-
@dimitrisnks said in VW T-Roc:
Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες αγόρασα το νέο t roc 1.5
Αισθάνομαι έναν θόρυβο σαν κροτάλισμα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα στο κιβώτιο (μηχανικό). Πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικός θόρυβος. Είναι κάποιος κάτοχος του νέου μοντέλου να μου πει αν έχει διαπιστώσει τον ίδιο θόρυβο;
Είχα το golf 5 μέχρι πριν λίγες μέρες και αν ακουγα αυτόν τον θόρυβο σίγουρα θα πήγαινα συνεργείο.Σε αυτό το post αναφέρονταν ότι υπάρχει θόρυβος στο t roc 1.5. Δεν ξέρω αν ισχύει και τι συνέβη τελικά...
-
#2 φορές έχω πληρώσει επέκταση εγγύησης σε vag και δεν χρειάστηκε ποτέ! Ούτε και πιο μετά, ευτυχώς, σε αντίθεση με την περιρεουσα ατμόσφαιρα. Σε 1.0 tsi πριν 3 χρόνια δεν έβαλα επεκταση εγγύησης. #36 χιλιάδες χλμ χωρίς πρόβλημα και ήρθε η ώρα τα λεφτά της επέκτασης που άφησα στην άκρη αν βγει βλάβη θα χρηματοδοτήσουν τα νέα λάστιχα.
-
Πάντως παιδιά, για να τα λέμε όλα, λόγω των συνθηκών έχω μπει σε διάφορες ομάδες στο Facebook (Puma Hyundai i30 κτλ).
Το τι προβλήματα αναφέρουν δεν λέγεται... Άρα η "αξιοπιστία" είναι μεγάλη κουβέντα μάλλον...
Αν μιλήσω και εγώ για το παλιό αυτοκίνητο μου που ήταν Peugeot 307, δεν θα είχα σταματημό από τα προβλήματα που έβγαλε... -
@georgekli13 said in VW T-Roc:
Πάντως παιδιά, για να τα λέμε όλα, λόγω των συνθηκών έχω μπει σε διάφορες ομάδες στο Facebook (Puma Hyundai i30 κτλ).
Το τι προβλήματα αναφέρουν δεν λέγεται... Άρα η "αξιοπιστία" είναι μεγάλη κουβέντα μάλλον...
Αν μιλήσω και εγώ για το παλιό αυτοκίνητο μου που ήταν Peugeot 307, δεν θα είχα σταματημό από τα προβλήματα που έβγαλε...μην σε επηρεαζουν αυτά. ΟΛΑ βγάζουν προβλήματα , ΟΛΑ όμως
γιαυτο είναι καλο να έχεις εγγυηση μεγάλη
αν και από ότι διαβάζω εδώ μιας και είναι VW νημα είναι αχρηστη η εγγυηση και πουλάνε φυκια οι υπόλοιποι. Τα VW δεν έχουν ανάγκη μεγάλης εγγησης. είναι ασπαστα φαίνεται......
στα συχρονα αυτοκίνητα δίνεται εμφαση στην πολύ καλή ασφάλεια που παρέχουν και όχι τοσο να είναι ασπαστα και απροβλημάτιστα
-
Εξαρτάται και από τη χρήση, τα χιλιόμετρα που κανεις
το ποσο κρατάς το αμάξι.
Γιατί να προπληρώσεις εγγύηση αν θα το δώσεις στην 5ετια ή κανεις 5-10 χιλιάδες χλμ το χρόνο; -
Σε αυτόν τον κινητήρα είχε το θέμα με το kangarooing; Νομίζω πίσω στο 2019 κάτι έλεγαν ότι το έφτιαξαν..δεν θυμάμαι καλά, αλλά ήταν σοβαρό θέμα για VAG κάποια χρόνια για τον 1.5. νομίζω στο μηχανικό κυρίως, υπήρχε και στο DSG αλλά το κάλυπτε η λειτουργία του κιβωτίου (;). Κάτι τέτοια!
-
Αν μιλήσω και εγώ για το παλιό αυτοκίνητο μου που ήταν Peugeot 307, δεν θα είχα σταματημό από τα προβλήματα που έβγαλε...μην σε επηρεαζουν αυτά. ΟΛΑ βγάζουν προβλήματα , ΟΛΑ όμως
γιαυτο είναι καλο να έχεις εγγυηση μεγάλη
αν και από ότι διαβάζω εδώ μιας και είναι VW νημα είναι αχρηστη η εγγυηση και πουλάνε φυκια οι υπόλοιποι. Τα VW δεν έχουν ανάγκη μεγάλης εγγησης. είναι ασπαστα φαίνεται......
στα συχρονα αυτοκίνητα δίνεται εμφαση στην πολύ καλή ασφάλεια που παρέχουν και όχι τοσο να είναι ασπαστα και απροβλημάτιστα
Καλά σε αυτό είπαμε είναι αστείο αυτό που λέει η αντιπροσωπεία... Νομίζω βέβαια ότι από θέμα ασφάλειας δεν έχουν πρόβλημα τα Volkswagen. Έτσι εκτιμώ τουλάχιστον εγώ.
-
Εξαρτάται και από τη χρήση, τα χιλιόμετρα που κανεις
το ποσο κρατάς το αμάξι.
Γιατί να προπληρώσεις εγγύηση αν θα το δώσεις στην 5ετια ή κανεις 5-10 χιλιάδες χλμ το χρόνο;γιατι μπορεί να βγαλει πρόβλημα νωρίτερα από την 5ετία και αντιστοιχα με πολυ λιγα χιλιόμετρα. οχι οτι τα vag την χρειάζονται βεβαια
Αν κάτι είναι ελτωματικό δεν παίζει ρόλο αν θα κανει λιγα χιλιόμετρα, θα την βλαλει την βλάβη.
Αλλά ακόμα και έτσι οπως λες να είναι γιατι να πάρεις καινούργιο, παρε μεταχειρισμένο να μην χάσεις χρήματα σε καινούργιο πχ. Και αλλος θα πει κάνω την ίδια δουλειά με ποδήλατο δεν χρειάζομαι αμάξι. αλλος θα πει ηλεκτρικό πατίνι που είναι και τρέντυ.
απόψεις λεμε. ο καθένας λέει την δική του. εγω την εκτιμώ την εγγυηση
-
Επέκταση εγγύησης σε vag = Allianz. Τι γίνεται τώρα? Επειδή ακριβώς ένα πλοίο στον Ατλαντικό πήγε άπατο με 3 - 4Κ αυτοκίνητα vag μέσα και η Allianz είπε παγκοσμίως ποναμε πλέον. Θα δεις ότι και τα ασφάλιστρα ακρίβυναν και όταν χρειαστείς και κάνεις claim θα σε στυψουν. Φύλα καλύτερα αυτά τα 500 στην άκρη μήπως τύχει τίποτα τον 3ο και 4ο χρόνο
-
Αισθάνομαι έναν θόρυβο σαν κροτάλισμα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα στο κιβώτιο (μηχανικό). Πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικός θόρυβος. Είναι κάποιος κάτοχος του νέου μοντέλου να μου πει αν έχει διαπιστώσει τον ίδιο θόρυβο;
Είχα το golf 5 μέχρι πριν λίγες μέρες και αν ακουγα αυτόν τον θόρυβο σίγουρα θα πήγαινα συνεργείο.Σε αυτό το post αναφέρονταν ότι υπάρχει θόρυβος στο t roc 1.5. Δεν ξέρω αν ισχύει και τι συνέβη τελικά...
Εννοούσαν αυτό.
Youtube Videoo @tsofras με το Leon που είχε αυτό το θέμα καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει λίγο παραπάνω.
-
Εννοούσαν αυτό.
Youtube Videoo @tsofras με το Leon που είχε αυτό το θέμα καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει λίγο παραπάνω.
Ήθελα να το γράψω στον φίλο που σκέφτεται για τον 1.5 ότι όντως δεν υπάρχει φόβος για τον κινητήρα αλλά υπάρχει για το κιβώτιο, είπα να μην γίνω γραφικός πάλι.
Κάτοχος με ίδιο θέμα του άλλαξαν την προηγούμενη εβδομάδα βολάν , ρουλεμάν, δίσκο πλατό και δεν αλλάξει σχεδόν τίποτα.
Υπάρχει σε όλο το γκρούπ σε όλους τους 1.5 , λοτο σε ποιον θα κάτσει, η αντιπροσωπεία λέει είναι φυσιολογικό και ότι δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα.
Εγώ τους έβαλα και μου το υπέγραψαν σε χαρτί
Όσο και αν αγαπαγα το γκρούπ την πάτησα με DSG, την πάτησα με χειροκίνητο και οι αντιπρόσωποι απλά σε χλευάζουν.
Μέχρι και στην Seat Ισπανίας έστειλα με έγραψαν και αυτοί
Προσωπικά δεν θα ξαναπάρω ούτε πατάκι του γκρουπ
Ξαναλέω πρόβλημα μπορεί να βγάλει οποιαδήποτε μάρκα, η αντιμετώπιση είναι άθλια και απλή κοροϊδία
Αυτά από εμένα -
o ηχος (κροταλισμα) υφίσταται και ακούγεται κατα την αλλαγη 1η - 2α ελαφρα με κατεβασμενο παραθυρο ...
ο συγκεκριμενος ηχος ακουγεται σε πολλα αυτοκινητο εντος και εκτος groupδεν ειναι καποιο προβλημα ειναι ηχος εκ κατασκευης που προερχεται απο το βολαν διπλης μαζας ...
δεν ειναι προβλημα και πρακτικα δεν ενοχλει.....
-
@anergos13 said in VW T-Roc:
o ηχος (κροταλισμα) υφίσταται και ακούγεται κατα την αλλαγη 1η - 2α ελαφρα με κατεβασμενο παραθυρο ...
ο συγκεκριμενος ηχος ακουγεται σε πολλα αυτοκινητο εντος και εκτος groupδεν ειναι καποιο προβλημα ειναι ηχος εκ κατασκευης που προερχεται απο το βολαν διπλης μαζας ...
δεν ειναι προβλημα και πρακτικα δεν ενοχλει.....
Ενοχλεί στο ότι κάνει σαν κουδουνίστρα , άλλους μπορεί να μην τους ενοχλεί εγώ πλέον δεν κατεβάζω σχεδόν ποτέ τα παράθυρα γιατί ο ήχος είναι εκνευριστικός
-
To ascott grey εχω κι εγω. Free of charge ειναι αλλα δεν τον λες γκρι. Πιο πολυ μπεζ! Ειναι ενα πιο ευχαριστο χρωμα αντι του αχαρου λευκου.
Ετσι κι εγω 2000 προκαταβολη κλειστη τιμη γιατι το αμαξι ειχε παραχθει και παρελαβα σε 20 μερες αντι για 2 μηνες που ειχαμε πει αρχικα.
Σωστά είναι σπασμένο λευκό που προσεγγίζει το μπεζ. Κάνει όμως ωραίο συνδυασμό με τη μαύρη οροφή. Δεν ξέρω αν είδες αλλά στην έκδοση rline δεν είναι δωρεάν.
Εμένα δεν έχει παραχθεί. Θα μπει στη γραμμή παραγωγής 41η εβδομάδα. Οπότε αναμονή.
Απλά είπα να εκμεταλλευτώ αυτή την αναμονή κάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερη έρευνα αγοράς.
Ωραίος συνδιασμός αυτά τα χρώματα! Νομίζω είχα δει ένα στην έκθεση όταν την είχα επισκεφθεί. Γενικά είναι ωραίο χρώμα και δε φαίνεται η βρωμιά καθόλου πάνω του!
Εγώ λόγω budget πήγα στο πιο οικονομικό t-cross και όχι σε t-roc.
Το βασικό ατού της vw σε σχέση με τον ανταγωνισμό τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι οι παραδόσεις της. Οπότε μετράει και αυτό με τις τρομερές αναμονές σε αλλες μάρκες - ιδίως - στα υβριδικα ή τύπου υβριδικά 12βολτα και 48βολτα. Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο και κατά τη γνώμη σε πολύ τίμια τιμή για τα σημερινά πάντα δεδομένα.
-
Τραβάει ο άλλος βίντεο για κάποιο Skoda 1.5 TSi του 2019 και δεν μπαίνει στο κόπο να γράψει ποιος κινητήρας 1.5 είναι.
Ο δικός μου πάντως 1.5 ΤSi κινητήρας ακόμη τουλάχιστον τέτοιους αποκρουστικούς θορύβους δεν κάνει, ούτε και το κιβώτιο. Ειδικά ο ήχος της μηχανής του Skoda στο βίντεο ακούγεται σαν διαλυμένος εντελώς. Τι στην ευχή του έχουν ρίξει μέσα; Πυρηνέλαιο;
-
Τραβάει ο άλλος βίντεο για κάποιο Skoda 1.5 TSi του 2019 και δεν μπαίνει στο κόπο να γράψει ποιος κινητήρας 1.5 είναι.
Ο δικός μου πάντως 1.5 ΤSi κινητήρας ακόμη τουλάχιστον τέτοιους αποκρουστικούς θορύβους δεν κάνει, ούτε και το κιβώτιο. Ειδικά ο ήχος της μηχανής του Skoda στο βίντεο ακούγεται σαν διαλυμένος εντελώς. Τι στην ευχή του έχουν ρίξει μέσα; Πυρηνέλαιο;
Είσαι απο τους τυχερούς γιατί το θέμα με το σαζμάν εμφανίστηκε στο Leon mk3.5 (facelift του mk3 δλδ)
-
Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το αυτοκίνητο;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/317231422-opel-mokka
Συγκριτικά πάντα με το T-ROC Style 1,5...
-
Είσαι απο τους τυχερούς γιατί το θέμα με το σαζμάν εμφανίστηκε στο Leon mk3.5 (facelift του mk3 δλδ)
To MK3.5 (facelift) έχω. Μοντέλο 2020 ένα από τα τελευταία που εκτελωνίστηκαν.
-
Πάντως και σε ότι αφορά τις ανόδους τιμών εκείνο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την προοδευτικότητα του τέλους ταξινόμησης. Ενδεικτικά ο πίνακας:
Συνεπώς για παράδειγμα αν ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα είχε αύξηση από 18.740 λιανική τιμή προ φόρων (troc advance 1,5) σε 19.531 (T-ROC style 1,5) δηλαδή μιλάμε για την ίδια έκδοση κινητήρα μετα το facelift, η τιμή ανέβηκε 791 ευρώ η οποία όμως λόγω των τελών ταξινόμησης και του ΦΠΑ εν τέλει διαμορφώνεται σε 1400 ευρώ. Δηλαδή υπερδιπλασιάζεται.
Η σύγκριση γίνεται με την τελευταία τιμή του T-ROC πριν την κυκλοφορία του facelift.Ίσως θα έπρεπε για να συγκρατήσουν τις τιμές να αλλάξουν λίγο τον πίνακα των τελών ταξινόμησης.
-
Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το αυτοκίνητο;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/317231422-opel-mokka
Συγκριτικά πάντα με το T-ROC Style 1,5...
Αν το δεις από κοντά θα διαπιστώσεις ότι είναι ιδιαίτερα "χαμηλοτάβανο". Το περίμενα να δείχνει μεγαλύτερο σε όγκο, αλλά δεν είναι.
VW T-Roc