-
ρε συ σαμπά το θεμα δεν ειναι τα χιμπριντ. προφανως η τουοτα εχει φτιαξει κατι που για μουντ τουοτα θα ειναι καλο. τοχει στη κατασκευη. αλλα ειναι αυτο το δυστοπικο μουντ, για γατους τουλαχιστον, που ερεθιζει ματια και τις συνειδησεις....
-
@sabas_thess said in Toyota C-HR 2016:
πλέον τα έχουν στόχο και τα κλέβουν εύκολα,
Αυτός ειναι ένας σημαντικός λόγος κατ εμε που τον σκέφτομαι συχνά πυκνά όταν λέω πως θα δοκιμασω και εγώ toyota.
Τα έχουν ξεσκίσει τα καημένα
Ψαξου με αυτά τα bear lock ή άλλα τέτοια βοηθήματα. Χθες τα κοιτούσα και μου δίνουν μια σιγουριά αν επελεγα hybrid.
Οι μπαταρίες είναι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Δεν κρυώνουν πολύ.
-
Από δικής μου πλευράς δεν ασκώ καμία κριτική στην Toyota. Από προσωπικό ενδιαφέρον εξετάζω τεχνικά τον τρόπο λειτουργίας τους. Και βγάζω κάποια συμπεράσματα τα οποία μπορεί να είναι και λάθος, δεν ξέρω, δεν είμαι στην ομάδα που τα μελέτησε.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος σε μια τεχνική συζήτηση οι κάτοχοι Toyota να παίρνουν θέση άμυνας και να νοιώθουν ότι κατηγορούνται τα αυτοκίνητά τους.
Τέτοιες συζητήσεις κάναμε πολλές παλαιότερα και συγκρίναμε κινητήρες έμμεσου/άμμεσου ψεκασμού, ατμοσφαιρικούς/turbo κλπ. Είναι λογικές για ένα αυτοκινητιστικό forum.
Κι όποιου του αρέσουν τα Toyota, ας τα πάρει, δικά του είναι τα λεφτά, δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν.
Όμοίως δεν θα δώσω κι εγώ λογαριασμό σε κανέναν, για το ότι τα θεωρώ τερατουργήματα.
Καλή χρονιά σε όλους! -
-
Κάποτε παλιά, 2010 θα ήταν η τράπεζα που εργαζόμου - Γαλλική γαρ - το είχε γυρίσει στην οικολογία και όλα τα αμάξια (πλην των ΓΔ) ήταν υβρίδια. Φυσικά ήμουν χαμηλά στην τροφική αλυσίδα και δεν είχα εταιρικό, είχαμε όμως 2-3 Άουρις υβρίδια στην δνση δικτύου και έτσι όταν είχα επαρχία χωρίς τον ΓΔ πήγαινα με ένα τέτοιο....θυμάμαι ότι ήθελα να το σπάσω!! Προτιμούσα να πηγαίνω με την Ζ4 (και να πληρώνω από την τσέπη μου), παρά με το Άουρις...τοσο χαλια ήταν. Μέχρι που οδήγησα το CHR και είπα "δεν μπορεί, αυτό δεν είναι Τουότα" και έκτοτε οδήγησα αρεκτά και τελικά με έπεισαν σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην ζωή μου. Οπότε αν και ταγμένος bmwδάκιας, πιστεύω είμαι σχετικά αντικειμενικός αναφορικά με άλλες μάρκες.
Οπότε πάμε σε απαντήσεις από την εμπειρία μου των 18 μηνών και 19.000χλμ.
- πλέον τα έχουν στόχο και τα κλέβουν εύκολα,
Αλήθεια είναι, αλλά είναι εξωγενής παράγοντας.
- η συστοιχία μπαταριών αποδίδει μόνο υπό ιδανικές συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας άρα 6 μήνες (;) τον χρόνο 08:00' με 20:00' (εργάζομαι και νύχτα για αυτό το τελευταίο),
Δεν ισχύει. Απλά αποδίδει καλύτερα, όμως πάντα θα έχεις τεράστια οικονομία και όφελος.
- ηχομόνωση & θόρυβος κύλισης κάτω του μέσου όρου της κατηγορίας,
Σωστά, αλλά εξαρτάται το μοντέλο. Η Κορόλα π.χ. δεν είναι Γκολφ ξαφνικά, αλλά είναι όσο όλα τα C Hatch της τιμής της.
- το ποσοστό φόρτωσης της συστοιχίας μπαταριών επιδρά στις επιδόσεις του οχήματος,
Αυτό ΔΕΝ ισχύει, το είπαμε πολλές φορές. Το σύστημα πάντα αποδίδει 122 ίππους (ή όσο είναι σε κάθε κινητήρα).
- σε ταχύτητες ταξιδίου ή/και υψηλών φορτίων η ΜΕΚ δουλεύει χωρίς την συνδρομή του/των ηλεκτροκινητήρων και ξεμένεις με 98ps atmo,
Ούτε αυτό ισχύει, επίσης το είπαμε. Πάντα δουλεύει με τον βέλτιστο συνδυασμό και πάντα όταν θες μέγιστη ισχύ δουλεύει και θερμικό και ηλεκτρικό ταυτόχρονα. Η ΜΕΚ δουλεύει μόνη της, μόνο όταν δεν θες πλήρη ισχύ αλλά θες περισσότερη από όσο μπορεί να δώσει το ηλεκτρικό (π.χ. σε εμένα συμβαίνει όταν παω σταθερά με 100χαω για 2-3 λεπτά στην Α.Ο.).
- η ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού του πάσχει,
Πάσχει συγκριτικά με τι? Όπως είπα και πιο πάνω, η Κορόλα είναι άνω του ΜΟ (π.χ. καλύτερη από ένα Φόκους), το Γιάρις στον ΜΟ (πχ το Φιέστα μου φάνηκε καλύτερο) κλπ. Και πάντα εαν συγκρίνουμε με την τιμή τους, θα έλεγα ότι είναι στο άνω άκρο.
- το after sales της πλέον δεν είναι αυτό που είχαμε κάποτε κατά νου,
Ναι δεν είναι, απο ότι διαβάζω εμπειρία δεν έχω. Όμως ακόμα είναι καλύτερο από το 99% των άλλων και αυτό μετράει τελικά.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους, με ΥΓΕΙΑ!!!
-
Προς λοιπούς μη τουοταίους , αλλά και μη υβριδικούς φανς:
Με δεδομένη την απαγόρευση του 2035, τα καύσιμα στο δίφραγκο, το φα ανύπαρκτο και με ένα σωρό προβλήματα, τον μέσο όρο διακράτησης ιχ στη χώρα μας στα 17 έτη, έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα συμβατικά ιχ 'τελείωσαν';
Και με δεδομένη την προβληματική εισαγωγή των ηλεκτρικών ιχ στην αγορά, διάβαζε προβλήματα φόρτισης, τιμή αντικατάστασης μπαταριών, αυτονομία, τιμή αγοράς, ελάχιστα μοντέλα, ανυπαρξία υποστήριξης εκτός ολίγων (ψιλο)οργανωμένων μαγαζιών, τι μένει για το μέσο πόπολο;Τα φουλ υβριδικά,
τα φευ υβριδικά,
Ορισμένα φθηνά συμβατικά σαν λύση ανάγκης
κάποια ελάχιστα εργοστασιακά lpg,
και, εξόχως, τα μετάχειρα.Όλα τα άλλα, αυτά που προανέφερα δηλαδή στις δύο πρώτες παραγράφους, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαίων, με την εξαίρεση για τα τελευταία αν κάνεις πολλά χλμ. είναι καμενιές αυτή τη στιγμή.
Αυτή είναι η ακτινογραφία της αγοράς εδώ και μια 5ετία τουλάχιστον για ότι αφορά τον μέσο Φίτσουλα της διπλανής πόρτας. -
Αυτό που συμβαίνει στα νήματα της Toyota αμφιβάλω αν συμβαίνει σε άλλο νήμα. Τουλάχιστον όχι σε όσα ακολουθώ. Αν μπει ένας άνθρωπος που δεν έχει προσωπική εμπειρία από Toyota hybrid τον έχετε κάνει κουδούνι. Ως υποψήφιος αγοραστής (κάποια στιγμή...) ειλικρινά φουσκώνει αυτό το νήμα τις αναστολές μου σαν baking powder! Αρχικά ήταν απλά το e-CVT και τελευταίους μήνες έχουν μπει στην εξίσωση:
-
-
η συστοιχία μπαταριών αποδίδει μόνο υπό ιδανικές συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας άρα 6 μήνες (;) τον χρόνο 08:00' με 20:00' (εργάζομαι και νύχτα για αυτό το τελευταίο),
-
ηχομόνωση & θόρυβος κύλισης κάτω του μέσου όρου της κατηγορίας,
-
το ποσοστό φόρτωσης της συστοιχίας μπαταριών επιδρά στις επιδόσεις του οχήματος,
-
σε ταχύτητες ταξιδίου ή/και υψηλών φορτίων η ΜΕΚ δουλεύει χωρίς την συνδρομή του/των ηλεκτροκινητήρων και ξεμένεις με 98ps atmo,
-
η ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού του πάσχει,
-
το after sales της πλέον δεν είναι αυτό που είχαμε κάποτε κατά νου,
Είχα και άλλα να γράψω. Και να θέλει κανείς του κάνετε πολύ (πολύ) δύσκολη την μετάβαση σε hybrid! Αν αναλογιστούμε δε ότι η Toyota είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής hybrid γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η επιλογή ενός hybrid από άλλον κατασκευαστή χωρίς την χρόνια εμπειρία της Toyota.
Προσωπικά αν αγόραζα (μεταξύ επόμενου CHR & Corolla) σήμερα (δεν) όλο αυτό θα με είχε σπρώξει εύκολα στην αγκαλιά αλλού κατασκευαστή. Ναι οκ κατανοώ ότι για αυτό υπάρχει το forum αλλά ήθελα να σας το πω. Πολύ μπέρδεμα, έντονη η αμφιβολία και ίσως να είναι κρίμα...."
Υπερβολική η ανάλυση νομίζω. Αν σου αρέσει και σε βολεύει το αυτοκίνητο είναι μία από τις καλύτερα προσφερόμενες επιλογές με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Στα υπόλοιπα το βλέπεις. Εκτός του C-HR τα άλλα είναι οικονομικές λύσεις που ανάλογα θα πάρεις αυτό που θα πληρώσεις. Με κανέναν τρόπο δεν είναι Dacia, αλλά δεν είναι και κορυφαίων Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Λίγο τα υλικά, λίγο η σχεδίαση, λίγο η ηχομόνωση, λίγο το ένα λίγο το άλλο. Αλλά από λίγο σε κάθε τομέα.
Το C-HR πλασάρεται, και είναι, σαν upper mainstream, οπότε εκεί παίρνεις λίγο καλύτερες ποιότητες σε όλα, αλλά χάνεις λίγο (πολύ για εμένα) από την πρακτικότητα με την coupe σχεδίαση, που όμως έχει παρόμοια μειονεκτήματα σχεδόν σε όλους που την ακολουθούν. Σαν κερασάκι κόβει υπερβολικά και τα παράθυρα πίσω, αν ενοχλεί κάποιους.
Σαν αυτοκίνητο νομίζω λίγοι διαφωνούν ότι είναι το πιο ενδιαφέρον mainstream Toyota.
Δεν είναι κάνα μείζον ζήτημα, αν ήταν θα είχαν κλείσει όλες οι εταιρείες. Έκλεισαν; Δεν νομίζω..
-
-
Αυτό που συμβαίνει στα νήματα της Toyota αμφιβάλω αν συμβαίνει σε άλλο νήμα. Τουλάχιστον όχι σε όσα ακολουθώ. Αν μπει ένας άνθρωπος που δεν έχει προσωπική εμπειρία από Toyota hybrid τον έχετε κάνει κουδούνι. Ως υποψήφιος αγοραστής (κάποια στιγμή...) ειλικρινά φουσκώνει αυτό το νήμα τις αναστολές μου σαν baking powder! Αρχικά ήταν απλά το e-CVT και τελευταίους μήνες έχουν μπει στην εξίσωση:
-
-
η συστοιχία μπαταριών αποδίδει μόνο υπό ιδανικές συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας άρα 6 μήνες (;) τον χρόνο 08:00' με 20:00' (εργάζομαι και νύχτα για αυτό το τελευταίο),
-
ηχομόνωση & θόρυβος κύλισης κάτω του μέσου όρου της κατηγορίας,
-
το ποσοστό φόρτωσης της συστοιχίας μπαταριών επιδρά στις επιδόσεις του οχήματος,
-
σε ταχύτητες ταξιδίου ή/και υψηλών φορτίων η ΜΕΚ δουλεύει χωρίς την συνδρομή του/των ηλεκτροκινητήρων και ξεμένεις με 98ps atmo,
-
η ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού του πάσχει,
-
το after sales της πλέον δεν είναι αυτό που είχαμε κάποτε κατά νου,
Είχα και άλλα να γράψω. Και να θέλει κανείς του κάνετε πολύ (πολύ) δύσκολη την μετάβαση σε hybrid! Αν αναλογιστούμε δε ότι η Toyota είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής hybrid γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η επιλογή ενός hybrid από άλλον κατασκευαστή χωρίς την χρόνια εμπειρία της Toyota.
Προσωπικά αν αγόραζα (μεταξύ επόμενου CHR & Corolla) σήμερα (δεν) όλο αυτό θα με είχε σπρώξει εύκολα στην αγκαλιά αλλού κατασκευαστή. Ναι οκ κατανοώ ότι για αυτό υπάρχει το forum αλλά ήθελα να σας το πω. Πολύ μπέρδεμα, έντονη η αμφιβολία και ίσως να είναι κρίμα....
Αν παρατηρήσεις, τα αρνητικά σχόλια (που προσωπικά δεν τα εκλαμβάνω καν ως σχόλια, αφού βασίζονται σε υποθέσεις και εικασίες), προέρχονται πάντα από πολύ συγκεκριμένα άτομα που όχι μόνο δεν έχουν στην κατοχή τους υβριδικό, αλλά ίσως δεν έχουν καν οδηγήσει υβριδικό στη ζωή τους.
Να δίνεις σημασία στα σχόλια των ιδιοκτητών υβριδικών Toyota που τα έχουν πληρώσει και τα ζουν καθημερινά. Δεν έχω ακούσει ούτε έναν δυσαρεστημένο (εντός ή πολλώ δε μάλλον εκτός forum).
Υ.Γ. Η μπαταρία λειτουργεί μια χαρά ολο το 24ωρο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, δεν είναι όπως τα ηλεκτρικά που το κρύο επηρεάζει σημαντικά την αυτονομία της.
Για να είμαι αντικειμενικός, ασφαλώς το πολύ κρύο επηρεάζει τη μέση κατανάλωση ενός υβριδικού Toyota (0,5-1,00 lt/100 km/h), όχι όμως λόγω υπολειτουργίας της μπαταρίας, αλλά κυρίως λόγω πιο συχνής λειτουργίας του βενζινοκινητήρα, ώστε να βρίσκεται σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του αυτοκινήτου (θέρμανση κλπ), όπως εξάλλου συμβαίνει και στα συμβατικά αυτοκίνητα. -
-
Και το πετρέλαιο μου το χειμώνα καίει 0,5-0,7 λτ παραπάνω το χειμώνα, αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο για όλα τα αυτοκίνητα.
-
@dstou said in Toyota C-HR 2016:
Προς λοιπούς μη τουοταίους , αλλά και μη υβριδικούς φανς:
Με δεδομένη την απαγόρευση του 2035, τα καύσιμα στο δίφραγκο, το φα ανύπαρκτο και με ένα σωρό προβλήματα, τον μέσο όρο διακράτησης ιχ στη χώρα μας στα 17 έτη, έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα συμβατικά ιχ 'τελείωσαν';
Και με δεδομένη την προβληματική εισαγωγή των ηλεκτρικών ιχ στην αγορά, διάβαζε προβλήματα φόρτισης, τιμή αντικατάστασης μπαταριών, αυτονομία, τιμή αγοράς, ελάχιστα μοντέλα, ανυπαρξία υποστήριξης εκτός ολίγων (ψιλο)οργανωμένων μαγαζιών, τι μένει για το μέσο πόπολο;Τα φουλ υβριδικά,
τα φευ υβριδικά,
Ορισμένα φθηνά συμβατικά σαν λύση ανάγκης
κάποια ελάχιστα εργοστασιακά lpg,
και, εξόχως, τα μετάχειρα.Όλα τα άλλα, αυτά που προανέφερα δηλαδή στις δύο πρώτες παραγράφους, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαίων, με την εξαίρεση για τα τελευταία αν κάνεις πολλά χλμ. είναι καμενιές αυτή τη στιγμή.
Αυτή είναι η ακτινογραφία της αγοράς εδώ και μια 5ετία τουλάχιστον για ότι αφορά τον μέσο Φίτσουλα της διπλανής πόρτας.H απαγόρευση του 2035, μπορεί εύκολα να έχει την τύχη της Καιλή.
Αλλά μιλάμε για 12 χρόνια μπροστά που πολλά έχουν θα αλλάξει. μέχρι τότε πιθανότατα, αλλά ο κάτοχος ντίζελ θα απολαμβάνει χαμηλότερη κατανάλωση, τα οποία αν τα πηγαίνει όπως τα υβριδικά θα καίει 4 λίτρα. -
Πάλι θα τα λέμε; Το 35 υπάρχει (θεωρητικά, γιατί έτσι είχαν κόψει και τους άνθρακες και ξαφνικά όλη η Ευρώπη ανοίγει εργοστάσια) στοπ στις ΠΩΛΗΣΕΙΣ θερμικών, όχι στην κυκλοφορία.
Η απαγόρευση περιλαμβάνει ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΚΑΙ PHEV.
Δεν ξέρουμε μέχρι το 2025 τι θα έχει γίνει, να δούμε 12 μπροστά;!
Καλή χρονιά, κάτσε να βγάλουμε το 23 γιατί το βλέπω ζορικο και βλέπουμε για το 2030 και 2035!
-
Ποσο πολύ αυξήθηκε η τιμή σε αυτό τον τελευταίο χρόνο ; Κατά τις προχθεσινές αυξήσεις ξαναπήρε ;
-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2016:
Ποσο πολύ αυξήθηκε η τιμή σε αυτό τον τελευταίο χρόνο ; Κατά τις προχθεσινές αυξήσεις ξαναπήρε ;
Εγω παντως πριν 1.5 χρονο το club bitone το ειχα κλεισει 26.500 τωρα εχει 30300 νομιζω ,βεβαια εχει περισσοτερα εξτρα απο οτι ειχε πριν
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2016:
Εγω παντως πριν 1.5 χρονο το club bitone το ειχα κλεισει 26.500 τωρα εχει 30300 νομιζω ,βεβαια εχει περισσοτερα εξτρα απο οτι ειχε πριν
C-HR έχετε;!
Πλάκα κάνω!
Τις πραγματικές αυξήσεις θα τις δούμε στο καινούργιο. Αν παραμείνει στα περίπου ίδια, και πάει +1000€ σε κάθε έκδοση, το βλέπω πάλι best seller, αν πάει παραπάνω θα δούμε
Πραγματικά το Toyota που ξεχωρίζει, ακόμη δείχνει φρέσκο και ενδιαφέρον σχεδιαστικά.
-
Προχθες πήρε αυξηση;
Τι παττερν έχει; -
Προχθες πήρε αυξηση;
Τι παττερν έχει;Δεν είναι άμεσα προς αντικατάσταση; Λάθος κάνω; Αν μπει το 23 το νέο, μέχρι και προσφορές θα δούμε λογικά.
Εκτός αν αυξάνουν τώρα, για να κόψουν το καλοκαίρι, και τελικά τους έρθει μία η άλλη..
-
Προχθες πήρε αυξηση;
Τι παττερν έχει;Ναι πηρε ειχε καπου 29800 νομιζω
-
@dublin said in Toyota C-HR 2016:
@iceman7 said in [Toyota
Δεν είναι άμεσα προς αντικατάσταση; Λάθος κάνω; Αν μπει το 23 το νέο, μέχρι και προσφορές θα δούμε λογικά.
Εκτός αν αυξάνουν τώρα, για να κόψουν το καλοκαίρι, και τελικά τους έρθει μία η άλλη..
2ο εξαμηνο του 23 λεει αλλα εγω πιστευω για κανα 5χιλιαρο αυξηση.Εκπτωσεις αποκλειεται.
-
@dublin said in Toyota C-HR 2016:
@iceman7 said in [Toyota
Δεν είναι άμεσα προς αντικατάσταση; Λάθος κάνω; Αν μπει το 23 το νέο, μέχρι και προσφορές θα δούμε λογικά.
2ο εξαμηνο του 23 λεει αλλα εγω πιστευω για κανα 5χιλιαρο αυξηση.Εκπτωσεις αποκλειεται.
Εκπτώσεις στα παλιά για να ξεφορτωθούν στοκ..
Πολύ ενδιαφέρον θα έχει αυτό.. τελικά η Corolla όντως 28500 αρχική τιμή; Το C-HR μάλλον θα ξεκινάει από 3 μπροστά; Ενδιαφέρον θα έχει αυτό..
-
@dublin said in [Toyota C-HR
Εκπτώσεις στα παλιά για να ξεφορτωθούν στοκ..
Πολύ ενδιαφέρον θα έχει αυτό.. τελικά η Corolla όντως 28500 αρχική τιμή; Το C-HR μάλλον θα ξεκινάει από 3 μπροστά; Ενδιαφέρον θα έχει αυτό..
Ποιο στοκ?
Toyota C-HR 2016