκετα φθηνοτερο (-4κ). Αν καποιος δεχεται τα χατσμπακ, εγω δεν θα το αγοραζα ουτε αυτο και θα κοιταγα για καποιο SUV. Me to 118 ναι μεν δεν εχεις την ηλεκτρικη φορτιση αλλα εχεις 4κ διαθεσιμα για να καψεις βενζινη και επισης στα ταξιδια εχεις μεγαλο πλεονεκτημα λογω πολυ χαμηλοτερου βαρους. Τωρα αν καποιος εχει γκαραζ και το φορτιζει συνεχως και κανει μικρες διαδρομες στην Αθηνα εκει μπορει να εχεις πλεονεκτημα αλλα αν ειναι για Αθηνα το αμαξι ειναι μεγαλο για παρκαρισμα οποτε θα επρεπε να αποριφθει μονο για αυτο. Υπαρχει το Yaris Cross σαν καλυτερη επιλογη για πολη.
-
Ρε
Εγώ απορώ αν τα λες σοβαρά ότι λες ή τρολαρεις;
Σαφέστατα είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Μιλάμε πως σε αυτήν την τιμή αγοράζεις το fr με έξτρα εξοπλισμό
Το βάρος είναι μοιρασμένο λόγω μπαταρίας και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το dsg είναι νέα έκδοση όπου ξεκινά με ηλεκτρισμό και δεν συμπλέκει. Είναι υγρού τύπου, και δεν πιέζεται από μποτιλιάρισμα, όπως στα υπόλοιπα dsg με θερμικό μοτέρ.
Καθημερινά κίνησε με ηλεκτρισμό.....έχεις ηλεκτρικό ...το καταλαβαίνεις; -
Αμαξάρα το LEON και θα το έπαιρνα και γω αν ήθελα hatch
Αλλα.....
συμφωνώ με τον wantone όσον αφορά το plug in. Συμφέρει μόνο σαν leasing.
Πολύ βαρύ, ακριβό και πολύπλοκο για να πληρώσεις τόσα. Εμενα προσωπικά δεν μου φαίνονται καλές λύσεις όλα τα plug in υβριδικά για ιδιώτη πάντα. Βεβαια αυτή είναι η γνώμη μου. Συμφέρουν πολύ για μέσα στην πόλη αν κινείσαι συνεχώς αλλά από την άλλη αν είσαι μέσα στην πόλη συνέχεια δεν θες μεγαλο αυτοκίνητο.
-
Καμία σχέση, καθημερινά να κίνησε με 1,5 ευρώ αντί για 20 ευρώ... Το καταλαβαίνετε;;;
Βάλε καθημερινά το δικό σου με 200 άλογα να μπαίνεις στην κίνηση να πας στην δουλειά σου και έλα σε 5 έτη να δούμε πόσα πλήρωσες -
@dimitriscsd said in Seat Leon Mk4 (2020):
ΒΜW 118 Sport line advanced που τουλαχιστον ειναι καλυτερο πακετο με πολυ καλο εξοπλισμο και αρκετα φθηνοτερο (-4κ). Αν καποιος δεχεται τα χατσμπακ, εγω δεν θα το αγοραζα ουτε αυτο και θα κοιταγα για καποιο SUV. Me to 118 ναι μεν δεν εχεις την ηλεκτρικη φορτιση αλλα εχεις 4κ διαθεσιμα για να καψεις βενζινη και επισης στα ταξιδια εχεις μεγαλο πλεονεκτημα λογω πολυ χαμηλοτερου βαρους. Τωρα αν καποιος εχει γκαραζ και το φορτιζει συνεχως και κανει μικρες διαδρομες στην Αθηνα εκει μπορει να εχεις πλεονεκτημα αλλα αν ειναι για Αθηνα το αμαξι ειναι μεγαλο για παρκαρισμα οποτε θα επρεπε να αποριφθει μονο για αυτο. Υπαρχει το Yaris Cross σαν καλυτερη επιλογη για πολη.
Σα να λέμε ψάχνω sneakers αλλά επειδή από 100 ευρώ και πάνω παίρνω ορειβατικά μποτάκια, προτιμώ τα μποτάκια!
Μήλα και πορτοκάλια...
Γιατί πρέπει όλοι να θέλουν SUV; Γιατί έτσι λέει η "μόδα";
Όσο για το 118, ωραίο αυτοκίνητο, ξεκάθαρα της σειράς κι αυτό, ειδικά τώρα που έιναι με κίνηση μπροστά, όπως όλα, αλλά αρκετά πιο αργό, επίσης αν δε κάνω λάθος διπλοσύμπλεκτο. Τίποτα ιδιαίτερα ανώτερο δηλαδή σχετικά με το Leon...
-
Ρε
Σαφέστατα είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Μιλάμε πως σε αυτήν την τιμή αγοράζεις το fr με έξτρα εξοπλισμό
Το βάρος είναι μοιρασμένο λόγω μπαταρίας και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το dsg είναι νέα έκδοση όπου ξεκινά με ηλεκτρισμό και δεν συμπλέκει. Είναι υγρού τύπου, και δεν πιέζεται από μποτιλιάρισμα, όπως στα υπόλοιπα dsg με θερμικό μοτέρ.
Καθημερινά κίνησε με ηλεκτρισμό.....έχεις ηλεκτρικό ...το καταλαβαίνεις;Εχω χατσμπακ και ξερω τα συν και πλην. Το λεον υβριδικο, δες τεστ απο το αντιστοιχο Γκολφ υβριδικο ολοι λεγανε για οχι καλο αμαξι λογω τεραστιου βαρους παραπανου. Το χατσμπακ το αγοραζεις ακριβως για να περιορισεις το βαρος του αμαξιου αλλοιως θα αγοραζες SUV.
-
Ρε
Καθημερινά κίνησε με ηλεκτρισμό.....έχεις ηλεκτρικό ...το καταλαβαίνεις;Εχω χατσμπακ και ξερω τα συν και πλην. Το λεον υβριδικο, δες τεστ απο το αντιστοιχο Γκολφ υβριδικο ολοι λεγανε για οχι καλο αμαξι λογω τεραστιου βαρους παραπανου. Το χατσμπακ το αγοραζεις ακριβως για να περιορισεις το βαρος του αμαξιου αλλοιως θα αγοραζες SUV.
Υπάρχει και ο παράγοντας της αεροδυναμικής και του κέντρου βάρους. Δεν είναι μόνο το βάρος σαν νούμερο...
Seat Leon Mk4 (2020)