-
Το γκρουπ ποτέ δεν έκανε δώρα, ούτε τις καλές εποχές. Σε εμένα θα μου έκαναν δώρο τα…πατάκια..
Με εξόφληση μετρητοίς παρακαλώ…
Όσο για αυτόν που σου είπε για την αξιοπιστία της μάρκας δεν έχει παρά να δει τις έρευνες αξιοπιστίας που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια. Εκεί είναι η εξήγηση των 2 χρόνων εγγύησης.Και εμένα τα πατάκια του πορτμπαγκάζ μου πρότειναν!!! Τα άλλα πρέπει να τα αγοράσω; Δεν το είχα καταλάβει!
Βέβαια επειδή τους ζήτησα την εγγύηση μου είπαν αντί για 420 να δώσω 300€. -
@georgekli13 said in VW T-Roc:
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας.
Η αλήθεια είναι ότι είχα θορυβηθεί από τα τόσα αρνητικά σχόλια είχα διαβάσει στο νήμα σχετικά με την Volkswagen, βλέπω όμως ότι τουλάχιστον για το t-roc facelift και στην έκδοση style (βγαίνει μόνο στον 1,5 TSI), υπάρχει θετική εικόνα, τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα που ήταν και το δίλημμα μου. Εξεπλάγην μάλιστα, από ορισμένους που ενώ ήταν κάθετα αρνητικοί πριν μερικούς μήνες, είχαν κάτι θετικό να πουν τώρα και αυτό στο μυαλό μου το κάνει πιο δυνατό.
(Δεν έχει να το πω απλά την ίδια βαρύτητα με κάποιον που υποστηρίζει τον όμιλο VAG παραδοσιακά)
Πήγα και σε άλλες εταιρείες, όμως δυστυχώς οι παραδόσεις είχαν αναμονή από 8 μήνες και πέρα.
Για το xceed, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ένα καλό αυτοκίνητο για αυτό και ήταν στις επιλογές μου, όμως με "κολλάει" ότι στα ίδια χρήματα προσφέρει λιγότερα σε εξοπλισμό από ότι το
T-ROC + τα 15,9 εκατοστά που μπορεί να χωρούν στο παντελόνι μας όπως σωστά είπε ένας φίλος αλλά όπως και να έχει το κάνουν πιο μακρύ ενώ παράλληλα έχει μικρότερο αποθηκευτικό χώρο (κάτω από 400 λίτρα στην mild hybrid έκδοση που κοιτούσαν εγώ).Όσον αφορά για την εγγύηση, είναι απαράδεκτο τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα να δίνεις μόνο 2 χρόνια και όταν το ανέφερα πήρα και την παράδοξη απάντηση, ότι η VW δεν έχει ανάγκη από πολλά χρόνια εγγύηση γιατί διαθέτει ήδη υψηλή αξιοπιστία.
Επίσης για αγορά αυτοκινήτου 27.000, μου φαίνεται περίεργο ότι δεν σου κάνουν κάποιο "δώρο". Ας πούμε την επέκταση ή έστω κάτι άλλο, αλλά λένε ότι αυτά πλέον έχουν τελειώσει με τα νέα δεδομένα. Για 27.000 ευρώ μιλάμε....To Facelift εφτιαξε την εικόνα του. Το προηγούμενο ήταν αθλιο για VW αντικειμενικότατα με σκληρά πλαστικά γιαυτό και κράζαμε δικαίως
Αφού το έφτιαξε αυτό δεν εχουμε λόγο να μην το πούμε. Μπήκα μεσα στο καινούργιο και μου φάνηκε ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ εσωτερικά από το προηγούμενο και πολύ αναβαθμισμένο.
Εξωτερικά ΒΑΡΕΤΟ το βρίσκω αλλά αφού αρεσει σε σενα εμένα περισσεύει
Ο κινητήρας αυτός είναι καλός και αξιόπιστος γενικά οπότε δεν νομίζω να έχεις θέματα
Αυτό για την εγγύηση είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ και καραγκιζιλίκι να το λένε (αυτο που είπε ο πωλητής). Οπως είναι και ανέκδοτο η συμπεριφορά στους πελάτες της αν πάει κατι στραβα μέσα στην εγγύηση. (ευχομαι ολόψυχα σε σένα να μην βγει το παραμικρό). Σε βγάζουν τρελό και οτι το αμάξι είναι μια χαρά. Γιαυτο τον λόγο δεν την γουστάρουμε πολλοί, δεν έχουμε μετοχές αλλού
-
Η αλήθεια είναι ότι είχα θορυβηθεί από τα τόσα αρνητικά σχόλια είχα διαβάσει στο νήμα σχετικά με την Volkswagen, βλέπω όμως ότι τουλάχιστον για το t-roc facelift και στην έκδοση style (βγαίνει μόνο στον 1,5 TSI), υπάρχει θετική εικόνα, τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα που ήταν και το δίλημμα μου. Εξεπλάγην μάλιστα, από ορισμένους που ενώ ήταν κάθετα αρνητικοί πριν μερικούς μήνες, είχαν κάτι θετικό να πουν τώρα και αυτό στο μυαλό μου το κάνει πιο δυνατό.
(Δεν έχει να το πω απλά την ίδια βαρύτητα με κάποιον που υποστηρίζει τον όμιλο VAG παραδοσιακά)
Πήγα και σε άλλες εταιρείες, όμως δυστυχώς οι παραδόσεις είχαν αναμονή από 8 μήνες και πέρα.
Για το xceed, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ένα καλό αυτοκίνητο για αυτό και ήταν στις επιλογές μου, όμως με "κολλάει" ότι στα ίδια χρήματα προσφέρει λιγότερα σε εξοπλισμό από ότι το
T-ROC + τα 15,9 εκατοστά που μπορεί να χωρούν στο παντελόνι μας όπως σωστά είπε ένας φίλος αλλά όπως και να έχει το κάνουν πιο μακρύ ενώ παράλληλα έχει μικρότερο αποθηκευτικό χώρο (κάτω από 400 λίτρα στην mild hybrid έκδοση που κοιτούσαν εγώ).Όσον αφορά για την εγγύηση, είναι απαράδεκτο τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα να δίνεις μόνο 2 χρόνια και όταν το ανέφερα πήρα και την παράδοξη απάντηση, ότι η VW δεν έχει ανάγκη από πολλά χρόνια εγγύηση γιατί διαθέτει ήδη υψηλή αξιοπιστία.
Επίσης για αγορά αυτοκινήτου 27.000, μου φαίνεται περίεργο ότι δεν σου κάνουν κάποιο "δώρο". Ας πούμε την επέκταση ή έστω κάτι άλλο, αλλά λένε ότι αυτά πλέον έχουν τελειώσει με τα νέα δεδομένα. Για 27.000 ευρώ μιλάμε....Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάζεσαι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος από γενικόλογες απόψεις που ακούγονται σ' ένα forum για μια μάρκα ή ένα αυτοκίνητο. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει το θαυμασμό του, τον πόνο του ή τον καημό του, ανάλογα με τις εμπειρίες που είχε με τη συγκεκριμένη μάρκα, ή από ιστορίες που άκουσε από το περιβάλλον του.
Εάν θες να ενημερωθείς για ένα αυτοκίνητο, η πιο αξιόπιστη πηγή είναι οι κάτοχοί του και τα συγκεκριμένα θετικά ή αρνητικά που αναφέρουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Μπορείς να βρεις στο internet εξειδικευμένα forum για κάθε μοντέλο.
Όσον αφορά την εγγύηση, πράγματι κακοφαίνεται όταν η vw δίνει αρχικά 2 χρόνια και οι άλλοι 5. Έχω εξηγήσει σε παλαιότερη συζήτηση ότι η εγγύηση είναι θέμα πολιτικής after sales. Όποιος δίνει μεγαλύτερη, έχει προυπολογίσει το κόστος στην τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Στη vw την αγοράζεις extra έως 4 χρόνια.
Στη Γερμανία π.χ. η vw δίνει μετά τη 2ετία διάφορα πακέτα εγγύησης σε συνάρτηση με τα χρόνια και τα χιλιόμετρα που δεν προσφέρονται εδώ. Το καλύτερο πακέτο είναι με επέκταση εγγύησης έως 5 χρόνια και 150k χιλιόμετρα με λογικό κόστος. Δυστυχώς δεν προσφέρονται αυτά από τον Έλληνα αντιπρόσωπο.
Επίσης, επειδή μιλάμε για την εγγύηση σε συνάρτηση με την αξιοπιστία, δεν ξέρω αν η εγγύηση των άλλων εταιρειών φτάνει τα 150k χιλ. στην 5ετία που δίνει η vw (στη Γερμανία). -
Φτάνει
-
Το γκρουπ ποτέ δεν έκανε δώρα, ούτε τις καλές εποχές. Σε εμένα θα μου έκαναν δώρο τα…πατάκια..
Όσο για αυτόν που σου είπε για την αξιοπιστία της μάρκας δεν έχει παρά να δει τις έρευνες αξιοπιστίας που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια. Εκεί είναι η εξήγηση των 2 χρόνων εγγύησης.Και εμένα τα πατάκια του πορτμπαγκάζ μου πρότειναν!!! Τα άλλα πρέπει να τα αγοράσω; Δεν το είχα καταλάβει!
Βέβαια επειδή τους ζήτησα την εγγύηση μου είπαν αντί για 420 να δώσω 300€.Μου φαινεται παραδοξο να μην δινεται η επεκταση εγγυησης ως δωρο ...
Το Μαιο που εκλεισα το δικο μου σε δυο αντιπροσωπείες (Αγρινιο Πατρα) την εδιναν και οι δυο δωρεαν.
Μαλιστα στην Πατρα αν ηθελα εναλλακτικα μου αφαιρουσαν το ποσο της επεκτασης (400€) απο την τιμη...
Θεωρω οτι αλλος αντιπροσωπος θα στην δωσει....επεσες στην περιπτωση...
Ψαξτο λιγο.... -
-
Η εγγύηση τα 150.000 χλμ
-
Προσέξ΄τε το εξής παράδοξο που γίνεται στην VW. Αν αφήσεις την εργοστασιακή εγγύηση 2 έτη δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα χιλιόμετρα. Αντιθετώς η 4ετής έχει όριο τα 80000χλμ. Οπότε βάλτε το και αυτό στην εξίσωση αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα. Έτσι ισχύει στο T-cross οπότο υποθέτω αντίστοιχα και στο T-roc.
Εγώ την έβαλα γιατί γενικά τα χιλιόμετρα που κάνω είναι περιορισμένα. Και φυσικά την πλήρωσα. Τα δώρα είναι πολύ περιορισμένα και μιλάμε για απολύτου μετροιτίς.
-
@anergos13 said in VW T-Roc:
Βέβαια επειδή τους ζήτησα την εγγύηση μου είπαν αντί για 420 να δώσω 300€.Μου φαινεται παραδοξο να μην δινεται η επεκταση εγγυησης ως δωρο ...
Το Μαιο που εκλεισα το δικο μου σε δυο αντιπροσωπείες (Αγρινιο Πατρα) την εδιναν και οι δυο δωρεαν.
Μαλιστα στην Πατρα αν ηθελα εναλλακτικα μου αφαιρουσαν το ποσο της επεκτασης (400€) απο την τιμη...
Θεωρω οτι αλλος αντιπροσωπος θα στην δωσει....επεσες στην περιπτωση...
Ψαξτο λιγο....Στο Ηράκλειο υπάρχει μονοπώλιο! Δυστυχώς...
-
Προσέξ΄τε το εξής παράδοξο που γίνεται στην VW. Αν αφήσεις την εργοστασιακή εγγύηση 2 έτη δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα χιλιόμετρα. Αντιθετώς η 4ετής έχει όριο τα 80000χλμ. Οπότε βάλτε το και αυτό στην εξίσωση αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα. Έτσι ισχύει στο T-cross οπότο υποθέτω αντίστοιχα και στο T-roc.
Εγώ την έβαλα γιατί γενικά τα χιλιόμετρα που κάνω είναι περιορισμένα. Και φυσικά την πλήρωσα. Τα δώρα είναι πολύ περιορισμένα και μιλάμε για απολύτου μετροιτίς.
Κι εγώ μετρητοίς θα πληρώσω.
Το πλεονέκτημα είναι απλά ότι στην karenta τρέχουν παραγγελίες και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πάρεις αυτοκίνητο (2-3 μήνες) αρκεί να διαλέξεις από τα διαθέσιμα που δίνουν. Όχι εξατομικευμένη παραγγελία.
Έτυχε να έχει διαθέσιμο style 1.5 με διχρωμία Ascot grey μαύρο και απλά δίνεις μια προκαταβολή 2.000 αλλά έχεις δυνατότητα υπαναχώρησης αφού η τιμή δεν είναι δεσμευμένη. (Σε κανέναν σχεδόν δεν είναι πλέον). Αν μπει το αυτοκίνητο Ελλάδα τότε η τιμή κλειδώνει.
Απλά το T-ROC ήρθε με ήδη αυξημένη τιμή στο facelift και αισιοδοξουμε ότι θα μείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. -
Ισχύει ότι η διχρωμία Ascot Gray / Μαύρη οροφή είναι χωρίς χρέωση;;;;
-
-
-
Ναι απλά δεν δίνεται σε όλες τις εκδόσεις. Συγκεκριμένα στην έκδοση life δεν δίνεται καν. Επίσης, το παράδοξο είναι ότι είναι δωρεάν στην style και με πληρωμή στην rline.
Η Style είναι μια χαρά έκδοση. Και τσάμπα γκρι χρώμα; Λουκούμι.
Σημείωσε ότι ο 1500άρης θα σε ενθουσιάσει σαν κινητήρας. 16βάλβιδος τουρμπάτος, χωρίς τους θορύβους και τους κραδασμούς των 3κιλυνδρων. Έχω τον 1500άρη με τα 130 άλογα σε Leon. Εντελώς αθόρυβος και πάει αέρα το αυτοκίνητο.
-
Ναι απλά δεν δίνεται σε όλες τις εκδόσεις. Συγκεκριμένα στην έκδοση life δεν δίνεται καν. Επίσης, το παράδοξο είναι ότι είναι δωρεάν στην style και με πληρωμή στην rline.
Η Style είναι μια χαρά έκδοση. Και τσάμπα γκρι χρώμα; Λουκούμι.
Σημείωσε ότι ο 1500άρης θα σε ενθουσιάσει σαν κινητήρας. 16βάλβιδος τουρμπάτος, χωρίς τους θορύβους και τους κραδασμούς των 3κιλυνδρων. Έχω τον 1500άρη με τα 130 άλογα σε Leon. Εντελώς αθόρυβος και πάει αέρα το αυτοκίνητο.
Για έναν κραδασμό που έλεγαν εδώ τα παιδιά πριν μερικούς μήνες, σε ποιο κινητήρα άραγε αναφέρονταν;
-
Δεν γνωρίζω δυστυχώς. Αν ξέρει κάτι κάποιος, ας το αναφέρει.
-
To ascott grey εχω κι εγω. Free of charge ειναι αλλα δεν τον λες γκρι. Πιο πολυ μπεζ! Ειναι ενα πιο ευχαριστο χρωμα αντι του αχαρου λευκου.
Ετσι κι εγω 2000 προκαταβολη κλειστη τιμη γιατι το αμαξι ειχε παραχθει και παρελαβα σε 20 μερες αντι για 2 μηνες που ειχαμε πει αρχικα.
-
Επίσης για αγορά αυτοκινήτου 27.000, μου φαίνεται περίεργο ότι δεν σου κάνουν κάποιο "δώρο". Ας πούμε την επέκταση ήΌσον αφορά την εγγύηση, πράγματι κακοφαίνεται όταν η vw δίνει αρχικά 2 χρόνια και οι άλλοι 5. Έχω εξηγήσει σε παλαιότερη συζήτηση ότι η εγγύηση είναι θέμα πολιτικής after sales. Όποιος δίνει μεγαλύτερη, έχει προυπολογίσει το κόστος στην τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Στη vw την αγοράζεις extra έως 4 χρόνια.
Στη Γερμανία π.χ. η vw δίνει μετά τη 2ετία διάφορα πακέτα εγγύησης σε συνάρτηση με τα χρόνια και τα χιλιόμετρα που δεν προσφέρονται εδώ. Το καλύτερο πακέτο είναι με επέκταση εγγύησης έως 5 χρόνια και 150k χιλιόμετρα με λογικό κόστος. Δυστυχώς δεν προσφέρονται αυτά από τον Έλληνα αντιπρόσωπο.
Επίσης, επειδή μιλάμε για την εγγύηση σε συνάρτηση με την αξιοπιστία, δεν ξέρω αν η εγγύηση των άλλων εταιρειών φτάνει τα 150k χιλ. στην 5ετία που δίνει η vw (στη Γερμανία).Α, έτσι εξηγείται γιατί τα vw είναι τόσο πολύ φθηνότερα απ τον ανταγωνισμό!
Και σοβαρή επέκταση εγγύησης δεν δίνει ο αντιπρόσωπος γιατί έτσι γουστάρει!
Όχι επειδή κονομαει τα άντερά του απ τις επισκευές. -
To ascott grey εχω κι εγω. Free of charge ειναι αλλα δεν τον λες γκρι. Πιο πολυ μπεζ! Ειναι ενα πιο ευχαριστο χρωμα αντι του αχαρου λευκου.
Ετσι κι εγω 2000 προκαταβολη κλειστη τιμη γιατι το αμαξι ειχε παραχθει και παρελαβα σε 20 μερες αντι για 2 μηνες που ειχαμε πει αρχικα.
Σωστά είναι σπασμένο λευκό που προσεγγίζει το μπεζ. Κάνει όμως ωραίο συνδυασμό με τη μαύρη οροφή. Δεν ξέρω αν είδες αλλά στην έκδοση rline δεν είναι δωρεάν.
Εμένα δεν έχει παραχθεί. Θα μπει στη γραμμή παραγωγής 41η εβδομάδα. Οπότε αναμονή.
Απλά είπα να εκμεταλλευτώ αυτή την αναμονή κάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερη έρευνα αγοράς.
-
@piliourits said in VW T-Roc:
Επίσης για αγορά αυτοκινήτου 27.000, μου φαίνεται περίεργο ότι δεν σου κάνουν κάποιο "δώρο". Ας πούμε την επέκταση ήΌσον αφορά την εγγύηση, πράγματι κακοφαίνεται όταν η vw δίνει αρχικά 2 χρόνια και οι άλλοι 5. Έχω εξηγήσει σε παλαιότερη συζήτηση ότι η εγγύηση είναι θέμα πολιτικής after sales. Όποιος δίνει μεγαλύτερη, έχει προυπολογίσει το κόστος στην τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Στη vw την αγοράζεις extra έως 4 χρόνια.
Επίσης, επειδή μιλάμε για την εγγύηση σε συνάρτηση με την αξιοπιστία, δεν ξέρω αν η εγγύηση των άλλων εταιρειών φτάνει τα 150k χιλ. στην 5ετία που δίνει η vw (στη Γερμανία).Α, έτσι εξηγείται γιατί τα vw είναι τόσο πολύ φθηνότερα απ τον ανταγωνισμό!
Και σοβαρή επέκταση εγγύησης δεν δίνει ο αντιπρόσωπος γιατί έτσι γουστάρει!
Όχι επειδή κονομαει τα άντερά του απ τις επισκευές.Τα 400€ που κοστίζει η 2ετής επέκταση εγγύησης στη vw δεν είναι τόοοσο μεγάλο ποσό πια για να κάνει τη vw φθηνότερη από τον ανταγωνισμό!
Μάλλον οι Γάλλοι και η Ford έχουν μεγαλύτερο θέμα με τα κόστη παραγωγής τους και το έχουν τερματίσει με τις τιμές, οπότε τα πάλαι ποτέ ακριβά vw φαίνονται λουκουμάκια...
Σε 1η εντύπωση φαίνεται ο αντιπρόσωπος να κάνει παγαποντιές με τα πακέτα εγγύησης. Μπορεί όμως να τα έχει ανταλλάξει με χαμηλότερες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, άρα δε μπορούμε να βιαστούμε να τον καταδικάσουμε χωρίς να ξέρουμε.
Όπως είπα η εγγύηση είναι θέμα πολιτικής πωλήσεων και after sales μιας εταιρείας. Δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου ούτε με τίποτα άλλο.
Η toyota π.χ. στη Γερμανία δίνει 3 χρόνια, όχι τα 6 που δίνει στην Ελλάδα. Ο κάθε αντιπρόσωπος σε κάθε χώρα προφανώς πουλάει κατά την κρίση του και με τη μέθοδο που θέλει, πέραν της 2ετούς εγγύησης που είναι η νόμιμη.
VW T-Roc