-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2016:
Απο 8 χρόνων μπαίνουν οι δικοί μου πίσω, έχω αλλάξει 3 C-HR μέσα σε 3 χρόνια και πλέον φτάσαμε στα 11. Ποτέ δεν μου διαμαρτυρήθηκαν, είτε σε μικρή διαδρομή, είτε σε ταξίδι ότι έχουν θέμα.
Ε σου λένε, τρία αυτοκίνητα αλλάξαμε και πάλι όλα ίδια ειναι. Όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Δεν έχουν μέτρο σύγκρισης
-
@lap said in Toyota C-HR 2016:
Απο 8 χρόνων μπαίνουν οι δικοί μου πίσω, έχω αλλάξει 3 C-HR μέσα σε 3 χρόνια και πλέον φτάσαμε στα 11. Ποτέ δεν μου διαμαρτυρήθηκαν, είτε σε μικρή διαδρομή, είτε σε ταξίδι ότι έχουν θέμα.
Ε σου λένε, τρία αυτοκίνητα αλλάξαμε και πάλι όλα ίδια ειναι. Όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Δεν έχουν μέτρο σύγκρισης
Καλά, δεν ηταν το πρωτο μου αυτοκινήτο το C-HR.
Στο παρελθόν, μεταξϋ άλλων αυτοκινήτων, είχα και 2 BMW 3άρες Touring (E91 και F31), που λόγω πισωκίνητης διαμόρφωσης και χαμηλής οροφής ήταν πιο στριμωγμένα τα πράγματα σε σχέση με το C-HR.
Πού θέλω να καταλήξω, γιατί το κουράσαμε...
Δεν λέω ότι στο C-HR παίζεις μπαλα ή ότι είναι το πλανητάριο από άποψη ορατότητας για τους πίσω επιβάτες, αλλά απο την άλλη και με βαση την προσωπική μου εμπειριά, δεν θεωρώ και ως αποτρεπτικό παράγοντα τη σχεδίαση των πίσω παραθύρων (εκεί καταλαβαίνω ότι εστιάζεται η κριτική και οχι στους πίσω χώρους εν γένει, που αναγνωρίζετε ότι ειναι καλοί).
Όπως τη βρίσκει ο καθένας βεβαια... -
Το εχω ξαναπεί τα καλλίτερα αυτοκίνητα για μικρά παιδιά είναι τα coupe τρίθυρα liftback να ανοίγει ολη η τρίτη πόρτα με το τζάμι μαζί .
Ασφάλεια
δεν ανοίγουν τα παράθυρα
δεν υπάρχουν πόρτες
τα παιδιά θα μάθουν να δένονται πριν μιλήσουν
και το κάθισμα μια φορά θα το βάλεις ποιος θα κάτσει πίσω για να το βγάλεις;Άνεση
είναι χαμηλά σφικτά και δεν κουνάνε πολύ δεν θα ζαλίζονται τα μικρά
αρκεί βέβαια να μην φοράνε Koni κίτρινα και να εχουν εργοστασιακά καζανάκιαΟ χώρος των αποσκευών είναι ρηχός μακρύς ιδανικός για παρκοκρέβατα και καρότσια και φορτώνεται άνετα , μόνο μια προληπτική αλλαγή στα αμορτισέρ της τζαμόπορτας γιατί θα ανοιγοκλείνει συχνά μη πέσει σε κανα κεφάλι...
Αφου λοιπόν τα κατάργησαν το καλλίτερο είναι το C-hr ! εννοείτε ο άντρας θα τα πηγαίνει σε δραστηριότητες κλπ μετράς στις νεαρές μαμάδες
-
Καλά, δεν ηταν το πρωτο μου αυτοκινήτο το C-HR.
Στο παρελθόν, μεταξϋ άλλων αυτοκινήτων, είχα και 2 BMW 3άρες Touring (E91 και F31), που λόγω πισωκίνητης διαμόρφωσης και χαμηλής οροφής ήταν πιο στριμωγμένα τα πράγματα σε σχέση με το C-HR.
Πού θέλω να καταλήξω, γιατί το κουράσαμε...
Δεν λέω ότι στο C-HR παίζεις μπαλα ή ότι είναι το πλανητάριο από άποψη ορατότητας για τους πίσω επιβάτες, αλλά απο την άλλη και με βαση την προσωπική μου εμπειριά, δεν θεωρώ και ως αποτρεπτικό παράγοντα τη σχεδίαση των πίσω παραθύρων (εκεί καταλαβαίνω ότι εστιάζεται η κριτική και οχι στους πίσω χώρους εν γένει, που αναγνωρίζετε ότι ειναι καλοί).
Όπως τη βρίσκει ο καθένας βεβαια...Βρε συ ειλικρινά μην απαντάς τόσο αμυντικά....
Πραγματικά αμαξάρα ειναι και πλεόν με τουμπανο εξοπλισμό .. που μου αφαιρεί όσα του είχα προσαψει αναφορικά με την αισθηση ελέγχου που σου δίνει λόγω σχήματος!
Μαλιστα ειδα οτι μπορεις να το παραγγείλεις και με ανοιχτόχρωμο εσωτερικό και χαρηκα....
Αλλά πραγματικά αυτό που εζησα παλι καθημενος πίσω ειλικρινά δεν το έχω ζησει αλλού!
Ανετα ήμουν αλλά σκοτεινά και μόνο μπροστά εβλεπα... Κόβει αποτομα το τζάμι!Αν το ψειριζα περισσότερο, στην εκδοση που είναι θα ήθελα πίσω υποβραχιόνιο και καποιον αεραγωγό ή θύρες usb στο πίσω μέρος του τεμπέλη και μια πρίζα στο πορτ μπαγκαζ (που αντικειμενικα είναι μικρό αλλά εμένα δεν με πειράζει)
Ειναι περιπτωση το CHR για εμένα γιατί το έψησα 3 φορές να το πάρω αλλά δεν... -
Το chr παίδες το αγοράζεις για την εμφάνιση. Τέλος.
Εμένα δε μου άρεσε, άνοιξα μια και πορτμπαγκάζ και ξενέρωσα με το άνοιγμα και το σχήμα. Εντάξει, δεν ήταν για μένα. Περιττό να πω ότι πίσω ούτε που κάθισα.
Αλλά, αυτά για μένα. -
@iceman7 said in Toyota C-HR 2016:
Ειναι περιπτωση το CHR για εμένα γιατί το έψησα 3 φορές να το πάρω αλλά δεν...
Πάρτο και δεν θα το μετανιώσεις.
Καμία σχέση με YC που το εχω οδηγήσει. Άλλη κατηγορία.
Με κρυφούς φωτισμούς και λοιπές πινελιές που εχω κάνει με DIY στο δικό μου C-HR, η καμπίνα γίνεται αγνώριστη.
Ό,τι χρειαστείς προ ή μετά αγοράς, χαρά μου να βοηθήσω. -
@antonakis said in Toyota C-HR 2016:
Εμένα δε μου άρεσε, άνοιξα μια και πορτμπαγκάζ και ξενέρωσα με το άνοιγμα και το σχήμα. Εντάξει, δεν ήταν για μένα. Περιττό να πω ότι πίσω ούτε που κάθισα.
Αλλά, αυτά για μένα.100% σωστός..και εμείς μόνο για την εμφάνιση θα το παίρναμε, όταν μπήκαν τα πρακτικά στη μέση όμως με 2 μωρα τότε, δεν γινόταν...
Άλλωστε και ο Toyoda είπε "φτιάξτε μου το πιο όμορφο", επειδή form vs function είναι πολύ μεγάλη κουβέντα στο βιομηχανικό design, και γενικά, μετά πέταξε 2 Cross στην αγορά για να ικανοποιήσει την πρακτικότητα. Ουσιαστικά και τα 2 Cross παίζουν στην μπάλα που έπαιζε το C-HR τόσο καιρό.
Μικρές οικογένειες με μικρές μεταφορικές ανάγκες. Μην ξεχνάτε ότι το αυτοκίνητο είναι C suv, δηλαδή τα έβαζε τότε πρακτικά με Sportage/Tuscon/Qasqai/C5 Aircross/3008/Karoq/Tiguan/Kadjar/Duster και όλη την κουστωδία, και τα λοιπά.. μετά βγήκε και η 2η γενιά B suv που έπαιξαν στα όρια της κατηγορίας Puma/Kamiq/T Roc/2008/Capture, κ.α που στόχευαν στην πρακτικότητα, ενώ κάποια από αυτά (γκουχ γκουχ) δεν τα λες και άσχημα, ούτε άσχημα τα πάνε από επιδόσεις/καταναλώσεις/CO2 και απάντησε άμεσα με το Yaris Cross.
Βέβαια εξακολουθούσε να έχει ένα θέμα, με τα επόμενα C που βγήκαν, γιατί αν το κοντραραν σε χώρους και αποσκευές τα Β, τα νέα Kuga/Qasqai/Tuscon/Sportage, όλα τα υπόλοιπα που έβγαλαν fl και είχαν ήδη τεράστιο χώρο αποσκευών (Grantland, όλα τα VW group, C5 Aircross, 3008) από εδώ και πέρα θα συμπιεζαν τις πωλήσεις περαιτέρω, αφού η επιλογή θα ήταν το τεράστιο Rav.
Σοφά λοιπόν πετάει στην αγορά 2 φθηνά μοντέλα να αρπάξει τις πωλήσεις και αφού καλύφθηκε πλέον σε αυτά που ανέφερα, την παίρνει να βγάλει ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο, και πιο ακριβό, C-HR.
-
@antonakis said in Toyota C-HR 2016:
Αλλά, αυτά για μένα.Το αγοράζεις για την εμφάνιση μέσα-έξω τη θέση οδηγησης, το στήσιμο με τα διπλά ψαλιδια που συνδυάζει άνεση και κράτημα, την οικονομία (μηδενικά πάγια-μικρή κατανάλωση), την all around πρακτικοτητά του (μικρομέγαλο που βολεύει σε διάφορες περιστάσεις), την υβριδική τεχνολογία, την αξιοπιστία, τις εγγυησεις, τη μεταπώλησή και άλλα πολλά.
Ομολογώ ότι δεν μπορώ να το κρίνω αντικειμενικά, γιατί το γουστάρω πολύ, αλλά 3 φορες που βρέθηκα σε δίλημμα για Crossover-SUV με 25-35 χιλιαρικα σε αυτό κατέληξα και δεν το μετανιώνω, όπως δεν το μετάνιωσαν γνωστοί και φίλοι που με ακολουθησαν...
Εννοείται ότι δεν είναι το τέλειο αυτοκινητο, όπως και κανένα άλλο, αλλά το πρόσημο είναι σαφώς θετικό, τουλάχιστον για εμένα. -
-
Το κρέας - ψάρι!
Είπαμε, respect στην απόφαση του καθενός, αλλά κάθε μειονέκτημα να γίνεται feature έχω να δω από τα φόρουμ τεχνολογίας πριν 20-25 που παράτησα για τα καλά, και για πάντα τα επαγγελματικά Mac! Τι ανοησία άκουγα για τις ελλείψεις.. μετά τα ίδια στα i-Mac, τα ίδια και στα i-phone και τα i-pad.. κάθε έλλειψη feature.. τώρα παρατήρησα και στα i-watch τα ίδια, ευτυχώς δεν έφτασα μέχρι εκεί..
Ούτε οι VAG-αιοι δεν είχαν δείξει τόσο φανατισμό όλα αυτά τα χρόνια, δεν ξέρω τι σας βαρεσε και πρέπει να δικαιολογείτε τα πάντα όλα, απλά όσο και να προπαγανδιζετε, τα έχουμε δει και τα έχουμε οδηγήσει και εμείς, μία χαρά αυτοκίνητα είναι, τέλεια όμως, ΦΥΣΙΚΑ, δεν είναι, και πως άλλωστε.. αυτοκίνητα 20-25-30 χιλιάδων και αντιμετωπίζονται λες και κοστίζουν τα τριπλά!
Στα 25.000-30.000 υπάρχουν 50 επιλογές, κάποιος μπορεί να θέλει μικρό χώρο αποσκευών, άλλος δεν του αρέσει το σήμα της μάρκας, άλλος θέλει μόνο μωβ χρώμα στο αυτοκίνητό του, χαλαρουιτα, this is just a ride..
-
@dublin said in Toyota C-HR 2016:
αλλά κάθε μειονέκτημα να γίνεται feature
Για το i cockpit τι έχεις να πεις;
-
Μια χαρά είναι οι χώροι του C-HR και στο εσωτερικό και στο πορτ-παγκάζ. Μία τετραμελής οικογένεια βολεύεται άνετα, ενώ οι λογικές εξωτερικές διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό και για καθημερινή αστική χρήση.
Τα μικρά πίσω παράθυρα δημιουργούν μοναδική αίσθηση cocconing, που αρέσει στα μικρά παιδιά.
Επίσης, μια χαρά σβέλτο είναι. Τα 1800cc σε συνδυασμό με τον πάντοτε παρόντα ηλεκτροκινητήρα, δημιουργούν ένα ορεξάτο σύνολο, είτε στην πόλη, είτε σε ταξιδι.
Μιλάω εκ πείρας...
Όσοι το σκέφτεστε για C-HR, μην το καθυστερείτε, καθώς παραμενει σύγχρονο, ποιοτικό και με πολύ καλό VFM. Ίσως το νέο C-HR που θα έρθει μετά από κανένα χρόνο τουλάχιστον, να μη βγαίνει 1.8...Στα πόσο μικρά; Μπορεις να δωσεις ηλικίες;
Εάν τα παιδιά είναι μικρότερα, με το παιδικό καθισματάκι ή ενα booster κάθονται αρκετά ψηλότερα από τη βάση του πίσω καθίσματος και βλέπουν μια χαρά εξω.Τι φάση 3 chr σε 3 χρόνια; Ο λόγος αν επιτρέπεται;
365λτ για τετραμελή οικογένεια μια χαρά δεν το λες -
Το αγοράζεις για την εμφάνιση μέσα-έξω τη θέση οδηγησης, το στήσιμο με τα διπλά ψαλιδια που συνδυάζει άνεση και κράτημα, την οικονομία (μηδενικά πάγια-μικρή κατανάλωση), την all around πρακτικοτητά του (μικρομέγαλο που βολεύει σε διάφορες περιστάσεις), την υβριδική τεχνολογία, την αξιοπιστία, τις εγγυησεις, τη μεταπώλησή και άλλα πολλά.
Και έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά π.χ. αν είχα την επιλογή όταν έψαχνα μεταξύ chr και Corolla cross με το ίδιο μοτέρ, εγώ το δεύτερο θα έπαιρνα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς το chr έχει ένα σχεδιασμό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα (όταν παρουσιάστηκε) οπότε ή σου αρέσει ή όχι. -
@tkin73 said in Toyota C-HR 2016:
Μια χαρά είναι οι χώροι του C-HR και στο εσωτερικό και στο πορτ-παγκάζ. Μία τετραμελής οικογένεια βολεύεται άνετα, ενώ οι λογικές εξωτερικές διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό και για καθημερινή αστική χρήση.
Τα μικρά πίσω παράθυρα δημιουργούν μοναδική αίσθηση cocconing, που αρέσει στα μικρά παιδιά.
Επίσης, μια χαρά σβέλτο είναι. Τα 1800cc σε συνδυασμό με τον πάντοτε παρόντα ηλεκτροκινητήρα, δημιουργούν ένα ορεξάτο σύνολο, είτε στην πόλη, είτε σε ταξιδι.
Μιλάω εκ πείρας...
Όσοι το σκέφτεστε για C-HR, μην το καθυστερείτε, καθώς παραμενει σύγχρονο, ποιοτικό και με πολύ καλό VFM. Ίσως το νέο C-HR που θα έρθει μετά από κανένα χρόνο τουλάχιστον, να μη βγαίνει 1.8...Στα πόσο μικρά; Μπορεις να δωσεις ηλικίες;
Εάν τα παιδιά είναι μικρότερα, με το παιδικό καθισματάκι ή ενα booster κάθονται αρκετά ψηλότερα από τη βάση του πίσω καθίσματος και βλέπουν μια χαρά εξω.Τι φάση 3 chr σε 3 χρόνια; Ο λόγος αν επιτρέπεται;
365λτ για τετραμελή οικογένεια μια χαρά δεν το λεςΕίχα C-LUB, μετά πήγα στην πιο πλούσια C-HIC και μόλις βγήκε το GR, πήρα την έκδοση GR Sport Ultimate Edition.
Πουλήθηκαν σε ιδιώτες εύκολα και σε εξαιρετικά χρήματα, οπότε αγόραζα καθε φορά καινούριο το πιο πλούσιο που υπήρχε με μία σχετικά μικρή χρηματική διαφορά.
Γενικά, αλλάζω συχνά αυτοκίνητα, όταν πλέον έχω εξαντλήσει τον κατάλογο αξεσουάρ και τις "μόντες" που μπορώ να τους κάνω...
377 ειναι τα λίτρα που ανακοινώνει η τίμια στις μετρήσεις της Toyota και αν ξέρεις λίγο από Tetris, πας και διακοπές 1 μήνα χωρίς μπαγκαζιέρα οροφής.
Όλα μια ιδέα είναι... -
Ο χωρος για τους πισω παιδια αν εξαιρεσουμε τα παραθυρα εμενα δεν με πειραζανε καθολου ειναι ανετος μην πω πιο ανετος και απο το xceed που εχω .Θεμα χωρου αποσκευων ο καθενας με τις αναγκες του.Τωρα το μονο που ισως ξενισει καποιον ειναι η καταναλωση εκτος πολης(δεν μπορω να πω δεν ξερω).Τα μονα φαουλ που δινω εγω προσωπικα ειναι ,πρακτικοτητα χωρου καμπινας καπου να αφηνεις κινητο οι ποτηροθηκες με ξενιζουν,αλλαγη προφιλ οδηγησης ,ενεργοποιηση απενεργοποιηση συστηματων ασφαλειας και κατι αλλα που δεν θυμαμαι ,που θα μπορουσες να εχεις κουμπια για απευθειας ελεγχο οπως τα εχει το xceed που εχω αντι να ψαχνεις να τα βρεις στο τιμονι.Κατα τα αλλα ενα απο τα ομορφοτερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν.
-
Σε καθημερινό αμάξι τα παιδιά είναι συχνα πίσω. Όταν εγώ αισθάνομαι αποπνικτικα ελλειψει παραθύρου πίσω, δεν θα καταδικάσω τα παιδιά μου.
Παραπονέθηκαν?? Γιατί εμένα ο γιος μου μια χαρά ήτνα πίσω, του άρεσε μάλιστα γιατί ένοιωθε "προστατευμένος" μου είπε. Και εγώ έχω κάτσει πίσω και το βρήκα μια χαρά, δεν ένοιωσα κλειστοφοβικά. Γούστα ειναι αυτά βέβαια....
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2016:
Σε καθημερινό αμάξι τα παιδιά είναι συχνα πίσω. Όταν εγώ αισθάνομαι αποπνικτικα ελλειψει παραθύρου πίσω, δεν θα καταδικάσω τα παιδιά μου.
Παραπονέθηκαν?? Γιατί εμένα ο γιος μου μια χαρά ήτνα πίσω, του άρεσε μάλιστα γιατί ένοιωθε "προστατευμένος" μου είπε. Και εγώ έχω κάτσει πίσω και το βρήκα μια χαρά, δεν ένοιωσα κλειστοφοβικά. Γούστα ειναι αυτά βέβαια....
...και εγώ τα μεγαλώνω σε κλουβί για κουνέλια από μωρά. Τώρα που μεγάλωσαν λίγο τα έβαλα σε σκυλοσπιτα και έχουν τρελαθεί από την χαρά τους..του χρόνου θα τους δώσω και χαλάκι..
Τώρα τρολαρω!
-
-
@criuser said in Toyota C-HR 2016:
Ως προς το CH-R είναι ένα αυτοκίνητο αρκετά αργό, που δυστυχώς κάποιοι ιδιοκτήτες τους νομίζουν ότι είναι πόρσε, ενώ τους λείπει το π.
O Kαββαθάς, είχε πει σε μια συνέντευξη, πως είχε αγοράσει ένα, αλλά αναγκάστηκε να το πουλήσει «γιατί στις προσπεράσεις αντάλλασε επιστολές με τους φορτηγατζίδες»!!
-
Κανείς δεν θα είχε τα 1,8 chr. Όλοι τα διλιτρα θα είχαν και με χειροκίνητη επιλογή αλλαγής σχέσεων στις στροφές και με δύναμη για να χαρούν την οδήγηση.
Ναι καλά.
Να χαρούν την οδήγηση, στο περίπτερο με ρόδες, επειδή(ς) έχει νεύρα και ακμές σαν την... λαμποργκίνη!
Toyota C-HR 2016