-
@andya3 said in Toyota C-HR 2016:
Αυτό που βλέπω είναι ότι συνεχίζουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες οι Γιαπωνέζοι να φτιάξουν αυτοφορτιζόμενα (μέσω βενζίνης) οχήματα, που να κινούνται όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.
Και κατά τη γνώμη μου καταλήγουν σε πολύπλοκα τεχνολογικά τερατουργήματαΤα οποία είναι δεκάδες φορές πιο αξιόπιστα από τα turbo μοτερς. Τα υβριδικά prius έχουν γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στο υβριδικο τους σύστημα, τουλάχιστον σε μαζικότητα. Αν υπάρχουν τυχαίες αστοχίες οκ.
Στην πόλη που είναι το 90%της μετακίνησης των αυτοκινήτων στον δυτικό και όχι μόνο κόσμο έχουν υψηλότερη απόδοση και δεκάδες φορές λιγότερους ρύπους.
Που είναι λοιπόν οι απεγνωσμένες προσπαθειες;. Βρίσκονται τεχνολογικά μπροστά τουλάχιστον μια δεκαετία
-
Ας πιστωθεί η Toyota ότι θέλει. Τεχνικά το εξετάζω το θέμα. Όσο για το αν είναι πιο high-tech σε σχέση με τα turbο, ας μην ανοίξουμε αυτή την κουβέντα, συζητάμε εδώ για τα υβριδικά συστήματα.
Αυτό που βλέπω είναι ότι συνεχίζουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες οι Γιαπωνέζοι να φτιάξουν αυτοφορτιζόμενα (μέσω βενζίνης) οχήματα, που να κινούνται όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.
Και κατά τη γνώμη μου καταλήγουν σε πολύπλοκα τεχνολογικά τερατουργήματα, απλώς παίζοντας με τις μίξεις και τις αναλογίες ισχύος θερμικών/ηλεκτρικών κινητήρων.
Η αντίστοιχη τεχνολογία των plug-in που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι, είναι πολύ πιο απλή και ξεκάθαρη μηχανολογικά και πολύ πιο αποδοτική, αφού παρέχει πλήρη ηλεκτρική αυτονομία για κάποια χιλιόμετρα και υβριδική κίνηση για τα υπόλοιπα.Δυστυχώς όμως το υψηλό κόστος της plug-in τεχνολογίας δεν επιτρέπει την εξάπλωσή της. Και στο τέλος κερδίζουν οι Γιαπωνέζοι που ανέπτυξαν κάτι λιγότερο καλό τεχνικά, αλλά πιο κοντά στην τσέπη του μέσου ανθρώπου.
Έχουμε πρόβλημα όχι τεχνολογικό αλλά με τα κόστη στην Ευρώπη και δυστυχώς όσο συνεχίζεται αυτό, βλέπω και την αυτοκινητοβιομηχανία να καταλήγει σαν τη ναυπηγική βιομηχανία, όλα θα γίνονται στην Ασία πια.
στο corolla cross ο συνδυασμος επιδοσεων οικονομιας ειναι ΑΠΙΑΣΤΟΣ και συ μιλας για τεχνικά λαθη;;;; 30 χρονια εμπειρια στην υβριδικη τεχνολογια.... RESPECT
-
Μη τον ξυπνας. Ονειρο ζει.
-
Το πρόβλημα είναι το φορολογικό μας σύστημα που δεν αφήνει οικολογικα οχήματα σαν τα διλιτρα υβριδικά να προσφερθούν στους αγοραστές χωρίς παράλογες επιβάρυνσεις.
Κανείς δεν θα είχε τα 1,8 chr. Όλοι τα διλιτρα θα είχαν και με χειροκίνητη επιλογή αλλαγής σχέσεων στις στροφές και με δύναμη για να χαρούν την οδήγηση.
-
@kpaiss said in Toyota C-HR 2016:
Ετσι οπως το εχω δει και καταλάβει μεχρι τωρα και για 5ης γενιάς υβριδικο (υποβοηθηση μεχρι τα 130 και οχι μεχρι τα 80 της 4ης).
Μεχρι τα 130 το υβριδικο ειναι παντου και παντα (κινηση-εθνικη) πιο οικονομικο απο diesel που οσο πλησιαζει τα 130 μειώνεται η διαφορά και ισως εξισορροπείται.
Απο εκει και πανω αρχίζει το diesel να είναι πιο οικονομικό.Στην φώτο που ανέβασα από το ταξίδι , έχω EV Time & EV Distance 35% και 24% στα 120-130χιλ που πηγαινα όπου ένα 4ης γενιάς θα ηταν πιο κοντά στο 0%.
Πάντοτε (ανεξαρτήτως ταχύτητας) η μπαταρία υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα και "συνεργεί" μαζί του (HSD-Hybrid Synergy Drive).
Είναι διαφορετικό το γεγονός ότι μέχρι κάποια ταχύτητα το αυτοκίνητο έχει τη δυνατοτητα να κινηθεί full ηλεκτρικά, χωρίς να λειτουργεί ο βενζινοκινητήρας.
Το C-HR μου με 4ης γενιάς υβριδικό, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν (μπαταρία ανω του 30% και σχετικά χαμηλό φορτίο) κινείται πολύ συχνά full ηλεκτρικά με ταχύτητες μέχρι τα 120-130 km/h περίπου και όχι μόνο μέχρι τα 80 km/h. -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2016:
@kpaiss said in Toyota C-HR 2016:
Ετσι οπως το εχω δει και καταλάβει μεχρι τωρα και για 5ης γενιάς υβριδικο (υποβοηθηση μεχρι τα 130 και οχι μεχρι τα 80 της 4ης).
Μεχρι τα 130 το υβριδικο ειναι παντου και παντα (κινηση-εθνικη) πιο οικονομικο απο diesel που οσο πλησιαζει τα 130 μειώνεται η διαφορά και ισως εξισορροπείται.
Απο εκει και πανω αρχίζει το diesel να είναι πιο οικονομικό.Στην φώτο που ανέβασα από το ταξίδι , έχω EV Time & EV Distance 35% και 24% στα 120-130χιλ που πηγαινα όπου ένα 4ης γενιάς θα ηταν πιο κοντά στο 0%.
Πάντοτε (ανεξαρτήτως ταχύτητας) η μπαταρία υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα και "συνεργεί" μαζί του (HSD-Hybrid Synergy Drive).
Είναι διαφορετικό το γεγονός ότι μέχρι κάποια ταχύτητα το αυτοκίνητο έχει τη δυνατοτητα να κινηθεί full ηλεκτρικά, χωρίς να λειτουργεί ο βενζινοκινητήρας.
Το C-HR μου με 4ης γενιάς υβριδικό, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν (μπαταρία ανω του 30% και σχετικά χαμηλό φορτίο) κινείται πολύ συχνά full ηλεκτρικά με ταχύτητες μέχρι τα 120-130 km/h περίπου και όχι μόνο μέχρι τα 80 km/h.Σωστά , αυτό που εγραψα είναι η μισή αλήθεια.
-
Πάντως το corolla cross 2.0hybrid έχει ρεπριζ 80-110χλμ/ώρα κάτω από 4" σύμφωνα με δοκιμή του Drive
Ποιο diesel c suv έχει τέτοιες επιδόσεις με χαμηλότερες καταναλώσεις και δη σε αστικό και περιαστικό ιστο από το corolla cross;
Να ψάξουμε να βρούμε ένα. Έτσι μπορούμε να πούμε αν τρέχουν οι Ιάπωνες να ανταγωνιστούν τα diesel -
@lap said in Toyota C-HR 2016:
Το πρόβλημα είναι το φορολογικό μας σύστημα που δεν αφήνει οικολογικα οχήματα σαν τα διλιτρα υβριδικά να προσφερθούν στους αγοραστές χωρίς παράλογες επιβάρυνσεις.
Κανείς δεν θα είχε τα 1,8 chr. Όλοι τα διλιτρα θα είχαν και με χειροκίνητη επιλογή αλλαγής σχέσεων στις στροφές και με δύναμη για να χαρούν την οδήγηση.
Χωρίς να αντιλέγω ως προς το φορολογικό σκέλος, σημειώνω οτι το 1.8 C-HR είναι οικονομικότερο απο το 2.0 τουλάχιστον 1 lt/100 km/h, ενώ διαθέτει μπαταρία λιθιου-ιόντων (ελαφρύτερη και πιο αποδοτικη), σε αντίθεση με το 2.0 C-HR (και τα προ facelift C-HR, παραγωγής πριν τον 10/2019) που διαθέτουν μπαταρία νικελίου.
Συνεπώς, πέραν των φορολογικών επιβαρύνσεων του 2.0 (φόρος πολυτελείας, μεγαλύτερο τεκμήριο), η επιλογή του 1.8 αποτελεί για κάποιους συνειδητή επιλογή, εστιάζοντας στην οικονομία, χωρίς να θυσιάζουν (πολύ) την απόδοση.
Η χειροκίνητη επιλογή σχέσεων του 2.0 είναι εικονική, αφού το eCVT ουσιαστικά αποφασίζει μόνο του σε ποιο φάσμα στροφών πρέπει να λειτουργήσει ο βενζινοκινητήρας. -
Δεν το έχω οδηγήσει το χειροκίνητο e cvt. Ξέρω όμως πως έχει ένα ακόμα έξτρα γρανάζι πάνω στο psd για αυτόν τον λόγο. Γνωρίζω ότι είναι εικονική αλλά τουλάχιστον δίνει αυτήν την επιλογή που για πολλούς είναι must. Δέχομαι όμως ότι λες αφού δεν έχω εμπειρία, παρά μόνο οτι διαβάζω.
Οκ το προηγούμενο δίλιτρο 4ης γενιάς ήταν πιο λαίμαργο. Το 5ης όμως δίνει ρέστα από ότι διαβάζουμε μέχρι στιγμής. Ίσως ειναι και οικονομικοτερο του 1,8 4ης γενιάς και σαφώς με εως και διπλάσια δύναμη
-
@spi_duster said in Toyota C-HR 2016:
Αντια βρε συ, ειλικρινα τωρα εχεις επιγνωση εστω και λιγο της αγνοιας σου? Εχω δει και αλλους βαγγιτες να γραφουν μα τετοιο πραγμα δε ματα εχω δει. Ποια Ευρωπαικη τεχνολογια ηλεκτρικων και πρασινα αλογα? Που καταφεραν να πασαρουν πουσαρισμενους τρικυλινδρους ως εναλλακτικη στα 4κυλινδρα σε ενα αγοραστικο κοινο σα και του λογου σου ως να ηταν μεταξωτες κορδελες?
Χωρίς να θέλω να σου την πω Χριστουγεννιάτικα, είσαι προφανώς κάπως άσχετος και δεν καταλαβαίνεις και τι έγραψα. Γι' αυτό δεν παρουσιάζεις και κάποιο τεχνολογικό επιχείρημα στην ανάλυση που έγραψα.
Οι 3 κύλινδροι είναι από τα χειρότερα κατασκευάσματα των τελευταίων ετών και δεν θέλω ούτε να τους βλέπω. Πάλι θέμα κόστους είναι όμως, έκοψαν τον 1 κύλινδρο για να ρίξουν το κόστος.
Πάλι στο θέμα του κόστους πάμε, υπάρχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και κόστους στην Ευρώπη και κάνουν παραχωρήσεις στην ποιότητα για να πουλήσουν. -
Ρε andya, αφού στο τέλος θα πάρεις το επόμενο ch r που έρχεται. Τι μας τσαμπουνας;
-
Πάλι θέμα κόστους είναι όμως, έκοψαν τον 1 κύλινδρο για να ρίξουν το κόστος.
Και απόδοσης....
-
Ειρήνη ημήν !!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ να έχουμε όλοι μας, με τρικύλινδρους και ανευ!!!!
ΥΓ Ηρεμήστε όλοι
-
Και απόδοσης....
Καμία σχέση η απόδοση. Θα μπορούσαν να βάλουν 4ο κύλινδρο και μικρότερο τούρμπο. Επέλεξαν τη φθηνότερη λύση.
-
@tkin73 said in Toyota C-HR 2016:
@xenos said in Toyota C-HR 2016:
@fanis75 ακόμα εδώ είσαι; Πετάξου μία πάλι και βάλε βίντεο!
Επίσης θέλουμε long term! Θα σου έρθει σπίτι κάποιος για 1 εβδομάδα κατ ελάχιστο!Εδώ ο κύριος διαχειριστής και τα τσιράκια του μας λέει ηλίθιους χαζούς τρολ και θα τον σεβαστούμε εμείς; Ξεκάθαρα κρύβει την πραγματικότητα λέει ότι πηγαίνει με ....140 για να να δικαιολογήσει την επιλογή του. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν την κατανάλωση με 130 , απλά σπάμε πλάκα με την διαστρέβλωση της αλήθειας εδώ μέσα από μια παρέα ...Ξεκάθαρα από την ώρα που απέκτησε Τογιότα έβαλε τα γυαλιά της μάρκας για δικούς του λόγους...
Πάρε και εσύ ηλεκτρικό ή υβριδικό να μπεις στο παρεάκι του φορουμ.
-
Και απόδοσης....
Καμία σχέση η απόδοση. Θα μπορούσαν να βάλουν 4ο κύλινδρο και μικρότερο τούρμπο. Επέλεξαν τη φθηνότερη λύση.
Εάν έχεις δύο ίδιους κινητήρες και αφαιρέσεις ένα κύλινδρο απο τον ένα τότε θα έχεις λιγότερες τριβές και απώλειες κατά την λειτουργία τους.
-
Αντια βρε συ, ειλικρινα τωρα εχεις επιγνωση εστω και λιγο της αγνοιας σου? Εχω δει και αλλους βαγγιτες να γραφουν μα τετοιο πραγμα δε ματα εχω δει. Ποια Ευρωπαικη τεχνολογια ηλεκτρικων και πρασινα αλογα? Που καταφεραν να πασαρουν πουσαρισμενους τρικυλινδρους ως εναλλακτικη στα 4κυλινδρα σε ενα αγοραστικο κοινο σα και του λογου σου ως να ηταν μεταξωτες κορδελες?
Χωρίς να θέλω να σου την πω Χριστουγεννιάτικα, είσαι προφανώς κάπως άσχετος και δεν καταλαβαίνεις και τι έγραψα. Γι' αυτό δεν παρουσιάζεις και κάποιο τεχνολογικό επιχείρημα στην ανάλυση που έγραψα.
Οι 3 κύλινδροι είναι από τα χειρότερα κατασκευάσματα των τελευταίων ετών και δεν θέλω ούτε να τους βλέπω. Πάλι θέμα κόστους είναι όμως, έκοψαν τον 1 κύλινδρο για να ρίξουν το κόστος.
Πάλι στο θέμα του κόστους πάμε, υπάρχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και κόστους στην Ευρώπη και κάνουν παραχωρήσεις στην ποιότητα για να πουλήσουν.Οχι βρε συ. Σε συμπαθω αλλωστε. Πες τη μου. Αλλωστε ενα παιδι μεγαλωμενο μες τα συνεργεια ειμαι. Δεν παρεξηγω.
-
Πάντως το corolla cross 2.0hybrid έχει ρεπριζ 80-110χλμ/ώρα κάτω από 4" σύμφωνα με δοκιμή του Drive
Ποιο diesel c suv έχει τέτοιες επιδόσεις με χαμηλότερες καταναλώσεις και δη σε αστικό και περιαστικό ιστο από το corolla cross;
Να ψάξουμε να βρούμε ένα. Έτσι μπορούμε να πούμε αν τρέχουν οι Ιάπωνες να ανταγωνιστούν τα dieselΤο ερώτημα που τέθηκε είναι αν τα νούμερα των επιδόσεων είναι με όλες τις συνθήκες οδήγησης. Είτε με γεμάτες μπαταρίες είτε με άδειες.
Έπεσε ο σχετικός χλευασμός και ενα περιεργο αγχος να κλεισει το ερωτημα από τον διαχειριστή και απαντήθηκε ότι δεν αλλάζει κάτι.
Όσο για τις καταναλώσεις πατα τερμα το γκάζι από 80 σε 110 και δες την κατανάλωση και μετά να μιλάμε περί οικονομίας. Είπαμε αν πηγαίνεις με 100 χλμ χωρίς αυξομειώσεις έχεις οικονομία στο ταξίδι πέρα από το μποτιλιάρισμα στην πόλη. Όταν πηγαίνεις με 120-130 αλλάζουν τα πράγματα. -
Πάλι στο θέμα του κόστους πάμε, υπάρχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και κόστους στην Ευρώπη και κάνουν παραχωρήσεις στην ποιότητα για να πουλήσουν.Οχι βρε συ. Σε συμπαθω αλλωστε. Πες τη μου. Αλλωστε ενα παιδι μεγαλωμενο μες τα συνεργεια ειμαι. Δεν παρεξηγω.
Όπως αγαπάς. Αν ήσουν μεγαλωμένος με τα συνεργεία όπως λες, θα πρόσεχες πιο πολύ πριν τσαμπουνήσεις τις μ@λ@κιες που λες. Αλλά δείχνεις απλώς άγνοια και εμπάθεια προς κάποιες μάρκες ή τεχνολογίες.
Όχι ότι δεν δικαιούσαι τη γνώμη σου, αλλά μαζί μ' αυτή έρχεται και ο αντίλογος.
Sorry αλλά μου έδωσες το οκ... -
@tkin73 said in Toyota C-HR 2016:
Να ψάξουμε να βρούμε ένα. Έτσι μπορούμε να πούμε αν τρέχουν οι Ιάπωνες να ανταγωνιστούν τα dieselΤο ερώτημα που τέθηκε είναι αν τα νούμερα των επιδόσεων είναι με όλες τις συνθήκες οδήγησης. Είτε με γεμάτες μπαταρίες είτε με άδειες.
Έπεσε ο σχετικός χλευασμός και ενα περιεργο αγχος να κλεισει το ερωτημα από τον διαχειριστή και απαντήθηκε ότι δεν αλλάζει κάτι.
Όσο για τις καταναλώσεις πατα τερμα το γκάζι από 80 σε 110 και δες την κατανάλωση και μετά να μιλάμε περί οικονομίας. Είπαμε αν πηγαίνεις με 100 χλμ χωρίς αυξομειώσεις έχεις οικονομία στο ταξίδι πέρα από το μποτιλιάρισμα στην πόλη. Όταν πηγαίνεις με 120-130 αλλάζουν τα πράγματα.Δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει ακριβώς για καταναλώσεις κλπ. Όπως εξήγησα, ο οδηγός δεν ελέγχει απόλυτα τα Toyota. Αποφασίζουν μόνα τους πως θα κατανείμουν την ισχύ. Οπότε η κατανάλωση εξαρτάται από τη φόρτιση της μπαταρίας, το πόδι στο γκάζι, τον καιρό, την εποχή, τη χρονολογία και το πως ξύπνησε το αυτοκίνητο...
Toyota C-HR 2016