-
110 ίπποι είναι... οι κάτοχοι λένε ότι είναι εξαιρετικό σε τράβηγμα με μοναδικό πρόβλημα κάποια υστέρηση μέχρι 1400-1500 στροφές σε ανηφορικές εκκινήσεις... πιο απλά δε μπορεί να ειπωθεί.
επίσης οι κάτοχοι έχουν εξαιρετική άποψη για ποιότητα κατασκευής, κύλισης, τους χώρους σε καμπίνα και πορτ μπαγαζ και τη γενικότερη συμπεριφορά του οχήματος..
αλλά τι σημασία έχει τελικά τι λένε οι κάτοχοι; σε φόρουμ είμαστε, θέλει κόπο να ξεχωρίσεις το γεγονός από την "άποψη".
Τελικά οι ενστάσεις για τους 1.0/1.5 tsi δεν αφορούν αξιοπιστία πλεόν.. αλλά ο μεν πρώτος ανακυρήχθηκε αναιμικός και ο δεύτερος ντεμοντέ χωρίς υβριδισμό. Η Audi τον χρησιμοποιεί εδώ και καιρό με υβριδικό σύστημα by the way... σίγουρα στο Q3, μάλλον και σε άλλα.
Για το DSG των τελευταίων 2-3 ετών και την αξιοπιστία τους εξακολουθούμε να μην εχουμε κάτι ξεκάθαρο πέρα απο τη σχεδιαστική αδυναμία (αν ισχύει και σε τι βαθμό)... αλλά είμαι της υπομονής
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Το μόνο σοβαρό όφελος είναι η πίσω ανάρτηση. Δεν προκύπτει από πουθενά αλλού ανωτερότητα.
Τι πίσω ανάρτηση φοράει το T-Roc ?
-
Οκ δεν είναι ανεμικό το 1000ρι μοτέρ με τα 95 άλογα,
110 στο Τροκ, 95 στο Πόλο.
Δεν έχει αυτόν? τον κατήργησαν?
-
Κατ' αρχάς cirus το T-Roc φοράει τον 1.0 με τα 110, όχι 95. Ενημερώσου πρώτα και τα ξαναλέμε. Και φυσικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι βασίζεται σε πλατφόρμα C και όχι B. Είναι μια κατηγορία πάνω το αυτοκίνητο από Puma, λεοπαρδάλεις και λιοντάρια άλλων εταιρειών.
Για το mild hybrid, αν και συμφωνώ ότι αδικαιολόγητα δεν τον βάζει η vw στο T-Roc, να επισημάνω ότι οι tsi έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από τους mild hybrid της Hyundai π.χ. Άρα καλοί οι mild hybrid, αλλά μην τους θεοποιούμε κιόλας.
Για την αξιοπιστία των vag, τα έχουμε ξαναπεί, μην αρχίζουμε τα ίδια με τα στερότυπά σας. Με εξαίρεση προβληματικά μοντέλα που έχουν βγει κατά καιρούς, τα vag είναι αξιοπρεπέστατα και με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
Τα λέτε αυτά τώρα σε μένα που έχω a3 15-ετίας και το λυπάμαι να το πουλήσω το αμάξι, σαν καινούργιο είναι.
Δέστε γύρω σας στο δρόμο πόσα vag 20ετίας κυκλοφορούν. Από που ξέρετε καλύτερα εσείς, λάβατε επιφοίτηση για τα vag από το Άγιο Πνεύμα να μεταδώσετε στους άλλους ότι είναι αναξιόπιστα?Οκ δεν είναι ανεμικό το 1000ρι μοτέρ με τα
95110άλογα, έχει αρκετό γκάζι και είναι σβέλτοΕχει και φοβερα κρατήματα αφού βασίζεται στο golf μεγαλύτερη πλατφόρμα
και όποιος περιμένει λίγο το facelift θα βασίζεται στο passat
Αν πάρεις και το 1,5, το εγγόνι σου θα ξάναπαρει αυτοκίνητο, ΑΘΑΝΑΤΟ ΜΟΤΕΡ
Αν και δεν έχεις λόγο , με
95110 άλογα τι να το κάνεις πιο μεγάλο???Ασε που παρότι είναι χωρίς μπαταρία mild hybrid είναι πιο οικονομικό και από τα ηλεκτρικά
Μπορείς να βάλεις και οροφή με πάνελ να φορτίζεις το ηλεκτρικό σου. Η οροφή βασίζεται στο ARTEON οπότε 5KW τα βγάζεις
15 κατηγορίες πάνω από λιοντάρια και λεoπαρδάλεις
και σοβαρή εταιρεία με πολύ καλή αντιμετώπιση στους πελάτες της και 20 χρόνια εγγύηση γιατί έτσι και αλλιώς δεν σπάει δεν χαλάει. Αν τυχόν βγει ελατωματικός ένας κινητήρας και κάψει λάδια είναι απλά φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα
-
Απλά κι αυτό το τι λένε οι κάτοχοι πάλι δεν είναι αξιόπιστο. Που ξέρεις εσύ τι σχέση έχει με την αυτοκίνηση αυτός που δηλώνει ευχαριστήμενος? Τι οδηγούσε πριν/τι έχει οδηγήσει γενικά στη ζωή του? Έχει κάνα σοβαρό μέτρο σύγκρισης?
Γι΄αυτό ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνά του και να ψωνίζει σύμφωνα με τα γούστα και θέλω του. Τι νοημα έχει να ψηρίζουμε τη μαιμού αν σπάει το dsg ή όχι? Πάρτο εκεί πέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση κι αν σπάσει έσπασε. Αλλιώς επιλογές υπάρχουν άφθονες. Εγώ πχ δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα πως μπορεί κάποιος να διαθέτει 25Κ για b-suv και να παίρνει t-roc αντί για 2008. Αλλά να που γίνεται.
-
Εγώ θα πω πως έχει υψηλό vfm το t roc.
-
Σάϊρους (που λέει και ο αίλουρος)...
Το άρθρο που έβαλες αφενός είναι ενάμιση χρόνο πίσω αφετέρου αφορά στο T-cross και όχι στο T-roc για το οποίο γίνεται η κουβέντα
-
Το μόνο σοβαρό όφελος είναι η πίσω ανάρτηση. Δεν προκύπτει από πουθενά αλλού ανωτερότητα.
Τι πίσω ανάρτηση φοράει το T-Roc ?
To 1500αρι έχει ανεξάρτητη πίσω. Το 1000αρι νομίζω ημιάκαμπτο.
-
Απλά κι αυτό το τι λένε οι κάτοχοι πάλι δεν είναι αξιόπιστο. Που ξέρεις εσύ τι σχέση έχει με την αυτοκίνηση αυτός που δηλώνει ευχαριστήμενος? Τι οδηγούσε πριν/τι έχει οδηγήσει γενικά στη ζωή του? Έχει κάνα σοβαρό μέτρο σύγκρισης?
Γι΄αυτό ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνά του και να ψωνίζει σύμφωνα με τα γούστα και θέλω του. Τι νοημα έχει να ψηρίζουμε τη μαιμού αν σπάει το dsg ή όχι? Πάρτο εκεί πέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση κι αν σπάσει έσπασε. Αλλιώς επιλογές υπάρχουν άφθονες. Εγώ πχ δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα πως μπορεί κάποιος να διαθέτει 25Κ για b-suv και να παίρνει t-roc αντί για 2008. Αλλά να που γίνεται.
Όπως έχει πολύ αξία η εμπειρία σου που έφαγες τα μούτρα σου με τα DSG στην πράξη και δεν εκφράζεις απλώς άποψη, έτσι έχει αξία και η άποψη κάποιου που ζει ένα αυτοκίνητο καθημερινά και κρίνει αν τα χρήματα του έπιασαν τόπο ή όχι.. σίγουρα περισσότερο από κάποιον που μπορεί να γνωρίζει παραπάνω από αυτοκίνηση αλλά δεν έχει κάτσει ποτέ πίσω απο το τιμόνι ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου.. κι αν οι απόψεις των ιδιοκτητών κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση γίνονται ακόμα πιο αξιόπιστες.
-
@antoniokon said in VW T-Roc:
Σάϊρους (που λέει και ο αίλουρος)...
Το άρθρο που έβαλες αφενός είναι ενάμιση χρόνο πίσω αφετέρου αφορά στο T-cross και όχι στο T-roc για το οποίο γίνεται η κουβέντα
όντως αλλά νόμιζα ότι φοράει αυτόν το κινητήρα. Το διόρθωσα όμως αφού έχει τον 110
Εκανα λάθος προφανώς. Τα λάθη μου εγώ τα παραδέχομαι
Στα υπόλοιπα που έγραψα δεν βλέπω κάτι που να αναιρώ
-
110 ίπποι είναι... οι κάτοχοι λένε ότι είναι εξαιρετικό σε τράβηγμα με μοναδικό πρόβλημα κάποια υστέρηση μέχρι 1400-1500 στροφές σε ανηφορικές εκκινήσεις... πιο απλά δε μπορεί να ειπωθεί.
επίσης οι κάτοχοι έχουν εξαιρετική άποψη για ποιότητα κατασκευής, κύλισης, τους χώρους σε καμπίνα και πορτ μπαγαζ και τη γενικότερη συμπεριφορά του οχήματος..
αλλά τι σημασία έχει τελικά τι λένε οι κάτοχοι; σε φόρουμ είμαστε, θέλει κόπο να ξεχωρίσεις το γεγονός από την "άποψη".
Τελικά οι ενστάσεις για τους 1.0/1.5 tsi δεν αφορούν αξιοπιστία πλεόν.. αλλά ο μεν πρώτος ανακυρήχθηκε αναιμικός και ο δεύτερος ντεμοντέ χωρίς υβριδισμό. Η Audi τον χρησιμοποιεί εδώ και καιρό με υβριδικό σύστημα by the way... σίγουρα στο Q3, μάλλον και σε άλλα.
Για το DSG των τελευταίων 2-3 ετών και την αξιοπιστία τους εξακολουθούμε να μην εχουμε κάτι ξεκάθαρο πέρα απο τη σχεδιαστική αδυναμία (αν ισχύει και σε τι βαθμό)... αλλά είμαι της υπομονής
O 1.5 είναι μία χαρά κινητήρας , δεν έχω ακούσει κάποιο θέμα. Σίγουρα είναι πνιγμένος και φαίνεται στις χαμηλές στροφές. Με το DSG είναι super και ειδικά ως mild hybrid στο Leon .
O 1.0 θεωρώ ότι δεν κάνει για το σκάφος του T-ROC αλλά αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη. Και δεν είμαι γκαζιάρης , αλλά είμαι οδηγός που αν κάνω μία ανάβαση με κλιματισμό ή μία προσπέραση δεν μπορώ να νιώθω το αμάξι να σέρνεται .Όσον αφορά τις εμπειρίες μου με το DSG είναι απο το DQ200 7αρι , ξηρό του 2013.
Δυστυχώς δεν είχα μπει στον κόπο να δώ τι δεν πρέπει να κάνεις σε ένα dsg κιβώτιο για να μην σπάσει.
Όταν είδα κατάλαβα γιατί μου έσπασε και εμένα 2/3 φορές. Το μεγαλύτερο θέμα ήταν αν έβαζες κατευθείαν όπισθεν απο 1η χωρίς να το αφήσεις για 2" στη νεκρά.
Το παραπάνω πρόβλημα το έχουν λύσει μέσω software όταν πας να βάλεις πλέον όπισθεν στα νέα DSG.
Το άλλο πρόβλημα ήταν με την αύξηση θερμοκρασίας του λαδιού , για το οποίο κυκλοφόρησε και ένα aftermarket kit που έλυνε το πρόβλημα. Ακόμη και αυτό το έχουν αλλάξει στο τελευταίοΣύμφωνα με τα παραπάνω αυτές ήταν οι 2 μεγάλες ευπάθειες ( με όλη την ανάλυση που έκανα εγώ τα τελευταία χρόνια) τις οποίες τις έχουν λύσει.
Τους πιστεύουμε ? Δεν ξέρω.
Είναι απίστευτο κιβώτιο το DSG ? Για εμένα ναι ως αίσθηση
Θα ξαναέπαιρνα ? Απο DQ380 και πάνω που είναι υγρό , αλλά και πάλι ένα άγχος θα το είχα
Αν το PSA group είχε κάτι στα κυβικά μου θα προτιμούσα το EAT8 πάντωςΕγώ φοβήθηκα το DQ200 και την πιθανή βλάβη της μπαταρίας σε mild hybrid οπότε απλά πήρα το Leon 1.5 manual
Καθημερινά κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια , αλλά όποτε το καβαλάω εύχομαι να το είχα πάρει DSG και ας έσπαγεΕν κατακλείδι , πιστεύω ότι ένας αγοραστής πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος όταν αγοράζει αμάξι με DSG και να αφήσει στην άκρη 1500ε για καλό και για κακό
-
Όπως έχει πολύ αξία η εμπειρία σου που έφαγες τα μούτρα σου με τα DSG στην πράξη και δεν εκφράζεις απλώς άποψη, έτσι έχει αξία και η άποψη κάποιου που ζει ένα αυτοκίνητο καθημερινά και κρίνει αν τα χρήματα του έπιασαν τόπο ή όχι.. σίγουρα περισσότερο από κάποιον που μπορεί να γνωρίζει παραπάνω από αυτοκίνηση αλλά δεν έχει κάτσει ποτέ πίσω απο το τιμόνι ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου.. κι αν οι απόψεις των ιδιοκτητών κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση γίνονται ακόμα πιο αξιόπιστες.
Εγώ δε συμφωνώ με αυτό γιατί 1ον οι απόψεις που ακούγονται περισσότερο είναι οι αρνητικές (για ευνόητους λόγους) και 2ον η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα αυτοκινήτο και έχουν πλήρη αδυναμία αξιολόγησης.
-
Εγώ δε συμφωνώ με αυτό γιατί 1ον οι απόψεις που ακούγονται περισσότερο είναι οι αρνητικές (για ευνόητους λόγους) και 2ον η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα αυτοκινήτο και έχουν πλήρη αδυναμία αξιολόγησης.
Οκ, καταλαβαίνω τι λες, έχουμε άλλη προσέγγιση σε αυτό (απολύτως σεβαστό). Εγώ πιστεύω ότι και του άσχετου η μαρτυρία/εμπειρία μετράει... σε μικρότερο βαθμό, αλλά μετράει.
Για τα λάδια τις καδένες και τα σπασμένα DSG π.χ. ακόμα και οι άσχετοι τα έκαναν report και έμαθε ο υπόλοιπος κόσμος τι συμβαίνει. -
Οκ, καταλαβαίνω τι λες, έχουμε άλλη προσέγγιση σε αυτό (απολύτως σεβαστό). Εγώ πιστεύω ότι και του άσχετου η μαρτυρία/εμπειρία μετράει... σε μικρότερο βαθμό, αλλά μετράει.
Για τα λάδια τις καδένες και τα σπασμένα DSG π.χ. ακόμα και οι άσχετοι τα έκαναν report και έμαθε ο υπόλοιπος κόσμος τι συμβαίνει.Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ! Διαβάζουμε κυρίως τα αρνητικά και έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις και κλισέ.
Ήταν αξιόπιστο το dsg? Σίγουρα όχι.
Είναι αξιόπιστο το dsg? Σίγουρα περισσότερο απ' ότι ήταν αλλά βλέπεις ότι έχει επικρατήσει άλλη άποψη. Διαβαζει λοιπόν ο κάθε καημένος προκειμένου να νομίζει ότι κάνει τη έρευνα αγοράς που πρέπει και καταλήγει με το χειροκίνητο καρκίνο 1η-2α μέσα στο χάος της κίνησης λες και έχουμε 1980. Τρεχα γύρευε...Το αμάξι θέλει και λίγο γιολάρισμα και δεν πρέπει ποτέ να είναι μετρημένα κουκιά γιατί μπορεί πάντα να μετατραπεί σε πολύ δυσάρεστη εμπειρία.
-
Ήταν αξιόπιστο το dsg? Σίγουρα όχι.
Είναι αξιόπιστο το dsg? Σίγουρα περισσότερο απ' ότι ήταν αλλά βλέπεις ότι έχει επικρατήσει άλλη άποψη. Διαβαζει λοιπόν ο κάθε καημένος προκειμένου να νομίζει ότι κάνει τη έρευνα αγοράς που πρέπει και καταλήγει με το χειροκίνητο καρκίνο 1η-2α μέσα στο χάος της κίνησης λες και έχουμε 1980. Τρεχα γύρευε...Καρκίνος το χειροκίνητο μέσα στη πόλη συμφωνώ απολύτως.
Απο την άλλη καρκίνος και τα 1500ε + συνεργείο + γερανός όπου και αν έχεις μείνειΖυγίζει ο αγοραστής και παίρνει , απόψεις λέμε εδω πέρα ειδικά όσοι ήμασταν χρήστες.
Εγώ ξανα λέω , πιθανόν να ξανα έπαιρνα DSG αλλά κάνω 5.000χλμ τον χρόνο και συνήθως όχι σε κίνηση. Οπότε καθαρά για το γούστο
Για κάποιον που κάνει πολλά χιλιόμετρα στη κίνηση καθημερινά δεν ξέρω αν θα το πρότεινα .
Δεν έχουμε όμως στοιχεία για την τελευταία γενιά , η οποία κυκλοφορεί βαριά την τελευταία διετία εν μέσω covid οπότε θεωρητικά δεν έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα -
aisin
-
Εγώ πάντως με σχεδόν 20Κ χλμ το χρόνο εντός Αττικής και έχοντας πληρώσει την προηγούμενη 8ετία καμιά 4Κ σε επισκευές dsg...ξαναπήρα. Για πολύ απλά δε γίνεται αλλιώς γι' αυτή τη χρήση. Άμα χαλάσει χάλασε. Η πιθανή επισκευή του είναι budgetαρισμένη άμα τη αγορα.
Το πρόβλημα είναι άλλο...ότι δεν έχει βγάλει ακόμα firmware η revo για κάποια DQ381, μεταξύ αυτών και το δικό μου, και παλεύει με μαμά ρυθμίσεις να κουμαντάρει 400 άλογα. Καλό τεστ αξιοπιστίας ακούγεται αυτό...
-
Με εξαίρεση προβληματικά μοντέλα που έχουν βγει κατά καιρούς,
Δηλαδή όλα όσα έχουν βγεί από το 1990 και μετά...αχαχαχα!!
Οι κάτοχοι όλων των πραγμάτων έχουμε την τάση να ευλογάμε τα γένια μας και την επιλογή μας (βλ. Γάτος με το Βιτάρα...αχαχαχα!!). Απλά το αναφέρω, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα λένε σωστά. Προσωπικά πάντα ακούω τους κατόχους σε όλα, αλλά γνωρίζοντας την υπερβολή.
https://www.caranddriver.gr/review/arthro/dokimazoume_to_stibaro_kai_aksiopisto_vw_t_cross_1_0_tsi_95_ps-7795800/Αυτό είναι Τκρος, όχι Τροκ. Μπερδεύεις τα μοντέλα!!!
-
Με εξαίρεση προβληματικά μοντέλα που έχουν βγει κατά καιρούς,
Δηλαδή όλα όσα έχουν βγεί από το 1990 και μετά...αχαχαχα!!
Όχι βρε, ανηκουμε στους άσχετους , τα πιο αξιόπιστα EVER είναι τα VAG. Δεν μπορεί κάποιος να πάρει την γνωμη μας σοβαρά.
Δεν μετράει ότι είχαμε και εμείς VAG (και πολλά)
Είμαστε προκατηλημένοι και έχουμε όφελος στο να τα δυσφημίζουμε (και για ευνόητους λόγους μάλιστα από ότι διαβάζω)
-
Το ξεθαψατε για τα καλα το νημα παντως...
Ως κατοχος (ακομα) puma ετυχε να δω και να οδηγησω προσφατα ενα 1.5 Troc...
Αν ηθελα να συγκρινω τα δυο αυτοκινητα θα ελεγα γενικοτερα οτι τo puma με το εξαιρετικο τιμονι και το στησιμο του σε προδιαθετει να οδηγησεις πιο sportif (βοηθουν και τα προφιλ οδηγησης) και ο προσανατολισμος του δεν ειναι τοσο οικογενειακος...
Ειναι πολυ περισοτερο crossover αλλωστε....
Απ την αλλη το troc ειναι καθαροτερο SUV με σαφως ψηλοτερη θεση οδηγησης πιο ανετη καμπινα ποιο ησυχο με ομως χαλαροτερη οδηγικη συμπεριφορα .
Χαρακτηρας περισσοτερο οικογενειακος σαφως.Στην καμπινα ειδα σημεια που το puma ειχε καλυτερα υλικα (πχ παχος πλαστικου καπλακα πορτας)και αλλου που το Troc ξεχωριζε πχ συναρμογη ...
Αλλα η αποσταση ηταν γενικοτερα μικρη...οχι κατι τρομερο..Τιμολογιακα ομως αν συγκρινουμε το st line Χ 155 με το Style 1.5. που ειναι πολυ κοντα ως αφορα τα εξτρα...η διαφορα ξεπερνα τα 2Κ (σημαντικο ποσο αυτη την εποχη)
Σημαντικό οτι υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα Troc και αλλα που ερχονται συντομα ενω στο Puma παμε για 10 μηνες + απ οσο ξερω....
VW T-Roc