-
@gchris7 said in Toyota C-HR 2016:
@gatoz said in Toyota C-HR 2016:
κανεις λαθος περι φεβ
καθοτι ειναι οτι ειναι και τα τουοτα σε θεμα φορτισης αλλα απλα καλυτερα
ας πουμε στη διαδρομη που εβαλες, η καταναλωση θα ηταν απλα 0 - σκετο μηδεν
και οχι, δεν παιζουν στα 8-10, παιζουν στα 5 εαν πηγαινεις με τις ταχυτητες κουτσου σαλιγκαρου οπως βλεπω ολα τα σιειτζηαρ στο δρομο - οχι οτι μπορουν και καλυτερα
μην ξεχνατε εχω 5 τετοια - εχω προσβαση στις καταναλωσεις τους γιατι εγω πληρωνω = μεση στα 5-6 με πολυ πολη και οταν βγουν εκτος και κινηθουν κοντα στα 140, που σημαινει πολυ σφυριγμα απο τη μεταδοση, πανε στα 8-9
ασε τις καποιες μικροδιαφορες 200 αλογωνΗ κατανάλωση βενζινης θα ήταν 0 αλλά θα είχες κατανάλωση ρεύματος. Και μιλάμε για περιπου 2-3 λίτρα/100 αντίστοιχο κοστος σε ρευμα.
μπα...
για 22km = 13kw/2.5 = 5.2kw * 0.16 (δεη μαιου)= 0.83cent = (1.75lt) 0.5lt
και ολα αυτα για κανονικο αυτοκινητο 300hp 4x4, κινουμενο χωρις καμμια προσοχη σε καταναλωση.... -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2016:
κανεις λαθος περι φεβ
και οχι, δεν παιζουν στα 8-10, παιζουν στα 5 εαν πηγαινεις με τις ταχυτητες κουτσου σαλιγκαρου οπως βλεπω ολα τα σιειτζηαρ στο δρομο - οχι οτι μπορουν και καλυτερα
μην ξεχνατε εχω 5 τετοια - εχω προσβαση στις καταναλωσεις τους γιατι εγω πληρωνω = μεση στα 5-6 με πολυ πολη και οταν βγουν εκτος και κινηθουν κοντα στα 140, που σημαινει πολυ σφυριγμα απο τη μεταδοση, πανε στα 8-9
ασε τις καποιες μικροδιαφορες 200 αλογωνΕσυ κανεις λαθος.
Ποτέ δεν υπάρχει μηδέν κατανάλωση στο PHEV.
Yπάρχει κατανάλωση σε ρεύμα που την πληρώνεις στη φόρτιση.
Θα κατανάλωνες ρεύμα μικροτερης αξιας από 65 λεπτά του ευρώ στη συγκεκριμένη διαδρομή; Πόσες KWh θα χρειαζόταν να πληρώσεις;
Οι δε καταναλώσεις 8-9 που αναφερεις για τα υβριδικά C-HR δεν παίζουν ούτε στα συμβατικά βενζινης C-HR με το turbo, πολλω δε μάλλον στα γυμνά Business C-HR που έχεις παρει leasing με τις 17ρες.
Μίλησα με στοιχειά, καταναλώσεις και μέσες ωριαίες σε ταξιδι για C-HR.
Δες λοιπόν τι ακριβώς καίνε τα δικά σου C-HR στο MyToyota app και τα ξαναλέμε...βλεπω τι καινε στο λογιστηριο
με χιλιομετρα και τιμολογια
και σου ειπα οτι τα 8-9 ειναι οταν κινεισαι με 140.
δοκιμασε το εαν δεν ειναι εξω απο το κομφορτ ζον ενος chr - που ειναι
περι kwh πηρες απαντηση οπως και ο φιλος απο πανω -
@gchris7 said in Toyota C-HR 2016:
κανεις λαθος περι φεβ
ασε τις καποιες μικροδιαφορες 200 αλογωνΗ κατανάλωση βενζινης θα ήταν 0 αλλά θα είχες κατανάλωση ρεύματος. Και μιλάμε για περιπου 2-3 λίτρα/100 αντίστοιχο κοστος σε ρευμα.
μπα...
για 22km = 13kw/2.5 = 5.2kw * 0.16 (δεη μαιου)= 0.83cent = (1.75lt) 0.5lt
και ολα αυτα για κανονικο αυτοκινητο 300hp 4x4, κινουμενο χωρις καμμια προσοχη σε καταναλωση....Ναι αλλά το toyota C-HR είναι σπορτιφ λουκ suv (γιαυτο θυσιάζει κάποιους λίγους χώρους ). Ασε που βγαίνει και με αυτοκολλητάκι GR για extra σπορια. εσένα βγαίνει??
το δικό σου όχι και απλά ζηλεύεις
και σπορ και δεν καίει όσο μια πραγματική ferrari, απορώ γιατί τις παίρνουν:
-
Σε τέτοιου ύφους συζήτηση δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω. Συνεχίστε μόνοι σας...
-
Σε τέτοιου ύφους συζήτηση δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω. Συνεχίστε μόνοι σας...
οκ, λιγη πλακιτσα
απο αυτον που κρυβεται...
μη χαλιεσαισοβαρα τωρα
πηρα αρκετα τουοτα στην επιχειρηση και μαλιστα αντικατεστησαν αλλα τουοτα, ε, κατι σημαινει αυτο
δεν θα επαιρνα δικο μου - και αυτο κατι σημαινειΑρΕς
ξερω οτι ειναι περιεργη η αποψη
λοιπον οι δικοι μου που πηραν τα chr για καποιο λογο μνημονευουν την ποιοτητα κατασκευης των άουρις. εγω δεν μπορω να το αντιληφθω γιατι τα αούρια δεν βλεποντουσαν - βασικη αιτια αποστροφης. τα σι ειτς αρ βλεπονται. και φαινωνται καλυτερα σαν δομη. οι πραγματικοι ομως χρηστες λενε οτι τα αουρια ειχαν πιο πιγιοτικη κατασκευη.
αλλος με τετοια μεταβαση? -
Δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεσαι για λίγη πλακίτσα
Μια χαρά συχρονο αμάξι είναι το C-HR απλά δεν το γουστάρω καθόλου και κάνω πλάκα
μπορείς να απαντήσεις στο ανάλογο ύφος για το κουβαδάκι μου το puma
why so serious????
φιλε bill μην με παίρνεις πάντα στα σοβαρά!!!! είμαι λίγο troll
Ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολλες φορές. Αλλά δεν είχα κακή πρόθεση
-
@panormus772 said in Toyota C-HR 2016:
Λογικές τιμές ταξιδιού και για τα δύο υβριδικά (CHR,Corolla).
Kι εγώ πριν 15 μέρες με το βαρύτερο QQ e-power,στη διαδρομή 342χλμ. Αθήνα(N.Φιλαδέλφεια)-Λάρισα, με μ.ω.τ. 108Km/h είδα 7lt/100km.
πολυ καινε....
με το χρεπι πρεπει να εχω κατι κοντα στο 6.5 ή παρακατω
οδηγημενο και βιασμενο, οχι χαϊδεμενο
....αμα δουλευε κιολας....εντιτ - παραδοξο αλλα σημερα λειτουργησε η εφαρμογη της πουγκ
6.2 μεσηΓάτε, ξεκινώντας αφόρτιστο (γιατί το phev θέλει πρίζα) με μ.ω.τ. >110km/h και για διαδρομή 350χλμ.;
Ο.κ. μπορεί και το phev να λειτουργεί αφόρτιστο ως full,αλλά το extra βάρος και με το γκάζι συνέχεια πατημένο,δεν μπορεί να ανακτήσει πολλή ενέργεια για να κινηθεί και ev για πολύ,σε τέτοια διαδρομή.. -
Kι εγώ πριν 15 μέρες με το βαρύτερο QQ e-power,στη διαδρομή 342χλμ. Αθήνα(N.Φιλαδέλφεια)-Λάρισα, με μ.ω.τ. 108Km/h είδα 7lt/100km.
πολυ καινε....
....αμα δουλευε κιολας....εντιτ - παραδοξο αλλα σημερα λειτουργησε η εφαρμογη της πουγκ
6.2 μεσηΓάτε, ξεκινώντας αφόρτιστο (γιατί το phev θέλει πρίζα) με μ.ω.τ. >110km/h και για διαδρομή 350χλμ.;
Ο.κ. μπορεί και το phev να λειτουργεί αφόρτιστο ως full,αλλά το extra βάρος και με το γκάζι συνέχεια πατημένο,δεν μπορεί να ανακτήσει πολλή ενέργεια για να κινηθεί και ev για πολύ,σε τέτοια διαδρομή..γιατι αφορτιστο?
οπως συγκρινεται ενα υβριδικο με καποιο χωρις υβριδικοτητα, ετσι συγκρινονται και τα υπολοιπα με τα ατου που εχουν -
πολυ καινε....
Ο.κ. μπορεί και το phev να λειτουργεί αφόρτιστο ως full,αλλά το extra βάρος και με το γκάζι συνέχεια πατημένο,δεν μπορεί να ανακτήσει πολλή ενέργεια για να κινηθεί και ev για πολύ,σε τέτοια διαδρομή..γιατι αφορτιστο?
οπως συγκρινεται ενα υβριδικο με καποιο χωρις υβριδικοτητα, ετσι συγκρινονται και τα υπολοιπα με τα ατου που εχουνΓιατί όπως κάποιος δεν έχει -ή δεν δύναται να έχει- πρίζα για φόρτιση για ηλεκτρικό,το ίδιο ισχύει και για το phev.
Aντιθέτως σε ντηζέλια,βενζίνες,αέρια,mild και full hybrid, o τρόπος ανεφοδιασμού είναι κοινός. Η αντλία. -
Πάντως 8-9 CHR/Corolla δεν καίνε με τίποτα, εκτός εαν τα πάς τελική για 3 ώρες συνέχεια ή τα πάς τέρμα γκάζι για μια διαδρομή 3-4 χιλιομτρων, έτσι ναι το 9 είναι εφικτό. Αλλιώς το 9 είναι άπιαστο με οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, απλά δεν γίνεται! Για τα καύσιμα στο leasing όλοι ξέρουμε πως πάνε, ο δντης μου πχ έβαζε αποδείξεις από 3 αμάξια (και το δικό μου!!), οπότε το Volvo Diesel S40 εκαιγε καπου 15λτ τα 100χλμ....χαχαχα!!
-
Αρα καταλαβαίνουμε που πάνε τα καύσιμα του βιτάρα....
-
Ισχύει οτι το CHR έχει 450λτ στην πραγματικότητα; Μου προκαλεί εντύπωση γιατί η Toyota ανακοινώνει μικρότερο νούμερο!
-
@vdx said in Toyota C-HR 2016:
Ισχύει οτι το CHR έχει 450λτ στην πραγματικότητα; Μου προκαλεί εντύπωση γιατί η Toyota ανακοινώνει μικρότερο νούμερο!
Η τίμια στις μετρήσεις της Toyota ανακοινώνει 377 λίτρα για το 1.8 C-HR και 358 λίτρα για το 2.0 C-HR (το 2.0 C-HR, όπως και το 2.0 CC έχουν τη 12V μπαταρία στο πορτ παγκάζ, γι'αυτο μειώνεται η χωρητικότητα του πορτ παγκάζ).
Πάντως, αν συγκρίνεις οπτικά το πορτ παγκαζ του C-HR με το πορτ παγκαζ άλλων SUVs/Crossovers, που οι κατασκευαστές τους δηλώνουν χωρητικότητα πορτ παγκάζ 400+ λιτρα, δεν δείχνει μικρότερο.
Ενδεχομένως, λοιπόν, η μέτρηση του άρθρου να είναι σωστή.
Πάντως, μικρό δεν το λες σε καμία περίπτωση, ιδίως αν σκεφτείς ότι πρόκειται για υβριδικό και το συγκρίνεις με τα πορτ παγκαζ άλλων (plug-in) υβριδικών αυτοκινήτων. -
Σοβαρό περιοδικό βρήκατε να εμπιστευτείτε μετρήσεις...
Απλά το αμάξι έχει χώρους αποσκευών που δεν ανταποκρίνονται στις εξωτερικές του διαστάσεις (γύρω στα 430λτ τα c suv), αλλιώς καθεαυτό δεν είναι προβληματικό.
Όλα τα ΤΟΥΟΤΑ έχουν τέτοιο θέμα.
-
@piliourits said in Toyota C-HR 2016:
Απλά το αμάξι έχει χώρους αποσκευών που δεν ανταποκρίνονται στις εξωτερικές του διαστάσεις (γύρω στα 430λτ τα c suv), αλλιώς καθεαυτό δεν είναι προβληματικό.
Όλα τα ΤΟΥΟΤΑ έχουν τέτοιο θέμα.
και ειναι το μικροτερο
-
@piliourits said in Toyota C-HR 2016:
Προσωπικά δεν υιοθέτησα-εμπιστεύτηκα τη μέτρηση του μέσου, γι'αυτο και αναφέρω την εργοστασιακή τιμή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, όπως την αναφέρει και το άρθρο.
Πάντως έχει ενδιαφέρον η δοκιμή με τη συγκεκριμένη μεθοδολογια και δεν έχω δει άλλο ελληνικό μέσο να κάνει κάτι αντίστοιχο.
Τα περισσότερα μέσα πλέον απλά αντιγράφουν τα press kits και θεωρούν ότι κάνουν (ειδική) δημοσιογραφία. -
Οι φωτογραφίες είναι από το τεστ που κάνει το ADAC.DE που χρησιμοποιεί μια τυποποιημένη μέθοδο σε όλα τα αυτοκίνητα...η μια οριτζιναλ και η άλλη μεταφρασμένη..αφορά το facelift C-HR
-
Η μέθοδος του Τρίτη, που την παρουσιάζουν σαν ευρεσιτεχνία, είναι η πιο γελοία. Εκτός αν κάποιος αντί για σάκους και βαλίτσες, ή έστω σακούλες μάρκετ, ρίχνει χύμα πουκάμισα κάλτσες βρακιά και τρόφιμα στο πορτμπαγκάζ και τα σφηνωνει κιόλας μεταξύ τους.
Είναι πονεμένη ιστορία ο χώρος αποσκευών. Όπου ένα σεντάν μπορεί πχ να έχει 500λτ, αλλά με τόσο αβολες αναλογίες πλευρών και τα μπράτσα της πόρτας να κατεβαίνουν μέσα, που στο τέλος ένα μικρό χατσμπακ με σωστά κυβισμενο χώρο, να χωράει περισσότερες αποσκευές...
-
Αξίζει αγορά μεταχειρισμένου του 18-19?
-
Toyota C-HR 2016