-
-
Δεν τα μπερδεύω καθόλου
απλά νόμιζα ότι αυτόν τον κινητήρα φορούσε και το TROCK.
Εκανα λάθος και το έγραψα και πιο πάνωΕίδες πάλι μπερδεύεσαι...T-Roc (χωρίς Κ, δεν είναι βράχος)...αχαχαχα!! Λογικό έτσι όπως τα έχει κάνει το γκρούπ.
ΥΓ: Ναι το είδα ότι το έγραψες
ΥΓ2: προφανώς σε πειράζω. -
@anergos13 said in VW T-Roc:
Τιμογιακα ομως αν συγκρινουμε το st line Χ 155 με το Style 1.5. που ειναι πολυ κοντα ως αφορα τα εξτρα...η διαφορα ξεπερνα τα 2Κ (σημαντικο ποσο αυτη την εποχη)
Ποιο λες πιο ακριβό;
To ST line Χ 155 αυτόματο 7αρι ξεκινάει από 31800. Χειροκίνητο 29360.
Το T-Roc Style 1.5 DSG7 περίπου 29000. Μέχρι τα 31800 έχει χώρο να χώσεις πολλά αν το επιθυμείς. Αν και φαίνεται υπερπλήρες.
Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά ενδεχομένως το Ford να έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό συγκριτικά... παίζουν και οι χώροι βέβαια ρόλο σε μια σύγκριση.. καμπίνα και boot space. -
Δεν τα μπερδεύω καθόλου
απλά νόμιζα ότι αυτόν τον κινητήρα φορούσε και το TROCK.
Εκανα λάθος και το έγραψα και πιο πάνωΕίδες πάλι μπερδεύεσαι...T-Roc (χωρίς Κ, δεν είναι βράχος)...αχαχαχα!! Λογικό έτσι όπως τα έχει κάνει το γκρούπ.
ΥΓ: Ναι το είδα ότι το έγραψες
ΥΓ2: προφανώς σε πειράζω.Καλά ντε μη βαράς νόμιζα ότι βγάζει και το παρακάτω η VW και τα μπέρδεψα:
Είναι affordable οπότε δεν είναι VW , βλακεία μου. Αν ήταν VW στανταρ θα ήταν παρόμοια τιμη
-
Αυτοί που αγοράζουν, επί το πλείστον, 1000αρια βαγκ για τη σπορτιφια και τα γκάζια τους, είναι περίπου οι ίδιοι άνθρωποι που αγόραζαν τα γκολφ με τα 75 ατίθασα και τα μπαλόνια λάστιχα και τα έκαναν λουκ GT και R.
Αυτά που λέτε για το DSG είναι επιεικώς απαράδεκτα. Και οι Γάλλοι είχαν ακόμη χειρότερα κιβώτια, αλλά πήραν την απόφαση και ψωνισαν απ τα πάνω ράφια ενός σοβαρού κατασκευαστή κιβωτίων, κι αντί λόγος να αποφεύγεις τα γαλλικά, το κιβώτιο είναι πλέον λόγος να τα προτιμάς.
Έχουν περάσει 20 χρόνια κι ακόμη μεσοβεζικες λύσεις και μικροβελτιωσεις και ναι μεν αλλά...
Επίσης ο χιλιαρης βαγκ ήταν μια χαρά σε νοικιαρικο φάμπια, αλλά γιατί να προτιμήσει κάποιος αυτό το μοτέρ από το αντίστοιχο Φορντ ή 1.2 των Γάλλων;
Αν ήταν φτηνή λύση το 1.0λτ + DSG εντάξει να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες ή προκαταληψεις, αλλά όταν πουλιέται ακριβότερα απ τον ανταγωνισμό, για ποιο λόγο να το προτιμήσει κάποιος;
Θα το αγοράζουν μόνο οι κολλημένοι με τη μάρκα, που δεν παν καθόλου να δουν τι προσφέρει ο ανταγωνισμός.
Και το χουμε ξαναγράψει, μετά τη μεσαία έκδοση του Kamiq πήγαμε να δούμε το 5 χιλιάδες ακριβότερο T-roc και μας πιασαν τα γέλια με τις διαφορές στην καμπίνα... -
Θα επιμείνω ότι αξιολογείτε το T-Roc σε λάθος βάση. Το αυτοκίνητο έχει τη μικρομεσαία πλατφόρμα του vag, αυτή που έχει και το Golf, όχι το Polo. Αντίθετα 2008, Puma στηρίζονται στις μικρές πλατφόρμες των 208 και fiesta.
Αυτό σημαίνει σημαντική επιβάρυνση κόστους για τη vw, ενώ αντίστοιχα οικονομία για τους άλλους. Παίρνεις ένα σασί που αντέχει μοτέρ 300 άλογα, με άλλα δεσίματα, άλλη δυσκαμψία, άλλη αντοχή, άλλη οδική συμπεριφορά, άλλη ασφάλεια, άλλη μακροζωία, άλλες προδιαγραφές.Αυτό φυσικά δεν ενδιαφέρει το μέσο αγοραστή, ούτε κι εμείς που εννοείται ότι ασχολούμαστε πιο πολύ μπορούμε να το αξιολογήσουμς με ακρίβεια, αλλά σίγουρα παίζει το ρόλο του και είναι άξιο αναφοράς και επιβράβευσης για τη vw.
-
Θα επιμείνω ότι αξιολογείτε το T-Roc σε λάθος βάση. Το αυτοκίνητο έχει τη μικρομεσαία πλατφόρμα του vag, αυτή που έχει και το Golf, όχι το Polo. Αντίθετα 2008, Puma στηρίζονται στις μικρές πλατφόρμες των 208 και fiesta.
Αυτό σημαίνει σημαντική επιβάρυνση κόστους για τη vw, ενώ αντίστοιχα οικονομία για τους άλλους. Παίρνεις ένα σασί που αντέχει μοτέρ 300 άλογα, με άλλα δεσίματα, άλλη δυσκαμψία, άλλη αντοχή, άλλη οδική συμπεριφορά, άλλη ασφάλεια, άλλη μακροζωία, άλλες προδιαγραφές.Αυτό φυσικά δεν ενδιαφέρει το μέσο αγοραστή, ούτε κι εμείς που εννοείται ότι ασχολούμαστε πιο πολύ μπορούμε να το αξιολογήσουμς με ακρίβεια, αλλά σίγουρα παίζει το ρόλο του και είναι άξιο αναφοράς και επιβράβευσης για τη vw.
Αυτό το bold είναι τρομακτικά αφέλες. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οικονομία κλίμακος λέγεται.
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Αυτό το bold είναι τρομακτικά αφέλες. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οικονομία κλίμακος λέγεται.
Από που προκύπτει αυτό? Και γιατί να μην κάνουν οικονομία κλίμακος με τη μικρή πλατφόρμα του polo / t-cross που είναι και φθηνότερη να βγάλουν περισσότερα?
Γιατί δεν έκανε η ford οικονομία κλίμακος βάζοντας στο puma την πλατφόρμα του focus, ή η Peugeot στο 2008 την πλατφόρμα του 308?
Αν μπορείς να το τεκμηριώσεις εσύ που είσαι πιο έξυπνος, πες μου να καταλάβω κι εγώ, που είμαι αφελής... -
Τιμογιακα ομως αν συγκρινουμε το st line Χ 155 με το Style 1.5. που ειναι πολυ κοντα ως αφορα τα εξτρα...η διαφορα ξεπερνα τα 2Κ (σημαντικο ποσο αυτη την εποχη)
Ποιο λες πιο ακριβό;
Το T-Roc Style 1.5 DSG7 περίπου 29000. Μέχρι τα 31800 έχει χώρο να χώσεις πολλά αν το επιθυμείς. Αν και φαίνεται υπερπλήρες.
Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά ενδεχομένως το Ford να έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό συγκριτικά... παίζουν και οι χώροι βέβαια ρόλο σε μια σύγκριση.. καμπίνα και boot space.αν παρουμε πχ τις εκδοσεις με χειροκινητο κιβωτιο και χρωμα χωρις χρεωση το Puma st line x 155 εχει 29500 τελικη ενω το Troc 1.5 style 27250...
οι διαφορες στον εξοπλισμο ειναι μικρες
18αρες και καμερα οπισθοπορειας το puma ,διζωνικο κλιματισμο , ρεζέρβα , ασυρματο carplay το Troc... -
Είναι vfm το t roc και μη ξεχνάμε, c segment, όχι b
-
@piliourits said in VW T-Roc:
Αυτοί που αγοράζουν, επί το πλείστον, 1000αρια βαγκ για τη σπορτιφια και τα γκάζια τους, είναι περίπου οι ίδιοι άνθρωποι που αγόραζαν τα γκολφ με τα 75 ατίθασα και τα μπαλόνια λάστιχα και τα έκαναν λουκ GT και R.
Αυτά που λέτε για το DSG είναι επιεικώς απαράδεκτα. Και οι Γάλλοι είχαν ακόμη χειρότερα κιβώτια, αλλά πήραν την απόφαση και ψωνισαν απ τα πάνω ράφια ενός σοβαρού κατασκευαστή κιβωτίων, κι αντί λόγος να αποφεύγεις τα γαλλικά, το κιβώτιο είναι πλέον λόγος να τα προτιμάς.
Έχουν περάσει 20 χρόνια κι ακόμη μεσοβεζικες λύσεις και μικροβελτιωσεις και ναι μεν αλλά...
Επίσης ο χιλιαρης βαγκ ήταν μια χαρά σε νοικιαρικο φάμπια, αλλά γιατί να προτιμήσει κάποιος αυτό το μοτέρ από το αντίστοιχο Φορντ ή 1.2 των Γάλλων;
Αν ήταν φτηνή λύση το 1.0λτ + DSG εντάξει να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες ή προκαταληψεις, αλλά όταν πουλιέται ακριβότερα απ τον ανταγωνισμό, για ποιο λόγο να το προτιμήσει κάποιος;
Θα το αγοράζουν μόνο οι κολλημένοι με τη μάρκα, που δεν παν καθόλου να δουν τι προσφέρει ο ανταγωνισμός.
Και το χουμε ξαναγράψει, μετά τη μεσαία έκδοση του Kamiq πήγαμε να δούμε το 5 χιλιάδες ακριβότερο T-roc και μας πιασαν τα γέλια με τις διαφορές στην καμπίνα...Τα λες μόνος σου, αλλά δεν καταλαβαίνεις πόσο επιφανειακή είναι η αξιολόγησή σου. Το group vag είναι πραγματικός κατασκευαστής. Φτιάχνει μόνο του τα κύρια εξαρτήματά του αυτοκινήτου, μοτέρ, κιβώτια κλπ. Δεν πάει να τα μαζεύει γύρω-γύρω από άλλους κατασκευαστές όπως οι Γάλλοι.
Οι Φρίτσιδες είναι παραγωγοί τεχνολογίας. Και αυτό είναι το δυνατό τους σημείο. Μόνο η Toyota μπορεί να τους ανταγωνιστεί σ' αυτό. Γι' αυτό είναι οι 2 κορυφαίες τεχνολογικά εταιρείες αυτοκινήτων παγκοσμίως.
Οι Γάλλοι το παλεύουν, αλλά είναι νινιά ακόμα... -
Από που προκύπτει αυτό? Και γιατί να μην κάνουν οικονομία κλίμακος με τη μικρή πλατφόρμα του polo / t-cross που είναι και φθηνότερη να βγάλουν περισσότερα?
Γιατί δεν έκανε η ford οικονομία κλίμακος βάζοντας στο puma την πλατφόρμα του focus, ή η Peugeot στο 2008 την πλατφόρμα του 308?
Αν μπορείς να το τεκμηριώσεις εσύ που είσαι πιο έξυπνος, πες μου να καταλάβω κι εγώ, που είμαι αφελής...Δεν είμαι πιο έξυπνος απλά ρεαλιστής. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι διαβόητοι φραγκοφονιάδες. Όλες τους οι επιλογές βασίζονται στο μικρότερο δυνατό κόστος με παράλληλο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Για λόγους που μόνο η VW ξέρει, η επιλογή της mqb πλατφόρμας έγινε γιατί ήταν η οικονομικότερη στο συγκεκριμένο χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε επειδή ήταν η τεχνικά ανώτερη.
Επίσης όπως σωστά ειπώθηκε το Troc είναι στο κάτω όριο του C-segment. Οπότε σ' αυτό το segment η φαουβε έχει την mqb. Αντίστοιχα η Πεζω για να βγάλει από τη μύγα ξύγκι έστησε το 2008 των 4.3μ στη μικρή πλατφόρμα και μας κοροϊδεύει όταν λεεί ότι είναι B-segment. Απλά το λέει γιατί δεν έχει μικρότερο suv ενώ η φαουβε έχει και είναι καθαρό b-segment.
-
Borgwaner είναι ο κατεσκαυστης των dsg. Όχι η vw. Απλά έχει συμβόλαιο παραγωγής με τη vw. Όπως η stellantis με την aisin...
-
Αν μπορείς να το τεκμηριώσεις εσύ που είσαι πιο έξυπνος, πες μου να καταλάβω κι εγώ, που είμαι αφελής...Δεν είμαι πιο έξυπνος απλά ρεαλιστής. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι διαβόητοι φραγκοφονιάδες. Όλες τους οι επιλογές βασίζονται στο μικρότερο δυνατό κόστος με παράλληλο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Για λόγους που μόνο η VW ξέρει, η επιλογή της mqb πλατφόρμας έγινε γιατί ήταν η οικονομικότερη στο συγκεκριμένο χρόνο. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε επειδή ήταν η τεχνικά ανώτερη.
Τελείως αυθαίρετο το συμπέρασμά σου και ελάχιστα αληθοφανές. Δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα και να εκφράζω επιχειρήματα με υποθέσεις. Κρίνω μόνο από τα γεγονότα και τα δεδομένα. Και βάση αυτών λέω ότι το T-Roc είναι C και ως τέτοιο πρέπει να αξιολογηθεί και τιμολογιακά.
Από κει και πέρα βέβαια, ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. -
Αυθαίρετο συμπερασμα το πως λειτουργούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες?? οοοοκ
-
Ποιο λες πιο ακριβό;
Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά ενδεχομένως το Ford να έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό συγκριτικά... παίζουν και οι χώροι βέβαια ρόλο σε μια σύγκριση.. καμπίνα και boot space.αν παρουμε πχ τις εκδοσεις με χειροκινητο κιβωτιο και χρωμα χωρις χρεωση το Puma st line x 155 εχει 29500 τελικη ενω το Troc 1.5 style 27250...
οι διαφορες στον εξοπλισμο ειναι μικρες
18αρες και καμερα οπισθοπορειας το puma ,διζωνικο κλιματισμο , ρεζέρβα , ασυρματο carplay το Troc...το puma δεν το λες φτηνό ούτε καλή επιλογή πλέον, εγώ δεν το προτείνω σε κανέναν, πολύ ακριβο για αυτά που προσφέρει.....
αλλά καλυτερο από την πέτρα είναι σίγουρα. Πολύ καλύτερο σε οδήγηση είναι.
Το αυτόματο PUMA που οδήγησα βεβαια δεν ήταν πολύ καλό στα κατεβάσματα σε γρήγορη οδήγηση, μπορεί το DSG να είναι καλύτερο δεν ξέρω. Σε μη σπορ οδήγηση καλό ήταν. Σε χώρους καλύτερη η πέτρα αλλά σχεδόν όλα στην κατηγορία σε χωρους πίσω είναι καλύτερα του PUMA. Αν θες χώρους σε VAG καλύτερο το KAMIQ. Σε χώρους αποσκευών το PUMA ανώτερο φυσικά.
-
Τελείως αυθαίρετο το συμπέρασμά σου και ελάχιστα αληθοφανές. Δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα και να εκφράζω επιχειρήματα με υποθέσεις. Κρίνω μόνο από τα γεγονότα και τα δεδομένα. Και βάση αυτών λέω ότι το T-Roc είναι C και ως τέτοιο πρέπει να αξιολογηθεί και τιμολογιακά.
Από κει και πέρα βέβαια, ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του.Στα B πατώνει σε σύγκριση , στα C δεν φτάνει ο πάτος πρέπει να σκάψεις κιολας, μόνο σε τιμή βγαίνει καλύτερο εκεί.
Θες να συγκρίνεις την πέτρα με QASKAI, TUCSON κτλ? πλάκα έχει χαχαχαχαχαχα
εγω ο άσχετος νόμιζα ότι έχει το TIGUAN εκει, μαλλον αυτό πάει στην D
-
Αυθαίρετο συμπερασμα το πως λειτουργούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες?? οοοοκ
Ε τώρα μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Έξυπνος φαίνεσαι από το γραψιμό σου. Προφανώς μιλάω για τα επιχειρήματά σου για την επιλογή της πλατφόρμας C για το T-Roc ως οικονομία κλίμακος...
Και τέλος πάντων, για να μη νομίζεις ότι μεταφέρω την κουβέντα επί προσωπικού, ακόμα και δίκιο να έχεις (που δεν συμφωνώ), δεν παύει στην πραγματικότητα το T-Roc να είναι μια κατηγορία πάνω από τα άλλα B-SUV.
Αδιάφορο μεν για τους καταναλωτές, αλλά επειδή εδώ είναι forum για αυτοκίνητα και εννοείται ότι το ψάχνουμε λίγο παραπάνω, να αναφέρονται κάποια πράγματα. -
Ακριβώς επειδή τα ψάχνουμε τα πράγματα και μάλιστα παραπάνω απ' ότι θα πρεπε, δεν τρώμε τον παπά της φάουβε και της κάθε φάουβε. Σου θυμίζω ΕΙΜΑΙ κάτοχος vag και mqb και dsg αλλά ξέρω τι έχω και που κάθεται απέναντι στον ανταγωνισμό.
-
Ας ξαναγράψω κι εγω ως κάτοχος t roc 1.5 exp. man έχοντας 34.500km και σχεδον 4 χρόνια συμβίωσης....προσπαθωντας να απαντησω κιολας.....καποιος αναρωτιέται για την πισω αναρτηση....το t roc...και το 1.5 εχει ημιάκαμπτο....τελεία...με απασχολησε κι αυτό πριν την αγορά....μα ημιάκαμπτος το 2018;....ναι...ημιάκαμπτος και το 2018....και δινοντας 26.000 ευρώ.....εδω το 2020 έρχονται αυτοκίνητα με καμερες...adaptive cruise bliss ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΠΙΣΩ...ο ημιακαμπτος ειναι προβλημα.....εστριψα με τον ημιακαμπτο με 150 στη στροφη της τρίπολη μετά τη μεγαλη ευθεία...όπως ερχομουνα κι όλα εξελίχθηκαν ομαλά....ή μουν μονος μου και δεν θα το ξανακςνω ποτέ....ακουγεται λιγο σε εντονες εγκάρσιες ανωμαλιες ενα κλακ....αλλά νομιζω ειναι οκ....επίσης στο ιδιο ταξιδι ειχε αερα στην αττικη οδο και στην κορινθο 10 μποφωρ....και ειπα σημερα θα το τεστάρω κι αυτό...το t roc καιτοι υπερυψωμενο ηταν ακλόνητο και με ταχύτητες 140.....150....160.
Κάποιος άλλο ς αναρωτηθηκε γιατι να μην προτιμήσει κανείς 2008....μάλιστα....ας πω για εμένα....δεν θα επαιρνα 2008 γιατι δεν μου αρεσει σε βαθμό αηδίας κοιτάζοντάς το απο το εμπρος μερος...το θεωρω αισχος....δεν μου αρεσει η υλοποίηση πινακας οργανων πάνω απο το τιμόνι...οταν ειχα το golf4 για πρώτο...ειχα και πεζω για δευτερο...το παζω σε 9 χρόνια το πήγα ΕΓΩ 27 φορες στο σεβις....το golf το πηγα ΕΓΩ σε 18 χρονια, 18 φορες.
Γιατι να μην παρω puma.....γιατί ειναι τρικυλινδρο και δεν μου αρεσει να ακουω αυτον τον ηχο...ειναι πολυ κλειστοφοβικο το εσωτερικο του και η συναρμογη στο εσωτερικο ειναι ενα κλικ πιο κατω παρά το ότι η απτή ποιότητα ειναι ενα κλικ πιο πάνω και στα ματια μου εξωτερικα ειναι παννεμορφο....το puma.
Τα πλαστικά του t roc με απασχολησαν στην αρχη....ειναι αισχος στην αφή...ειναι αποδεκτά στο μάτι...είναι τέλεια στην συναρμογή και την αντοχή.4 χρονια δεν ακουω τσικ...ενα σταυρουδακι στον καθρεφτη εκανε τσικ τσικ...και το εβγαλα επειδη με ενοχλουσε.
Το DSG με απασχόλησε αλλά εχοντας διαβάσει αρκετα θεώρησα οτι δεν αντεχω να κοιμαμαι με αγχος...να με αφησει στη μεση του πουθενα και να πληρωσω και 1500 ευρω. Δυστυχώς στην ελλάδα το αυτοκινητο δεν θελει καθολου γιολάρισμα επειδη ως μηχανη μπορει να παθει οτιδήποτε και πρεπει για αυτο τα κουκιά ναναι μετρημενα...γιατι ο μεσος ανθρωπος σαν το 90%εξ ημων....χρειάζεται μισθους υπερδιπλάσιων ετων απο εναν φιλο μας ευρωπαιο για να αποκτησει και να συντηρησει δευτερευόντως ενα αυτοκινητο. Εγω πχ φτανω να μην με απασχολεί η καταναλωση όταν βγαινω να ταξιδεψω...και δεν θα με απασχολουσε αν το DSGεσπαγε καθε 5 χρονια και κοστιζε να το φτιάξω 400 ευρω πχ...το πολύ...και βασικα δεν με αφηνε στη μεση του πουθενα.
Επίσης προτίμησα το t roc επειδή ακόμα και σήμερα θεωρω αυτόν τον 1.5 κορυφαίο σε όλα...και σε σχεση με τους αντιστοιχους κινητήρες σε υλοποιήσεις άμεσα συγκρίσιμες και αντίστοιχου κόστους.
Ενας ακόμα λόγος που προτίμησα το vw είνα ότι.....γνωριζοντας οτι θα το κρατησω τουλάχιστον μια 10ετια....και λαμβανοντας υπόψη οτι το golf το πουλησα μετα απο 18 χρονια πολύ περισσότερα απο οτι το πεζω τα μισα χρόνια....αυτο δα έλειπε....αλλά καλύτερα και απο ford focus της ιδιας γενιας...και mazda 6που υπήρχαν στην ευρυτερη οικογενεια....και φυσικα επρόκειτο για εξισου καταπληκτικα αυτοκινητα.
Εν κατακλείδι....νομίζω ότι είναι εκπληκτικό το ποσους λόγους έχει ή βρίσκει κάποιος για να επιλέξει ένα...και όχι κάποιο άλλο αντικείμενο μαζικής παραγωγής...που για το μέσο άνθρωπο οι διαφορές τους είναι τοσο μικρες και σίγουρα όχι πάντα αντιληπτές...για τη μέση χρήση....
Συγγνώμη για το σεντόνι.....τα σέβη μου.
VW T-Roc