-
Αυτή είναι η όλη υπόθεση όταν αγοράζεις αυτοκίνητο. Να το χαίρεσαι και μετά την πρώτη περίοδο της αγοράς και να λες πως άξιζε τα λεφτά που έδωσες.
Εύχομαι τα καλύτερα. Μπράβο που το δίνεις στους νέους, η ασφάλεια που προσφέρει με όλα τα συστήματα ασφαλείας καθώς και το αμάξωμα του είναι σαφέστατα ανώτερη από οποιοδήποτε starlet.
Το κερασάκι της υπόθεσης είναι πως ένας νεανίας με ένα τέτοιο αυτοκίνητο κάνει εύκολα το κομμάτι του μιας και τράβα τα βλέμματα ακόμα και σήμερα στην δύση της καριέρας του. Άσε που πραγματικά τραβά της κοπέλες σαν μαγνήτης, χεχε
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Το κερασάκι της υπόθεσης είναι πως ένας νεανίας με ένα τέτοιο αυτοκίνητο κάνει εύκολα το κομμάτι του μιας και τράβα τα βλέμματα ακόμα και σήμερα στην δύση της καριέρας του. Άσε που πραγματικά τραβά της κοπέλες σαν μαγνήτης, χεχε
-
Εννοείται η ασφάλεια πάνω απ'όλα φίλε lap.
Καλό είναι οι νέοι να μαθαίνουν πάνω σε σύγχρονα αυτοκίνητα και το κυριότερο να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τα οποία ηλεκτρονικα βοηθηματα .Ο δρόμος πια είναι αυτός,εξοικειωμένοι είναι ,ας τα χρησιμοποιούν λοιπόν για το καλό τους. -
@aristeidis-kotsis said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Καλό είναι οι νέοι να μαθαίνουν πάνω σε σύγχρονα αυτοκίνητα και το κυριότερο να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τα οποία ηλεκτρονικα βοηθηματα .Ο δρόμος πια είναι αυτός,εξοικειωμένοι είναι ,ας τα χρησιμοποιούν λοιπόν για το καλό τους.Τα συγχαρητήρια φίλε για την νοοτροπία σου , αποτελείς όμως εξαίρεση οι περισσότεροι που ξέρω ενα παλιό δίνουν στα παιδιά τους για πρώτο αυτοκίνητο για να "μάθουν" και φυσικά μαθαίνουν στα παιδιά λάθος και τα εκθέτουν σε κίνδυνο θανατηφόρο με αυτοκίνητα με 0 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης χωρίς αερόσακους abs esp
-
Λοιπόν τις τελευταίες μέρες παρατηρώ πως έχει μαλακώσει αισθητά στην ανάρτηση του. Λέτε να είναι η ζέστη και να μαλακώνουν τα λάδια μεσα στα αμορτισέρ;
Έγινε τόσο άνετο που είναι στο ίδιο επιπεδο με ένα 208 mk1 και έχει μικρότερο προφίλ ελαστικού.
Το κλιματιστικο σε παγώνει, δηλαδή στους 21 βαθμούς δεν μπορείς. Θα πάθεις κρυολόγημα.
Η κατανάλωση μένει εκεί στα 4,5-4,6. Πάντα με απαλή οδήγηση και εκκίνηση στα φανάρια. Δεν έχουμε λεφτά για βενζίνες και οδηγούμε χαλαρά.
Στα αρνητικά, με εκνευρίζει η λεπτή βαφή που φεύγει με πετραδάκια, και κάποια πλαστικά που γρατζουνιουνται.
Επίσης έχω την αίσθηση πως με την αναβάθμιση του media δεν μπορείς να αλλάξεις σταθμό από την οθόνη όσο κινείται το αυτοκίνητο. Μόνο από τα κουμπάκια στο τιμόνι.Πλέον δεν ασχολούμαι καθόλου με τις οθόνες κτλ. Είτε είχε είτε δεν είχε, σκασιλα μου. Αυτό το λέω για όσους εντυπωσιάζονται από οθόνες οπως και εγώ. Μετά από λίγο ουτε που τις προσεχείς. Τις συνηθίζει ο εγκέφαλος σου και τις ξεχνας. Η αίσθηση του οχήματος είναι το παν.
-
@monman2 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Καλό είναι οι νέοι να μαθαίνουν πάνω σε σύγχρονα αυτοκίνητα και το κυριότερο να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τα οποία ηλεκτρονικα βοηθηματα .Ο δρόμος πια είναι αυτός,εξοικειωμένοι είναι ,ας τα χρησιμοποιούν λοιπόν για το καλό τους.Τα συγχαρητήρια φίλε για την νοοτροπία σου , αποτελείς όμως εξαίρεση οι περισσότεροι που ξέρω ενα παλιό δίνουν στα παιδιά τους για πρώτο αυτοκίνητο για να "μάθουν" και φυσικά μαθαίνουν στα παιδιά λάθος και τα εκθέτουν σε κίνδυνο θανατηφόρο με αυτοκίνητα με 0 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης χωρίς αερόσακους abs esp
Είναι αυτό που έλεγε ο Ιαβέρης πως παίρνουμε ένα παλιό αυτοκίνητο για να μάθει σε ότι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας….στα παιδιά μας…
-
@monman2 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Η αλήθεια είναι οτι οι περισσότεροι που δίνουν ένα παλιότερο αυτοκίνητο στα παιδιά τους, ΔΕΝ είναι εγωιστές ηλίθιοι, αλλά το κάνουν για δύο κυρίους λόγους:
α) Πρώτος και σημαντικότερος λόγος ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν τα 15 τουλάχιστον χιλιάρικα που απαιτεί η αγορά ενός καινούριου σουπερμίνι.
β) Δευτερευόντως, είναι σημαντικό για το νέο οδηγό να μην αγχωθεί με τα αναπόφευκτα μικροτρακαρισματάκια ή γρατζουνιές που θα κάνει σε ένα καινούριο αυτοκίνητο. Με το παλιό, ήδη σημαδεμένο, ούτε θα αγχωθεί ούτε θα παρατήσει την οδήγηση, αν κάνει κάποια ζημιά και τελικά θα αποκτήσει πολύ πιο γρήγορα και την οδηγική ικανότητα και την αυτοπεποίθηση, ώστε να γίνει καλύτερος οδηγός.Προφανώς, αν είμασταν όλοι εφοπλιστές, τα παιδιά μας θα ξεκινούσαν στα 18 τους με ένα ολοκαίνουριο ασφαλέστατο αυτοκίνητο...
-
Αξίζει λετε το sport γύρω στα 22.500;
-
@seloner said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Αξίζει λετε το sport γύρω στα 22.500;
Αναλογα
Σαν σπορ μοντέλο θα προτιμουσα τα HUYNDAI i20N και FIESTA ST τα οποία είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα αλλά βέβαια και πιο ακριβά.
Αν μπορείς να διαθέσεις τα παραπάνω χρήματα ΜΗΝ πάρεις το suzuki
Αν δεν μπορείς μια χαρά σπορ αμαξάκι είναι και το suzuki απλά τα 2 πιο πάνω είναι ότι καλύτερο και διασκεδαστικότερο υπάρχει
-
@cirus said in Νέο Suzuki Swift 2017:
HUYNDAI
Στο fiesta θα πηγαινα στο st line αλλα δεν υπαρχει τιμη.Θα ηθελα κατι με πιο λιγα αλογα απο το i20n.
Υπαρχει και το n line αλλα δεν μου αρεσει τοσο στο design . -
HUYNDAI
Στο fiesta θα πηγαινα στο st line αλλα δεν υπαρχει τιμη.Θα ηθελα κατι με πιο λιγα αλογα απο το i20n.
Υπαρχει και το n line αλλα δεν μου αρεσει τοσο στο design .Αν σε ενδιαφέρουν οι χώροι τότε το hyundai αλλιώς το θεωρώ ανώτερο το σύνολο του swift sport
Τώρα αν αξίζουν τα 22500 ενώ με άλλα 1000 π.χ. μπορείς να πας σε i30 n line 1.5 160 άλογα που είναι άλλη κατηγορία αμάξι είναι σχετικό.
Εγώ θα προτιμούσα το μεγαλύτερο με όλα τα καλά που έχει -
HUYNDAI
Υπαρχει και το n line αλλα δεν μου αρεσει τοσο στο design .Αν δεν σου αρέσει το HYUNDAI το οποίο είναι πολύ καλό. Μονο το εσωτερικο δεν μου αρέσει πολύ, το St-line του fiesta είναι υπέροχο επίσης. Νομίζω καλύτερο αμάξι από το suzuki σε όλα
-
Είναι το τι θέλεις εσύ από το αυτοκίνητο σου.
Εάν ψάχνεις κάτι από τα παλιά hot hatches του 90 και μια πιο ανόθευτη οδηγική αίσθηση τότε το suzuki είναι ανώτερο από το Fiesta st line. Πιο άμεσο πιο ελαφρύ, πιο ευκίνητο σε αλλαγή κατεύθυνσης, πιο kart κτλ
Αν ψάχνεις ένα overall καλό μικρό το fiesta είναι πιο σύγχρονο αλλά όχι τόσο οδηγοκεντρικο με την παλιά έννοια των 90s.Σε αίσθηση τιμονιού είναι το καλύτερο όλων το fiesta και δίνει την ψευδαίσθηση πως είναι το απόλυτο μηχάνημα στροφής. Πιο δεύτερο τιμόνι σε αίσθηση το swift.
-
Πέντε χρόνια, 50000km. Service σήμερα "μικρό" + κάρτα καυσαερίων 125€. Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο.
Μέχρι τώρα μια αλλαγή ελαστικών στα 33000 -κρίμα που δεν την έκανα νωρίτερα. Τα μόνα πραγματικά προβλήματα από γάτες και ποντίκια! Ενα λουρί εκτός οδηγού (γάτα)- κλιματισμός, ένας αισθητήρας φαγωμένος (ποντίκι) -σχεδόν ένα μήνα αναμονή πέρυσι.
Από την αρχή το παράπονο ήταν για την εξωτερική βαφή που χαράζει και από τον άνεμο ίσως και τίποτα άλλο. Ενα μικρό ξεφλούδισμα στην στεφάνη του τιμονιού, το αποδίδω στα αντισηπτικά πέρυσι-πρόπερυσι, και το αντιμετώπισα με απλό κάλυμμα του εμπορίου.
Για τους τριγμούς που διαβάζω από πολλούς ότι ακούνε μέσα, δεν είχα ποτέ. Τους πρόσθεσα όμως μόνος μου, βάζοντας αντιανεμικό κάλυμμα στα μπροστά παράθυρα -καπνιστής γαρ-, εννοούν να συντονίζονται και να χτυπάνε συνέχεια! Κουραστικό. Εξακολουθεί όμως να μην ακούγεται κάτι άλλο πλην αυτού και των αναρτήσεων.
Το συμπέρασμα, επιτυχημένη αγορά.
Κρίμα που δεν βγαίνει πια έτσι. -
Εάν καταφέρουν να κρατήσουν το ίδιο βάρος στο επόμενο αλλά και με το υβριδικό σύστημα, τότε οκ κάτι γίνεται. 115 άλογα θα έχει εάν κρίνω από το βιταρα
-
Εάν καταφέρουν να κρατήσουν το ίδιο βάρος στο επόμενο αλλά και με το υβριδικό σύστημα, τότε οκ κάτι γίνεται. 115 άλογα θα έχει εάν κρίνω από το βιταρα
Μην ελπίζεις τόσα. Μακάρι να διαψευστώ.
Αφού παντού κάνουν ευθανασία στ´άλογα. -
Πότε θα βγει; Ξέρει κανείς;
Λέγανε για φέτος καλοκαίρι νομίζω. Μάλλον αρχές του 2023. -
@manast said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Πέντε χρόνια, 50000km. Service σήμερα "μικρό" + κάρτα καυσαερίων 125€. Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο.
Μέχρι τώρα μια αλλαγή ελαστικών στα 33000 -κρίμα που δεν την έκανα νωρίτερα. Τα μόνα πραγματικά προβλήματα από γάτες και ποντίκια! Ενα λουρί εκτός οδηγού (γάτα)- κλιματισμός, ένας αισθητήρας φαγωμένος (ποντίκι) -σχεδόν ένα μήνα αναμονή πέρυσι.
Από την αρχή το παράπονο ήταν για την εξωτερική βαφή που χαράζει και από τον άνεμο ίσως και τίποτα άλλο. Ενα μικρό ξεφλούδισμα στην στεφάνη του τιμονιού, το αποδίδω στα αντισηπτικά πέρυσι-πρόπερυσι, και το αντιμετώπισα με απλό κάλυμμα του εμπορίου.
Για τους τριγμούς που διαβάζω από πολλούς ότι ακούνε μέσα, δεν είχα ποτέ. Τους πρόσθεσα όμως μόνος μου, βάζοντας αντιανεμικό κάλυμμα στα μπροστά παράθυρα -καπνιστής γαρ-, εννοούν να συντονίζονται και να χτυπάνε συνέχεια! Κουραστικό. Εξακολουθεί όμως να μην ακούγεται κάτι άλλο πλην αυτού και των αναρτήσεων.
Το συμπέρασμα, επιτυχημένη αγορά.
Κρίμα που δεν βγαίνει πια έτσι.Έχε το νου σου για το ΚΤΕΟ. Επίσης να έχεις το νου τι λάδια σου βάζουν. Εμένα μου είχαν μπερδέψει μια φορά και αντί για τα λάδια του χιλιαρού είχαν βάλει του 1.2 που είναι πιο λεπτά. Ευτυχώς το είδα στην απόδειξη.
-
@poliviosfp said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@manast said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Έχε το νου σου για το ΚΤΕΟ. Επίσης να έχεις το νου τι λάδια σου βάζουν. Εμένα μου είχαν μπερδέψει μια φορά και αντί για τα λάδια του χιλιαρού είχαν βάλει του 1.2 που είναι πιο λεπτά. Ευτυχώς το είδα στην απόδειξη.Ευχαριστώ. Τι εννοείς το νου μου στο ΚΤΕΟ;
-
Πότε θα βγει; Ξέρει κανείς;
Λέγανε για φέτος καλοκαίρι νομίζω. Μάλλον αρχές του 2023.Δεν έχει αναφερθεί κάτι για νέο swift ακόμα.
Σε πρώτη φάση για το '23, ίσως δούμε ηλεκτρικό ignis.
Νέο Suzuki Swift 2017