-
Επεκτείνοντας λίγο το σκεπτικό του μάστορα, πάντα , μα πάντα ένα VW , σε οποιαδήποτε κατηγορία θα είναι overall - προσέξτε O-VER-ALL , taking everything into account , taken as a whole , in all , ως συνολική βαθμολογία , κατά μέσο όρο - η κορυφαία επιλογή.
Ξεχάστε τα προβλήματα των DSG και των tsi και άλλα ηλίθια θεματακια που το 95% των αγοραστών δεν τα γνωρίζουν και αναρωτηθείτε αν υπήρχε περίπτωση ποτέ να επιλέξει κάποιος ένα focus ή astra ή ceed αντί για ένα golf , ή ένα kuga ή ένα Sportage ή ένα QQ αντί για ένα Tiguan ή passat η ένα polo σε σχέση με τους αντίστοιχους ανταγωνιστές πάρα το μικρό καπέλο τιμής.
Δείτε το σαν προϊόν συνολικά και ως εικόνα - αξία που έχει στον καταναλωτή και όχι στην μικρή και ασήμαντη αγορά της Ελλάδας.
Μόνο η Peugeot παίζει τα τελευταία χρόνια σωστή μπάλα απέναντι τους με την αλλαγή φιλοσοφίας που έκανε και τράβηξε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν εμφανισιακά από τον συντηρητισμό που εκπέμπουν οι Γερμανοί.
Και στα του troc όταν βγήκε παρά τα χάλια πλαστικά με 1.5 150 άλογα και φουλ εξοπλισμό στα 25.000 ήταν κορυφαίο -ακόμη και αν τότε τα 25κ φαίνονταν κάπως τώρα...φαντάζουν ευκαιρία - ενώ και σήμερα παραμένει συντηρητικά όμορφο, έχει πάρα πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά , άνεση , καλούς χώρους σε καλές διαστάσεις , τα απαραίτητα γδουπ και γκαπ που ψαρώνουν τους αδαείς και ένα σηματακι που μέτρα σε κάποιους. Με τις τιμές που πλέον έρχεται ο ανταγωνισμός νομίζω πως επαναπροσδιορίζει την θέση του ως επιλογή.
Άρα...#vitara_mono_allios_vw_troc_ στην κατηγορία των B .Για να δω τι θα διάλεγα σε αυτα που λες :
focus - golf = focus
astra - golf = golf
ceed - golf = ισοπαλία δεν ξέρω, μάλλον ceed για την εγγύησηΓενικά ΔΕΝ θεωρω ΚΑΘΟΛΟΥ κορυφαία τα VAG είναι απλά μετρια. Καποια με συγκινούν κάποια οχι . Διαφωνώ κάθετα ότι είναι η κορυφαία επιλογή overall. Σε Κ-Α-Μ-Ι-Α περιπτωση δεν είναι κορυφαία. Είναι καλά αυτοκίνητα. Μην ξεχνάς ότι δίνουν 2 χρόνια εγγύηση , εγω δεν το ξεχνάω αυτό ποτέ όταν πάω να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο
Οσο για το TROC όταν βγήκε ήταν στις κορυφαίες επιλογες. Αυτή την στιγμή είναι στις χειρότερες επιλογες που μπορεί να κάνει κάποιος για μένα πάντα.
(για τα χρηματα που κοστίζει μιλάω πάντα. Σαν αμαξι καλό είναι δεν είναι του πεταματού απλά κάνουμε σύγκριση με ανταγωνισμό.) -
Ναι @mastoras78 , στα 27κ πλέον και εγώ προσωπικά θα πήγαινα στο xceed , και αντίστοιχα στο focus 180 auto αντί για golf αλλά @fanis75 ξαναλέω για την αντίληψη του καταναλωτή ως προς την συνολική εικόνα ως προϊόντος ενός VW.
Μην ξεχνάμε όμως επίσης τις μας έδωσε πριν μερικά χρόνια το group , ένα καταπληκτικό 1.8t όταν όλοι έπαιζαν στα διλιτρα+ για ίδια άλογα και χαμηλότερη ροπή , έναν μικρό tsi με άλογα και ροπή διλιτρου και ένα μαγικό κιβώτιο DSG που έχουν ανδρωσει μια ολόκληρη γενιά οδηγών (άσχετα με τα προβλήματα τους)
Στα του troc πάλι στα 22κ που διαβάζω εδώ για το 1.0tsi δεν νομίζω να μην είναι μια σοβαρή εναλλακτική απέναντι σε ένα αντίστοιχο 2008 ή capture , ή puma , δεν βλέπω τον λόγο να μην το δει σοβαρά κάποιος υποψήφιος αγοραστής της κατηγορίας.
@cirus με το overall ξαναλέω πως εννοώ κάτι γενικό , σαν να έπρεπε να δώσεις μια απάντηση σε μια συζήτηση μεταξύ αγνώστων αν σε ρωτήσουν τι αυτοκίνητο να πάρουν, έτσι χωρίς σκέψη , golf , polo , passat , θα έλεγε το 90% των ερωτηθέντων. -
To 90 % των ερωτηθέντων θα έλεγε τουότα
Κάποτε θα έλεγε ντατσούν
Κάποτε αβντι
Και κάποτε φολκσβάγκεν
Και πολλά άλλα είχαν ειπωθεί κάποτεΓια την Ελλάδα βέβαια αυτά , αφού στο εξωτερικό έπαιζε ο τοπικός σωβινισμός και σήμερα παίζει, αλλά λιγότερο λόγω του ότι πολλά εργοστάσια πια είναι σε άλλες χώρες και έχει πάψει να μετράει τόσο η φανέλα.
Σίγουρα η βαγκ με τα τούρμπο και τους μικρούς κινητήρες άλλαξε την αγορά . Γιατί τους έφτιαξε στου κασίδη το κεφάλι.
Δηλαδή πλήρωνε ο βλάκας καταναλωτής τα 3χίλιαρα για το ντιεστζι, τα λάδια που έκαιγαν τα τούρμπο, τα ντίζελ που έσβηναν όταν έστριβες την γωνία και τόσα ακόμα.
Οσο για την ποιότητα κατασκευής, ναι αυτή ανέβηκε σε κάποιες εποχές, αλλά τώρα δεν είναι κάτι, ενώ δεν ήταν ποιοτικά όταν ξεκίνησε η νέα εποχή το 70.
Μην ξεχνάμε ότι κάποιες εποχές έφτιαχνε υποτονικά αμάξια, 1400 60 άλογα, 1600 75, γιατί λέει στην Γερμανία τα ασφάλιστρα πήγαιναν με τους ίππους , όταν ο ανταγωνισμός ήταν 30-50 % παραπάνω σε ισχύ.
Τώρα πολύ εύκολα περνάτε τις βλάβες. Οταν ο άλλος παίρνει ένα αμάξι και ζορίζεται και βάζει δόσεις, πόσο εύκολο είναι να πληρώνει βλάβες από καινούργιο, ή όταν η εγγύηση είναι αστεία.
Το Τ-ροκ όταν βγήκε ήταν ακριβό και είχε άθλιο εσωτερικό για τα λεφτά του. Τώρα που γέρασε η τιμή που διάβασα είναι καλή, γιατί ακρίβυναν και τα άλλα αμάξια .
-
Κάποιες σκέψεις/σχόλια για το θέμα της εγγύησης της VW, που απ' ότι διαβάζω σε αρκετούς κάνει άσχημη εντύπωση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ίσως και δικαίως. Απ' όσο θυμάμαι και στη Γερμανία υπήρχαν γκρίνιες γιατί κι εκεί 2 χρόνια ήταν και έλεγαν γιατί οι Ασιάτες να δίνουν 5 (με τους Γάλλους δεν ασχολιόντουσαν καθόλου, δεν το λέω με αρνητική έννοια καθαρά σα γεγονός). Βέβαια υπήρχαν και επί πληρωμή προγράμματα επέκτασης για έως και 3 χρόνια ακόμα, δηλαδή σύνολο έως 5. Τέτοιο πρόγραμμα επέκτασης έχει απ' όσο ξέρω και η εδώ αντιπροσωπεία για άλλα 2 χρόνια. Άρα δεν μπορεί να περιμένει κάποιος ότι έχουν δυνατότητα να αυξήσουν την διάρκεια εγγύησης, ακολουθούν τις νόρμες της μητρικής εταιρείας.
Τώρα η αναγκαίότητα της εγγύησης για πάνω από 2 ή το πολύ 4 χρόνια είναι σχετική. Έχει θετικά και αρνητικά, είναι μεγάλη κουβέντα. Η VW π.χ. μπορεί να τη θεωρεί υπερ-επαρκή με βάση το σκεπτικό της και τη φιλοσοφία της για να καλυφθεί ο πελάτης από πιθανές βλάβες ελλατωματικών εξαρτημάτων, ή τυχαίων σφαλμάτων στην παραγωγική διαδικασία. Άλλη εταιρεία δίνει παραπάνω εγγύηση για λόγους marketing για να ελκύει πελάτες, άλλη για να κρατάει περισσότερο τους πελάτες στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία κλπ. Πάντως καμία εταιρεία δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει λεφτά, αν δίνει παραπάνω εγγύηση το έχει προυπολογίσει και έχει ενσωματώσει τα κόστη στην τιμή του αυτοκινήτου ή στα υποχρεωτικά service. Ο ξάδελφός μου π.χ. έχει το RAV και στα πλαίσια της εγγύησης του έπαιρνε η TOYOTA 500€ για ένα τυπικό service, περίμενε πως και πως να λήψει η εγγύηση για να γλυτώσει τις 500άρες. -
@cirus με το overall ξαναλέω πως εννοώ κάτι γενικό , σαν να έπρεπε να δώσεις μια απάντηση σε μια συζήτηση μεταξύ αγνώστων αν σε ρωτήσουν τι αυτοκίνητο να πάρουν, έτσι χωρίς σκέψη , golf , polo , passat , θα έλεγε το 90% των ερωτηθέντων.
Το τι θα έλεγε το 90% των ερωτηθέντων το δέχομαι αλλά για TOYOTA όχι για VW μάλλον (YARIS ν1 στις πωλήσεις χρόνια τώρα) όμως δέχομαι ότι θα ήταν Ν2. Στην Ελλάδα μιλάω πάντα έτσι όχι γενικά.
Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. ΑΠΟΔΕΙΞΗ : Στα τηλέφωνα αν ρωτήσεις το 90% σου λένε το καλύτερο είναι το Iphone. (κλαίω από τα γέλια)
-
Όντως το iphone είναι το καλύτερο και το ακριβότερο...
-
-
Δεν κατάλαβες.......όντως το iphone m1 είναι το καλύτερο κινητό στην αγορά.
-
-
-
Τα δύο χρόνια εγγύησης των Γερμανών είναι πρόσφατα. Λίγα χρόνια, γιατί έγιναν υποχρεωτικά από την ΕΕ. Παλιότερα έδιναν 1 χρόνο μόνο και διάφορες αντιπροσωπείες καθυστερούσαν το σέρβις , ώστε κάποια βλάβη που θα την έβλεπαν να βγει μετά τον χρόνο εγγύησης. Συχνά καθησυχάζοντας τον πελάτη.
Και άντε να είναι λήζινγκ, όπως συνέβη στην περίπτωση μου, που την βλάβη την χρεώθηκε το λήζινγκ. Προφανώς όμως ήταν η πρακτική για όλους, όπως άκουγα από άλλους.
Οπότε δεν πρέπει να περνάμε εύκολα τις μικρές εγγυήσεις.
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τις μικρές εγγυήσεις, π.χ. 1 έτος, πόσο μάλλον που μπορούν να γίνουν αντικείμενο κακόβουλης εκμετάλλευσης όπως στο παράδειγμα που αναφέρεις. Αλλά για να κλείσω το σκεπτικό μου για τις εγγυήσεις και ειδικότερα για την εγγύηση της VW που αρκετοί τη θεωρούν μικρή και λόγο απόρριψης του αυτοκινήτου. Όπως έχω αντιληφθεί εγώ την έννοια της εγγύησης, είναι ότι σε προστατεύει από κατασκευαστικά σφάλματα του αυτοκινήτου κατά την παραγωγική διαδικασία. Το αυτοκίνητο χοντρικά ότι κατασκευαστικές βλάβες έχει θα στις βγάλει μέσα στα πρώτα 2-3 χρόνια. Και πολύ λέω συνήθως στον 1ο χρόνο βγαίνουν. Μεγαλύτερες εγγυήσεις που δίνουν άλλες εταιρείες είναι περισσότερο ένα είδος ασφάλειας, παρά εγγύηση με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Και βέβαια την ασφάλεια θα την πληρώσεις επιπρόσθετα ή στην τιμή ή στα service, αποκλείεται να στη δώσουν τζάμπα. Και η επέκταση εγγύησης που δίνει επί πληρωμή η VW για άλλα 2 χρόνια απ' ότι έχω καταλάβει με ασφαλιστική είναι. Από κει και πέρα αν ένα αυτοκίνητο ή μια μάρκα δεν την εμπιστεύεσαι απλώς δεν το αγοράζεις, δηλαδή για μένα δεν είναι κριτήριο η μεγάλη εγγύηση για να επιλέξεις αυτοκίνητο (αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι πολλοί θα διαφωνούν και δικαίωμά τους).
-
ά την παραγωγική διαδικασία. Το αυτοκίνητο χοντρικά ότι κατασκευαστικές βλάβες έχει θα στις βγάλει μέσα στα πρώτα 2-3 χρόνια. Και πολύ λέω συνήθως στον 1ο χρόνο βγαίνουν.
Από κει και πέρα αν ένα αυτοκίνητο ή μια μάρκα δεν την εμπιστεύεσαι απλώς δεν το αγοράζεις, δηλαδή για μένα δεν είναι κριτήριο η μεγάλη εγγύηση για να επιλέξεις αυτοκίνητο (αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι πολλοί θα διαφωνούν και δικαίωμά τους).
Δεν ισχύει αυτό που λες. Μπορεί να στις βγάλει στα 5. Μια εγγυηση σε απαλάσει από το αγχος.
Τι είναι να την εμπιστευτώ ο Πατέρας μου? Είναι ένα από τα πολλά κριτήρια επιλογής ενός αυτοκινητου. Αν εσύ το βλέπεις έτσι δικαίωμα σου βέβαια
Η VW eχει μικρή εγγύηση και αυτό δεν είναι καλό όπως και να το κάνουμε μην πάμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Δικαίωμα του καθενος να επιλέξει ότι θέλει.
Αλλά μην πάμε να το δικαιολογήσουμε και να πούμε ότι δεν είναι σημαντικο, δεν πειράζει μωρε, και δεν είναι κριτήριο αγοράς γιατι μετα τα 2 χρόνια που δίνει δεν βγάζει προβλήματα αρα είναι αχρηστη και την πληρώνεις στα άλλα αυτοκίνητα μέσα στην τιμή (λες και τα VW είναι φτηνότερα από τον ανταγωνισμό επειδή έχουν 2 χρόνια) και είναι άχρηστη. Αυτά δεν είναι επειχηρήματα
-
Στην Ελλάδα που έχουμε την συνήθεια να κρατάμε πολλά χρόνια τα αυτοκίνητα μας η εγγύηση παίζει σημαντικό ρόλο για πολλούς.
-
Αγαπητέ cirus όπως έγραψα και παραπάνω πολλοί θα διαφωνήσουν, άρα αναμενόμενη η απάντησή σου. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι φυσικά ή μικρότερη εγγύηση της VW δεν σημαίνει ότι θα πουλάει τα αυτοκίνητά της φθηνότερα από τους άλλους που δίνουν μεγαλύτερη. Μάλλον κατά τη γνώμη μου οι άλλοι τα δίνουν πολύ ακριβότερα από την αξία τους σε σχέση με τη VW. Αλλά φυσικά και αυτό προσωπική μου άποψη είναι.
-
Κατασκευαστης που εμπιστευεται το αυτοκινητο-προιον του μονο για 2 χρονια (και αυτο λογω υποχρεωσης απο ευρωπαικη νομοθεσια), για εμενα προσωπικα δεν ειναι ελκυστικος. Ειδικα στο 2021 που οι τεχνολογιες παραγωγης αυτοκινητου εχουν κανει αλματα και ειδικα οταν ο ανταγωνισμος δινει σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις περισσοτερα.
Προσοχη, δεν εξεταζω την επεκταση διοτι δεν ειναι παρα ενα ακομη τρυκ για να σου πουλησουν ακριβοτερα και τιποτα αλλο, δεν εχει καποιο "βαρος" εμπιστοσυνη στην μαρκα
-
Κατασκευαστης που εμπιστευεται το αυτοκινητο-προιον του μονο για 2 χρονια (και αυτο λογω υποχρεωσης απο ευρωπαικη νομοθεσια), για εμενα προσωπικα δεν ειναι ελκυστικος. Ειδικα στο 2021 που οι τεχνολογιες παραγωγης αυτοκινητου εχουν κανει αλματα και ειδικα οταν ο ανταγωνισμος δινει σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις περισσοτερα.
Προσοχη, δεν εξεταζω την επεκταση διοτι δεν ειναι παρα ενα ακομη τρυκ για να σου πουλησουν ακριβοτερα και τιποτα αλλο, δεν εχει καποιο "βαρος" εμπιστοσυνη στην μαρκα
Η Peugeot/Citroen κ.τ.λ. πόσα χρόνια δίνει;
-
νομιζω 5 δινει στο 2008. Δεν είμαι σίγουρος
-
Αγαπητέ cirus όπως έγραψα και παραπάνω πολλοί θα διαφωνήσουν, άρα αναμενόμενη η απάντησή σου. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι φυσικά ή μικρότερη εγγύηση της VW δεν σημαίνει ότι θα πουλάει τα αυτοκίνητά της φθηνότερα από τους άλλους που δίνουν μεγαλύτερη. Μάλλον κατά τη γνώμη μου οι άλλοι τα δίνουν πολύ ακριβότερα από την αξία τους σε σχέση με τη VW. Αλλά φυσικά και αυτό προσωπική μου άποψη είναι.
Αναμενόμενη είναι η απάντηση μου γιατι γράφω το αυτονόητο σε απάντηση στο δικό σου έλα μωρέ τώρα αν βγάλει ζημιά θα βγάλει στον πρώτο χρόνο και στο να προσπαθεις να μας πείσεις ότι δεν είναι σημαντική η εγγύηση. Γιαυτο είναι αναμενόμενη
-
5
VW T-Roc